Stres a obavy z vojny
Ahojte ako vnímate situáciu vo svete ?nemáte strach ?Rusko a Bielorusko spustilo vojenské cvičenia.
Zlý pocit mám z toho 🥹
Ja nechcem šíriť paniku,len sa nemám o tom s kým porozprávať tak aspoň tuna sa chcem poradiť s vami 😌
@lesankavh nerozmýšľajú nad tím , lebo sa zblaznis mysli prítomnosťou a užívaj si každý den spolu s rodinou
Vzhľadom na aktuálnu situáciu, môžem hodnotiť jasnú polarizáciu sveta na popud Ruského Kremľa a jeho šialeného predstaviteľa Putina. Ktorý kým nebol prezident, mal racionálne a rozumné názory, zhodujúce sa so zdravým rozumom a pohľadom väčšiny európskych veľvyslancov či ministrov zahraničných vecí. Ale moc zachutila zrejme, a začal si budovať nové územie pôsobenia. Vedel, že vojensky to nepôjde, na to nemajú peniaze. Tak začal informačnú vojnu voči všetkým demokratickým štátom, predovšetkým v európe. Začal platiť a podporovať rôznych úplatných politikov a influencerov, novinárov, aby písali účelové články a tvorili verejnú mienku. Takisto začal spoločne s Čínou investovať a ovplyvňovať politiku v Afrických štátoch, v ktorých chce získať vplyv a nenávisťou obrátiť ľudí proti západu , USA, EU, čo ich "okráda o zdroje" a podobne. Klasikou propagandou. Zároveň im ukáže tie čínske stavby za lacno, ktoré im tam vystavajú čínski investori. Nekvalitne, ale tak v afrike môžu, tam kvalita nie je vyžadovaná, alebo je ešte nižšia než v samotnej číne... Takže hlúpym zalepia oči. Aha my sme postavili, my sme tí dobrí, pomáhame... a oni vam kradnu ropu plyn atd atd. ... Stretnutia diktátorov na spomienkach kde sa aj náš premiér musel teperiť, lebo to je ako regula v KSS, proste musíš tam byť keď si náš človek, ukazujú kto hrá proti ľuďom a ich záujmom. Na fotografii z Pekingu vidíte lídrov štátov, ktorých ľudia sa nechali oblbnúť ruskou propagandou a lžami a zvolili si nominantov a kandidátov Ruskej propagandy. ... Teraz sa maximálne čaká, čo sa stane. Kľudne môže vypuknúť vojna do roka. Pre všetkých nepredstaviteľné, ale vôbec nie nereálne v dnešnej dobe. A keď vypukne... už bude všetko jedno. Internet nebude, budeš akurat tak doma zavretá s rodinou a dúfať, že ťa nezabije raketa. Zatiaľ čo bude prebiehať možno evakuácia, možno mužov poberú bojovať, záleží ako vážny konflikt to bude.
@lesankavh Nestresuj. Iba sebe a okoliu robíš zle.
Podľa mňa môže dôjsť na SK vojna, ktorú by Rusko vyvolalo ale neviem či zrovna teraz.
Viem že ma zhejtujete😅preto ja osobne vravim ze mi je jedno pod koho patríme len nech nieje vojna
Radšej budem robiť s rodinou na poli ako deti strojit do vojny
Snáď chápete ako to myslím
Viem že ma zhejtujete😅preto ja osobne vravim ze mi je jedno pod koho patríme len nech nieje vojna
Radšej budem robiť s rodinou na poli ako deti strojit do vojny
Snáď chápete ako to myslím
@anonym_026a6b ale uvedomuješ si, ze ked je raz vojna je vojna so všetkým. To nie je o tom, ze oni sa biju a ja si tu zijem spokojne. Počas druhej svetovej vojny nam v rodine zabili mladého 18rocneho chlapca, len preto, ze mohli. Dievcata ludia skrývali v lesoch ci stodolach, lebo vojaci. Ved sa sama pozri na Buču, ti ludia tam tiez chceli len žiť pokojne, ale vojna ich dostihla. A rovnako počas socializmu, koľko ludi odviedli do gulagu, len preto, ze sa znepacili niekomu? Toto maju dnes v Rusku, isto to chces? Mne nie je jedno pod koho patrím, lebo v prostredí, kde nemáš právny štát ja vlastne deti nedokážem ochrániť.
