Je 750 EUR za opravu auta bežná cena?
Chcem sa opýtať hlavne chlapov alebo žien čo sa vyznajú. Bola som v servise s mojou staršou Toyotou, niečo mi tam búchalo na prednej náprave. Povedali mi, že treba vymeniť ramená a nejaké čapy. Dnes mi volali že auto je hotové a pýtajú odo mňa 750 eur. Skoro som odpadla, čakala som tak max 300. Vraj museli meniť aj niečo ďalšie čo zistili počas opravy, ale mne nikto nevolal aby sa opýtal či s tým súhlasím. Na internete som pozerala ceny tých dielov a vychádza to dokopy na 150 eur. Je normálne pýtať 600 eur za prácu? Cítim sa ako úplná ovca ktorú ošklbali len preto, že som žena a nevyznám sa. Čo môžem robiť keď mi auto nechcú vydať bez zaplatenia celej sumy?
@chrobak7 Bud mas dom, alebo mas niekoho, co ma dom. Zdvihnes to aj v garazi na stojky, co kupis hocikde. Ko chce, si poradi, kto nechce, ten pojde s vymenou ziarovky do servisu. Co sa da, spravis doma (vymena diel za diel), zvysok spravi servis (diagnostika, nastavenie riadiacej jednotky). Tvaris sa, akoby si kazdy sikovny chlap doma nic nespravil, co zvladne sam a na vsetko volal remeselnika.
https://www.lidl.cz/p/ultimate-speed-skladaci-p...
@anonym_2d1242
Aha,výmena ramien,čapov,doma v garáźi a k tomu zdviháky z Lidla...a k tomu " šikovný" sused
Ty si tie ramená a čapy už videl/ la naźivo v aute a držal/ la v ruke aj nejaké prac.náradie okrem pc a smartu?
Lebo takú tupinu som už dávno nevidel...nepozrej príliš často YT,moja rada,gumuje to zdravý rozum.
@anonym_2d1242
Aha,výmena ramien,čapov,doma v garáźi a k tomu zdviháky z Lidla...a k tomu " šikovný" sused
Ty si tie ramená a čapy už videl/ la naźivo v aute a držal/ la v ruke aj nejaké prac.náradie okrem pc a smartu?
Lebo takú tupinu som už dávno nevidel...nepozrej príliš často YT,moja rada,gumuje to zdravý rozum.
@lomidrevo888 Ty si naozaj lomidrevo. V hlave ti to lomi. Velka vdaka, ze si sa unuval lomidrevo az sem na tuto stranku, vyjadrit svoj nazor, aky si mudry a ostatni tupi. Zivot mi dokazal, ze je to vacsinou naopak.
Este raz, co sa da zvladnut doma, skusis doma (olej, kotuce, brzdove dosticky, klinovy remen,...). Inak ides k niekomu, co ma dom, jamu,... Ked usudis, ci skusis, ze nezvladnes, vzdy sa da smer servis. Take tazke? Ale vzdy sa najde niekto, co iba postava okolo, stara sa do inych miesto o seba a cely jeho prinos su iba blbe reci.
@anonym_2d1242
@lomidrevo888 Zrucny chlap si to dokaze sam vymenit,co je na tom smiesne?
@lomidrevo888 Zrucny chlap si to dokaze sam vymenit,co je na tom smiesne?
@marca12
Bez patričného náradia,skúseností priestorov- nie,nedokáže.
A inak,keď už komentuješ,zaujímalo by ma,ako ten " zručný chlap" spraví doma na dvore so zdvihákmi od lídra Lídl geometriu?
Pri demont.čapov( nevieme ktorých) a ramien bežná vec.
No skús.
@lomidrevo888 Ty si naozaj lomidrevo. V hlave ti to lomi. Velka vdaka, ze si sa unuval lomidrevo az sem na tuto stranku, vyjadrit svoj nazor, aky si mudry a ostatni tupi. Zivot mi dokazal, ze je to vacsinou naopak.
Este raz, co sa da zvladnut doma, skusis doma (olej, kotuce, brzdove dosticky, klinovy remen,...). Inak ides k niekomu, co ma dom, jamu,... Ked usudis, ci skusis, ze nezvladnes, vzdy sa da smer servis. Take tazke? Ale vzdy sa najde niekto, co iba postava okolo, stara sa do inych miesto o seba a cely jeho prinos su iba blbe reci.
