icon

Prečo ľudia nerešpektujú rozhodnutie nepiť alkohol?

26. nov 2025

Dobrý večer.

Dnes som bola na oslave a ponúkali mi alkohol. Povedala som, že nepijem. Spýtali sa prečo, veď si dospelá (mám 27). Ja že mi to nechutí a proste nechcem. Začali, že len si daj, na tú chuť si treba zvyknúť. Už ma to začínalo iritovať a naposledy som povedala nie.
Možno to bolo nezdvorilé, ale nechcem ani kvapku. Nezáleží, či je to svadba, narodeniny, krstiny alebo niečo iné. Prečo to ľudia nevedia rešpektovať?

Nepijem preto, lebo mi to nechutí, lebo proste nechcem, a aj preto, lebo mám strach zo straty sebakontroly. Desí ma predstava, že nad sebou nebudem mať plnú kontrolu. Nemám žiadnu traumu, ani nič také. Rozhodla som sa tak a je mi smutno z toho, že to ľudia nerešpektujú.

Strana
z3
katica06
26. nov 2025

Póz ja som nepila v 17ke, v 27 v 37 ani v 47. Už si na to ľudia v mojom okolí zvykli

zuza.m
26. nov 2025

Ja som taka ista 😄 tiez mi to nechuti a ked naleju tak mi to tam trci az do konca akcie 😄.niesom ovca ze by som pila lebo druhy piju a max mi vadia ludia co su uz podgurazení.

anonym_05110a
26. nov 2025

ani mne nechutil ale potom ma naucil pit partner, pijem doteraz ale kontrolujem sa. nejdem do kolien ako za mlada. a kebyze mi niekto povie ze nepije, tak to respektujem, a vlastne aj zavidim ze je silnejsia osobnost nez ja.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
ivik4
26. nov 2025

Ja som sa opila v 15tich a odvtedy som si nedala ani kvapku . Teraz mam 32 a kazdy to respektuje, vlastne kazdemu to je jedno , nestaraju sa

amajlik
26. nov 2025

@anonym_autor to ti verím. Ani ja nepijem a keď mám ísť s niekým von tak pozrú na mňa, že ...no s tebou nebude sranda,lebo nepiješ , tak ani nemám chuť nikam chodiť,akoby sa nedalo bez toho alkoholu žiť.

autor
26. nov 2025
@anonym_05110a

ani mne nechutil ale potom ma naucil pit partner, pijem doteraz ale kontrolujem sa. nejdem do kolien ako za mlada. a kebyze mi niekto povie ze nepije, tak to respektujem, a vlastne aj zavidim ze je silnejsia osobnost nez ja.

@anonym_05110a Tak pravdupovediac jediné čo som ochutnala, bol 1 glg vína keď som mala 16, aj to, bolo to nechtiac (bolo v obyčajnom pohári a myslela som si že je to malinovka lol). Nepijem lebo nechcem, ani po tom netúžim. Proste mám to v hlave nastavené tak, že za žiadnych okolností. Dúfam, že mi to vydrží.

anonym_5f4623
26. nov 2025

Možno obmedziť stretávanie s ľudmi ktorí ťa nerešpektujú a vyberať si lepšiu spoločnosť ktorá ťa v tom podporí.

pribinak
26. nov 2025

Na Slovensku je chlastanie národný šport. Nepijes? Si čudná a podobne.

Treba sa dôrazne zastať samej seba a hotovo. Do budúcna sa treba takýmto ľuďom vyhnúť

denithestrange1993
26. nov 2025

@anonym_autor vpohodeee,u nas na vychode je normalne nukat aj tehotne s alkoholom,ved to ma len malinko percent...

biba_18
26. nov 2025

a čo, nech ponúkajú - a ty nevypi…nerozumiem o čo ti ide - pretože nie každý nerešpektuje že niekto nepije - iba títo ľudia okolo teba to nerešpektujú…

autor
26. nov 2025
@anonym_5f4623

Možno obmedziť stretávanie s ľudmi ktorí ťa nerešpektujú a vyberať si lepšiu spoločnosť ktorá ťa v tom podporí.

@anonym_5f4623 Bola to rodinná oslava, takže sa patrilo prísť.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
autor
26. nov 2025
@denithestrange1993

@anonym_autor vpohodeee,u nas na vychode je normalne nukat aj tehotne s alkoholom,ved to ma len malinko percent...

@denithestrange1993 No veď to, ešte aj na východe bývam.

anonym_c64d75
26. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova čo to má spoločne s prácou na polícii?

