icon

Ako sformulovať prehlásenie o cestovaní na vlastnú zodpovednosť?

milka7411
31. jan 2025

Som vodič osobného auta,denne vozím kolegov z práce a aj do práce
Chcem mať nejaký papier, podpísaný tou osobou, že cestuje so mnou na vlastnú zodpovednosť,

lilope
•
31. jan 2025

@milka7411 pre aký prípad? V prípade, že spôsobíš dopravnú nehodu a budú zranení s dlhšou dobou liečenia, žiadne ich prehlásenie ťa neochráni pred trestným stíhaním. Prehlásenie spolucestujúcich nestojí nad zákonom.

ivuska027
•
31. jan 2025

Veď ich nevezieš nasilu. Sami do auta nastúpili, tak aké prehlásenie. Svoju vôľu vyjadrili spolujazdou.

alex49
•
31. jan 2025

@milka7411 ako vodič si zodpovedný bez ohľadu na nejaký papier, aj keby si ich napchal do kufra, alebo na strechu.

rusalinka
•
31. jan 2025

PREHLÁSENIE O CESTOVANÍ NA VLASTNÚ ZODPOVEDNOSŤ

Ja, dolu podpísaný/á,

Meno a priezvisko: ..............................................................
Dátum narodenia: ..............................................................
Adresa trvalého pobytu: ..............................................................

týmto vyhlasujem, že cestujem ako spolujazdec/spolujazdkyňa v osobnom motorovom vozidle vodiča [Tvoje meno] na vlastnú zodpovednosť.

Beriem na vedomie, že vodič ma vezie dobrovoľne a bezodplatne, a týmto sa vzdávam akýchkoľvek nárokov na odškodnenie v prípade nehody alebo inej nepredvídanej udalosti počas prepravy.

Toto prehlásenie podpisujem slobodne, dobrovoľne a s plným vedomím jeho obsahu.

Dátum: ..........................
Podpis: ..........................

...nemyslím si ale, že takéto niečo by ťa v prípade nehody nejako ochránilo alebo tak.

bg92
•
31. jan 2025

Take vyhlasenie je neplatne, nemozu sa vzat narokov do buducna.
Ak sa bojis nevoz ich.

melanta
•
31. jan 2025

Môžeš im dať podpísať niečo v štýle, ako napísala rusalinka. Ak ti neprispievajú na benzín. Ale aj keď ti niečo také podpíšu, v prípade nehody bude takýto zdrap papiera úplne bezpredmetný. Ak sa bojíš, nevoz cudzích ľudí.

bielasovicka
•
31. jan 2025

Ešte som o takomto niečom nepočula. Ved keď sadnem k niekomu do auta, predsa nebudem podpisovať nejaký papier. To je zas nejaká nová móda teraz? Ach jaj........

muchotrafka298
•
31. jan 2025

Vozis ich sukromnym alebo firemnym autom? Podla mna Ti nepodpisu nic. Vozis ich dobrovolne.