@anonym_026a6b ale uvedomuješ si, ze ked je raz vojna je vojna so všetkým. To nie je o tom, ze oni sa biju a ja si tu zijem spokojne. Počas druhej svetovej vojny nam v rodine zabili mladého 18rocneho chlapca, len preto, ze mohli. Dievcata ludia skrývali v lesoch ci stodolach, lebo vojaci. Ved sa sama pozri na Buču, ti ludia tam tiez chceli len žiť pokojne, ale vojna ich dostihla. A rovnako počas socializmu, koľko ludi odviedli do gulagu, len preto, ze sa znepacili niekomu? Toto maju dnes v Rusku, isto to chces? Mne nie je jedno pod koho patrím, lebo v prostredí, kde nemáš právny štát ja vlastne deti nedokážem ochrániť.
@777januska777 socik bol 1950-1989 zhruba, pre mladych Zomri odbornikov, ktori v nom nezili a kazde desatrocie malo svoje muchy, rovno ovady... Gulagy boli dozvuky z vojny a samozrejme, v 70.rokoch nikto do gulagov nebral, dnes je demokradia a po uliciach take gulagy, co ani v gulagoch neboli👽
@777januska777 ved hej ked je vojna tak je vojna
A ťažko povedať ako je to v rusku lebo mam odtial par znamych co su tu a aj par známych co su tam
Ale hej co bolo to bolo ...a bolo to zlé
@777januska777 ved hej ked je vojna tak je vojna
A ťažko povedať ako je to v rusku lebo mam odtial par znamych co su tu a aj par známych co su tam
Ale hej co bolo to bolo ...a bolo to zlé
@anonym_026a6b a hlavne nič nieje čiernobiele
Politiku maju akú majú len na spoločnosť ako sa nadáva to je také...ze aj ukrajinci sa boja povedať na sr ze su polorusi lebo to tak proste veľa krát je a tak isto aj v rusku a o tom by sa dalo viac diskutovať ale skôr s takými co realne su tu odtiaľ alebo tam a nie len v tv a robiť si obraz
A málokto si uvadomuje ze co sa deje na východe nieje jediná vojna ktorej by sme sa mali ,, báť,,
Nič nie je cierno biele ani na východe ani u nas ani na juhu ani nikde ale všetko co tie vojny spája je rozdrobena spoločnosť pre politiku lebo ten voli to lebo to a potom to eskaluje
Aj tu skus povedať ze si volila fica,alebo Matoviča alebo progresivcov a to ešte nám o toľko veľa nejde ako v iných štátoch
Ale ta domienka že to oni su zlí a tamti su zlí a potom ospravedlňovať nenávisť a zlo k tomu a k tomu vedie práve k tým vojnám
@lenka.25 ak bude vojna inv. byt si so sebou nezoberieš.
@deti95060810 ale hotovost uz ano.Prave preto ju to zastavilo.
Na takej ukrajine vojna je, tam uz ludia zomieraju. Ja sa bojím toho, ze ak budem utekať pred vojnou, tak sa isto nájdu ludia co ma budu kritizovať, ze utekám.
A druha vec akej sa bojím je toho, ze co tu pre svoje deti zanecháme.
@777januska777 no ak sa dostanes do inej krajiny,kde sa budes spravat NADRADENE a POVYSENECKY,ak budes chciet pecene holuby do huby zadarminko na ukor povodneho obyvatelstva,ak sa budes len stazovat a nebudes ochotna sa naucit ani len jazyk,ak budes parazitom socialneho systemu,ak budes v pracovnej oblasti vytlacat povodnych,ak si budes narokovat iba na vyhody a opat na ukor daneho statu tak ano,budu ta KRITIZOVAT!
