Pôrodnica Považská Bystrica
Nedalo mi musim sem napisat.
Dnes v spravach davali,ze v P.Bystrici pri porode prislo nahle ku komatu rodicky a nahle zomrela.
Dietatko zije,aspon ono 😢
Iba nerozumiem tomu ako sa to v dnesnej dobe mohlo stat,celu dobu je vsetko v poriadku a ked niekto ziada o pomoc cisarakym rezom,ked nevladze,porodnik si tvrdi svoje,ze to pojde aj bez neho.
Aky mate na to ludia svoj nazor?
@24dzin24 tu je vsetko na jedno kopyto,ci zdravotnictvo,uradnictvo - cest vynimkam a tych je sakra malo.Aj ty sa drz a opatruj sa.
ja som rodila prveho syna v 2009 v BA na Kramaroch a potom v 2012 dcerku tu v PB a 2015 synceka v PB. Dcerku mi rodila Dr. Ondrasikova - uz tam nerobi, bola tam vtedy asi este ako neatestovana lekarka... bol to rychly a bezproblemovy porod. Synceka mi v 2015 rodila Dr. Molnarova, tiez super, dokonca ma ani nenastrihla, cim teda som mala superrychlu rekonvalescenciu. Ale ja som rodila male deti.... najvacsi bol treti a mal 3300 g.
Ked som tam bola s dcerkou na izbe som mala kocku, ktora bola chudsia ako ja, v rodine mali predispoziciu na velke deti.... pocas tehotenstva jej odhadovali ze bude babo tak 3500 g. Ked zacala rodit, porodnik chytil a povedal, ze to bude podstatne viac. Porodila prirodzene dieta cez 4 kila a bola dosita a dotrhana krizom krazom. Ked sme ostatne uz behali po chodbe, ona spravila ledva 3 kroky a nebola schopna si ani dieta zobrat na ruky....
Uz vtedy som nechapala a dodnes nechapem s akou presnostou funguju ultrazvuky, ked nie su schopnli lekari realne urcit velkost dietata a preco riskuju prirodzene porody pri takych velkych detoch.... Je to hrozna tragedia a dufam, ze nasa nemocnica dokaze podniknut kroky, aby sa podobne uz neopakovali....
Aj ked je pravda, ze mnohe maminy idu do porodnice nepripravene na to co ich caka - ale aj ked som mala okolo zeny co rodili, nikdy som nehodnotila ako kricia a podobne.... Porodne asistentky v PB to robia - chapem, ze uz za cele roky toho kriku poculi neurekom, ale niektorym by trocha ludskosti bolo treba pridat. Nie kazda mamina berie ich rady a komentare ako motivaciu....(mala som stastie pri vsetkych troch porodoch na taku PA a na mne to nastastie ziadne jazvy na dusi nezanechalo).....
@sisinka33 ano pred rokom po porode ostala v kome jedna mamicka z Malych Lednic, je to pisane o nej a volala sa Silvia a dodnes je vraj v kome ☹ Pri porode bol doktor Janco a potom prisiel doktor Durcek, ktory si vyziadal cely porod od zaciatku a mamicka uz nevladala ☹
@dzejna1404 mna by zaujimalo preco sa to deje v P.Bystrici je to cudne 🤔
Prosím Vás a má tento doktor pozastavenú činnosť v nemocnici alebo pracuje naďalej?
@kateemka myslim si ze pracuje ďalej
S týmto pánom doktorom má podľa mňa veľa veľa žien zlé skúsenosti samozrejme aj ja ale chvála Bohu nešlo o pôrod ale vďaka nemu som už tiež nemusela mať deti tento pán doktor ak sa tak dá nazvať by mal konečne toto povolania hodiť na klinec a odísť odtiaľto preč za to všetko čo spôsobil mnohým z vás a konečne by to mal niekto riešiť
Ako są ma mamicka Ivana K. z Domanize

@janulka2811 dakujem. Aj tebe nech vsetko dobre dopadne. Prvy rok bol tazky, ale otriasla som sa, a uz sa len tak nenecham ani od lekarov ani od uradnikov, to je dalsia kapitola sama o sebe