Je normálne robiť si zoznam prác na víkend?
Ahojte, povedzte mi. Mam 45 rokov a akosi strasne vela veci zabudam. Akurat ma caka cez vikend zorganizovat mensiu oslavu (20 ludi cca). Je prosim vas normalne, ked si zacinam robit zoznamy, co vsetko mam urobit v sobotu a co v nedelu? Ale, ja si musim napisat - priprava na oslavu + co by som este chcela v ten den urobit doma z domacich prac (doobeda prat, uvarit obed, poobede poupratovat, urobit tortu, vytiahnut zimne veci..). Ja si pripadam ako totalna neschopacka, ze si to proste neviem zapamatat. Co nemam na zozname, len chaosim, skacem z jedne prace do druhej. Pritom, pri dobrej organizacii su tie prace v pohode zrealizovatelne v priebehu jedneho dna. Ale, ja mam pocit...nesitiham, je toho strasne vela...pripadam si nemozne, neschopne.
na domace prace si nerobim zoznam, nakup ak je velky a v robote si hadzem dolezite veci terminovane do kalendara
@anonym_autor V prípade, že toho má človek na ramenách veľa a ešte musí dodržať nejaké termíny,je prirodzené a užitočné si robiť zoznam -y
Jasné,aj ja si robím zoznam čo chcem v daný deň urobiť,uvariť,komu zavolať,objednať sa a pod
A samozrejme zoznam čo potrebujem kúpiť..niektoré spisujem aj týždeň dopredu
@anonym_autor samozrejme, zoznam úloh značne prispieva k efektivite, zníženiu stresu a správnemu time manažmentu. Plánovanie je kľúčové. Robíš dobre.
Ja takto fungujem už dlhé roky a to mám len tesne po 30tke 😀 mňa baví si napísať TO DO LIST do diára,klasického nie v mobile a potom si vyškrtávať,čo všetko už mám hotové,cítim sa viac produktívna 😂 a taktiež si do diára píšem nákupný zoznam,lekárske prehliadky,stretnutia a pod. nech mám všetko pekne na poriadku 😉 😂
@anonym_autor všetko čo ti život uľahčí je v poriadku robiť. Treba byť zorganizovaný, keď máš rôzne povinnosti.
prosim ta milion ludi funguje na zoznamoch. Nech ta potesi to,ze si takymto sposobom velmi efektivna. Nezabudnes na nic ked ides podla zoznamu a za kratku dobu toho stihnes velmi vela. Aspon si nemusis vecer vycitat,ze do kelu toto a toto som chcela na miesto ineho a zabudla som.....Ak je toho na mna vela a citim casovy tlak, tiez si spravym zoznam. Rovnako ako v praci -spravim si zoznam na dalsi den na co nesmiem zabudnut a tym padom mam kludny vecer a pokojny spanok lebo viem, ze mam zapisane a nezabudnem.
Moj problém je ze si aj ten zoznam zabudnem urobiť 😅
@anonym_autor je to úplne v pohode. Som na materskej, vždy si poviem keď mala zaspí, tak urobím Toto a toto, a keď mala zaspí, ták rozmýšľam čo som vlastne chcela, väčšinou zabudnem o čo išlo.
je to normalnejsie ako pytat sa na koni ci je to normalne
@anonym_autor Mam 24 rokov byvam sama a mam toho cez den dost a tiez si pisem harmonogram dňa, venčenie, praca, obchod, varenie, pranie,vysavanie, cvicenie, rodina, kamošky, aby som sa nič nezabudla a vyčlenila si čas na vsetko. Uplne normalna vec. Aj doktorov si musim pisat do kalendara
@anonym_autor ak sa to v poslednej dobe zhoršuje, môže to byť aj zdravotný problém. (Samozrejme nemusí, nelakaj sa)
Alebo perimenopauza, tam je "mozgová hmla" a zabúdanie jedným z možných príznakov.
Jasné. Ja si píšem všetko, ešte aj napr. zavolať kamoške. A keď jej zavolám, tak jej vždy poviem, že si ju škrtám zo zoznamu.🙈
@anonym_autor ja len ak deti nieco potrebuju kupit do skoky si napisem na velyy papier velkymi pismenami a opriem na linku ku chlebniku nech nezabudnem..
@anonym_autor aj ja si niekedy robim, lebo som schopna ist od prace ku praci a co som povodne chcela, tak sa k tomu nedostanem.
A ked ma prist navsteva, tak duplom zoznam co nakupit a zoznam, co treba doma urobit...ale to je aj pre deti, co maju pomoct a tak.
Ja mám 44 a musím si robiť zoznamy na všetko. Ráno si sadnem, pozriem, čo treba urobiť, doplním a podľa toho robím. Čo nemám zapísané, to zabudnem. Do obchodu jedine so zoznamom.
