Ako sa ženy cítia, keď ich živí len muž?
a nič nerobia rozumej Nezamestnane !
Koľko vás je? ako ste sa v zili s pocitom, že Vas živí len muž?
Nemáte výčitky svedomia, ci strach o dôchodok?
@mauduska Neverim, ze nejaka zena v domacnosti je spickovy expert na slovensky jazyk, matematiku, fyziku, chemiu, biologiu,... Skor tie deti nebudu schopne znalostami uz nikdy dobehnut deti, co navstevuju normalnu skolu a prepadnu na strednej a toboz sa nedostanu na vysoku.
@anonym_4f0e8b neuveríš, ale deti doma sa vedia naučiť ďaleko viac. Mňa to síce až tak nenadchlo, aby som deti vzdelávala doma, avšak už do školy syn nastúpil s tým, že vedel rátať zlomky, násobiť aj deliť.A to mu stačilo pár korálikov, aby zvládol aj ťažšie príklady a to som sa moc nenamáhala mu to vysvetliť, pochopil sám 🙂. Kopec pokusov sme robili, či fyzikálnych alebo aj chemických, čo sa bežne robia na ZŠ, vedela som mu vysvetliť reakciu aj bez toho, aby som študovala za chemikárku, či matfyz..
Tie deti sa neučia na ZŠ jadrovú fyziku, ale keď človek nevie, čo a ako fugnuje, tak by sa vyjadrovať nemusel...
@mauduska ty naozaj ovladas dokonale vsetky oblasti ktore sa deti v skole ucia? Kazdy jeden predmet? Si tak vzdelana ze budes vediet okamzite odpovedat na otazku aby tvoje dieta nahodou nemuselo cakat na odpoved kym ty budes googlit?
Ver mi, ze aj deti co chodia do skoly navstevuju aj muzea aj galeria aj divadla….
Deti navyse potrebuju kolektiv, potrebuju socializaciu. A nie len maminku cely zivot.
@michaelam2 prve styri rocniky vedia normalne zvladnut doma, tomu verim a potom moze zmenit nazor a zvolia skolu, ved uvidia este. Deti aj chcu byt v kolektive, nie, ze stale doma a kamarati ziadni, to je take celkovo dost smutne. Mama urcite staci do urciteho veku, potom im treba dovolit roztiahnut kridla... co nemusi byt je druzina do stvrtej, ked chce, pekne domov po piatej hodine a vyletovat... ma taky dobry kompromis...
Ja som ostala po rodičáku doma , do práce možno pojdem o 1-2 roky
muž ma teda neživý , mám investičný byt a občasnú brigádu
našetrenú celkom slušnú sumu keby niečo
ženy čo sú doma a nemajú ,, plán ,, čo ked pride rozchod a nemyslia do budúcna nechápem a ani nechcem o nich uvažovať
@anonym_cfb6cd Ale no a koľko mesačne v čistom ti zarobí ten investičný byt? 🙂
V dnešnej dobe mi to príde dost hazard, spoliehať sa na druhého, že ma bude živiť aj o 30rokov..
Druha vec, ja som išla z RD skôr do práce, lebo som sa síce nadrela ako kon pri dvoch malých deťoch doma , ale ta práca je totalne neviditeľná!! potrebovala som aj ten pocit z prace, že nieco som spravila dobre, je výsledok na konci dňa, šéf to ocenil a pipla aj výplata.
@anonym_autor ja si myslím, že kto che pre svoje deti to najlepšie a má na to finančné prostriedky a samozrejme patričné vzdelanie, by mal deti vzdelávať doma. Nevidím jeden dôvod na to, aby som dala dieťa do školy, v ktorej ak bude nadpriemerné, bude pol dňa čakať na pomalších, al bude priemerné, bude nonstop makať a na odpoveď na otázku bude čakať 5-10 minút (lebo aj iní majú otázky) a ak bude podpriemerné, bude s vyplazeným jazykom v polovici a zvyšok na doma. Doma vzdelávané deti majú odpoveď na otázky hneď, majú primeranú záťaž, pauzy keď to telesne potrebujú, slobodu pohybu, slobodu cikania, mnoho voľnej hry, chodia na exkurzie, do divadiel, do knižníc, atď. Neverím tomu, že v štátnej škole by mohlo byť mojmu dieťaťu tak dobre, ako doma, a súkromnú platiť nebudem - to mi zhltne celý plat. Domáce vzdelávanie je veľmi stigmatizované, ale zbytočne. Mne je úprimne ľúto detí, ktoré v školskom zariadení trávia viac času, ako s rodinou. Toto pre moje deti nechcem.