Ja nechcem šíriť paniku,len sa nemám o tom s kým porozprávať tak aspoň tuna sa chcem poradiť s vami 😌
@lesankavh mám podobné pocity, veľký strach, ru ssko beriem ako hrozbu a pomaly si začínam myslieť, že keby treba utekať reálne nie je kam, európa sa mi už nezdá tak bezpečná.
Presne preto som to tu aj napísala ,aby som si prečítala ,že bude to OK a nič sa nestane,nie aby som šírila paniku a niekoho strašila…aj si prečítala iné názory
@lesankavh ale mamicky na materskej nevedia ci to bude ok alebo to nebude ok...sak ako Europa sa raz znici,to je jasne.Otazka znie kolko to bude trvat...
@lesankavh a o čom sa chceš radiť?? žiadna vojna na sk nieje.
@anonym_a9cef6 hybridná vojna v online svete je tu už niekoľko rokov, je to dobre premyslená taktika a na slovákov zaberá dokonalo
@777januska777 socik bol 1950-1989 zhruba, pre mladych Zomri odbornikov, ktori v nom nezili a kazde desatrocie malo svoje muchy, rovno ovady... Gulagy boli dozvuky z vojny a samozrejme, v 70.rokoch nikto do gulagov nebral, dnes je demokradia a po uliciach take gulagy, co ani v gulagoch neboli👽
@anonym_e6bec5 ano vsetko bolo krásne, lebo sa to tebe nestalo. To, ze clovek žil v socializme nie je znakom žiadneho autentického pohladu. Vidime ten autentický pohľad našich starých rodičov napriklad pri výchove a komentároch na to aku oni mali výchovu a ako oni zili a co vsetko ich deti uz dávno vedeli. Je to spomienkový optimizmus.
A ako vravíš kazda doba ma svoje dobre a zle stránky, pre mna je ale tato doba ovela spravodlivejšia a lepšia. A fakt by som nechcela pre svoje deti zas zivot v socializme. Ty ano?
@777januska777 no ak sa dostanes do inej krajiny,kde sa budes spravat NADRADENE a POVYSENECKY,ak budes chciet pecene holuby do huby zadarminko na ukor povodneho obyvatelstva,ak sa budes len stazovat a nebudes ochotna sa naucit ani len jazyk,ak budes parazitom socialneho systemu,ak budes v pracovnej oblasti vytlacat povodnych,ak si budes narokovat iba na vyhody a opat na ukor daneho statu tak ano,budu ta KRITIZOVAT!
@anonym_8ab88a ale prosím ta, poznam par Ukrajincov a oni sa snažia, fakt snazia a vidim tu nenavist, len zato, ze maju prízvuk. Rec sa naučili, ale prízvuk maju stale, ten trvá roky odstrániť. A to ako je to u nas je vsade, budu sa na teba pozerat len ako na blbca, iba preto, ze si zo slovenska. Ludia maju predsudky. A ďalšia chyba su politici, ktori priamo klamú a ako konzervativec sa hanbim za to, ze prave väčšinou konzervatívci v rôznych krajinách veci často hrotia a vytvárajú tu nenavist. Takze nie aj tvoja snazivost ti nepomôže ak natrafíš na zakomplexovanych obyvateľov krajiny.
@anonym_8ab88a Si myslíš, že akože dostane na výber? Štát má vypracované detailné postupy v takýchto prípadoch. Hranice sa okamžite uzatvoria. Pustené budú ženy, deti, starí a chorí ľudia ktorí nepodliehajú brannej povinnosti.
@yosi ake datailne postupy ma stat zabezpecene?Sak nemas ani stihacky,max jeden vrtulnik a dva tanky.A aj keby na ten vzduch stroje su,kto by mal akoze na nepriatela vypalit???Viktor Vince??🤣Nas nema kto branit bo muzi su uz iba tepli.Riadni muzi-ktori aj vyzeraju ako muzi a na pohlad su schopni vzbudzujuci respekt,tak ti maju 50-60 rokov(napr moj muz a je uz malo takych ako je on).Ti pojdu do prvej linie a co bude ak prva linia vykape,tak nato tento stat osnovy nema.Napisu cechom aby im pospal na obranu Lenku Kralovu so svojimi "kamoskami",ktore sa aktualne iba citia ci su to ci ono😬?Sme strateni...tazke casy plodia silnych muzov a dobre casy slabych.Hadaj koho z toho plodi tato doba,v ktorej sa kazdy tvari,jak mu je dobre a maximalny problem je ci je otvorena Fortuna(heteraci)a dalsia vetva" chlapov "ake su zlavy na rúže.
