icon

Vykašľali ste sa na vianočné upratovanie?

14. dec 2025

Ahojte.
Je tu niekto kto neriesi vianocne upratovanie? Ja som po minule roky upratovala, vsetko umyvala atd a tento rok nic. Vsade je neporiadok. Ten taky "pracovny" stylom ze v kuchyni na stole je vsetko aj to co tam nepatri, co deti donesu napr karty a neodnesu 😀 atd. A mne sa absolutne nechce upratovat 🙄🙄🙄 nezijeme v spine ale nejako ma to prestalo bavit. Upracem a aj tak o par dni sme tam kde sme boli 🙄

zuzubb007
15. dec 2025

Ja, nechápem ľudí čo povedia idú Vianoce, tak šup poumývať všetky okná, všetky sekretare vybrať poumývať, bože toto robila moja mama a bývam sama 20 rokov a ešte ani jeden rok som na Vianoce neumyvala okná a podobne, robím to keď sa mi chce, nie že su Vianoce 🤣, moje upratovanie spočíva v tom čo robím celý rok, vysávať, odpratať veci a hotovo

milanemila
15. dec 2025

@anonym_autor pre mna je vianocne upratovanie napr povxkladat celu kuchynu a vyumyvat skrinky a sufliky, odtiahnut pracku, oprat zavesy a nie odpratavat bezny bordel o kt pises ty 🤷🏼‍♀️
Chapem ale ten pocit ze upraces, obzries sa a zas bordel 🙈 treba ale deti ucit odkladat si po sebe veci, lebo sa zblaznit ked budes po vsetkych odkladat vsetko.

terry658
15. dec 2025

@anonym_autor už asi 8 rokov nerobím generálne upratovanie. A je nám takto fajn. Žiaden stres.

dadis
15. dec 2025

Baby, asi budem jedina, ale ja to na Vianociach milujem, ze je vsade upratane a cisto. Ano, kazdy tyzden sa upratuje, ale takto pred Vianocami tak aj v skriniach, zasuvkach, umyvam okna, radiatory, steny v kupelni, lustre, chladnicku, ruru, komplet celu linku a potravinovu skrinu vypracem, vsetky zavesy, zaclony, deky, koberceky operiem.. mam to asi z domu (ale u nas to bolo bez nervozity), s diavou sme lestili nabytok, dvere, dokonca sme koberce tepovali 🤭.. ja sa uz na to tesim, ako si to cez vikend porobim..ale teda diavu nepouzivam aspon 😀

sisska96
15. dec 2025
@dadis

Baby, asi budem jedina, ale ja to na Vianociach milujem, ze je vsade upratane a cisto. Ano, kazdy tyzden sa upratuje, ale takto pred Vianocami tak aj v skriniach, zasuvkach, umyvam okna, radiatory, steny v kupelni, lustre, chladnicku, ruru, komplet celu linku a potravinovu skrinu vypracem, vsetky zavesy, zaclony, deky, koberceky operiem.. mam to asi z domu (ale u nas to bolo bez nervozity), s diavou sme lestili nabytok, dvere, dokonca sme koberce tepovali 🤭.. ja sa uz na to tesim, ako si to cez vikend porobim..ale teda diavu nepouzivam aspon 😀

@dadis normálne ma chytila úzkosť. Pamätám čo bolo dakedy . Mama hystericky upratovala , otec tepoval. Bože hrozné bolo

natalka13
15. dec 2025
@sisska96

@dadis normálne ma chytila úzkosť. Pamätám čo bolo dakedy . Mama hystericky upratovala , otec tepoval. Bože hrozné bolo

@sisska96 moja mama dnes zahlasila ze budeme mat o nicom Vianoce lebo nepeciem🙈
Ona ma vsetko vyupratovane LEBO ved Vianoce.

basullinka
15. dec 2025
@dadis

@dadis nie si jediná, aj ja to mám rada. Chápem, že niekomu sa to spája s nervozitou, zlou náladou. My sme sa pritom vždy zabavili aj s maminou aj sestrou. Rada spomínam, ako sme spolu upratovali, chystali, varili, piekli a pritom sa aj zabavili. 🙂

saxana000
15. dec 2025

Velke upratovanie robim zasadne v lete ked sa neda ist pre tu horucavu von a ked je dlho svetlo.pustim klimu a robim si doma poriadky.neprsi nepada hmla.neni vsetko zas#ane od blata.. vsetko rychlo schne tak vtedy perem zaclony periny matrace tepujem umyvam odtahujem a triedim. pred vianocami chcem mat svaty pokoj.upracem ako zvycajne maximalne vyhodim a pretriedim skrine a.detom hracky lebo viem ze pribidnu zase nove.ziadna Diava ziadna zubna kefka na špáry v kupelni..toho som si uzila za mlada doma.dakujem neprosim.

