icon

Trestné oznámenie na lekárku

blondinka152
26. aug 2014

Ahojte

Mala by som otazku ci nemate niektp skusenosti s tym ze ste davali trestne oznamenie za zanedbanie ...prosim ak ano kam a co robit a na kolko % mate skusenost ze ste aj vyhrali,zial koli jednej p... na 90%sme dosli o babatko (potrat) ale ona neurobila nic aby sa pokusila zachranit malicke a poslala ma domou a este mi vynadala,viem ze malicke mi to nevrati ale mozno sa uvedomi a bude mat iny pristup a viac sa snazit a nebrat to len tak.

dakujem za vase skusenosti,rady...

Strana
z2
hradnapani
26. aug 2014

@blondinka152 tu mas postup http://www.udzs-sk.sk/obcania-informacie/postup...
osobnu skusenost nemam, ale viem, ze na taketo pripady je tu tento urad. Predpokladam vsak, ze sa ti to bude len velmi tazko dokazovat, do zdravotnej karty si lekarka napise co sa jej chce (s tymto mam skusenosti, proste casto tam nepisu pravdu, alebo len polopravdy, s ktorymi tazko dalej pracovat).
kazdopadne suhlasim s tym, aby si sa stazovala a velmi ti drzim palce, aby si bola v tomto uspesna.

blondinka152
autor
26. aug 2014

@hradnapani ono ja mam aj taky jeden dokaz ja som krvacala a malinke mi tam este videla ale poslala ma domou miesto toho aby ma tam nechala a dala lieky a mam aj papier od nej ze ked som tam bola prvx krat tak male bolo tam potom som dosla po cca 6hod a uz nic :( a este bola arogantna mrcha na mna ako keby sa jednalo o niaku vec :( moja gyn.sa velmi cudovala ze ma tam nenechala ked ze su tabletky ktore vedia zabranit potratu ked ze pravdepodobne dovod bol ze s priatelom mame uplne ine skupiny krvne on je A+ a ja B- a tam to vedela zachranit.

hradnapani
26. aug 2014

@blondinka152 je mi to velmi luto 😒 Aj lekari maju dodrziavat eticky kodex voci pacientom, ale ten sa castokrat nedodrziava. Jedine co mozeme spravit pre napravu je fakt sa stazovat, lebo inak sa len utvrdia v tom, ze takyto pristup je normalny.

sirinka
26. aug 2014

@blondinka152 ako prve si vyziadaj kartu aby si mala v ruke zaznamy, doktorych uz ona nic nebude dopisovat. Ako druhe najst pravnika, ktory sa orientuje v takychto pripadoch.

miriem
26. aug 2014

@blondinka152 V ziadnom pripade sa nezastavam lekarky, ale ak si bola este v rannom stadiu tehotenstva, prvych 8-10 tyzdnov, s velkou pravdepodobnostou by nepomohlo ani keby si ta tam nechala. Ak to bolo uz vo vyssom stadiu, tam je uz ina situacia. Proste v prvych tyzdnoch sa to niekedy zachranit neda, nech by lekar ako chcel. Ak je tam nejaka chyba, priroda si to vyriesi takto sama. Tiez sa nam to stalo, viem, aky je to pocit...

blondinka152
autor
26. aug 2014

@sirinka ono sa to odohravalo cele na pohotovosti ci ze ona nema moju kartu

@miriem len ze tam mohlo byt aj ix inych dovodou ako aj ta nasa krvna skupina co je velky problem a to sa dalo zachranit len ona sa vykaslala na to a s bolestami a s miernym krvacnim ma poslala domou so slovami: bud to vysrzi alebo ne miesto toho aby ma tam nechala a zacala to riesit,ako som spomynala moja gyn.sa velmi cudovala ze ma tam nenechala ked som tam bola prv krat

miriem
26. aug 2014

@blondinka152 Ja rozumiem, tiez nas z pohotovosti poslali s rovnakymi slovami ☹ Mam pocit, ze to nechavaju na tu prirodu. Riesia az druho a treto trimestrove tehotenstva...

