V ktorej pôrodnici nie sú deti pri matkách?

4. dec 2021

Dobrý deň, prosím vás neviete náhodou v ktorej pôrodnici v SR niesu deti pri matkach na 600nedeli, ale nosia ich len na kŕmenia? Ďakujem

ivkazba
4. dec 2021

Nemyslím, že taká pôrodnica ešte existuje.

10adriana10
4. dec 2021

U nás v trstenej na Orave len teraz prerobili pôrodnicu ( v októbri ) .
Do nedávna nosili bábätka len na krmenie 🙂 . Mali možnosť aj mať dieťa stále pri sebe ale to bola len jedna izba .

matkahelka
4. dec 2021

myslim, ze to zavisi od porodu. po sekcii, si myslim, ze v kazdej nemocnici sa opytaju, ci sa citis na to, mat babo pri sebe non-stop. teda aspon u nas v KE to tak je.

basska_b
4. dec 2021

Napríklad sa to stáva výnimočne v Ružinove, keď je plná kapacita. Mamičky sú potom na 10. poschodí, niekedy len 1-2 dní, kým sa uvoľni posteľ dole na deviatom. No a tam leží veľa žien po potrate a bolo by neľudské tam nosiť bábätká. Ale netreba sa toho báť, málokedy sa to stáva. Inak je to perfektná pôrodnica. Teraz mi píše kamarátka z Japonska, že tam štandardne zostávajú v nemocnici týždeň po pôrode a veru deti pri sebe nemajú... ale mlieko ma, všetko funguje.

nevenka
4. dec 2021

@10adriana10 to vazne???? Ved ro je strasne...😑

moonlight1210
4. dec 2021

@nevenka ja som si naopak uzila to, ze drobce neboli so mnou (okrem poslednej noci pred odchodom). Doma som si ich potom uzivala viac nez dost, lebo sme byvali daleko od rodiny z oboch stran, mm od rana do vecera v praci v inom meste, cestoval hore-dole, takze vsetko komplet bolo iba na mne. Ale zase, ako som si urobila, tak som mala.
A ten tyzden v nemocnici som sa vzdy vtedy posledny raz na par mesiacov dobre vyspala. 🙂

kittykat22
4. dec 2021

Ked poziadas sestru aby sa o miminko postarala, tak to spravi. Oni ked vidia, ze je mamicka unavena tak sa o dieta staraju.

krkavcia_mater
4. dec 2021

Aj v Čadci...
Ja som napriklad nechcela rooming in, bola som ko

martha1987
4. dec 2021

@10adriana10 pôridnica je prerobená a otvorená už rok. Nie teraz . Od októbra 2020

00kvetinka00
4. dec 2021

Aj v TT ak ste KO tak na vasu ziadost vam nedaju dieta ..... mne po cisarskom prve hodiny malu len nosili (napr ja som ju kazala aj nakrmit lebo bola drobna ) ale az po 12hod mi ju nechali kedze dovtedy sa nesmiete moc hybat (ja som bola klasicky na 600nedeli ziadna jisska)

silviazlat
4. dec 2021

@matkahelka tak v TN pôrodnici sa ťa teda na nič nepýtajú. Tu mas dieťa, si jeho matka… staraj sa.
Reve ti a nevieš co robiť? Nevie sa ti spustiť mlieko a dieťatko den noc plače? Tvoja vec… asi takýto pristup som zažila ja

matkahelka
4. dec 2021

@silviazlat tak v prvom rade, ak idem rodit do konkretnej nemocnice, vopred si zistim, ako to tam funguje a nie som potom prekvapena. v druhom rade, nechce sa mi verit, ze po sekcii neriesia v akom stave je matka a ci je vobec schopna vstat z postele.