@anonym_2d1242
No,ty chytrá osôbka,na rozdiel od teba sa neskrývam za anonymitu.A môj nick?
Už si niekde u niekoho postrehla,že nick je identický s osobou a jej zameraním?
Lebo to,čo si vypotila je hlúposť.
A invektívy o mojej hlave si odpusť,pozri sa do svojej ak sa ti podarí tam čirou náhodou niečo objaviť.
Cit:
Este raz, co sa da zvladnut doma, skusis doma (olej, kotuce, brzdove dosticky, klinovy remen,...). Inak ides k niekomu, co ma dom, jamu,... Ked usudis, ci skusis, ze nezvladnes, vzdy sa da smer servis"
Takže skúsiť doma a keď to nepojde poskladaj ( ak to bude vobec možné..) a do servisu,kde ťa z radosťou " privítajú"?
Tak nejak,však?
Tak buď si veľmi naivná alebo??
Téma bola výmena čapov resp.ramien,nie doliatie brzd.kvap.,výmena oleja, event.filtrov a pod.,však?
Ešte by ma zaujímala tá geometria, pri týchto prácach štandard.To zvládne šikovný sused tiež...
Ok,geom.dáš v servise a tam ti povedia,že je nenastaviteľná,lebo to nejaký garáž.babrák po.ral...
Na MK ma fascinuje,že sa anonymne vyjadrujú ľudia,kt.o veci nemajú ani šajnu.
@anonym_2d1242
No,ty chytrá osôbka,na rozdiel od teba sa neskrývam za anonymitu.A môj nick?
Už si niekde u niekoho postrehla,že nick je identický s osobou a jej zameraním?
Lebo to,čo si vypotila je hlúposť.
A invektívy o mojej hlave si odpusť,pozri sa do svojej ak sa ti podarí tam čirou náhodou niečo objaviť.
Cit:
Este raz, co sa da zvladnut doma, skusis doma (olej, kotuce, brzdove dosticky, klinovy remen,...). Inak ides k niekomu, co ma dom, jamu,... Ked usudis, ci skusis, ze nezvladnes, vzdy sa da smer servis"
Takže skúsiť doma a keď to nepojde poskladaj ( ak to bude vobec možné..) a do servisu,kde ťa z radosťou " privítajú"?
Tak nejak,však?
Tak buď si veľmi naivná alebo??
Téma bola výmena čapov resp.ramien,nie doliatie brzd.kvap.,výmena oleja, event.filtrov a pod.,však?
Ešte by ma zaujímala tá geometria, pri týchto prácach štandard.To zvládne šikovný sused tiež...
Ok,geom.dáš v servise a tam ti povedia,že je nenastaviteľná,lebo to nejaký garáž.babrák po.ral...
Na MK ma fascinuje,že sa anonymne vyjadrujú ľudia,kt.o veci nemajú ani šajnu.
@lomidrevo888 Vymenis diel a pojdes na geometriu. Co nezvladame opravit, posuniem bratovi, brat je vyuceny automechanik a sofer kamionov. Poviem mu, ze typek, co chodi pisat na zenske fora, mu odkazuje, ze to co si sam doma robi bezne na aute, je nemozne a automechanik ma ist za inym automechanikom do servisu.
@lomidrevo888 Vymenis diel a pojdes na geometriu. Co nezvladame opravit, posuniem bratovi, brat je vyuceny automechanik a sofer kamionov. Poviem mu, ze typek, co chodi pisat na zenske fora, mu odkazuje, ze to co si sam doma robi bezne na aute, je nemozne a automechanik ma ist za inym automechanikom do servisu.
@anonym_2d1242
Nikomu nič neodkazujem a nikde nepíšem,že, cit."ze to co si sam doma robi bezne na aute, je nemozne a automechanik ma ist za inym automechanikom do servisu."
Výmena ramien a čapov ( nápravy,riadenia,geom.) nie sú bežné serv.úkony,kt.si robí majiteľ na dvore...