17alexis
15. dec 2025

Dcera chce nalepky na okno, tak kvoli nej to jedno umyjem. Inak neriesim. 😄

dadis
Včera o 06:40
@saxana000

Velke upratovanie robim zasadne v lete ked sa neda ist pre tu horucavu von a ked je dlho svetlo.pustim klimu a robim si doma poriadky.neprsi nepada hmla.neni vsetko zas#ane od blata.. vsetko rychlo schne tak vtedy perem zaclony periny matrace tepujem umyvam odtahujem a triedim. pred vianocami chcem mat svaty pokoj.upracem ako zvycajne maximalne vyhodim a pretriedim skrine a.detom hracky lebo viem ze pribidnu zase nove.ziadna Diava ziadna zubna kefka na špáry v kupelni..toho som si uzila za mlada doma.dakujem neprosim.

@saxana000 Ja so to zvyknem zopakovat este pred/po Velkej noci a v lete. 3x do roka vygruntujem domacnost. Ak by som teraz nestihla pre Vianocami, tak po Vianociach uz musim. U nas sa vela vari, mame psa a aj tal celkovo, ked pobreberam/povyhadzujem nepptrebne veci zo svojho zivota, citim sa lepsie. Niekto neupratuje, lebo ho to upratovanie uvadza do stresu, ja upratujem, lebo ten kolobeh upratovania ma v zivote ukludnuje a mam pocit kontroly nad zivotom. Necitila by som sa doma dobre, ak by som nemala poriadok (to aj vacsinou mam, vydavac pustam kazdy den, raz do tyzdna vacsie upratovanie), ale tak za par mesiacov si domacnost vyziada nejaky ten refresh.

basska_b
Včera o 06:51

Kedysi to bol zlatý grál, mať upratané, okna umyté, lístie zametene, 7 druhov peciva, porcelanove cajove servisy, medzitým už ľudia zistili, že za ten stres to nestojí 😄 voľný čas vyplnia internety a Netflixy... a milujem tie komentáre "my hĺbkovo upratujeme každý den/týždeň/2 týždne, takže nemusíme upratovat". To sa vždy cítim lepšie, že aj takí ľudia ešte sú.

milanemila
Včera o 07:16
@dadis

@dadis aj ja to mam rada a nemam z toho stres :D okna neumyvam sice, lebo to robi muz a jemu sa v zime nechce, ale tiez ostatne bez stresu, pre mna je to taky novy refresh celej domacnosti 🙂
Ja si myslim, ze aj deti by mali vidiet kolko casu zaberie ta starostlivost o domacnost a potom si ten poriadok aj viac vazia a nenechavaju rozbombardovane veci kade chodia 🤷🏼‍♀️

anonym_df05ea
Včera o 08:19

Tento rok ano, som chora, soplava, chrchlava, aj deti. Stihla som akurat postupne okna umyt. To je vsetko.
Minuly rok sme mali novorodenca, tiez som tomu moc nedala. Kaslem na to, skrine a linka z vnutra pockaju.

snowflakenel
Včera o 08:20
@saxana000

@saxana000 jasne, v lete je to lepsie, aj mam chut upratat dom.

saxana000
Včera o 08:27
@dadis

@saxana000 Ja so to zvyknem zopakovat este pred/po Velkej noci a v lete. 3x do roka vygruntujem domacnost. Ak by som teraz nestihla pre Vianocami, tak po Vianociach uz musim. U nas sa vela vari, mame psa a aj tal celkovo, ked pobreberam/povyhadzujem nepptrebne veci zo svojho zivota, citim sa lepsie. Niekto neupratuje, lebo ho to upratovanie uvadza do stresu, ja upratujem, lebo ten kolobeh upratovania ma v zivote ukludnuje a mam pocit kontroly nad zivotom. Necitila by som sa doma dobre, ak by som nemala poriadok (to aj vacsinou mam, vydavac pustam kazdy den, raz do tyzdna vacsie upratovanie), ale tak za par mesiacov si domacnost vyziada nejaky ten refresh.

@dadis ja netvrdim ze doma neupratujem priebezne.. ale nerobim to cielene od 15eho decembra lebo vianoce.ked ma chyti rapel taj tie špary s kefkou vezmem v oktobri a pitom zas v januari..

dadis
Včera o 10:03
@saxana000

@dadis ja netvrdim ze doma neupratujem priebezne.. ale nerobim to cielene od 15eho decembra lebo vianoce.ked ma chyti rapel taj tie špary s kefkou vezmem v oktobri a pitom zas v januari..

@saxana000 No ved jasne, ze urobit sa to musi tak ci tak.. mne to vyhovuje pred Vianocami..kazdy to mame inak.. ak by mi to malo sposobovat nervy a stres, tak to nerobim 🙂

sisska96
Včera o 11:55
@natalka13

@sisska96 moja mama dnes zahlasila ze budeme mat o nicom Vianoce lebo nepeciem🙈
Ona ma vsetko vyupratovane LEBO ved Vianoce.

