Je dôležitý pravidelný servis klimatizácie v aute?
Servis klimatizácie v aute - dávate si ho robiť pravidelne?
Niektorí hovoria, že každý rok, iní že stačí až keď začne byť problém. Ja som zatiaľ bola iba raz, keď mi menej chladila.
@anonym_autor ked ti menej chladi tak to znamena ze je malo chladiacej tekutiny. A ked ti teda unika tak musis riesit aj problem a nie iba doplnovat. Za 10 rokov som ja odobne nepocitil ziadny ubytok chladenia bez akehokolvek servisu
@anonym_autor ked ti menej chladi tak to znamena ze je malo chladiacej tekutiny. A ked ti teda unika tak musis riesit aj problem a nie iba doplnovat. Za 10 rokov som ja odobne nepocitil ziadny ubytok chladenia bez akehokolvek servisu
@martinmmartin ide hlavne o baktérie vo filtroch
@martinmmartin ide hlavne o baktérie vo filtroch
@sasa1310 ah ok, to znoe ako lapacka na prachy.....ale neuskodi
chodime kazdy rok, uz len kvoli cisteniu filtrov - plesne ktore sa tam drzia, tak isto si cistime kazdy rok aj doma klimu
Rozdiel je servis a cistenie. Doplnanie chladiva netreba robit kazdy rok. Ale cistenie ano. Ja si to robim sam - je to relativne jednoduchy proces a cistiaci prostriedok stoji 20 eur, novy filter podobne. Ale v kazdom servise ti klimu normalne vycistia - pri vymene filtra.
Čo je servis? Servis netreba pokiaľ ti chladí normálne. Veľa servisov zarábala dakedy na tom, keď tvrdili, že máš staré chladivo, treba vymeniť. To bola dakedy taká fáma, lebo každý si kúpil plničku a chceli zarábať. Ak je tlak chladiva ok a chladí, nerieš. A čistenie, tak ako každý jeden filter, aspoň raz do roka výmena. No pod servisom asi myslíš, že ti ju v servise dezinfikujú, to je tiež fajn raz do roka.
@anonym_autor mala by sa dat precistit kvoli bakteriam, ktore sa tam namnozia kazdy rok. Kolko ludi vypne klimu skor ako pride domov, aby sa stihol filter vysusit?
nie len vymena filtra ale aj cistenie vyduchov a doplnok aj generator ozonu

@anonym_autor áno každý rok v rámci garančného servisu, na ktorý chodím každý rok do predajne, kde som auto kúpila.