tomikejt
4. dec 2021

@silviazlat vážne? A to kedy? Ja som toto v TN nezažila. Rodila som tam pred 10 rokmi a pred necelým rokom a všetko ok. Na izbe som mala mamičku ktorá bola ko a povedala ze to neda tak jej malého nosili na kŕmenie a ona odpočívala. Co sa týka mlieka tiež sme mali pomoc, vysvetlene všetko, keď sa mlieko nepúšťalo dali nam nutrilon s tým ze sme stále prikladali, sestričky sa chodili pýtat ci je všetko ok.. Mrzí ma ze si mala opačnú skúsenosť.

thoughtfulweirdo
4. dec 2021

@silviazlat Aj ja som toto v TN zažila v 2018. Otras od prvej po poslednú minútu tam. Tento rok naopak všetko ako z reklamy, naozaj skvelý prístup, ani sa mi domov nechcelo 😄🤷🏻‍♀️

maciatkolulu
4. dec 2021

@nevenka aj ja som dávala na nič prvú sestričkam, druhu som nemala pri sebe a tretieho som tiež prosila, nech si vezmú malého. Nevidím na tom nič zlé. Keď som proste nevládala, potrebovala spať. Každá sme iná a myslím, že je normálne akceptovať požiadavky každej čerstvej matky, ak to podmienky dovoluju

evkamotka
4. dec 2021

Mna sa u Kocha po sekcii spytali, ci mozu doniest babo. Mali ho u seba, kedze ja som bola po spinalke a sekcii imobilna a zacievkovana.
V ruzinove su oddeleni len ak maju na sestonedeli plno..
Ja som mala v Ruzinove predcasny porod, syn bol tyzden na jiske v inkubatore a veru mi dobre padlo dat sa najprv sama dokopy

10adriana10
4. dec 2021

@nevenka nie nie je to strašné 🙂
Rodila som pred 7 rokmi a ako prvo rodička som bola rada že sa dokážem postarať sama o seba 🙂 ja som toto ocenila 🙂 a ono dieťatko máš aj tak skoro stále pri sebe . Ono nie že ti ho dali nakojila si a odniesli 🙂 bolo dlhšie s tebou .
@martha1987 áno áno, pravda . Pri tejto korone už ani neviem ako dní a roky idú 🤣🤣

tara42
4. dec 2021

Tak na Antolsku nechod. :D Mne dali babatko po menej ako 24 hodinach od sekcie. Neriešili, či to zvládam alebo nie. Ale ja si myslím, že to tak aj ma byt ak nie si po nejakej tranfuzii, že si stratila množstvo krvi pri pôrode a podobne. Si matka, staraj sa.

nevenka
4. dec 2021

@maciatkolulu no ja som bez deti spat nemohla, ja som vobec po porodoch nemohla pat, ni po jednom. Bola som konecne rada, ze idem domov, pri prvom po 11 dnoch, rozbita na kusy. Nebyt mamy, tak to nezvladnem. Ale kazdy sme iny. Pri tretom som bola rada, ze mi ho vzali, lebo som rodila cez covid vlani, navyse mu bola zima, narodit sa musel troaku skor. Chcela som, aby sa tu prvu noc postarali. Lenze, oni mu dakedy nadranom drbli mlieko a este mi potom ani nepovedali, ale vygrckaval plodovku aj mlieko cely dalsi den, nemal zaujem sa vobec prisat. No, bolo to narocne, ale konecne sme si doma poradili. Klobuciky som si zabudla zobrat. Keby mi ho len nosili na kojenie, tak by tak ako prisiel, aj odisiel, hladny. Pri dcerke to bolo super, mala som ju nonstop na prsniku hned a ziadne narazove naliatie prs, pekne postupne, to bola idylka.
Kamaratka bola KO po prvom a dieta ani vidiet nechcela, ja tomu uplne rozumiem. Ja som mala aj rychle porody, nevycerpali ma tak strasne, takze to sa vsetko odzrkadluje na tom celom.

mima172
4. dec 2021

Ak je dieťa i s matkou v poriadku, tak myslím, že už je bežný štandard, že je dieťa s matkou. Ja som rodila v TN, dcérku som nemala pri sebe (predčasne narodena), no inak všetky maminky, ktoré boli naokolo, mali detičky pri sebe.
Iba sa mi to zdá alebo to "znie", že hľadáš takú pôrodnicu, kde nebudeš mať dieťa pri sebe? Pre mňa to bolo neskutočné utrpenie, prerevala som tam cele dni, keďže som za malou mohla ísť len raz za 3 hodiny a tíško som závidela maminam okolo mňa, ktoré mali detičky pri sebe.