sirinka
26. aug 2014

@blondinka152 no pokial slo skutocne o skore stadium tehotenstva a navyse prve, tak si nemyslim, ze neico dosiahnete, co sa tyka postupu lekarky. Druha vec by bola, keby ste mali nahrate jej arogantne spravanie mozno, ale netreba si robit iluzie, co sa tyka UDZS.
Pokial mas ty RH negat, tak lieky proti tvorbe protilatok sa podavaju az po prvom porode, pokial babatko ma rh pozit.

sirinka
26. aug 2014

@blondinka152 aj keby tam bolo x inych dovodov, takto skoro ma aj medicina ruky este zviazane.

sense
26. aug 2014

@blondinka152 zijem v zahranici a tu do 10tyzdna naozaj nechavaju vsetko na prirodu......bud sa udrzi alebo nie ....v podstate ti daju termin az po 10tyzdni na prvu kontrolu....

ono zalezi aj v ktorom si tyzdni....

sjuzan77
26. aug 2014

@blondinka152 je mi uprimne luto, co si si prezila, ale ak si bola v prvom trimestri, nechaj to tak, radsej sa sustred na seba, zotav sa a mozte sa posnazit o druhe babo. Toto by bolo na dlhe lakte a pravdepodobne by si nic nedosiahla. Viem, ako to boli, sama som prisla o dve babatka, pri prvom sme po dohode s lekarom zvolili vyckavaciu metodu, pretoze som aj ochorela a bolo pravdepodobne, ze malinke odide, co sa aj stalo. Druhy krat lekar robil vsetko, co mohol, mala som kvantum liekov, denne injekcie, lezala som a vstat som mohla len na wc a aj tak malinke odislo. Vies, mozno to tak malo byt, ak by bolo dietatko zdrave, udrzalo by sa a ak nie, nema vyznam umelo udrzat to, co ma odist 😔

blondinka152
autor
26. aug 2014

@sense
@sirinka
@miriem
@hradnapani ono zial toto nebol moj prvy potrat ci zr som rizikova a krvna skupina posobi uz na druhe babo a v tedy moje telo potrebuje tie lieky ked ze mam v sebe vela protilatok a moje telo sa tak chce zbavit pladu ked ze to bere ako bacil :( a to sa ma davat skorej inak s parterom nebudeme mat nikdy babo ked ze mi si krv nezmenime :/

sense
26. aug 2014

@blondinka152 viem ako sa citis, tiez som jeden krat o dieta prisla, a druhykrat som tiez krvacala dokonca dvakrat, a tiez moje telo si budovalo protilatky napriek tomu ma tiez v druhom pripade v 8 tt poslali domov ze sa nemam streesovat, vylozit si nohy a vela oddychovat, v 12tt som krvacala druhykrat, vtedy urobili sono srdiecko bilo tak mi pichli injekciu, dali dufaston z kt. mi bolo tak zle ze mi ho kazali vysadit a len ma castejsie kontrolovali, a to male ma teraz 16mesiacov a je riadny spekulant a to sa narodila kvoli protilatkam o tri tyzdne skor a nie uplne ok a teraz by to nikto do nej nepovedal ze sa tak narodila....prvykrat to bolo v 6-7tt zial vtedy sa aj tak nedalo nic robit lebo bolo neskoro....

takze nezufaj urcite sa aj vam podari.....inak po prvom potrate ti mali pichnut tu injekciu.....

zabka1000
26. aug 2014

@blondinka152 ja si myslím, že to s liekmi si mala riešiť so svojou gynekologičkou, na pohotovosti už to asi nemalo zmysel...ja som si tiež tým prešla dva krát a na pohotovosti mi vždy dali na výber, hospitalizácia a čistenie alebo ísť domov a nechať to vyčistiť samovoľne....ale chápem, ako ti je a mrzí ma to ☹

sirinka
26. aug 2014

@blondinka152 no to potom sa ale stazuj na tvoju gynekologicku, ktora to zanedbala a nie na pohotovosti, ked uz krvacas, to je prilis neskoro.