Ja už píšem všetky drobnosti. Aj také, že písať sms tomu a tomu, pisat mail apod. Úplne všetko. Aj to, čo mi dlhšie trvá zapísať do zoznamu, ako urobiť. A musím si to odfajknut, lebo som schopná zabudnúť, že som to urobila 🤦♀️
@anonym_autor Ja tak fungujem uz roky hadam aj od 30tky. Mne to poradila byvala kolegyna. Ked si das ulohy na papier,znizis tym stres a tym,ze mas plan a len odskrtavas,odbremenujes sa. Je to super. Ja uz bez zoznamov ani neviem fungovat. A funguje to. Som ovela pokojnejsia,ked mam ulohy napisane a odskrtavam postupne. Robim si tak bezne zoznamy napr.co vsetko chcem stihnut na jesen,na jar alebo v zahrade a podobne.
@anonym_autor ja mám zoznam čo robiť odjakživa. Naučila som sa to od svojej matky. Ona od svojej.
Vďaka všetkým za prispetie...a tipy. Musím povedať, že ma to dosť ukľudnilo, ďakujem ❤️
Roky si všetko píšem, inak by som veľa veci pozabudala, či nákupný zoznam ( bez neho by som kúpila všetko možné, len nie to co potrebujem), alebo niečo plánujem urobiť. Už mám zoznam potravín aj na vianoce ,len odskrtavam keď niečo kúpim. Ono je to asi aj tým, že bývame na dedine ,kde zrušili obchod . Naš digestor by " vedel rozprávať "
Tiez sa hlasim do zoznamoveho teamu 😆
A dokonca mam rada papierovu formu. Mam taky maly "diar" len tydenny bez datumov a pisem si tam pracovne aj sukromne veci, co mam kedy spravit. Moj muz tiez funguje s diarom.
Na chladnicke visi rozpis obedov na cely tyzden a nakupny zoznam, rozpis na lieky malej - aby sme jej nahodou nedali dvakrat - a na tabuli rozne terminy na roznych doktorov, oslavy, dovolenky a kadeco.
Je toho proste vela a clovek si povie, ze bude si pamatat - ale to sa neda... co nenapisem to sa nestane 🤣🤣🤣🤣 a kludne si tam aj napisem veci ako - pretriedit topanky v botniku - lebo clovek okolo toho robi kazdy den, ale nema cas to rieisit v tej danej chvili, tak si na to vyclenim speci cas.
Zapisovat si povinnosti a pod. je zaklad dobreho Time managementu, idealne je vyznacit si aj prioritne ulohy a zacinat s tymi... v niektorych štátoch chodia uz male deti do skoly s diarikmi, nie je to o veku 🙂 Pravdepodobne mas toho teraz vela, ked sa tak citis, nemozes zapojit rodinu?
Prijemnu oslavu 🍀
Ja ešte k tým zoznamom...keď som bola na materskej, tak som ich robila, ale s tým, že každý deň urobím 10 veci, nie viac...a tak som si ráno pri káve sadla a písala podľa nálady: niekedy tam bolo: 1.povysavat byť, 2.uvarit polievku 3.umyt vlasy..atď. a niekedy to vyzeralo takto: 1.povysavat spálňu, 2.povysavat detskú, 3.povysavat kuchyňu, 4. Umyť vlasy, 5.natocit vlasy, 😂😂😂 atď..
a ked sme pri tom..nejaku aplikaciu to-do overenu?
a ked sme pri tom..nejaku aplikaciu to-do overenu?
@anonym_autor tick-tick. Tá appka mi zmenila život ❤️❤️ dovtedy som mala denne aj 15 pripomienok v mobile, liezlo to na nervy celej rodine, toto je topka absolútna
lekari divadlo kadernicka narodky priatelov mam v kalendari to su veci co su v plane o 3-12 mesiacov.
ze chcem umyt wc alebo vymenit ziarovku si nezapisujem. a dufam ze este dlho nebudem.
@anonym_autor tick-tick. Tá appka mi zmenila život ❤️❤️ dovtedy som mala denne aj 15 pripomienok v mobile, liezlo to na nervy celej rodine, toto je topka absolútna
@kaca222 a mas tu platenu verziu? Ci postacuje ti aj bezplatna?

@anonym_autor ÁNO JE TO ÚPLNE NORMÁLNE. Dokonca sa to aj odporúča.Lepsie ilimituješ stres.
Ja ked som sa spoznala môjho budúceho manžela viedol firmu. Vždy si všetko písal, aj úplne bežné veci. Mne to prišlo zvláštne. Veľmi mu to pomáhalo ,ulahčovalo a nikdy nebol v strese, nezabudol vďaka tomu na nič. Je to veľmi múdry, vzdelaný aj sčítaný človek ,ale píše si dodnes.
Vlastne už tridsať rokov.Ja ešte ani teraz nie a väčšinou si pamätám všetko dôležité. Ale stáva sa aj ze zabudnem a spôsobuje mi to stres. Ale zvyknúť si všetko zapisovať to si neviem.