Slabá batéria v kľúči: Ako dlho ešte vydrží?
Auto mi už asi týždeň vypisuje slabú batériu v kľúči, ale odomykanie aj štartovanie funguje normálne.
Ako dlho to ešte zvykne vydržať? Nechcem niekde na parkovisku zistiť, že už je neskoro.
Odhadujem že to ešte vydrží tak medzi 1 hodinou a 1 týždňom. Mne sa batéria v kľúči vybila asi pred 2 týždňami, nová stála asi 3 eur a vymenila som ju za asi 1 minútu.
@anonym_autor z vlastnej skúsenosti vydrží pomerne dlho ale načo riskovať. Neviem, či to má každé auto inak ale z mojej skúsenosti je výmena tak jednoduchá a lacná, že prečo jednoducho baterku nevymeniť a je kľud?
Ked ti to hlasi uz tyzden, tak hadam najvyssi cas vymenit, ci?
neviem kvôli čomu chceš čakať? píšeš že nechceš niekde ostať na parkovisko, tak si to vymeň, mne keď to auto zahlási, mením buď v ten deň alebo nasledujúci...
To sa nedá porovnávať, niekto odomkne auto 20x za deň, iný 20x za mesiac. Zariadenia zvyčajne hlásia slabú batériu, keď klesne na cca 10% jej kapacity, ale zároveň sa nedá vyčerpať na 0. Čiže odhadom máš ešte 5% z celkového počtu odomknutí auta. Štartovanie zvyčajne funguje aj s takmer prázdnou batériou a minimálne dvere vodiča by sa mali dať tiež otvoriť fyzickým kľúčom schovaným v ovládači.
To sa neda odhadnut. Detekcia je podla poklesu napatia a to zavisi na teplote. Ako rychlo odide uplne zase zavisi na jej kvalite a intenzite odomykania. Ved si to vymen cim skor, je to jednoduche. Za poplatok ti to spravi aj klucova sluzba.
Mne cca 2 týždne a to chodím denne. Okrem toho naštartuješ aj otvoríš aj bez batérie
@anonym_autor načo potrebuješ čakať? Ved si kúp baterku a vymeň si ju

A čo tak si kúpiť novú batériu?