icon

Podporte otvorený list na podporu MUDr. Kaščáka

dulkagabulka
22. júl 2015

V pondelok sme sa z novín dozvedeli, že prednosta pôrodnice v Trenčíne Peter Kaščák bol odvolaný. Ako dôvod poslúžilo natáčanie videoklipu na prázdnej pôrodnej sále. Odvolania sa verejne zastával aj MZ SR, označujúc Kaščákovo počínanie ako neospravedlniteľné. Je to práve Ministerstvo, ktoré ignoruje systémové problémy slovenského pôrodníctva, je to ministerstvo, ktoré na podnety od organizácií, jednotlivcov a lekárov/lekárok, pôrodných asistentiek odpovedá vyhýbavo a nerobí kroky k náprave. V tomto kontexte jeho vyjadrenia na adresu Petra Kaščáka vyznievajú ako arogancia moci - chceme, aby sa v slovenskom pôrodníctve riešili takto promtne skutočné problémy a nie tie domnelé. Ak súhlasíte s našim otvoreným listom, pripojte svoj podpis.
http://zenskekruhy.sk/zk-v-mediach/otvorene-lis...

sissy27
23. júl 2015

@mircalla presne tak... takýto prešľap nespraví ani polodebil a nie ešte inteligentný, vzdelaný človek s určitou pozíciou, verejne známy... toto si naozaj nemôže dovoliť nikto v akomkoľvek zamestnaní... a to si myslím, že ešte môže byť rád, že ho zbavili len vedúcej funkcie a nevyhodili ho okamžite...

natalym
23. júl 2015

Keď odstúpia tí čo narobili prešľapov, čo pomíňali kopu našich peňazí, keď zavrú vrahov, zlodejov, ktorí si slobodne behajú a žijú v zahraničí tak potom nech odvolajú maličkú rybičku.
Mám ich všetkých menovať? Dodnes si sedkajú na teplých miestečkach a nemajú v seba ani kúsoček hanby a sebareflexie a sprostý Slovák im zase na túto hru skočil, však niekoho za blbostičku exemplárne potrestajme.

sardinka333
23. júl 2015

@natalym presne ako píšeš...tu sa iné ,,ryby,, bezohladne premavaju medzi nami a každí je na nich krátky...očividne porušili zákon a veselo si ,,bačuju,, dalej..taky Talapka čo si postavil haciendu na pozemkoch železníc - tiež sa ich nepýtal či može - a miesto toho aby mu to prišli bagre zburať ako čiernu stavbu, x krát ho urgovali tak vyrehotaný byva dalej...ale nejake ,,ciganske,, chatrče to by išli ,,kompetentní,, burať v cuku letu.
Doktor spravil skor prešlap ako chybu...a tu sa chytaju male ryby ako takýto ,,doktorko,, a presne takto sa pozornosť ludí, spoločnosti odvracia od podstatných vecí, kauz a špinavostí lebo rieši sa ,,kvazi somarina,, a ostatní čo robia 100x horšie spokojne pokračuju dalej.

viera27
23. júl 2015

http://www.tvnoviny.sk/domace/1747665_za-polica...

tohoto policajta za zapozicanie auta do klipu rovno prepustili. Ci p. Kascak je rovnejsi? Tam sa na to ma nahliadat inak?

cecil36
23. júl 2015

@sardinka333 nic ti nebrani bojivat proti tym horsim kauzam... Je uplne irelevantne, ze si niekto dalsi brusil zuby na funkciu primara...hold tak to chodi aj v inych zamestnaniach, ze niekto sa driape na tvoje miesto. Spravil chybu? Spravil. Co mu mali sa za pogratulovat a dat flasku vina? Alebo ho mali vyhodit z prace? Alebo sa to malo ututlat? Ake riesenie by bolo dobre?

sardinka333
23. júl 2015

@cecil36 riešením je mať na každého rovnaký meter či je bohatý, chudobný, biely, rom, s funkciou alebo bez funkcie - ked toto bude platiť tak potom to tu bude ako tako fungovať...

natalym
23. júl 2015

@sardinka333 A hlavne tí čo žiadajú seba reflexiu u iných, nech si najprv pozametajú pred vlastným prahom.

cecil36
23. júl 2015

@sardinka333 ale xy ludi za podobny preslap (zapozicanie firemneho auta na sukromny ucel, uniformy atd.) vyletelo zo zamestnania, nie ze boli zbaveny funkcie, ale prislo rovno o miesto. Takze este stale sa bavime o rovnakom metri. Btw mat rovnaky meter je utopia, i ked pekna 😝 Len tak medzi nami,moj muz keby toto spravi na svojom pracovisku tak ma na krku prokuratora. Samozrejme, ani by mu to len nenapadlo.

natalym
23. júl 2015

@cecil36 Veď to. Tvojho muža by vyrazili, môjho by vyrazili, ale keby sedel napr. v parlamente, v podstate tam ani chodiť nemusí, záleží koho je kamarát a kľudne sa aj nadrbať v robote môže, aj šoférovanie v podnapilom stave prejde aj keď podpíše nevýhodný tender, jáj chudáčik, veď je to len človek. Aj pán doktor je človek, bral to ako recesiu, že sranda, nedomyslel, ale tiež je len človek.

cecil36
23. júl 2015

@natalym rozdiel je v tom, ze mojhu by taka chujovina ani nenapadla, lebo vie, ze nesedi v parlamente, nik mu nekryje chrbat a robotu potrebuje....

natalym
23. júl 2015

@cecil36 Aj pani Kaščáková si myslela, že jej muža by taká chujovina nenapadla, lebo však kariéra a pod. A vidíš napadla. 😀

cecil36
23. júl 2015

@natalym ja to viem na na milion percent. Skus ma citat 😉

natalym
23. júl 2015

@cecil36 Ok.

janinah
23. júl 2015

@cecil36 čím som staršia,tým menej si trúfam predvídať čo napadne mužskému mozgu /a nielen ak je to mozog manželov,ale všeobecne vravím,že existuje diagnóza : chlap a má presné príznaky

cecil36
23. júl 2015

@janinah mam cez 40 a tiez si o muzoch iluzie nerobim 😀, ale naozaj si myslis, ze keby tvojmu muzovi za hovadinu,ktoru spravi v praci hrozil prokurator neverim, ze by si si nebola ista aj ty aj on? 😉 Ale tato tema nie je o mne...

natalym
23. júl 2015

@cecil36 Ja nie. A tiež mám cez 40 a poznám manžela 25 rokov. Nikdy by som si nedovolila povedať čo ho napadne a nenapadne.

janinah
23. júl 2015

@cecil36
@natalym baby,mám 50 +... a lepšie to s tými našimi chlapmi nebude 😉

natalym
23. júl 2015

@janinah 😀 Im zadrbáva v každom veku. 😀

alexanotbad
23. júl 2015

@bonaqa2013 to je take typicky slovenske....ta Tvoja veta "Je nam jedno ako skonci" . Presne kvoli tomu to v tomto state tak vyzera, ze vela slovakom su jedno veci, ktore sa ich priamo nedotykaju... lebo si nevidia dalej od spicky nosa. 🙄

mapa
23. júl 2015

@mircalla musis mat istu uroven IQ a s tym spojenu schopnost chapat umenie a ironiu, aby si rozumela hudbe, ktoru Jobusovci robia 😉 😀 A inac vsimla som si v mnohych diskusiach Tvoj dokonaly patent na rozum... Cudujem sa, kde beries tu istotu a pocit nadradenosti hraniciaci s aroganciou vo svojich tvrdeniach a tiez tak vzacny cas... cakala by som to u 15 rocnej teenagerky, nie zrelej zeny...
A k teme, ano, aj podla mna to bola politicka objednavka. Zial vdaka ludom, ako mnoho diskutujucich tu na fore sa schopnosti, skusenosti a s tym suvisiaci uspech tresta na Slovensku "odstranenim z funkcie" - pozostatok z komunistickych cias - "Do uranovej bane s nim, nebude nam tu nejaky intelektual rozkazovat a primara robit!... "

mircalla
23. júl 2015

@mapa myslim, ze vacsina ludi s jeho odvolanim suhlasi....aspon v tejto teme....trochu dramatizujes s tou uranovou banou, nie?
kazdy z nas by za toto prisiel o miesto, nielen o funkciu, ved si vyskusaj v tvojej praci nieco podobne, ako to dopadne...
viac k tomu nemam co povedat, nemam ziadne osobne sympatie ci nejake linky na tohto pana primara, preco by som sa ho mala zastavat....

