Skúsenosti s rooming-in
Ahojte, caka ma prvy porod a robim si prehlad, ake su moznosti. Zaujala ma tema rooming-in. Aky mate na to nazor? Mne intuicia hovori, ze ked je matka vycerpana po narocnom porode, je pre nu lepsie, ak moze aspon minmum sil nacerpat tym, ze sa v nemocnici napr. cez noc postara personal. Je porodnica, kde rooming-in az tak nepropaguju? Mam pocit, ze to je preferovane vo vacsine
Vo Viedni bol rokmi in a hned bolo dieta od porodu nonstop so mnou. Mimo 10 minut prvej sprchy, lenze dieta som potom nasla dame a bez dozoru na vysetrovni. Proste nikto nikde a decko tam spalo v tom plastik boxe. Tak som oznamila tej sestre po zaklopani na ich izbu, ze si beriem dieta k sebe. No od toho momentu by nedostali ani skrecka, ne tak zive decko. Maly uz potom chodil so mnou vsade, na toaletu, do sprchy. Vzdy som ho tam natiahla v tom boxe a spravila so sebou co treba. Ako po porode by som si aj pospala, ale nebol cas. Maleho mi dali do postele, ze ma spat so mnou a budit ma na prikladanie. No 4 hod spanku a potom uz sme nastastie mohli domov. Mam dojem, ze ten porod zo mna spravil terminatora s kozami. Inak nejaka pani tam prosila nech jej dieta vezmu, ze jej je blbo. Ale nevzali. Vraj ako matka to musi zmaknut. Ako povedali jej to pekne, ale ziadne medove motuzy.

@lalailah Ja som rodila sekciou na Kramaroch pred 2 rokmi, bola som tam po porode 4 noci. Maly bol na novorodeneckom kazdu noc, za co som sestrickam doteraz vdacna. Nemala som z toho ani vycitky, podla mna nikdy v historii to nebolo tak, ze zena porodila a hned musela vstat a bez pomoci sa zacat starat o dieta. Ano dieta bolo s matkou, ale boli tam vacsinou aj zeny z rodiny, ktore pomahali.Tak som o pomoc poziadala aj ja. Citila som to tak a tiez som citila, ze pre maleho bude lepsie, ak si tych prvych par dni ako-tak oddychnem a nezosypem sa.