Uz len pre toto sa nebojim vojny,kto by asi tak bojoval,realne nato muzi uz nie su stavani-a ani nadstaveni.Ved vidime,kolko je tu utecenych mladych ukrajincov,uz su nato mladi proste neni,radsej zdrhnu,nikto nechce len tak zakapat kvoli politike.,nehovoriac o tom,ze kedze nie je povinna vojenska sluzba,tak ti uboziaci by vobec nevedeli co maju robit a polovica vojska by si vystrelila vlastny mozog nedopatrenim..Stav v akom sa dnesni muzi nachadzaju a to nie len slovaci,ale vsetci europania ma nechava optimistickou.
@anonym_8ab88a ale prosím ta, poznam par Ukrajincov a oni sa snažia, fakt snazia a vidim tu nenavist, len zato, ze maju prízvuk. Rec sa naučili, ale prízvuk maju stale, ten trvá roky odstrániť. A to ako je to u nas je vsade, budu sa na teba pozerat len ako na blbca, iba preto, ze si zo slovenska. Ludia maju predsudky. A ďalšia chyba su politici, ktori priamo klamú a ako konzervativec sa hanbim za to, ze prave väčšinou konzervatívci v rôznych krajinách veci často hrotia a vytvárajú tu nenavist. Takze nie aj tvoja snazivost ti nepomôže ak natrafíš na zakomplexovanych obyvateľov krajiny.
@777januska777 vo firme,kde som pracovala obsadili 90 percent a aj tie najvysie posty.A to si mala vidiet co robili s nami a ako sa k nam-ako k "mensine"spravali...Daj im moc a uvidis kto su.Taku sikanu si este nezazila.Ty nemas ani ponatia co maju v sebe.
@777januska777 vo firme,kde som pracovala obsadili 90 percent a aj tie najvysie posty.A to si mala vidiet co robili s nami a ako sa k nam-ako k "mensine"spravali...Daj im moc a uvidis kto su.Taku sikanu si este nezazila.Ty nemas ani ponatia co maju v sebe.
@anonym_8ab88a prepac, ale toto je take no. Nepoznám ta a netusim ci to co vravíš je pravda. A ak by to aj bola pravda, tak si asi nerobila pod slovenským vedením v nejakej firme. Lebo ak by si robila vedela by si ako sa slovak dokaze správať k Slovákovi. A vidis poznam vela zlých Slovákov a aj tak si nebudem myslieť, ze co slovak to blbec, pozeraj sa na ludi konkretne. Kazdy clovek ma v sebe kus dobra a kus zla.
@yosi ake datailne postupy ma stat zabezpecene?Sak nemas ani stihacky,max jeden vrtulnik a dva tanky.A aj keby na ten vzduch stroje su,kto by mal akoze na nepriatela vypalit???Viktor Vince??🤣Nas nema kto branit bo muzi su uz iba tepli.Riadni muzi-ktori aj vyzeraju ako muzi a na pohlad su schopni vzbudzujuci respekt,tak ti maju 50-60 rokov(napr moj muz a je uz malo takych ako je on).Ti pojdu do prvej linie a co bude ak prva linia vykape,tak nato tento stat osnovy nema.Napisu cechom aby im pospal na obranu Lenku Kralovu so svojimi "kamoskami",ktore sa aktualne iba citia ci su to ci ono😬?Sme strateni...tazke casy plodia silnych muzov a dobre casy slabych.Hadaj koho z toho plodi tato doba,v ktorej sa kazdy tvari,jak mu je dobre a maximalny problem je ci je otvorena Fortuna(heteraci)a dalsia vetva" chlapov "ake su zlavy na rúže.