Ibaže ty,ženská,čo vie o autách len to akú majú farbu,tak hrubo zavádza,skôr vedome klame.
Volá sa to argum.chudoba,keďže ťa trápi to,že " týpek chodí na ženské fóra".
K tomu len toľko,keď sa ženy môžu mlátiť v ringu a rozbíjať si drźky,hrať hokej,futbal,chlastať ako námorník,hrešiť ako pohonič a pod.,prečo by " týpek" nemohol na "ženské" fóra?
Nejaký status to zakazuje?
Ukazuješ tým len svoje nastavenia.
Ale k veci, cit.:
"Este raz, co sa da zvladnut doma, skusis doma (olej, kotuce, brzdove dosticky, klinovy remen,...). Inak ides k niekomu, co ma dom, jamu,... Ked usudis, ci skusis, ze nezvladnes, vzdy sa da smer servis"
Takže to je diametrálne odlišné,čo si uviedla následne:
"brat je vyuceny automechanik a sofer kamionov.."
To je ale sakra rozdiel proti tomu,čo si zadrela v predch.príspevkoch.
Skús sa vo svojich komentoch najpr sama zorientovať...
@anonym_2d1242
Nikomu nič neodkazujem a nikde nepíšem,že, cit."ze to co si sam doma robi bezne na aute, je nemozne a automechanik ma ist za inym automechanikom do servisu."
Výmena ramien a čapov ( nápravy,riadenia,geom.) nie sú bežné serv.úkony,kt.si robí majiteľ na dvore...
Ibaže ty,ženská,čo vie o autách len to akú majú farbu,tak hrubo zavádza,skôr vedome klame.
Volá sa to argum.chudoba,keďže ťa trápi to,že " týpek chodí na ženské fóra".
K tomu len toľko,keď sa ženy môžu mlátiť v ringu a rozbíjať si drźky,hrať hokej,futbal,chlastať ako námorník,hrešiť ako pohonič a pod.,prečo by " týpek" nemohol na "ženské" fóra?
Nejaký status to zakazuje?
Ukazuješ tým len svoje nastavenia.
Ale k veci, cit.:
"Este raz, co sa da zvladnut doma, skusis doma (olej, kotuce, brzdove dosticky, klinovy remen,...). Inak ides k niekomu, co ma dom, jamu,... Ked usudis, ci skusis, ze nezvladnes, vzdy sa da smer servis"
Takže to je diametrálne odlišné,čo si uviedla následne:
"brat je vyuceny automechanik a sofer kamionov.."
To je ale sakra rozdiel proti tomu,čo si zadrela v predch.príspevkoch.
Skús sa vo svojich komentoch najpr sama zorientovať...
@lomidrevo888 Ty si ocividne najvacsi dzentleman na fore. Preco by zena mala opravovat auto, ked ma na to partnera.
@lomidrevo888 Ty si ocividne najvacsi dzentleman na fore. Preco by zena mala opravovat auto, ked ma na to partnera.
@anonym_2d1242
A kde ja toto píšem?
Ibaže sa vyjadruješ akoby si tomu rozumela....a bola vo veciach opravy áut " odborne zdatná"...
A len na margo,prečo píšeš anonymne?
Čoho a koho sa bojíš?
@anonym_2d1242
A kde ja toto píšem?
Ibaže sa vyjadruješ akoby si tomu rozumela....a bola vo veciach opravy áut " odborne zdatná"...
A len na margo,prečo píšeš anonymne?
Čoho a koho sa bojíš?
@lomidrevo888 Moja vec, ako prispievam. Ak sa ti nepaci, hod sa kludne o zem. Nepotrebujem nasledne stalkovanie nejakeho choreho typka v kazdej diskusii ...

@anonym_autor
Moje otázky:
- staršia Toyota znamená čo? uveď typ,vek
- autoriz.servis/ neautoriz.servis?
- náhr.diely orig./ druhovýroba?
- predložili ti kalkul.ceny- ano/ nie ,vopred?
- čo presne na aute robili?( to ti hádam povedali,resp.vyčítaj z fa).
Totiž,to čo píšeš,je príliš všeob.a nedá sa na to jedn.odpovedať.
Ak to chceš,napíš tie odpovede