Pôrod, staršie dieťa a zákaz návštev v pôrodnici
Dobrý deň. Prosim Vas potrebovala by som radu. Čaká ma každú chvíľu pôrod. Dcérka bude mať koncom mája 3 roky. Ešte nikdy bezomňa nespala, zaspava so mnou a spáva so mnou (prosím hlúpe komentáre ze som si zle naucila si odpustite) cez deň dokáže bezomna pekne vydržať, keď sa jej vymyslí program. Rozprávam sa s ňou o pôrode, porodnici a ze maminka bude musieť aj spinkat v porodnici keď porodím bábo, vacsinou sa jej chce plakat ked sa o tom bavime. Ja ju vzdy uistujem ze sa vratim. A doteraz ked som sa pýtala ze co by jej pomohlo koho tu chce mat pri sebe kym maminka bude prec a na to mi dcerka vzdy odpovie, ze tu chce mat aj babku (moju mamu) aj tatika pri sebe, keď maminka bude v porodnici. A neviem ci jej teda vyhovieť a teda aj babku zapojiť. Babka býva v inom meste asi 40 minút od nás. Zároveň v porodnici kde som chcela rodit u nas v meste zaviedli zákaz návštev, to znamena ze by sme sa nevideli vobec pocas pobytu, ktory sa moze predlzit ale nemusi. A tak premýšľam ci neísť rodiť do mesta kde býva babka, tam nie je zákaz navstev. A ešte jedna dôležitá info ze manžela chcem mat pri pôrode. Ja verím ze to dcérka bezomna zvladne len ten zákaz návštev v našej nemocnici ma teraz dostal do pomykova, pretože dcérka vravela, ze ma chce ísť chodiť pozerat na návštevy a celkovo si myslím žeby bolo fajn sa vidieť každý deň a aby sa aj s babom zoznamila.
@deniska321 to nie su hlupe komentare😏 vacsinou si len rodicia myslia ze to deti nezvladnu
tiež som tak bola v pôrodnici a doma dcéra 2,5 r... úplne v pohode, skôr problémy som mala ja....
väčšie deti to znášajú horšie...
@deniska321 co sa tyka porodnice, situacia sa lahko moze zmenit, ze ta kde je zakaz teraz bude free v case ked daju zakaz tam kde by si ako zmenu isla... cize to neries... mozes si predsa s dcerkou kazdy den volat... ukazat babatko, uistit ju ze si v poriadku. 3 rocna tazko chape, co sa deje a ze nebudes spat doma.. a ma aj otca... plus ked vyzaduje babku, volaj babke nech pride.. zvladne to , neboj sa
@deniska321 rodila som 2 týždne do zadu a tiež som mala podobne obavy a otázky ako Ty. Dcérka to bezomna zvládla v pohode, zaspavala s tatikom a my sme mali u nás ubytovanu aj babku a tá jej tiež dosť podľa mna pomohla, lebo zaspavala aj s ňou a ostala s ňou keď išiel muž k nám do nemocnice. Čo sa týka navstev, ja som najskôr nechcela aby prišla, nakoniec má presvedčili a nebolo to dobre.. lebo videla mna, dieťa, cudzie prostredie, zaroven ja som ostala a ona musela domov atd.. tie 4 dni zvládneš, zavolaj jej cez mobil, že Tá uvidí, porozpráva Ti čo má nové atd a az doma sa všetci zoznámte.. moja skúsenosť 🙂
A môžu do nemocnice deti? Do našej sú návštevy pod 15 rokov zakázané.
Mala som to takisto (vek starsieho naviazaneho na mna). Ja som nechcela, aby za mnou prisiel do porodnice, lebo som vedela, ze bude chciet byt so mnou a nebude chciet ist ani domov, ze bude plac. Jemu tych par dni ubehlo v spolocnosti ocka a starych rodicov rychlo a ja som mala cas sustredit sa na babatko.
@deniska321 najstaršia nemala ani dva roky keď som šla do pôrodnice. Tiež som sa bála ako bude,lebo sme boli spolu stále dovtedy. Navyše v deň pôrodu smeali ráno na 9:00 objednaný domiesavac na zalievanie platne na dome. A manžel s dcérou to zvládli úplne super. Zapojili aj babku a nebola žiadna kríza. Na víkend šli obaja spať ku babke (dcéra tam spala prvýkrát) a veľmi sa jej to páčilo. Mne sa pobyt predĺžil na 10 dní a boli ma aj pozrieť. Ale prisli aj so svokrou a tá ju presvedčila,že idú ešte na zmrzlinu, tak ochotne šla s babkou na zmrzlinu a kým ju vonku zjedla, nasadli do auta a šli domov. Ak ty budeš v pohode, bude aj dieťa. Ono väčšinou preberá v nepoznaných situáciách matkinu náladu.
@janka_266 tak u babky už spala aj so mnou veľmi veľakrát, nie je to pre ňu cudzie prostredie. Bezomna tam síce nespala a času na takéto pokusy už nemám veľa :D zákaz návštev v porodnici v meste kde býva babka nehrozí, už tam bol a navstevy sú tam už povolené. A teraz sa to presunulo tu k nám do mesta a tu keď som sa pýtala, ze ci nemajú nejaké prognózy tal ze zatiaľ nevyzerá ze zrušia ten zákaz návštev najbližšiu dobu.