kamila68
26. aug 2014

to kto Ti prosím ťa nahovoril, že sú tabletky, ktoré zabránia potratu??

tjaden
26. aug 2014

@blondinka152 ahoj ja s tým skúsenosť nemám ale tiež poznám taku doktorku, kvôli tomu, že zle urobila ultrazvuk ma začali dopovať liekmi lebo malá vraj zaostáva vo vývine a vôbec to tak nebolo, 2x na monitore malá skoro odišla povedala mi, že ak sa to stane ešte raz idem na cisára a keď to prišlo poslala ma "pospať si"...???!! potom sa to stalo ešte 4. krát ale našťastie tam bol iný doktor a hneď to už šlo, a najlepšie bolo 2 dni pred pôrodom nadiktovala sestričke, že mi majú dať penicilín...na karte mám 5centimetrovým hrubým písmom napísané, že som naň alergická, ešte že som to začula lebo raz mi niečo pustili kým som spala, po penicilíne mi raz stúpla teplota až na 40 ani nechcem vedieť, čo by to urobilo malej...

grasie
26. aug 2014

@blondinka152 mrzí ma čo sa ti stalo, ale nie je na vine náhodou tvoja gyn, ke´dže ona ti mala predpísať potrebné lieky?

nellinka5
26. aug 2014

@blondinka152 ja som bola v 6tt ked som to zistila a tiez som slabo spinila.Isla som ku svojmu gyn. a ten ma urgentne hnal do nemocky. Tam ma nechali lezat tyzden aj stravu mi nosili prve dva dni do poslele iba na wc som mohla prejst. Davali mi askorbutin proti krvacaniu, kyselinu listovu a zelezo. Ked ma prepustili doktor ma nechal cele tehu doma s diagnozou "riziko potratu" Nebyt toho asi by sme tiez o nasu princeznu prisli.
Drzim ti palce, aby sa ti to uz viackrat nestalo

radina
26. aug 2014

@blondinka152 mna tiez poslali domov ked som dosla s krvacanim, ale nemala som bolesti. povedali mi, ze ak krvacanie spravadzaju bolesti ,tak ide o zacinajuci potrat. Ja beriem Prednison z dovodu, aby mi imunita nebojovala proti babu - vyplyva to zo zistenych protilatok na reprodukcnej imunologii - testy su zamerane prave na to ,ci ti imunita bojuje proti plodu. tak skus si dat porobit tieto vysetrenia. Su tu o tom diskusie kam ist, lebo to robia iba v specializ. centrach. Tie lieky sa vela x musia brat este pred tehu.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
simka1454
26. aug 2014

@blondinka152 podľa mňa sa nič nevyrieši,len sa budeš Ty zbytočne znervózňovať ,odporučila by som Ti zotaviť sa a v kľude sa pripraviť na ďalšie tehotenstvo. Viem ako sa cítiš aj ja som prišla o bábätko, ale ver mi takto sa len Ty budeš stresovať a s tou dotyčnou doktorkou to aj tak nehne.

havana_frost
26. aug 2014

@blondinka152 Nie si lekár, všetko čo uvádzaš, sú len dohady, navyše podľa toho ako píšeš, si sama dosť zmätená čo sa stalo, prečo sa stalo, mohlo to byť inak, kto kedy pochybil... Mohlo to tak byť, nemuselo. Trestným oznámením na 90% (použijem tvoju terminológiu) nič nevyriešiš, pretože dokázať takéto niečo nie je vôbec jednoduché (treba dokázať konkrétnu vec konkrétnej osobe, bez akýchkoľvek pochybností). Trestné oznámenie sa dá podať len na trestný čin podľa Trestného zákona, za aký trestný čin konkrétne by si chcela podať TO? Týmto ťa od toho neodrádzam, ja sama razím teóriu, že sťažovať sa treba. Ale má to svoj postup, najprv sa sťažuj v nemocnici, so stanoviskom riaditeľa na Úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Ak aj tento výsledok bude negatívny, nevidím už reálne nejaké ďalšie sťažnosti či súdy.