vejula
23. júl 2015

lekarom sa prepekaju omnoho zavažnejšie pochybenia, dokonca také, na ktoré doplaca pacient svojim zdravím, životom. Vtedy sa zahadne strácaju záznamy, resp. prepisuje čilovanie stran v karte... A takých prípadov je ojojooj a nič sa nedeje. A teraz blbý klip a bum... PReto si myslím, že to určite nebolo klipom, ten bol len zamienka 🙂

bonaqa2013
23. júl 2015

@alexanotbad a ďalšia jeho známa čo lobuje za pána primára.... 😀 😀 😀 😀

bonaqa2013
23. júl 2015

@mircalla tiež si myslím že v práci si nič také dovoliť nemal. Bežný občan by poletel ako špinavé prádlo.... Pán primár si asi myslel že nemocnica je už jeho ..... 😀

kiki68
23. júl 2015

je to velmi mala vec v porovnani s inymi kauzami za ktore nikto nikde nevyletel. Je fakt,ze ludi uz pustaju na saly v civile a iba v galosiach, kamos tak bol pred tyzdnom pri svojej zene. Ziadne plaste, ziadne predpisane umyvanie ruk a vlastne nic take tam ten clovek nerobil aby tam nieco zaniesol. Keby islo o pochybenie lekara pri vykone, pri porode, tak to je nieco uplne ine,ale za to vacsina doktorov nema nic vazne. Podla mna uplne ucelovy vyhazov, ked chcu niekomu zotnut hlavu tak to spravia. Peticia asi niecomu nepomoze,lebo je za tym uplne nieco ine ako nejaky videoklip nahrany na obycajnom fotaku. Zahadne je,ze kamaratke v TN nemocke ale na chirurgii odlifrovali otca, ten lekr co sa to snazil zachranit jej to aj priznal a zahadne sa stratila skoro cela dokumentacia k jej otcovi. Nikto nic nevedel,nepocul, vedenie nemocnice sa spravalo,ze sa vlastne nic hrozne nestalo. Takze dobreho porodnika vyrazime za banalitu, nech si ide chlapciskodo zahranicia ako vsetci fajn lekari a niekoho,co to dovrze a vezme ludsky zivot nemocnica podrzi.

alexanotbad
23. júl 2015

@bonaqa2013 Ja som ho v zivote nevidela, ani som doteraz o nom vela nevedela, ked uz si taka straaaasne vtipna.
Dokonca ani nezijem v SR,cize podla Tvojej teorie by mi to malo byt ukradnute.
Ale nie som uskoprsa ako Ty.

alexanotbad
23. júl 2015

@bonaqa2013
@mircalla zeby SMER-acky?! 😀 😀 pretoze mate presne taky pohlad na vec a aj vyjadrovacie schopnosti. To vam asi nevadi, ze napr. Zvolenska vyrobila stokrat vacsi pruser a naoko ju odvolali, ale pritom ma ovela lepsi post, Paska dalsi sikovnik a dalo by sa pokracovat... To je asi v poriadku. Ale slusny clovek, ktory urobi malu chybu, tak toho mate v zuboch. ako som uz pisala, predtym.... kratkozrakost!

mircalla
23. júl 2015

@alexanotbad Och boze, to sa mi snad sniva....Nie - keby si citala diskusiu SMER som nikdy nevolila to za prve. za druhe, co sa deje v nasej vlade je nehorazne (ale nemiesajme to s touto kauzou - a nikdy som ani nepovedla, ze to je spravne, naopak) a aj to som napisala.
za tretie - akurat si jednoducho myslim, ze to prestelil....a asi je prirodzene,ze mu za to neprestieraju cerveny koberec.
ja tu nevytahujem ine kauzy a kauzicky a nehoraznosti ako vahostav, zvolenska, paska.....snazim sa drzat tejto jednej kauzy...na ktoru som napisala svoj nazor......podla mna dost pragmaticky......tazke pochopit? asi ano, ze?

mircalla
23. júl 2015

@alexanotbad vsetci tito uz nikdy nemali vykonavat ziadnu funkciu...ale tema je tato kauza,ak sa nemylim...a situaciu hodnotim cisto z hladiska,ze toto primary robit nema

sissmiss
23. júl 2015

to ze sa konalo bez papiera bolo ohrozenim z hygienickeho hladiska a keby to bolo s povolenim, tak by to nikoho neohrozovalo. Uzasne aku moc ma nejake razitko...staci stempel a odrazu je vsetko sterilne...