Pôrodnica Banská Bystrica - skúsenosti
Ahojte, je tu niekto kto nedavno rodil v BB? Aka je tam aktuálna situácia? Kto je teraz primár? Stále su problemy s cisarskym ze ho nechcu robiť kvoli štatistikám? Kludnemi napíšte vašu skúsenosť, zaujima ma kazdy nazor. Dakujem za kazdu a akúkoľvek informaciu.
@matilda1990 mi sme sa s manzelom prestahivali do ziliny. Prveho synceka som rodila v Cadci lebo na Zilinu som pocula podobne veci ako na BB a lezala som tam ked som bola tehu a presvedcila som sa o tom ze to nie je kto vie co a druheho syna tiez pojdem rodit do Cadce. Je to tam uzasne fakt. Pripadala som si ako v zahranici. Vlastny porodny box za ktory som nic neplatila mala som tam sprchu, WC, fit loptu, sestricka sa ma pytala ci nepotrebujem masaz, dokonca tam wi-fi, manzel bol pri mne uz aj pocas prvej doby porodnej co bolo uplne super pomahal mi sa sprchovat a prechadzal sa so mnou. Uzasny pristup sestriciek aj lekarov. Po porode mi pomohli ked som mala ist z nenocnicnej postele na svoju v izbe. Rano pred vizitou prisla sestricka a pomohla mi osprchovat sa. Ano je pravda ze som si izbu zaplatila ale az po porode sa tak manzel rozhodol ked videl aky maju uzasny pristup tak chcel takto pomoct odeleniu lebo oni tie peniazky co maju z VIP izieb davaju do odelenia nie do svojich vreciek co je aj vidiet. Co sa tyka podpory pri dojceni tiez super sestricka bola pri mne 20 min a pomahala mi aby sa maly prisal. Drzim palce aby si mala pekny a rychli porod a aby si mala v den porodu prijemnu sluzbu konajucu sestricku a dobreho doktora 🙂
@matilda1990
Ahoj, ja som tam rodila teraz koncom júla. Lepšie rozhodnutie ako si vybrať BB som ani spraviť nemohla. Mám len a len dobré skúsenosti. Držím palce!!! 🙂
Rozhodne odporucam bb, ja som tam rodila v 6/2013 a 9/2017. Lekarska starostlivost pred porodom aj po porode na vysokej urovni. To, ze sa lekar alebo sestricka zle pozrie alebo nema prave naladu nie je vobec rozhodujuce, dolezita je lekarska starostlivost. Netreba pocuvat jedna baba povedala...... Treba si uvedomit, ze v prvom rade rodi zena a treba pocuvat pri porode lekara a sestru, od toho su tam, aby viedli porod. Netreba sa bezhlavo upinat na to, ci Ti dieta hned prilozia a pod., oni vedia co robia, potom sa iba stresujes. Na rozbehnutie kojenia mas dost casu aj doma, zober si odsavacku a s tou si v nemocnici pomahaj, ak nebudes mat babatko stale pri sebe, potom doma v klude kojenie rozbehnes. V bb je laktacna poradkyna pani Prazienkova, kontakt najdes na internete, pride k Tebe domov.
chcela by som sa sa opytat ze ako sa objednava nadstandartna izba v bb chcela by som len neviem ako...bola by som rada keby mi to niekto poradil
@andy1994 ahoj to sa ta budu pýtať pri príjme, ked uz začneš rodiť.
@matilda1990 a skor sa to neda objednat?...aby som ju mala aby nebola obsadena....aj ty si bola na nadstandartnej izbe?
@andy1994 nebola som a neda sa to skor, oni sa ta opýtaju ci chceš a ak povies ze ano ides do poradovnika a ked sa uvoľní nadštandard tak ta tam daju. Spolubyvajuca chcela, ale nebolo volne tak bola jeden den na normálnej izbe a ked sa nadstandard uvoľnil tak Sestrička chodila po pacientkach sa pytat ci teda tam chcú ist, niektoré baby si to potom aj rozmyslia ak maju dobru spolubyvajucu a niekedy sa stane ze sa tam ani nedostanú.
ahaaa takze sa ani nemusim tam ist informovat?....lebo neviem ako to tam chodi.....iba ak bude volna izba tak len vtedy
matilda1990 a nevies nahodou kolko zien je na normalnej izbe?
