Musí byť novorodenec cestou z pôrodnice vo vajíčku?
Ahojte, keď pôjdem domov z nemocnice z pár dnovim babom treba ho mat v autosedacke vo vajíčku alebo normálne v perinke na rukách... Keď je ešte také maličké?
Dokonca uz aj dany de vito niesol matildu domov, Pred viac ako 20timi rokmi,v autosedacke i ked ju potom drbol dozadu do kufra😂😂
@tatiana1329 prosím ťa nežartuj, chcem vidieť, kto by mi zakázal si odniesť z pôrodnice moje vlastné dieťa. Žiadny taký zákon neexistuje, takže sa nemajú absolútne o čo oprieť. Môžu odporúčať, to je všetko. A čo aj kontrolovali, či máte pristavené auto? Veď aj môžem ísť pár krokov k mame, dieťa na rukách alebo v kočíku. Nerobme už prosím zo seba ovce, s ktorými môže hocikto manipulovať ako chce. A ak je nejaká sestrička neprimerane aktívna, treba ju zrušiť. Je iné, ak chce pomôcť a ukázať, ako dieťa zapnúť, ale na žiadny zákaz nemá právo ani ona, ani lekár ani riaditeľ nemocnice.
@tatiana1329 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@evittam technicky vzato áno... Ale ak nemáš vajíčko...A vedia ze nebývas cez cestu, čiže asi ideš autom...tak nie je nič jednoduchšie ako zavolať políciu. A tí už sa o vás postarajú. Pretože bábätko sa mimo vajíčka alebo certifikovanej autovanicky voziť v aute nesmie. Hotovo.
A keď povieš že ideš mhd/vlakom/autobusom kociarom, nikto ta tam držať nebude. A doprovod je tam preto, lebo čerstvej mamine môže ešte ostať zle a niesť tašku s vecami a ešte babo....môže byť dosť náročné a nebezpečné pre maminu aj pre dieťa. Keď odchádza mamina s kočíkom tak je to okej ale ten kočík jej predsa aj tak niekto musí priniesť...takže asi je najmenej aby človek čo prinesie kočík aj urobil doprovod domov.
Ked pojdes autom z nemocnice, tak treba mat vajicko pripravene. 🙂
@ckatka Vdaka za prednášku. Ale ja vôbec nepopieram co pises. Skus aj ty čítať s porozumením. Pisem, ze personal pôrodnice nemá ziadne právo riešiť ako a s kym ja idem domov a už vôbec nie ma kontrolovať ci idem do auta nebodaj ist so mnou ak si to neželam alebo nieco podobné. To je vsetko.😉
@ckatka zavolať políciu? To myslíš vážne? Veď ja nemusím ísť s novorodencom domov, môžem ísť k rodičom, svokrovcom, aj tých zisťujú adresy? Naše niektoré tmavšie spoluobčianky idú z pôrodnice rovno do krčmy za mužom a? A skutočne si myslíš, že niekoho zaujíma, či príde čerstvej mamine zle, keď ťažko chorého človeka pošlú domov len s vodičom sanitky, ktorý ho logicky neodnesie do domu sám?
@domiinikka aj u nás to tak bolo...
Pocas jazdy v aute musi byt kazde dieta (ktore este nema vysku na to, aby nemuselo), vo vhodnej sedacke ci vajicku a bezpecne priputane. A to aj ked ide iba na 5 minutovu jazdu!
Tak mne šla mala z pôrodnice vo vanicke 😁 normálne mala pásy, vanička bola pripnuta rovnako ako vajce - neviem aké sú teraz pravidlá, vtedy mala certifikát ako to vajíčko... Tiež som mala paniku z toho vajca. To je len o zvyku, ja som napr vajce použila max 5x, keďže malú som nevozila... Ale to je iná tema. Iné maminy, väčšina už bola druhorodiciek práve, rovno do vajíčka supli krpce a dovi 😁 naozaj sa nie je čoho báť, ale dieťa určite na ruky v aute nepatrí.
@pribinak
@daganov
@evittam
Pocuvajte ma. Ked sa vam to nepaci chodte sa spytat do porodnice kde som rodila preco su tak premotivovany a kontroluju ako ides z porodnice a co robia ked nemas vajicko. Ja som posluchla a dala deti do vajicka lebo sme aj tak cestovali 50km domov. A laskavo nezhadzujte ine zeny tu za to ze napisu ako to bolo u nich a v ich pripade. To ze vy si nenechate od nikoho kecat a robit zo seba ovcu a podobne dristy si nechajte pre tych co to zaujima. Uz ma nebavi ako niektore zeny zhadzuju ine zeny za to co napisu. A chcela by som vidiet zenu po cerstvom porode ako ide po navstevach s novorodencom. 🤦♀️ tym koncim tuto konverzaciu a niekedy staci sa zamysliet...
@tatiana1329 Jedina co sa tu rozčuľuje si ty. Ja tu nikoho nezhadzujem a je mi úprimne fuk co maju nalepené v pôrodnici kde si rodila a koho si ty kde spokojne posluchala. Taktiež nic nepíšem nic o chodeni po navstevach. Ja som isla domov s mužom a detmi vo vajicku ale neptrebovala som k tomu asistenciu ci prikazy personálu nemocnici a ani nikto neriesil ako idem domov nakolko nemal kto a prečo. O ovciach pises jedine ty ale sama si sa zaradila. Napisala som k veci a svoj nazor a ze nikde v zakone sa nepise co tvrdis. To je vsetko. Pekny den.