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
anonym_c64d75
26. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova tak zas blbi nemôžu byť.. musia vedieť vykonávať svoju prácu

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
sisaka
26. nov 2025

@anonym_autor to sa neznamych ľudí pýtaš prečo ťa vlastná rodina nerešpektuje? Tak keď nevies, tak sa predsa spýtaj ich.
Ja keď poviem, že nechcem, tak ma všetci rešpektujú a to alkohol bežne pijem. Ale keď nemam chuť, tak nemám chuť a nikomu nemusím nič vysvetľovať.

zmrzlinka8
26. nov 2025
@denithestrange1993

@denithestrange1993 kde u vás na východe? Tiež som z východu, celý život nepijem a ani sa nikto nečuduje. U nás nikto nenúka tehotné ženy. To nie je východom, nerob nám zlé meno, to je skôr spoločnosťou, v ktorej sa pohybuješ.

denithestrange1993
27. nov 2025
@zmrzlinka8

@denithestrange1993 kde u vás na východe? Tiež som z východu, celý život nepijem a ani sa nikto nečuduje. U nás nikto nenúka tehotné ženy. To nie je východom, nerob nám zlé meno, to je skôr spoločnosťou, v ktorej sa pohybuješ.

@zmrzlinka8 nebudem to specifikovat,ale nejeden pripad som pocula kedy si dala zena 2dcl,ved vsak o co ide. Som rada,ze sa v poslednych rokoch spopularizovala nulova tolerancia alkoholu v tehotenstve.

1sally12
27. nov 2025

Pretože na SVK je chlastať národný šport😤

anonym_05110a
27. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_05110a Tak pravdupovediac jediné čo som ochutnala, bol 1 glg vína keď som mala 16, aj to, bolo to nechtiac (bolo v obyčajnom pohári a myslela som si že je to malinovka lol). Nepijem lebo nechcem, ani po tom netúžim. Proste mám to v hlave nastavené tak, že za žiadnych okolností. Dúfam, že mi to vydrží.

@anonym_autor ja som to tiez tak mala nastavene, potom divoka mladost. znasilnenie, psychicke tyranie, zomretie v rodine, rozpad vsetkeho a alkohol bol pre mna lepsi nez tabletka. zial nezijem zivot taky aky som chcela. ale snazim sa to mat pod kontrolou a vobec sa nehanbim napisat ze si dam aj pohar vina 2-3x za tyzden. viem o tomto probleme. a akceptujem ak niekto nepije, respektujem.

anonym_05110a
27. nov 2025
@1sally12

Pretože na SVK je chlastať národný šport😤

@1sally12 pricin preco ludia piju, su rozne. co je horsie, ludia nepiju uz len na zabave ale aj pri problemoch. a to je ovela vacsi problem.

anonym_05110a
27. nov 2025
@anonym_autor

@denithestrange1993 No veď to, ešte aj na východe bývam.

@anonym_autor ta na vychode tazko vysvetlis ze nepijes, poznam vase kapurkove

sticker
unicornlady
27. nov 2025

Ak to bola rodinná oslava, tak sa čudujem, že tvoja rodina sa za tie roky nenaučila, že nepiješ.
Ja tiež nepijem, u nás s tým nikto nemá problém. Ale nie som jediná, čo nepije.
Niekto si dá, niekto nie. Oslava nie je o pití alkoholu.

anonym_e9ce21
27. nov 2025

tiež nepijem , ale nikto ma neprehovára.
mne zas je veľmi zle. už aj po malinkom oliznutí alkoholu sa mi všetko točí a je mi na odpadnutie.

rachel36a
27. nov 2025

@anonym_autor tak sa stretávaš s nesprávnymi ľuďmi...ja tiež nepijem...vôbec...a nikto to nerieši...kazdy to akceptuje, či už rodina, kamaráti, kolegovia...

anonym_9d9dd4
27. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_5f4623 Bola to rodinná oslava, takže sa patrilo prísť.

@anonym_autor a toto je problem - v pristupe... Takze tebe sa "patrilo prist" lebo rodina, ale im sa "nepatri ta nenutit" i ked si rodina?
Naucte sa uz, ze rodina nie je nieco svate, ale su to vztahy, ktore treba pestovat z oboch stran... a ked to raz nejde, tak to nejde... Ked su hulvati, tak sa s nimi nestretavaj.

ibrunova
27. nov 2025
@anonym_9d9dd4

@anonym_autor a toto je problem - v pristupe... Takze tebe sa "patrilo prist" lebo rodina, ale im sa "nepatri ta nenutit" i ked si rodina?
Naucte sa uz, ze rodina nie je nieco svate, ale su to vztahy, ktore treba pestovat z oboch stran... a ked to raz nejde, tak to nejde... Ked su hulvati, tak sa s nimi nestretavaj.

@anonym_9d9dd4 zas nepreháňajme

Strana
z3