@mauduska ale škola nie je len o vzdelaní. Sú to sociálne vzťahy, väzby, spolupráca, kamarátstva, spomienky, zodpovednosť, tvrdá práca, osamostatnenie... Väčšina z nás na školské časy spomína s usmevom na tvári aj keď sme sa tam občas potrápili. Je smutné keď sa rodič rozhodne len tak o toto všetko svoje dieťa pripraviť. Mala by si mu dat možnosť neprísť o to. Škola nie je zlá a aj tie akože negatívne veci co si vymenovala, deti formujú a posúvajú vpred. Učia sa trpezlivosti pri čakaní na pomalších, učia sa spolupatričnosti, pomoci iným, prácu v tíme, vnímajú rozdiely. Vďaka tomuto môžu pochopiť akí sme odlišní a byť vďační za to co majú. Ach, škoda reči. Ved ty sama stále nechápeš...
@anonym_autor mala som takú exsvokru. Odrobene nula celá nula nič, lebo vsak bola doma s deťmi. Za komancov robil iba ex-svokor. Neskor robila len nejaké brigády, nic poriadne Dôchodok ma tiez tým pádom tiež nula celá nula nič ale nadávať na to, z čoho má teraz chuderka žiť, to bude.
Mňa by to doma nebavilo. Nebavia ma domáce práce, ani každý deň variť, ani nechcem doma syna učiť. Mám rada svoju prácu, tam sa nasytim kontaktu s ľuďmi, chodíme so synom domov o druhej, má čas na hru, nudu, krúžky.
@anonym_autor nie nemám žiadne výčitky. O nejaky dôchodok sa nebojím, muž mi platí všetky poistenia a nie minimálne. Do toho investuje. A nieje to že doma nič nerobím. Varím, upratujem, starám sa o dom, záhradu atd. Aby on nič nemusel
Pre mňa sú príkladom ako nedopadnut. Tot vse. Ich dôchodky ma netrápia. Keď nebudú mať čo jesť, tak budú platit sexom, tak jak doteraz. Len aby ich muž v živote neopustil, alebo nezomrel skôr ako stihne naskreckovat majetok pre svoju lenivu zenu
Ja som doma na rodičáku a nechystám sa ísť nazad do práce. Nedôverujem školskému systému a budem moje deti vdelávať doma (+samozrejme robiť veci čo doma treba, odviezť dieťa do ZUŠky a podobne). Potom sa možno/asi vrátim do práce. Uvidím podľa toho, čo bude naša rodina potrebovať.
Nezdá sa mi to hanba, ani nemám nervy o peniaze. Kto sa bojí, mal lepšie vyberať manžela.
@mauduska mas nejakú traumu zo školy ty alebo prečo chceš takto trestať dieta?
Druhá vec je, aké máš vlastne vzdelanie na výučbu všetkých predmetov? Asi ako Zdenka predná, pre ktorú sú top predmety hudobná a výtvarná?
Úplne v pohode. Mali sme úlohy podelené. On nosil peniaze a mal kľud, ja som sa o všetko starala a mala tiež kľud. O dôchodok sa bojím. Tak isto by som sa bála, keby som si celý život platila odvody. Do práce som išla, keď bolo moje najmladšie dieťa na SŠ. Nič mi neušlo. Pracujem a zarábam tak isto, ako ženy, ktoré sa celé detstvo svojich detí naháňali, lepili prázdniny, modlili sa, aby im dieťa neochorelo, aby si nemuseli brať OCR a všetko okolo. Som môjmu mužovi vďačná, že to navrhol a umožnil a on je rád, že si mohol budovať svoju kariéru, plne sa sústrediť na prácu a nemusel riešiť deti a domácnosť, lekárov, školy/škôlky. Doma mal kľudnú ženu, ktorá sa po jeho práci a cez víkendy venovala len jemu a deťom, keďže domácnosť a podobné záležitosti vyriešila počas pracovnej doby. Bonus, večer nedopadla od únavy, ale venovala sa mu aj v posteli
Uplne v pohode sa citime, ako sa citis ty?
@mauduska myslis , ze je rozumne ze deti sa budu vzdelavat doma?
@anonym_autor
Je to rozumne, na skole neucia ze zem je plocha a nesmies ist na transfuziu krvi
@anonym_autor reálne si myslíš, že dôchodky sa budú v budúcnosti niekomu vyplácať?
@anonym_autor ja si myslím, že kto che pre svoje deti to najlepšie a má na to finančné prostriedky a samozrejme patričné vzdelanie, by mal deti vzdelávať doma. Nevidím jeden dôvod na to, aby som dala dieťa do školy, v ktorej ak bude nadpriemerné, bude pol dňa čakať na pomalších, al bude priemerné, bude nonstop makať a na odpoveď na otázku bude čakať 5-10 minút (lebo aj iní majú otázky) a ak bude podpriemerné, bude s vyplazeným jazykom v polovici a zvyšok na doma. Doma vzdelávané deti majú odpoveď na otázky hneď, majú primeranú záťaž, pauzy keď to telesne potrebujú, slobodu pohybu, slobodu cikania, mnoho voľnej hry, chodia na exkurzie, do divadiel, do knižníc, atď. Neverím tomu, že v štátnej škole by mohlo byť mojmu dieťaťu tak dobre, ako doma, a súkromnú platiť nebudem - to mi zhltne celý plat. Domáce vzdelávanie je veľmi stigmatizované, ale zbytočne. Mne je úprimne ľúto detí, ktoré v školskom zariadení trávia viac času, ako s rodinou. Toto pre moje deti nechcem.
@mauduska tvoj nick z videnia poznam a teda nie som si ista, ci je vo vasom pripade dobre domace vzdelavanie. Plochozemec este nikdy nic inteligentne nikoho nenaucil.
@anonym_autor moja bezdetna sestra tak zije a je spokojná. Teraz sme boli na rodinnom výlete, kľudne si dá aj dve predjedla, dezert. Vidno, ze nepozna vôbec hodnotu penazi.podla mna jej to neprospieva, síce chodi cvicit a stara sa o seba, ale sťahuje sa do súkromia a obtazuje ju komunikovat s ludmi, predtým taká nebola.
Ja mám dnes dovolenku kvôli deťom a narobim sa úprimne doma viac, ako v práci 🙂 takze za mna takým ženám klobuk dole, za mna je dobre že sa mozem spoľahnúť na seba a aj svoj prijem, ale tal chápem že ak si niekto môže dovoliť ostať “doma” ma isto aj rezervu, ak bude mat v budúcnosti nejaké zdrav.problemy, že to zvládnu…. Všetky sme úžasne 🙂))
Ja som doma na rodičáku a nechystám sa ísť nazad do práce. Nedôverujem školskému systému a budem moje deti vdelávať doma (+samozrejme robiť veci čo doma treba, odviezť dieťa do ZUŠky a podobne). Potom sa možno/asi vrátim do práce. Uvidím podľa toho, čo bude naša rodina potrebovať.
Nezdá sa mi to hanba, ani nemám nervy o peniaze. Kto sa bojí, mal lepšie vyberať manžela.
@mauduska aj dochodok a zdravotnú starostlivosť po RD ti dúfam bude platiť manzel
@anonym_autor ja tomuto tiež nerozumiem. Na druhej strane ale mám skvelého muža, ktorý keď je doma tak navarí uprace postara sa o deti. Radosť s takým žiť. Neviem si predstaviť že ja budem doma a robím všetko a on príde domov a neurobí ani ň lebo Ved ja som doma :D
@michaelam2 prve styri rocniky vedia normalne zvladnut doma, tomu verim a potom moze zmenit nazor a zvolia skolu, ved uvidia este. Deti aj chcu byt v kolektive, nie, ze stale doma a kamarati ziadni, to je take celkovo dost smutne. Mama urcite staci do urciteho veku, potom im treba dovolit roztiahnut kridla... co nemusi byt je druzina do stvrtej, ked chce, pekne domov po piatej hodine a vyletovat... ma taky dobry kompromis...
@anjelicek26 prečo stále doma a žiadni kamaráti ? Deti môžu mať krúžky, aktivity.. aj keď sa vzdelávajú doma, kamarátov so susedstva... Nie každá matka citovo zvládne poslať ročné dieťa do jaslí ak nemusí.
@anonym_autor a Ty chces dokazat touto diskusiou? Nemas doma zahradku, motyku, ze by si si sla kopnut tam? Asi by to malo zmysel vacsi ako sa tu pohorsovat nad niecim, na co nemas absolutne ziadny dosah.
Ja sa stale neprestavam cudovat, ako maju niektore zeny potrebu ponizovat ostatne zeny, hlavne tie s uzasnou karierou, ako "nechapu", ako moze niektorej zene vyhovovat byt doma a starat sa o domacnost, deti atd., niekde asi maju o koliesko menej, kedze "nechapu". Co sa na tom da nechapat? Vsak kazdy sme iny, co vyhovuje jednemu, nemusi druhemu.