blondinka152
autor
26. aug 2014

@tanapeta do zadku a aj teraz

@kamila68 hej su ked ze moje telo si robilo protilatky na male koli nasim krv.skupinam
@nellinka5
@radina ono to neboli bolesti ale sem tam pichnutie co je udajne nornalne a bolesti nastali o cca 7hod.neskor ale to uz boli nenormalne bolesti a uz som aj vedela co sa deje :(

@sense zial tato mi povedala nechutne:bud to vydzi alebo ne jej pristup bol strasny a ani mi nepovedala ci lezat sediet nic kaslala na mna
Udajne sa da podla vag.sona vidiet ci uz zacal potrat neviem co je na tom pravdy

Moja gyn.sa velmi cudovala ze ma tam nenechala a nedala niaku injekciu
Ja ani neviem kedy teraz sa pokusat o dalsie miminko kazdy mi hovori inak co sa tyka gyn.a po dalsiw bojim sa ze sa to zas stane:(
@havana_frost
@simka1454
@tjaden

kiki68
27. aug 2014

pokial mas skupinu neg. teda tvoris prtilatky,tak po kazdom potrate sa musi pichat rhega injekcia, to co s apicha aj po porode. Je jedno,ci je to prvy trimester, dolezite je,aby sa netvorili hned v dalsom protilatky.

kamila68
27. aug 2014

moja milá na to o čom točíš sa podáva Rhega, žiadne tabletky, ktoré by zabránili potratu neexistujú, a pokiaľ Ti tvoja gynekologička hovorí, že ano tak nech sa prihlási o Nobelovu cenu.

luk25
27. aug 2014

@kamila68 podava sa duphaston, ktorý je na udržanie tehotenstva, tiež som krvacala v 6-8tt, hned mi bol nasadeny a chvalabohu zabralo to🙂

ajanaka
27. aug 2014

ahoj v prvom rade sa musis dostat z toho psychicky,nereis nic za horuca.., je mi luto ale baby neitkore maju pravdu, podla mna neuspejes-vieme ako to chodi na SK.., ano ale mala ti dat tabletky vola sa to duphaston , ziadny pohyb a odoslat ta k tvojmu lekarovi hned pondelok/necitala som vsetko neviem ci si mala uz nejake bolesti velke atd..vtedy neviem ako sa postupuje, v pripade masivneho krvacania ta nemoze nikto domov poslat/ ja som zazila tiez jednu skusenost s dr v nemocnici a keby mozem v tu chvilu jej tam hubu rozbijem...vieme ake su lekarky na pohotovosti-uz na dozitie do dochodku ,- moja skusenost.velmi zle sa radi kedze si viem predstavit co musis prezivat..ale bola si naozaj len na zaciatku...aj ked dr ma urobit vsetko pre to aby sa pokusila pomoct..,

sisasss
27. aug 2014

Je mi naozaj luto, co sa ti stalo, ale bohuzial potratom sa zabranit neda.
Ono sa tazko pocuva, ze proti prirode sa ist neda, ale neda...... .
Duphaston niekedy pomôze, ale nie vzdy je to naozaj individualne.
Ani lekar nevie preco je to tak.Je to clovek - aj ked robi, co sa da, bohuzial.
Treba sa zamerat na novu tehotnost a nie sa chciet stazovat - pomstit k comu je to dobre.
Prepac, ale musela som reagovat mam kamosky, ktore zazili potrat - treba sa s tym vysporiadat a ist dalej... .
Prajem vela stastia.

Strana
z2