@natalka13 Aspoň existujú aj iné Tažké prípady, nielen moja 😂 Moja nemá, lebo som nemala čas aj u neho upratať a jej sa nechce ale chce aby som to robila ja, lebo však úloha dcery

sisska96
Včera o 11:59
@basullinka

@dadis nie si jediná, aj ja to mám rada. Chápem, že niekomu sa to spája s nervozitou, zlou náladou. My sme sa pritom vždy zabavili aj s maminou aj sestrou. Rada spomínam, ako sme spolu upratovali, chystali, varili, piekli a pritom sa aj zabavili. 🙂

@basullinka Tak to máš štastie. Moja je nervózna celý december , lebo sviatky, upratanie pečenie, darčeky atď a tú depresívnu náladu zlepí aj na mňa, lebo nenechá mi pokoj

sisska96
Včera o 12:01
@basska_b

Kedysi to bol zlatý grál, mať upratané, okna umyté, lístie zametene, 7 druhov peciva, porcelanove cajove servisy, medzitým už ľudia zistili, že za ten stres to nestojí 😄 voľný čas vyplnia internety a Netflixy... a milujem tie komentáre "my hĺbkovo upratujeme každý den/týždeň/2 týždne, takže nemusíme upratovat". To sa vždy cítim lepšie, že aj takí ľudia ešte sú.

@basska_b ja už mesiac utieram prach iba tam kde vidím, ostatné časti nechcem vidieť 😂

anonym_dd7f18
Včera o 12:02
@anonym_df05ea

Tento rok ano, som chora, soplava, chrchlava, aj deti. Stihla som akurat postupne okna umyt. To je vsetko.
Minuly rok sme mali novorodenca, tiez som tomu moc nedala. Kaslem na to, skrine a linka z vnutra pockaju.

@anonym_df05ea ja nikdy nevyprázdnim skrinky/skrine a potom naspäť. Pre mňa zbytočná robota

anonym_dd7f18
Včera o 12:03
@dadis

@dadis Ježiši aj čítať je to hrozné 😂

bosorkabb
Včera o 12:15

Nie nemám upratané a vôbec ma to nehnevá.
Chodím do práce, mám choré deti a budem rada keď príde január.

muchotrafka298
Včera o 12:18

Zas bol zmeneny nazov na uplne nieco ine, co vyznieva dost negativne.

basullinka
Včera o 12:52
@sisska96

@basullinka Tak to máš štastie. Moja je nervózna celý december , lebo sviatky, upratanie pečenie, darčeky atď a tú depresívnu náladu zlepí aj na mňa, lebo nenechá mi pokoj

@sisska96 áno, ja sa ani nečudujem, že potom sa netešíš vôbec na celý ten zhon. Ja mám veľké šťastie, akú mám maminu, je to úžasná žena a nielen v tomto 🙂

anonym_91aa97
Včera o 16:41
@dadis

@basullinka
@dadis veď to je v poriadku, ak máte z toho dobrý pocit, ja mám pred koncom roka toho veľa v práci, chodím domov neskoro a často úplne vyflusnutá, upratovanie skríň je to posledné, na čo myslím. A ako som už písala, že to radšej robím za denného svetla. Ak to niekomu pomáha viac precítiť to čaro prichádzajúcich Vianoc, nech su poupratuje. Ja nemám malé deti, takže rozhádzať nemá kto, urobíme bežné upratovanie a hotovo.

basullinka
Včera o 17:40
@anonym_91aa97

@basullinka
@dadis veď to je v poriadku, ak máte z toho dobrý pocit, ja mám pred koncom roka toho veľa v práci, chodím domov neskoro a často úplne vyflusnutá, upratovanie skríň je to posledné, na čo myslím. A ako som už písala, že to radšej robím za denného svetla. Ak to niekomu pomáha viac precítiť to čaro prichádzajúcich Vianoc, nech su poupratuje. Ja nemám malé deti, takže rozhádzať nemá kto, urobíme bežné upratovanie a hotovo.

@anonym_91aa97 veď to je v poriadku, ja som ti nič nepísala a ani ti neprikazujem upratovať alebo čo 🤣 mne je jedno, kto kedy upratuje 🤣

anonym_91aa97
Včera o 18:08
@basullinka

@anonym_91aa97 veď to je v poriadku, ja som ti nič nepísala a ani ti neprikazujem upratovať alebo čo 🤣 mne je jedno, kto kedy upratuje 🤣

@basullinka veď ja som to ani tak nebrala, už som dávno z určitých vecí vyrástla, nech si každý prežíva predvianočné obdobie aj samotné Vianoce tak, ako je preň najlepšie.

aurora33
Včera o 18:19

@anonym_autor ja upratujem, ale nie kvôli Vianociam, ale kvôli sebe. Mám rada upratané. A je mi srdečne jedno, ako to robia, alebo nerobia ostatní.

zuzinjan
Včera o 20:54

V skratke 😂

sandra49
Včera o 21:13

Baby otazka! Čo je pre vás hĺbkové upratovanie?? 🙂 inak rada čítam takéto témy 😁