icon

Odchod z pôrodnice bez bábätka?

niky2515
28. jan 2019

Ahojte, chcela som sa opýtať stretla ste sa už niektorá s tým že : momentálne som 4 deň po spontánnom pôrode a v pôrodnici mi povedali že ja môžem odísť domov ale bábätko tam musím nechať do zajtra pretože ráno musí absolvovať nejaké testy. Mate s tým niektorá skúsenosť? Že Vás poslali domov a bábätko si nechali tam? Predsa len treba ho kojiť a tak. Ďakujem

tara
29. jan 2019

@niky2515 tak toto je protizakonne, aby kojacu matku poslali domov! Zo zakona je povinnost umoznit matke a hlavne kojacej byt so svojim dietatom. Dokonca mas pravo byt s nim pri kazdom jednom vysetreni. Oznam im, ze svoje dieta neopustis a ostavas pri nom.

podhorov
29. jan 2019

Ja som mala ist tiez domov a maleho tam nechat ale nenechala som ho tam sameho kedze som kojila.... tak ma dali sice do inej budovy kde boli izby pre dojciace mamicky ale chodila som za nim kazde 3hod. na kojenie nemozu vam zakazat ostat pri dietatku vy musite prave pri nom ostat hlavne ked kojite... ja som tak bola 3 dni 😢😢

wieruska1
29. jan 2019

@niky2515 no ja som odisla aj s dietatom po 3 dnoch a na 4. Som akurrat rano prisla na testy.

zuzu2411
29. jan 2019

POVEDZ ZE TY SI JEHO MAMA A TY HO TAM SAME JEDNODUCHO NENECHAS!!! A NEBAV SA VIAC!!!

maja2039
29. jan 2019

@niky2515 Určite by som neodišla to čo za novinky ved všetko sa ma a môže robiť zo súhlasom rodiča...

andraska
29. jan 2019

Mate narok byt s dietatom doplatok iba na stravu

zuzu2411
29. jan 2019

Ja som tri mesiace po porode a neviem si predstaviť ze by mi toto povedali..by som sa tak na nich pozrela ze by hned pochopili

podhorov
29. jan 2019

Mna sa aj v TN pytali ze ci chcem ostat pri malom sice v inej budove (hned vedla) alebo mozem ist domov s tym ze ho budu krmit ich mliekom ale ja som razne odmietla neexistuje aby som tam malehoo nechala sameho. Nenechajte sa nahovorit zostante pri babatku je to vasa povinnost. Jedna mamicka co bola somnou tiez musela ostat dlhsie ale ona isla domov vzdy ked bola hodina kojenia tak sme sa stretli vsetky mamicky a kojili a to jedno dievcatko volala sa Dorotka strasne plalala vzdy ked ostala sama v postielke akoby vedela ze tak nieje jej mama ale ostatne su aj ked jej dali ich mlieko stale plakala. A ja snou bolo.mi jej strasne luto tak ked som dokojila som si ju nachvilku popestovala nech stale neplace. Bolo to strasne 😢😢😢 odvtedy ostalo vo mne nieco na co nezabudnem a nikdy svoje dieta nenecham same.a obzvlast take male. A jej matka? Prisla si iba na koniec pre nu a koby bola iba tovar vobec ju nezaujimalo ze plalala za nu. Viem ze uz pisem asi mimo otazky ale mala som potrebu to napisat aby ste to nevzdali a otali tam. Drzim palce 😉

chovancova27
29. jan 2019

keby ma niekto posielal domov bez bábätka, myslela by som si o ňom, že je zrelý na psychiatriu... čožeeeee? 🙂 nechápačka úplne

bianka532
29. jan 2019

jedna mamicka co so mnou rodila mala dieta presunute na novorodeneckom na pozorovani a jej babatko stale plakalo lebo bolo odlucene od mami. doktori si s nim nevedeli rady! stale ju volali, aby ho isla utisit, skoro cele noci a dni pri nom presedela.
kvoli babatku bola ubytovana dlhsie v nemocnici.
urcite by som novorodenca nenechala sameho. vacsiu hlupost som nepocula!!!!