0laracroft0
4. dec 2021

V ZH: porodila som 1:45, 4:30 na izbe, 5:50 sa dotrepala sestra z novorodeneckeho že na. Nič som nespala, ledva som stala na nohách, vravim ešte sa necítim, doneste mi ho len na kojenie. Ta jezibaba robila všetko preto aby mala o jednu starosť menej. Ani sa mi to nepodarilo, v takom stave som žiaľ nebola ešte dostatočne nabrusena.

krkavcia_mater
4. dec 2021

@mima172 Ja ju chápem, aj ja taku porodnicu preferujem..

bikarbona
4. dec 2021

Mne by stacilo aspon jednu noc spat bez baba v klude. 😁 Popravde na tom rodidle by som vdacne spala, len keby mam chvíľu klud.

banalu
4. dec 2021

Mna sa opytala sestricka, ci sa citim na to, ze malu nechaju na izbe, alebo mi ju necha len na kojenie. Povedala som, ze nech mi ju necha uz na izbe. Moja najvacsia chyba.. ale nerozmyslala som racionalne ked som ju zbadala. Bola som po velmi narocnom porode a neuvedila som si, ze uz len vstat a zobrat malu bude pre mna nadludsky vykon. Potom som im ju tam aj dva krat odniesla - ze mohli by ste sa o nu postarat lebo nevladzem, ani raz mi ju nezobrali.. ze ju mam doniest ked bude viac ako hodinu plakat 🤦‍♀️ a to mi samozrejme nedalo..

poslednepogo
4. dec 2021

Ja som tiež rodila v TN, a keď videli že mi je zle, tak mi bábo dali až o 2 dni.. samozrejme ho nosili nachvíľu, ale ja som ani nevedela či na kojenie či čo

cecilia29
4. dec 2021

Mne v ZH: pri prvom pôrode dali malú na rooming in až po vyše 24h. Stratila som veľa krvi aj som bola dosť šitá, dr vyslovene zakázal aby som mama malú pri sebe skôr. Boli velmi starostliví. Po druhom pôrode som bola hneď fit a hneď som malého chcela pri sebe. Rodila som o polnoci a malého mi dali až ráno kvôli vyšetreniam.

katulienkax
5. dec 2021

@kittykat22 prd ja som dostala vynadane že sa len stazujeme a to som mala veľmi silne bolesti hlavy a lekár kázal oddýchnuť a vyspať to cez noc

katulienkax
5. dec 2021

@tara42 nemá to tak byt pretože napríklad keď som sa z tej hnusnej nemocnice dostala domov mala som viac pomocí ako v nemocnici. Bolo mi tam neskutočne zle ako vo vezeni

kittykat22
5. dec 2021

@katulienkax tak debila najdes na kazdom oddeleni. Ja som tiez mala sestricky ktore boli pomaly na zalobu.

eugenius
5. dec 2021

tiez som rodila v TN 2014, 2016 a tento rok na covidovom a do inej nemocnice by som ani nešla, tak tam bolo fajn. Niektoré sestričky boli mimoriadne premudrele, ale vedela som ako na ne, tak som si všetko vybavila - aj deň bez malej. Po poslednom pôrode som mala sto chutí tu sestričku vyobjímať(nedalo sa, opatrenia), tak sa super starala, aj kávu mi uvarila na požiadanie..Ale na oddelení som skôr zažila mamičky, ktoré čakali,že im stále niekto bude kmitať okolo zadku..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre