icon

Ako sa posudzujú priepustky na 12-hodinové zmeny?

greenapplehell
15. jan 2026

Dobrý deň,
Parterka má 3/4 úvazok, s nerovnomerne rozvrhnutými hodinami (12 hodinové zmeny). Doktor jej vypísal v Decembri 2 priepustky na zmeny ktoré boli riadne plánované, s presným časom ktorý pokrýval tieto zmeny (2x12 hodín), ale firma jej nechce uznať tieto priepustky, iba 2x6 hodín. Neposudzuje sa tam paragraf 141 ods. 2, písm. a) ZP vzhľadom na konkrétnu pracovnú zmenu paragraf 90 ZP v rámci nerovnomerne rozvrhnutého pracovného času paragraf 87 ZP, a teda sa prekážka v práci viaže na dĺžku tejto zmeny, a nie na priemernú dennú dĺžku?

Kedže sa to odpočítava z celkového počtu hodín z ročného limitu, tak by jej mali ubrať 24 hodín nie? Má tam presné časy ktoré pokrývajú celú zmenu. Tým že jej uznajú len 2x6 hodín, tým pádom má menej aj na páske, a teda jej chýbajú hodiny.

Ďakujem

Strana
z3
greenapplehell
autor
23. jan 2026
@anonym_6d4139

@ivanztt tu "zazracnu" formurku ze platí cely deň si tam v pohode vieš rukou dopísať aj ty sam. To len tak na okraj. V tejto diskusii ide skôr o to, ze dáma si pravdepodobne chcela vyčerpať za sebou namiesto smeny 2xP, lebo vsak ma na to predsa narok, ako sa tu zvykne s velkou oblubou písať.

@anonym_6d4139 Vobec nie, opravnene nemohola pracovat, a firma nech si kludne overuje s lekarom. Kedze to je len par eur, tak to nechavam uz na IP

anonym_c0f77a
23. jan 2026
@anonym_6d4139

@ivanztt po vytrhnuti zubu si 2 dní doma? Keď už teda, tak si dám zubára na piatok a je to. Som doma potom 3 dní. Aké sú to iné vyšetrenia, po ktorých si 2 dní doma, specifikuj prosím ta. Som zvedava. Opakujem, tu šlo iba o špekuláciu a vyčerpanie si 2xP po sebe.

@anonym_6d4139 Kolonoskopia, Gastroskopia v celkovej sedácii, ambulantny chirurgický zákrok, hysteroskopia, kyretáz.... prikladov je kopa

Strana
z3