matuskova003
29. jan 2019

A hlavne, predpokladam ze ste na novorodeneckom, tam uz nemaju preco uvolnovat miesto tehotnym tie su na gynekologickom oddeleni !!! 🙂 tak super ze ste ostali s babatkom, to vas potrebuje 🙂

weronikavs
29. jan 2019

@niky2515 ked som v lete porodila druheho syna,tak to tam urobila jedna maminka a cele oddelenie skoro skolabovalo. Zhanali ju vsade mozne,ze ako mohla odist bez dietatka. Ze zena je automaticky prepustena na 4ty den,ak nema problemy,ale este sa nestretli s tym,aby nejaka odisla bez dietata.

daisylucky
29. jan 2019

No to sa predpoklada, ze aj ty ostanes. Zdravotny stav matky a dietata sa totiz vyhodnocuje zvlast, budete mat aj dve prepustacie spravy.

lolitka25
29. jan 2019

@simca06022011 somarina. Zijem v Nemecku atu mkzesist sbabatkom kedykolvek domov aj v ten isty den ak chces

olifcek
29. jan 2019

nikam by som nesla, mna ani neposielali. s prvorodenou sme boli v nemocnici 25 dni... ale bolo tam ibtake, co sli domov, o dietatko nechali starat personal a xhodili na navstevu za nim len...

lolitka25
29. jan 2019

@simca06022011 a dvojky boli predcasniatka na jis.... Tri tyzdne son tam mala izbu aj ja

simca06022011
29. jan 2019

@lolitka25 jaj mudra, ano mozes ist s babatkom kedykolvek domov, ak ma vsetko co treba urobene a je zdrave. Inak ho beries urcite na vlastne riziko domov, nie len tak. Aj tu mozes ist den po porode domov a vykaslat sa na lekarov, ale za vsetko si zodpovedas sama. Aj som mnou bola kocka co vecer porodila a druhy vecer odisla aj s dietatom domov... nik ju za to nezavrel a predpokladam, ze vysetrenia si aj tak musela dorobit. Ja mam velmi dobru skusenost napr. z HU aj GB, kde boli deti v inkubatore cez mesiac... a mama musela ist domov. A dochadzala. Nakolko medzi rizikovymi detmi nema co robit, mala cas urcity kedy tam bola. V GB detto bol podobny pripad, mohla ist domov nemusela. Ja sa ale pozastavujem nad tym, ze tu na Slovensku ako keby mali ludia klapky na ociach a v zahranici bolo vsetko uplne ine, pritom to tak nie je. Rizikove dieta tiez nepustia s matko hocikedy domov, ale mama moze ist. MOZE IST. Tiez som bola s 3 rocnou v nemocnici a spala s nou v izbe, a to som bola na zaostalom slovensku :DD A boli deti co boli bez mamy.. je to na rozhodnuti kazdeho rodica.

@olifcek aj ja som bola s dcerou 3 tyzdne a tiez ma neposlali nikam... nie systemom, musite odist lebo nemame miesto, a to teda bolo fakt plno, rizikove maminy nastahovali na ine oddelenie, zda sa mi ze na chirurgiu atd. Ale nikoho nevyhadzovali domov ak nechcel ist.

katka1981
29. jan 2019

@niky2515, nie, neodisla by som ani nahodou.

miskajulo
29. jan 2019

mne na kramaroch povedali ze jeden bez druheho nemozeme odist, ze sa budeme cakat, je jedno ci bude mat babo alebo ja problem, aby sme isli spolu domov. Bola som tam 10dni, ja som mala problem, babo bolo ok.

miskajulo
29. jan 2019

inak myslim ze ako rodic mas narok z poistovne byt hospitalizovana s dietatom do 2 alebo 3 rokov. je to tvoje pravo, takze je to na tebe aby si to vyuzila.

dulkagabulka
29. jan 2019

Tvoje bábatko má právo, aby si bola s ním. A ty máš právo aby bolo bábätko s tebou. Neodišla by som . Vyšetrenie trvá pár minút, ten zvyšok by bolo samo. Nenechaj sa vyhodiť. Separácia je veľmi škodlivá.