@tatiana1329 končíš konverzáciu, lebo ti zrejme došli argumenty, opakujem hádam piaty krát, že absolútne nespochybňujem to, že má byť dieťa v autosedačke, vo vajci, to je jedno už pri ceste z pôrodnice, ak ide autom. Ale toto má právo kontrolovať polícia, ak ma zastaví, nie zamestnanci nemocnice. Nie som na hlavu, aby som mala dieťa v aute na rukách, tu ide o to, že z nemocnice môžem svoje dieťa odnášať aj v nákupnej taške, nikoho do toho nič. A ak bývajú moji rodičia (nie je to môj prípad) 50 m od pôrodnice ( nie návšteva) a mienim u nich pobudnúť prvé dva týždne, skutočne si to dieťa môžem odniesť aj v tej nákupnej taške, personál nemocnice skutočne po tom nič nie je.
Súhlasím aj s jednou aj s druhou skupinou. Na mna sa tiež osopila sestrička po treťom pôrode že kam idem s dieťaťom bez autosedačky, keďže vypisujes papiere a oni ti dávajú prepúšťaciu správu veľmi dobre vedia že kde bývaš. Ja som jej slušne odpovedala že sme kúpili kočík kde sa vanička dala pripnúť v aute o pásy a dieťa bolo v nej zafixované popruhmi ale ležalo. Povedala mi že správe by ma bez autosedačky nemala ani pustiť z oddelenia. Takže jednoznačne má každá nemocnica svoje pravidlá a niekde ti kontrolujú menej a niekde viac. Fakt však ostáva že z nás robia stále nesamostatne husicky bez rozumu. Ja som dala malému cumel lebo stále plakal a nepomáhal ani prsník, a sestrička že okamžite schovať keď pôjde vizita. A akože prečo? To nieje moje dieťa, to je dieťa nejakej doktorky? Čo jej ja mám čo vysvetľovať prečo som dala vlastnému dieťaťu cumel????
Su kociky ktore maju vanicky s pasmi a nasledne sa da tatp vanicka pripnut v aute a sluzi ako autosedacka teda miesto vajicka.ak sa ti zda ze to je pre take male nevchodne ju davat do vajicka tak si spomen ze ako bolo postacane v brusku
Ale no, mn to vobec nepride ako odveci otazka, pytaju sa tu ženy omnoho vacsie nezmysli. Uz tu aj bolo spomenuté a spomeniem aj ja, 30 rokov do zadu v zime ma moja mama niesla zabalenú v perinke na rukách na zadnom sedadle v starom favorite a otec nas takto nosil ku doktorke a neskor aj na dlhšie cesty k starkým. Vtedy autosedacky neboli, to samozrejme neznamena ze sa nemohlo stat nešťastie...ale to bolo. Ak niekto nema inu skusenost z okolia, nevidim nic divne na tom sa teda spýtat ako to funguje dnes, ja kym som nebola tehotná, tiez ma nezaujimalo a ani som nevedela co vsetko treba pre babatko na prevoz autom 🤷🏼♀️
To ze teraz v aute treba mat babatko vo vajicku, nikto nespochybňuje, ale nie kazdy ide z porodnice domov autom...
Ku komentom o tom ako vas z porodnice sestricky nepustia a podobne blasty, nuz ked si niekto nevie otvorit hubu ale iba skolni hlavu a sucha nohami...hold aj takí su ludia. Tiez by som chcela vidieť tu sestricku ktora by mi vytrhla MOJE dieta z ruky a nepustila domov pokial ho nezapnem do vajicka 🥴
@pininka1 mala tiez sla domov v perinke a mohli sa poskladat a to sukromna nemocnica bola 😀
Nam to tiez v nemocnici odporucili. Este pred odchodom prisla sestricka spytat sa ako ideme domov a kedze autom tak nam prisla akoze v dobrom skontrolovat ci je maly dobre upnuty v sedacke ci je spravne obleceny..
Ale ziadne rozkazovanie bola velmi mila. Ja som rodila v uk a tam chodila sestricka domov pred porodom skontrolovat co ako mame pre babo a po porode kontrolovala tiez kde ako spi ako je oblecene ci nema nic v postielke lebo tam sa neodporuca ani mantinel ani ani hracky ani perinka ani nic len dieta v postielke😁 nejak som to ako buzeraciu nebrala skor ako take rady vo vela veciach velmi pomohli a za nic nebuzerovali - ci kojim nekojim ci ma cumel atd.
@domiinikka rodila som pred 4 mesiacmi...v pôrodnici nátresk, boli radi, keď mohli ženy poprepúšťať a nie kontrolovať, v čom mám dieťa...dohodli sme hodinu prepustenia, aby to bolo presne 3*24 hod, doniesli mi počas dňa správy, podpísala som, hodinu pred odchodom odobrali synovi krv z päty a viac sa nikto nestaral

@tatiana1329 Nie nemôžu pokial je dieta zdravé s uz vôbec nie na základe toho co pises. Naozaj skus pochopit ze na to nemaju pravo. Proste nic. Ale evidentne nechces pochopiť o čom píšem. Ja som zodpovedný zástupca mojho dieťaťa. Co ma lekár ci nejaká sestricka s mojim odchodom domov? Nic. Nic ich do toho nie je. Bodka.