Kopírovanie identity v práci
Ajojte. Stretli ste sa niekedy s týmto? Že by bol vami niekto tak “posadnutý” že by sa začal rovnako obliekať, rovnaku vonavku používať, rovnaký účes, rovnaké voľnočasové aktivity vykonávať a potom to prezentovať, že vlastne ta osoba(originál) opakuje všetko po tej druhej osobe(kopirke)? Ako ste to riešili ak áno. Prostredie kopírovania sa odohráva v práci, takze nedá sa tej osobe vyhnúť, ani ignorovať ten fakt, že v práci je jedna osoba, ktorá chodi identicky oblečená ako vy a prezentuje, že ja opakujem. A nie prácu nebudem kvôli tomu menít, vyhovuje mi pracovny čas a výplata, kvôli deťom v škôlke. Nechcem riskovat hľadať niečo nové a ani nemám dôvod, ja nič zle nerobim
@anonym_5b4672 ja nemám nejaké extrémne drahé značných ani po tom nebazim a áno je to čistá pravda, zdravie je dôležité ako hocico iné a ako si to riešila vlastne? Či nechala si zo odznieť len
@anonym_autor ono stačili čižmy Rieker za 70€ a kabelka Desigual. Z maličkostí sa ti pozbiera . Ale kým jej na začiatku stačila dovca s polpenziou neskôr už iba All inclusive hotel priamo na pláži a to je rozdiel
@anonym_5b4672 ja nemám nejaké extrémne drahé značných ani po tom nebazim a áno je to čistá pravda, zdravie je dôležité ako hocico iné a ako si to riešila vlastne? Či nechala si zo odznieť len
@anonym_autor ja som zostala doma istý čas PN a potom na inú pobočku, mám stále zdravotné problémy robím iba pol dňa
vies co, asi by som to neriesila.. ty si ty a ona nech si chodi v hocicom... rpedpokladam, ze naraz sa v praci v tom istom nestretnete... uz to ze musi riesit, ze si po nej opakujes, pre mna znamena jedine = ta zena nema vsteko v hlave v poriadku, nema mozno ani co robit. Mozno to mozes brat trochu ako kompliment, asi si tak uzasna ze niekto chce byt ty 🙂))) mozno si lepsia, uspesnejsia a ona si mysli, ze jej sa to podari ako na to pojde tak ako ty... alebo sa nevie najst a skusa teda niekoho ineho "vzorec". V praci by som max, poukzaovala na pracovne veci a sustredila sa na to.. najma ak by som ju nechcela menit. Asi do nejakej konfrontacii by som nesla.. :D
takže najväčší problém je, že si ľudia myslia, že ty opakuješ po nej? Myslím, že to príliš prežívaš, jednak asi kolegyne vidia, kto v tom kabáte/pulóvri/topánkach... prišiel ako prvý, jednak tým normálnym je vaše obliekanie u prdele, nie ste až také dôležité ako si myslíš a hlavne by o malo byť jedno tebe! Je to prkotina, keď nejde o život, ide o... exkrement
vôbec by som to neriešila. ale že vôbec.
Mala som taku znamu :D dokonca aj tetovania si davala ten isty motiv ako ja 😂 vyzerala ako moja kopia z wishu.
Ja by som si to nejak nevsimla, keby mi to moja mama nepovedala. Kopirovala aj vlasy 😂 A to v tom case som nosila ruzove vlasy, potom som si dala modrocierne, emo/scene era. S kazdym novym chalanom, co som sa zoznamla, mu hned pisala 😂 raz som jej uz povedala, ze je narusena, tak ma blokla 😂
Vidiet ju kazdy den v praci, neviem co spravim 😂
@cyberk 😂😂😂😂
@anonym_autor stalo sa mi to a vsak nevyhlasovala, ze ja opakujem lebo vsetci videli opak😀 no bolo to extremne neprijemne… este aj ceruzku si kupila rovnaku
Ale to bolo na Vš
asi jedno z najznámejších kopírovaní bolo keď catherine tramell kopírovala beth garner - ak neviete o čom píšem, odporúčam pozrieť basic instinct ☺️
alebo keď tom ripley kopíroval dickieho greenleafa - ako inak, talentovaný pán ripley 😏
a jedno dielo z úplnej klasiky - dostojevského dvojník
@anonym_autor a kto z vas dvoch tam pracoval skor?