Myslim, ze zeny, ktore su doma, sa citia dobre.....problemy s tym ma akurat cele siroke okolie😄😄😄😄a to "zivi ich chlap" je tiez individualny uhol pohladu - zalezi ci je to obojstranna vyhovujuca dohoda alebo jeden vyuziva toho druheho (a je jedno ci chlap zenu na domace prace alebo zena chlapa na financovanie)- to druhe zvacsa nedopada dobre...🤷♀️🤷♀️
@anonym_autor V období, keď sa môj manžel rozhodol ísť pracovať do zahraničia,syn bol ešte maličký, nemal ani 2 roky.Nesuhlasila som s jeho rozhodnutím a môj argument, že syn je ešte malý, jediné jasle v meste sú plné,na škôlku je ešte malý a potrebujem aj jeho stráženie v čase, keď som v práci, povedal, že mám dať výpoveď,on nás slušne uživí.Neposluchla som a onedlho sa ukázalo toto moje rozhodnutie ako správne.Prv nezarobil veľa,lebo bol nový,potom nemal všetko zaplatené, inokedy mal veľký nedoplatok na energie v byte, kde býval.O nejaký čas sa presťahoval do iného podnájmu, ktorý bol drahší.Skratka, vždy sa našiel dôvod,ze prečo posielal almužnu,ba boli mesiace, keď nič.Neskor sa to vysvetlilo,ze je v nájme u staršej fuchtle,ktorej neplatí len za nájom, ale jej aj finančne "vypomáha,,-priatelstvo s výhodami.V prípade,ze by som manžela počúvla, skončili by sme so synom na ulici Táto skúsenosť ma presvedčila o tom, že okolnosti sa menia a rozhodnutie nemať vlastný príjem, čakať na manžela,nie je rozumné
@anonym_autor reálne si myslíš, že dôchodky sa budú v budúcnosti niekomu vyplácať?
@lucia245 hej, dobra otazka 😅. Toto si treba poriesit inak, ako platenim odvodov do bezodnej jamy.
@mauduska život je pes, kedykoľvek sa môže zvrtnúť... treba mať záložný plán, dobrú životnú poistku. Muž môže byť skvelý, mat skvelú prácu, no to žiaľ niekedy nestačí.
S domškoláctvom súhlasím, moje deti mali možnosť zažiť si ho a zatiaľ zvládajú nástrahy normálneho života. Na SŠ bez prijímačiek vďaka Monitoru a súťažiam, najstarší na VŠ tiež vďaka súťažiam. Ak ich ťaháš v tom, v čom sú dobré a majú okolo seba partiu dobrých kamošov je to výborné detstvo.
@mauduska Neverim, ze nejaka zena v domacnosti je spickovy expert na slovensky jazyk, matematiku, fyziku, chemiu, biologiu,... Skor tie deti nebudu schopne znalostami uz nikdy dobehnut deti, co navstevuju normalnu skolu a prepadnu na strednej a toboz sa nedostanu na vysoku.
@anonym_4f0e8b Ani netušíš, ako veľmi sa mýliš. Koľko takých detí poznáš?
Tu sa ale často splieta niekoľko scenárov dokopy. Sú ženy, ktoré nikdy nepracovali, a ktoré nikdy pracovať nebudú a sú ženy, ktoré pracovali, ale sú momentálne doma kým deti podrastú. A hovoríš o ženách, ktoré nerobia NIČ. Ale mať napríklad 3 deti, muž má firmu a je pracovne vyťažený, tak tá žena rieši okrem zarábania peňazí asi všetko. Ešte sa tu podakedy na koníkovi tvárime, že každá čo je doma býva vo frajerovom byte, nič jej nepatrí a nemá fond, kde si sporí na dôchodok (z chlapom zarobených peňazí). Tu si treba ujasniť o akom scenári sa bavíme. Mám zainvestované peniaze, dom spoločný, máme obaja veľmi dobre nastavené životné poistky keby niečo, takže nie, vôbec by som sa nehanbila zostať pár rokov po rodičáku doma. Doma toho robím viac než dosť.

@anonym_4283ab vďaka. Prečítala som si to niekoľkokrát a súhlasím so sebou. Nervy o peniaze nemám, lebo môj manžel je charakterný človek. Takže nerátam s rozvodom, so samoživiteľstvom alebo s tým, že na dôchodku nič nebudem mať - mám vlastné investovanie na dôchodok, na ktoré mi on z výplaty posiela penize. Kto zle vyberal, teraz sa môže báť, lebo “čo ak”. Ja nepremýšľam nad “čo ak”, lebo tomu mužovi absolútne dôverujem.
@mauduska Co ma dovera spolocne, ze sa proste po 20 tich rokoch odcudzite a nebudete si co mat povedat. Ty prva mozno stretnes niekoho a zamavas mu. Potom budes samozrejme cakat, ze muz bude "charakter", vsetko ti necha, ved deti a pojde sa obesit na prvy strom, alebo spat pod most. 🙂 Ked sa s niekym rozchadzas, ste vacsinou tak na seba nasr.ti, ze nemas dovod nic tomu druhemu darovat nehladiac na to, ze aj ten muz potrebuje dalej byvat a jest, nielen ona, ktora doteraz sedela na jeho utraty doma.