@andy1994 no podla mňa skôr nemusíš ísť. Určite sa ta opýtaju na prijme vsak maju z toho evricka. Ale podla mna sa dostaneš, kedy máš TP?
@matilda1990 lebo radsej by som bola na nadstardartnej izbe lebo tam mam sj vlasne wc aj sprchu.....ja mam termin 31.7 a to rychlo prebehne
@andy1994 no tak posledný mesiac ked budes mat poradne uz v Rooseveltke tak sa poinfirmuj este u sestriciek ci sa náhodou niečo nezmenilo. Držím palce
@matilda1990 ake poradne a to vies kde sa ide?......dobre dakujem pekne
zeny viete mi nejaka napisat ze v tehotenstve do akej poradne mam chodit kto tam uz bol..aby som vedela kde mam ist dakujem
ktora zena uz rodila v banskej bystrici a mala nadstardantnu izbu?
@andy1994 no posledný mesiac sa uz chodí nie k tvojmu gynekológovi ale do Rooseveltky do poradne každý týždeň. To je na druhom poschodí úplne vzadu.
@andy1994 ale to ti všetko tvoj lekár vysvetli 🙂
Rodila som v BB 1/2014 uplna katastrofa, keby sme neuplatili maly by asi neprezil, bol na Jis potom, ako tu uz bolo spominane- pristup strasny, prisla som kvôli nim o mlieko takze laktacne aj ked som bola na nadstandardke mi boli nanic. Izba super, to sa nemozem stazovat, aj sestry na tomto oddeleni, hned po cisaraku som im oznamilam, ze chcem nadstandardku, bolo volne. Teraz mam termin v auguste a neviem sama, ako sa rozhodnut. Je tam novy personal, ale stale nemam doveru, rozmyslam nad MT.
@matilda1990 nadstandard sa neda objednat a drzat - lebo ty nevies, kedy presne budes izbu potrebovat. to nie je ako hotel, ze nastupis na termin 🙂 lebo kym by ti izbu drzali prazdnu - co - budes za nu platit? ak bude volny, ponuknu ti hned, alebo sa hned pytaj, ked nastupis a povedia ti - ci su/nie su volne.
@andy1994 ahoj,ja som bola na nadstandarde dvakrat, 08/2015 a 12/2017, oba razy sa ma spytali az po porode este v porodnej sale.prvykrat bola volna hned a druhykrat som cakala do vecera na klasickej izbe,bola tam este jedna postel,ale bola prazdna. Jedina nevyhoda klasickej je fakt ta kupelna a wc,mne robil problem prejst na druhu stranu chodby,lebo sa mi strasne tocila hlava,ked som vstala. No a na nadstandarde som sa pytala,dokedy mozem mat navstevu a sestricka mi povedala,ze aj v noci,jedine cez rannu vizitu nie. Ja som len potrebovala vediet,ci moze byt do nejakej deviatej vecer 🙂 uz sa plati 40 eur za den,ale da sa poziadat o 50perc. zlavu,ak mas napr ztp preukaz
ahojte viete mi niekto poradit ze este sa chodi posledny mesiac na tie pasy na druhom poschodi pri porodnici?
poviete mi prosiim vas kto uz bol v rooseveltovej nemocnici posledny mesiac v poradni kde sa to presne ide dakujem
baby chcem sa spytat vie mi niektora poradit kde je v rooseveltovej nemocnici ambulancia antepartalneho monitoringu?

@matilda1990 ja sa tiez chystam v januari rodit v BB, rodila som tam aj prve dieta (10/2013). vo ZV je primar ktory bol predtým lekar v bb a kamaratka pri nom rodila prve dieta a takmer do dopadlo zle a ja som ho zazila este na rizikovej poradni v BB a stacilo mi...