@mona333 toto je pre mňa také že tie 3-4 dni počas pobytu v pôrodnici bez návštev ok zvladneme, ale tak človek nikdy nevie a môže sa to pretiahnuť, treba s tým rátať tiež, preto by pre mňa asi bolo viac v pohode, že sa uvidíme ak by som bola dlhšie preč
@deniska321 ja by som ju nebrala do nemocnice ani keby boli návštevy. Dnes si to neuvedomujes, ale pre ňu to bude veľmi ťažké, to, že ťa uvidí a bude musieť od teba odísť. Tých pár dní vydrzite
@thereisabear podľa mojich informácií áno
tiez som sa bala, ked som isla do porodnice, syn mal vtedy necele 3 roky, ale zvladli to s manzelom perfektne, dokonca som bola v nemocnici az 6 dni...myslim, ze ja som to znasala horsie ako syn 🙂 na navstevu take male deti ani nepustali, len manzel mohol prist
a spatne som za to rada
Mňa to len čaká a tiež sa bojím. Malý dokáže zaspať len so mnou a manželom, takže nehrozí babka na noc alebo obedný spánok. Ale viem, že deti sú odolnejšie a väčšinou to matky znášajú horšie. Potvrdilo sa mi to takmer u každej kamošky, čo si tým prešla. Veľké obavy, staršie dieťa to nezvládne a dieťa bolo nakoniec úplne v pohode, pre matku je to ťažšie.
V čase pôrodu som mala 2 ročné dieťa. Celý čas môjho pobytu v nemocnici bol s mojou mamou. A čuduj sa svete,znášala som to asi horšie ako moje dieťa, ktoré bolo rado,že je u starkej. Nebol ani raz za mnou.
@deniska321 podľa mňa to príliš riešiš. Babka s ockom jej vymyslia taký program, že si na teba ani nespomenie.
Ja som s mojim 2r chodila 'na prazky' k babe. Spala som tam s nim 1 noc napr cez vikend. Cez den sa mu plne venovala baba&dedo, nezapajala som sa do hier. Ku koncu tehotenstva k nam chodila mamina po robote a venovala sa mu. Este som bola tyzden pred porodom hospitalizovana na par dni - to si ho na noc bral tatino.
Rano si zahlasil krpec, ze on ide k babe na prazky,... mna okolo 17 chytili kontrakcie a rovno sme s tatinom isli do nemocnice. A vybavene. 1 noc spal u nich. Na dalsiu uz doma s ocinom. Uuuuplne v pohodicke. Ziadne sceny, ziadne 'odcudzenie'. Neries. Zvladnete to len na tej samostatnosti s babou/tatom pracuj uz teraz.
Mala som doma 2rocnu, ked som sla do porodnice. Akurat bol u nas svokor,tak ostal s dcerou na ihrisku a muz utekal k porodu. Zvládli to uplne v pohode, horšie som to niesla ja. No navstevy neprichadzalu do uvahy,nechcela som prezivat rozlucku a aj ju sme chceli usetrit toho,ze ma bude musieť nechat v nemocnici. Tie 4dni vydrzala. Rano vraj prebehla cely byt,ze mama este nie je doma a fungovala normalne. Drzim palce!
@thereisabear to kde?
Mala som na izbe navstevy. Aj male deticky. Kamoska aj s babom v nosici prisla.
@deniska321 40km nie je tak vela. Mozes ist rodit tam. Dcerka bude mat formu vyletu. Budu aj pri tebe. Aj s babkou si uzije cas. Rychlejsie jej to ubehne 😉
Moj starsi mal necele 3, ked som porodila druhe pocas covidu. Nikdy nespal, nezaspal vecer a ani nebol dlhsie ako par hodin bezo mna. Nakoniec sme boli v porodnici 11 dni. Vacsinu casu boli "prestahovani" u nasich, kedze muz musel pracovat (z domu). Zvladli to absolutne perfektne, syn ani slzicku nevyronil, napriek tomu ako naviazany bol na mna.
Mňa toto iste čaká v blízkej dobe /termin mám o týždeň/ avšak moja dcéra ma rok a je stále kojená….. tiež mám obavy ale veľa možnosti nemáme, ostane s manželom a babkou, v nemocnici síce už zrušili zákaz návštev ale tak malé dieťa by tak či tak nepustili a ani by som nechcela, isto by som to ani ja ani ona neniesla dobre ….. tých pár dni musíme zvládnuť, držím palce ☺️
@deniska321 mna tiez trafil zakaz navstev a bolo to asi aj lepsie, lebo ked pri dalsom boli povolene, prisli len nachvilu a boli z toho asi viac rozhodeni, ako ked sme si predtym len volali. Tiez ich nikdy nikto nevaroval, zvladli, taketo male deti nastastie nevnimaju cas ako dospeli. Pre mna to bolo nekonecno, ale doma problemy neboli. Takze za mna to vzdy deti zvladli lepsie ako ja. Jeden mal necele 3, druhy pri tretom cerstvo 2
Isla by som k babke a tam rodit, he to takticky lepsie. U nas pride svokra na mesiac, muz tiez nachystany, Inak by dieta muselo byt tu u kamosov. S babkou vie zaspat aj nas ked ideme von sa bavit a pod. Uz ta komunikacia potom moze byt cez messenger.
Ver mi, že dcéra bude okej. Skôr s tebou hormóny vyplieskajú, ale s tým nič nenarobíš (ja som bulila jak želva v pôrodnici a chlapci mali doma Disneyland).
Veď má dvoch rodičov, bude s otcom.

@deniska321 neviem koľko ostáva do pôrodu, ale začala by som tým, ak teda chcete, aby malá bola u babky, tak s ňou choďte vy, na pár dní a nocí, najskôr nech tam spí s vami, potom skúsiť aj sama, s tým, že by bolo dobré keby sa tam sama pýtala. ale teda určite skúsiť najskôr s ňou. a výber pôrodnice, ak nie je medzi nimi rozdiel, tak voľte kľudne aj tú blízko babky.