icon

Skúsenosti s rooming-in

lalailah
23. nov 2021

Ahojte, caka ma prvy porod a robim si prehlad, ake su moznosti. Zaujala ma tema rooming-in. Aky mate na to nazor? Mne intuicia hovori, ze ked je matka vycerpana po narocnom porode, je pre nu lepsie, ak moze aspon minmum sil nacerpat tym, ze sa v nemocnici napr. cez noc postara personal. Je porodnica, kde rooming-in az tak nepropaguju? Mam pocit, ze to je preferovane vo vacsine

Strana
z2
marianarem
23. nov 2021

@lalailah Ja som rodila sekciou na Kramaroch pred 2 rokmi, bola som tam po porode 4 noci. Maly bol na novorodeneckom kazdu noc, za co som sestrickam doteraz vdacna. Nemala som z toho ani vycitky, podla mna nikdy v historii to nebolo tak, ze zena porodila a hned musela vstat a bez pomoci sa zacat starat o dieta. Ano dieta bolo s matkou, ale boli tam vacsinou aj zeny z rodiny, ktore pomahali.Tak som o pomoc poziadala aj ja. Citila som to tak a tiez som citila, ze pre maleho bude lepsie, ak si tych prvych par dni ako-tak oddychnem a nezosypem sa.

kiki68
23. nov 2021

Vo Viedni bol rokmi in a hned bolo dieta od porodu nonstop so mnou. Mimo 10 minut prvej sprchy, lenze dieta som potom nasla dame a bez dozoru na vysetrovni. Proste nikto nikde a decko tam spalo v tom plastik boxe. Tak som oznamila tej sestre po zaklopani na ich izbu, ze si beriem dieta k sebe. No od toho momentu by nedostali ani skrecka, ne tak zive decko. Maly uz potom chodil so mnou vsade, na toaletu, do sprchy. Vzdy som ho tam natiahla v tom boxe a spravila so sebou co treba. Ako po porode by som si aj pospala, ale nebol cas. Maleho mi dali do postele, ze ma spat so mnou a budit ma na prikladanie. No 4 hod spanku a potom uz sme nastastie mohli domov. Mam dojem, ze ten porod zo mna spravil terminatora s kozami. Inak nejaka pani tam prosila nech jej dieta vezmu, ze jej je blbo. Ale nevzali. Vraj ako matka to musi zmaknut. Ako povedali jej to pekne, ale ziadne medove motuzy.

merry89
28. dec 2021

@vevesh Kde ste prosim rodila?

vevesh
28. dec 2021

@merry89 v zahranici, konkretne v nemecku.

modrakengura
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2