icon

Ako to u vás v práci funguje s kuchynkou?

Dnes o 14:04

Kto sa o ňu stará? Kto nakladá/vykladá umývačku? Čo robíte, keď je umývačka zapnutá a niekto má špinavý pohár/tanier/príbor atď...? A zároveň aký typ pracoviska to je (obchod, kancelária...)

Pýtam sa preto, že sa mi maximálne prestalo páčiť fungovanie u nás vo firme a môžem situáciu porovnať len s 2 predch. zamestnaniami, no na moje argumenty, by som to chcela nejako lepšie podložiť. Resp už zo zúfalstva píšem sem, či niekto nemá zavedené nejaké dobré riešenie, ktoré by sa dalo u nás uplatniť.

Ďakujem za akékoľvek komentáre.

Strana
z2
nikipepo
Dnes o 16:35

Ja vidim problem vo vedení, ja som robila tiež v malej firme 15 ludi. Chodila upratovačka ale kuchynka každy si po sebe umyl sam svoje a upratal. Umyvačka sa použivala vynimočne. Pre mňa je to vrchol nechať si po sebe riad a niekto to uprace. U nas keď niekto nechal po sebe pripadne neodpratal a prišiel si šef spraviť kavu tak take poriadky robil a nie že anička z pokladne to uprace. Fuj

ankare
Dnes o 16:38

@anonym_autor Pracujem v škole. Nemáme umývačku. Každý si sám po sebe umyje, utrie, odprace. Chladnicku, kanvicu,.... čistí upratovačka.

anonym_c46144
Dnes o 18:11

firma, do 15.ludi
Každý si po sebe umyje a odloží, umývačku nemame

barborab1411
Dnes o 18:44
@anonym_autor

@simca06022011 ide o to, že u nás to má na starosti oficiálne jedna osoba, ktorá má okrem toho plno inej práce, ktorú rieši. Ani v jej zmluve nie je starostlivosť o kuchynku ale akosi sa od nej očakávalo/psrischlo jej pod čarovnou formulkou "ďalšie činnosti podľa pokynov nadriadeného" všetko od dopĺňania mydla, cez toaleťáky až po tú blbú umývačku.
Všetci sú už naučení, že oni nič nemusia a kočena všetko porobí, niekedy po nich zbiera aj ich sáčky od obeda a pod. Lebo keby to nespravikla, tak vednie ma už na krku. Sme malá firma, čiže na toto upratovačku nemáme, tá je presne na sanitu, podlahy... No lenže toto dievča už viackrát riešilo s nami, že niekto (nevieme kto) jej robí že dokončí sa cyklus a do nevyloženej čistej jej uloží špinavé a ked je to napr hrnček od kávy, ktorý na hornom šuflíku pokvape všetko čisté dole, môže to robiť všetko nanovo. Alebo že teda ide cyklus a riady sú v drese ale nikoho ani len nehne to po sebe aspoň opláchnuť a nechávajúú jej to tam aj so zvyškami jedla, napustia tam vodu a ona to musí chytať a riešiť či chce či nechce lebo nikto jej to nevyloží, proste to neni nikoho starosť.

Pritom ona je zlatá a sama za seba sa nepostaví, i keď sa niekoľkokrát posťažovala len nie efektívne na správnych miestach ale už aj mne to vadí ako sa niektorí kolegovia u nás (k nej ale aj tak celkovo) správajú po stránke čistoty, že ja sa chcem ozvať ako osoba, ktorej sa to v podstate priamo nedotýka.

@anonym_autor vymyslí nejaký veselý plagát a nalep ho do kuchynky k umývačke...ja mám k tomuto len jeden pribeh ktorý rozprávam vždy...keď som robila v jednej právnickej firme tak tak partner najvyšší si zvykol vždy po sebe umyť riad a spratst a hovorieval "keď to zvládnem ja ,s mojou vyťaženosti a náplňou práce partnera právnickej kancelárie,zvládnete to je vy"....ľudia vedia byť lenivé prasatá ...len pekne slečne pomôž...nikoho nezabije keď si po sebe uprace...a toto rozhodne nepatrí medzi iné práce podľa pokynov nadriadeného....

anonym_877810
Dnes o 18:51

A to vám nevadí,že upratovačka s tými istými rukami,s ktorými umýva wc vyberá aj umývačku?? 🤣🤣🤣

banalu
Dnes o 19:00

@anonym_autor kancelaria - 20-50 ludi sa premelie v office - je nas cez 100.
A mame office asistentku - dievca pre vsetko - stara sa aj o mycku, chladnicku, kavovar. Na spinavy riad je vyhradena zasuvka s oznacenim "spinavy riad", ked je mycka v prevadzke ten riad je zatial tam. Ale najdu sa samozrejme aj individua, ktore to nechapu a nechaju svoj dogabany riad v dreze. Office asistentka to teda da potom do toho suflika.

vev82
Dnes o 19:04

@anonym_autor na kuchynku mame tyzdenny plan. Kazdy tyzden jedno oddelenie. Umyvacka sa pusta aj niekolko krat denne. Ak umyva, nakopeny riad počká v umyvadle. Sme obchod

anonym_4f7a84
Dnes o 19:04

Office 40 ľudí...rozpis na každý týždeň iné oddelenie

mikadooo
Dnes o 19:20

@anonym_autor máme taký zalaminovaný štítok, keď niekto zapne umývačku, magnetkou ho tam pricapne. Je na ňom napísané "Vnútri je čistý riad". Pre ostatných je to info, že nemajú dávať do umývačky špinavé riady. Ak umývačka doumýva a nestihne sa hneď vyložiť, aspoň tak nikto nedrcne špinavú šálku (tiež sa nám to stávalo ako tejto tvojej kolegynke). Inak sa striedame baby, nemá to niekto striktne pridelené. Ak nemáte kovovú časť umývačky, tak by som tam bachla post it a všetkým ľuďom poslala hromadný mail, že, keď je na myčke post it, nech do myčky nič nedávajú. (Po vyložení postit vyhodiť, my štítok s magnetkou odkladáme do skrinky "z očí"). No a samozrejme, kým myčka umýva, tak áno, špinavý riad sa kopí v dreze, to aj u nás. Ja osobne neriešim, naložím do myčky, potom si umyjem ruky mydlom a vybavené.

nekonecna_katastrofa
Dnes o 21:42

@anonym_autor korporát - máme upratovačku, tá zapína umývačku aj vykladá čistý riad. Ja mám vlastnú šálku aj príbor, takže si umývam po sebe sama. Rovnako aj dózu od obeda. Ale aj keď som si niekedy požičala tanier z kuchynky a umývačka bola akurát zapnutá, tak som ho umyla ručne. Mne to príde hlúpe, že by som mala mnou použitý riad len tak nechať v dreze a upratovačka nech sa s tým trápi a všetko ešte aj nakladá 🤷‍♀️ ale ostatní to nechávajú špinavé v dreze alebo na linke, asi aj doma majú sluhov, čo to za nich upratujú 🙄

Strana
z2