Uz len pre toto sa nebojim vojny,kto by asi tak bojoval,realne nato muzi uz nie su stavani-a ani nadstaveni.Ved vidime,kolko je tu utecenych mladych ukrajincov,uz su nato mladi proste neni,radsej zdrhnu,nikto nechce len tak zakapat kvoli politike.,nehovoriac o tom,ze kedze nie je povinna vojenska sluzba,tak ti uboziaci by vobec nevedeli co maju robit a polovica vojska by si vystrelila vlastny mozog nedopatrenim..Stav v akom sa dnesni muzi nachadzaju a to nie len slovaci,ale vsetci europania ma nechava optimistickou.
@anonym_8ab88a
1/ Postupy v tomto zmysle znamená, že sa uzatvárajú hranice, a von sa dostanú len tí, čo sa dostať von majú. Tvojho muža sa nikto pýtať nebude, a ani teba. Jeho proste von nepustia. Musí ostať tu. A vôbec, keď je to taký alfasamec, ani by sa o to nemal pokúšať, a mal by ísť bojovať
2/ To, akú výzbroj a v akých počtoch majú naše OS, nechaj na iných. Zjavne o tom aj tak nič nevieš
3/ Vôbec si nemyslím, že muži pod 50 sú všetci teplí. Ja mám 40, a dobrovoľne som sa prihlásil k aktívnym zálohám. Ja pošlem preč svoju ženu s deťmi, svoju mamku, ale ja určite ostanem. To si môžeš byť istá
4/ Ak aj niekto nie je stavaný na to ísť bojovať, tak to neznamená, že pre obranu nemá cenu. Na jedného vojaka pripadá niekoľko ľudí v zázemí. Bude treba kopu ľudí ktorí vedia variť, prať, žehliť, ošetrovať, stavať, opravovať, šoférovať... Neboj sa, každý si nájde svoje miesto
Tiez mam obavy z vojny. Vo svete je obrovske napatie. Staty hufne nakupuju vojensku techniku. Rozprava sa o zavedeni povinnej vojenskej sluzby pre mladych. Drony narusaju vzdusny priestor NATO, naposledy uz aj v Rumunsku. Vojna na Ukrajine neuticha. Nezijem v neustalom strachu. Ale ta hrozba tu zial je.

Či sa nam to paci alebo nie, SR je sucastou strednej Europy, sme v naraznikovej zone. Ak Ukrajina prehrá, za hranicou budeme mať velkú hrozbu - Rusko.
Česi napriklad nie, Rakusania nie, my ziaľ ano. Preto chapem autorkine uvahy. Za mna - treba sa pripravit na vselijake možnosti, nevieme aka situacia nastane o 5-10 rokov. A tych 5-10 rokov ubehne veľmi rýchlo.
Ja preto napriklad nechcem - tu na MK tak populárny, tzv. investicny byt. Peniaze radsej investujem do fondov, prípadne ponechávam na rôznych účtoch. Pretože, ak bude treba rýchlo odísť, v cudzine sa k peniazom dostanem.
Ale investičný byt? Ten mi bude v zahraničí nanič.
Že preháňam? Ani ukrajinci si pred 10timi rokmi nemysleli, ze im budú nad Kyjevom jedného dňa lietať ruské drony a rakety.
Mimochodom, Slovensko nemusí zničiť len vojna. Úplne bude stačiť, ked sa súdruh Fico rozhodne zabetónovať vo funkcii a následne vyviesť Slovensko z EÚ. To prinesie obrovský odliv ľudí, každý čo len trochu schopný človek odíde. Okrem nich pôjdu preč investori, kapitál, zahraničné firmy, mnohé tuzemské firmy zase skončia, prestanú sem prúdiť miliardy ročne z EU fondov. Slovensko nie je Veľká Británia, ktorá brexit ustála, my nemame také zdroje a postavenie ako VB.
Ceny nehnuteľnosti pôjdu po odchode SR z europskych štruktúr rapídne dole, každý sa bude snažiť predať a odísť preč, minimálne do ČR.
@athena78 vsak my tej britanii prajeme, aby prezila👽