@anonym_autor ked som mala 15 rokov strasne sa mi pacil styl a vyzor jednej baby starsej baby, mala originalny uces ktory som sa snazila napodobnit..kedze sme boli typovo podobne aj ma.parkrat oslovili jej menom..ona ma neznasala, ale ja som k nej uplne vzhliadala😃 ale tak mala som 15 no..bol za tym len obdiv, ale toto tvoje je dost creepy..
@anonym_autor kup si parochnu v nejakej strelenej farbe, kludne niekde v cinskom obchode a par dni ju nos, ze mas novy uces. a ked tak pride zrichtovana aj ona so svojimi vlasmi, odbehni na wc a parochnu nechaj rovno tam v kosi. alebo jej ju daruj s tym, ze ked jej zmokne uces, bude mat v zalohe nahradny identicky 😹
Vobec by som ju nekonfrontovala - obavam sa, ze prave o to jej ide - dostat ta do svojej blizkosti, porozpravat sa a potom to otocit proti tebe. Kasli na nu, ignoruj ju.
to, čo opisujete, veľmi často nie je len o „kopírovaní“ oblečenia či správania...v pozadí býva narušenie hraníc a ohrozenie identity...keď niekto preberá váš štýl, aktivity a ešte otočí príbeh tak, že vy ste tá, čo napodobňuje, vzniká silné vnútorné napätie...nie preto, že by ste robili niečo zle, ale preto, že vám niekto berie niečo veľmi osobné... pocit „som to ja“....zároveň je cítiť, že ste v pasci... nechcete konflikt, nechcete meniť prácu, nechcete riskovať stabilitu pre deti...takže veľká časť hnevu a bezmocnosti zostáva vo vnútri....skúste si všimnúť jednu dôležitú vec: problém nie je v tom, že vás niekto kopíruje...problém je, že vaša myseľ sa s tým snaží bojovať kontrolou reality, ktorú nemáte pod rukami. Čím viac sledujete, porovnávate a dokazujete si „ja som originál“, tým viac energie tejto dynamike dávate a tým viac vás to vysáva...psychologicky účinný krok nie je presvedčiť okolie o pravde, ale presunúť ťažisko späť k sebe:
– vedome prestať reagovať na porovnávanie (aj vnútorne),
– prestať vysvetľovať a obhajovať sa,
– a veľmi jasne si pre seba pomenovať: ja viem, kto som, to mi nikto nemôže zobrať...ak dôjde k priamej situácii, často funguje krátka, pokojná veta bez emócie a bez vysvetľovania (napr.neutrálne: každý máme svoj štýl) ...nie preto, aby ste niekoho usmernili, ale aby ste uzavreli hru, do ktorej vás druhá strana ťahá....jedna vec však stojí za pozornosť..pokiaľ vás to tak silno zasahuje, nejde len o kolegyňu....dotýka sa to miesta, kde je vaša identita možno dlhodobo viac založená na uznaní zvonka, než by ste si želali a to je dôležitá stopa, nie slabosť....keby ste prestali riešiť, kto je „originál“ a kto „kópia“, čo by ste dnes potrebovali urobiť, aby ste sa vo svojom tele a v sebe cítili opäť pevnejšie?
Odkladaj si bloky z oblečenia a ak ešte bude šíriť, že opakuješ po nej, tak ju požiadaj, nech donesie bloky a ukáže sa, kto po kom opakuje😅

@thereisabear akože popravde mne samotný fakt, že niekto ma rovnaké saty ako ja vôbec neprekáža, akože áno keď som ju cidela v identickom kabáte, identickom sale a identickej kabelke pár dni dozadu striaslo ma😂 ale akože furt si poviem dobre nech sa inšpiruje kaslem na ňu, ale na keru matku rozpráva ue ja opakujem, to jedine mi prekáža
@anonym_autor No daj si par veci usit a moze ju vykotit 😀😀😀 Ja by som jej vedela hned zavarit