icon

V ktorej pôrodnici môže žena slobodne rodiť?

yanka2828
18. sep 2021

Ahojte žienky.Prosím o radu. Hľadám pôrodnicu v ktorej môže žena slobodne rodiť, bez zbytočných zásahov. Môže si vybrať polohu, prípadne rodiť do vody,je s bábatkom nonstop, lekári nechajú dotepať pupočník a pod. Zvažujem domáci pôrod, ale nie som si istá, či si na to trúfam. Hľadám alternatívu. Niečo medzi. Je taká možnosť na Slovensku, alebo je to sci-fi? Budem rodiť vo februári a rada by som sa vyhla aj testovaniu a veciam okolo toho. Ďakujem krásne ❤

Strana
z3
scorpionflower1
16. nov 2021

@yanka2828 porod doma neskusaj, je to nebezpecne. Na zapade rodia niektore zeny doma, ale sanitku maju hned pod barakom (je tam taka sluzba). Tu by som to vobec neskusala.

abiamo
6. dec 2021

@stanzi ale je, v Topolcanoch sa rodi do vody uz par rokov

merry89
28. dec 2021

@hederamonstera Dobry den, mohla by som poprosit kontakt na spominanu dulu? Jednalo sa o lekarku s priezviskom na "R" ? Dakujem za info.

greenline
29. jún 2022

Ahojte, Oslovujem vás s prosbou o zapojenie sa do výskumu, ktorý vediem v rámci svojho doktorandského štúdia. Venujem sa téme Posttraumatickej stresovej poruchy po pôrode. Prosím vás o vyplnenie nasledovného dotazníka: shorturl.at/cmwT1

Je pre nás veľmi dôležité porozumieť tomu, aké okolnosti vedú pri pôrode ku vzniku Posttraumatickej stresovej poruchy, porozumieť im z pohľadu žien a ako im do budúcna predchádzať. Preto, ak ste si zažili takýto pôrod, môžete v dotazníku na seba nechať kontakt a zúčastniť sa výskumného rozhovoru na túto tému. Vaša skúsenosť bude pre nás aj pre iné ženy veľmi cenná.

Veríme totiž, že výskum pomôže upriamiť pozornosť na problémy, s ktorými sa ženy s posttraumatickou stresovou poruchou po pôrode stretávajú. V kvalitatívnej časti výskumu (do ktorej sa môžete prihlásiť pri vypĺňaní dotazníka) chceme tiež vytvoriť priestor pre ženy, ktoré si želajú popísať hlbšie svoje skúsenosti. Dotazník sa vypĺňa vždy za váš POSLEDNÝ PÔROD - a to aj v prípade, že ste rodili viac krát. Ak by ste mali nejaké otázky, napíšte mi mail na miroslava.rasmanova@oushi.upol.cz rada na ne zodpoviem.

Veľmi pekne vám ďakujem.

Dotazník: shorturl.at/cmwT1

Strana
z3