1kriosa1
29. jan 2019

Ono asi niekedy byť treba , v tych našich pôrodniciach , asertívny. Ja keď som bola v pôrodnici, tak som si po prevezení na izbu hneď pýtala malú, obe sne bolu úplne v pohode. Nebol dôvod aby nebola so mnou, aj keď mi sestrička povedala, že mi ju donesu až o 5 hodin , potom ked sa už vymenia služby, taky dôvod som nebrala. Tak som si išla po ňu sama. Na druhy deň mi rano na izbu dali spolubyvajucu, pani 2 hodiny po pôrode skákala po izbe ako gazela a ked si pytala synčeka vždy ju nejako odbili “pani doktorka teraz obeduje, potom ho vyšetri a donesu”, “teraz sa babatka kupu”..atd, doniesli jej ho až po večernej vizite a porodila rano okolo piatej 🙄
Vždy ked mi malu brali so všetkymi babatkami na vyšetrenie, tak som sa sestričky pytala na ake ide, dva krat ma odbila “budete to mat v prepuštacej” 🙄 po druhej takejto odpovedi som išla za primarom že ho chcem poprosit či by ma mohli aspoň 1 vetou kratkou informovat , na ake vyšetrenie mi beru dieťa, lebo si myslim, že nechce teraz počuť, že všetky doterajšie vyšetrenia jej boli robene bez mojho suhlasu 🤔 od vtedy mi už pokažde sestrička povedala “ideme robiť vyšetrenie ušiek/sono obličiek...” ked mi ju davali “všetko je v poriadku” ...myslim že ich to ani nebolelo mi povedať 5 slov , sice som bola za tu neprijemnu z izbu čislo 8, ale bola som spokojna. Smutne, že sa toto nerobi automaticky, preto sa netreba nechať odbiť 🙂
Super že si sa nenechala a zostala s drobcom, už ste možno dnes aj na ceste domov 🙂

medovka14
29. jan 2019

@niky2515 kľudne môžeš odísť domov aj s babatkom, a testy urobia dodatočne..ty si jeho zákonný zástupca, nemocnica môže tvrdiť co chce (veľakrát klamú, vymýšľajú si).. Tiež som šla o deň skôr, nič mi nebolo ani malej, Dr mala reči, ale keď som povedala, že podpíšem reverz, zrazu bolo všetko ok..

jajanka25
29. jan 2019

@niky2515 určite ste v Tn pôrodnici.....lebo aj nás tak posielali domov,lebo nebolo niesto....niečo hrozne. Nechápem doteraz ako ju môžu stále označovať ako najlepšiu pôrodnicu. Nikdy viac by som tam už nešla. Niečo strašné na psychiku.pevne nervy želám

simca06022011
29. jan 2019

@1kriosa1 ja som nedavala na ziadne vysetrenia dceru, isla som s nou.. kupali si deti mamicky so sestrickami tiez.. takze to je fakt zaujimavy pristup :D
@medovka14 v prvom rade maju nejake financne vyhody z toho, ze to takto natahuju... neviem akych 5 dni.. proste stale to menia.. ked sa mi mala narodial boli dane tri dni a ak bolo vsetko ok na 3. den sa vlastne islo domov. Stihli detom urobit vysetrenia, sono... tu sa vsetko meni, neustale :D

maruskakoniarova
29. jan 2019

Mňa po porode tiež pustili na 4den domov malý bol na jiske.chodila som za ním raz za 24hodin aby som im doniesla odstriekavane mlieko.4dni sme takto chodili a to vraj len kvôli tomu aby nemocnica mala nizssie náklady na stravu
Všetko je len o Tom zdravotníctvo setri

maximmaxim
29. jan 2019

Aj ja som bola 9 dni kvoli zltacke.....nikto ma domov neposielal

zdenin
29. jan 2019

@weronikavs to vazne niekto je toho schopny? Bola ok ta mamička?

weronikavs
29. jan 2019

@zdenin aj sestricky boli z toho hotove. Vecer prisla a ze ona nevedela,ze ma ostat,ked ju pustili. Ale nemala ani papiere,tak neviem.

ukulela
29. jan 2019

@weronikavs to len dokazuje, ze skratka sa so zenami/rodickami poriadne nediskutuje 🙂 inac aj nam hovorili - za nas OK, zajtra pojdete domov, ale co som nepochopila, preco som potom este aj na druhy den musela absolvovat vizitu s ocumovanim medzi nohami ...