icon

Ako zladiť dochádzanie a voľný čas?

25. nov 2023

Ako dlho denne dochadzate do práce, a čo je pre vás limit časovo? Zvládate aj iné aktivity po práci pri cestovaní napr. 2 hodiny denne (1 cesta /hodina). Alebo hľadali ste si inú prácu kvôli dochádzaniu?

niekto2hy
•
25. nov 2023

Maximalne 30minut -1cesta dochadzania som vymenil za 5minut a nocne smeny.

pe_mi
•
25. nov 2023

Mňa by zaujímalo,ak dochadzate za pracou,koľko dáte mesačne na pohonné látky.ja by som aj nemala problém,som aktívny vodič,ale predstava ,že zarobím 900eur v čistom.denne napr 50km dochádzať, mne to príde zbytočné.ved to na pohonné látky musím dať štvrtku výplaty,ak nie viac.asi sa to oplatí pri vyššich zárobkoch

pribinak
•
25. nov 2023

Tak závisí od viacerych faktorov, výška príjmu, benefity v práci, či tá praca baví, dobrý kolektív, …..chudá autom, mhd, na kolku máš byt v práci? ….

olimuc
•
25. nov 2023

Odchadzam 35 min/40 km -1 cesta … nafta ca150€, cast plati zamestnavatel, nestazujem sa. Pracovna doba sa da dobre spojit so skolku a kruzkami, obcas HO

jj298
•
Odpoveď bola odstránená
•
bessie12
•
25. nov 2023

cca 1 hod autobusom a ked ma vezie priatel, tak cca 15 minut. Pracu menit kvoli tomu nebudem. S tou som spokojna viac nez dost a velmi ma bavi. Vyhovuje mi aj pracovna doba.

lindus_esterka
•
25. nov 2023

Dochadzam cca 20min (17km), za mna je ideal byt v praci do 30min. No nie vzdy ma clovek na vyber, snazila by som sa tu hodku aspoň nejak využiť- ak chodis autom, mozes si "vybaviť" tyzdenny telefonat s rodicmi, vypocut zaujimavy podcast, ak chodis mhd tak citat knizku, prelistovat online lidl letak a spravit nákupný zoznam, popozerat eshopy a objednat darceky..

muchotrafka298
•
25. nov 2023

Ja dochadzam MHD v ramci mesta (vlak, autobus). Trva mi to najmenej pol hodiny, cize tie dve hodiny precestujem denne urcite. Mam celorocnu elektricenku este za staru cenu 199 EUR, takze sa mi t vyplati.

janai1
•
Odpoveď bola odstránená
•
denkabemommy
•
25. nov 2023

5 minút pešo, a asi 10-15min autom, vzhľadom na premávku v meste😅

h2
•
25. nov 2023

Keď som sa odsťahovala z Bratislavy, dochádzala som ešte skoro rok do práce do BA, bolo to o držku, v zime aj hodina, niekedy dokonca viac. Našla som si prácu inde, dochádzam cca 11-12 minút. Dochádzanie bol hlavný dôvod, prečo som menila prácu.

kaktusik007
•
25. nov 2023

pred kovidom som dochadzala do prace 5 rokov vlakom - mala som to 2,5 hodiny od dveri bytu k dveram kanclu... chodila som tak 3-4x tyzdenne.... des, ale ked musis - tak musis 🤷🏼‍♀️ po kovide sa mi zmenila pracovna doba, dali moznost homeoffice a do kanclu som chodila iba 2x tyzdenne - vlak aj jed bol zadarmo - bola som uz pohodlna a tak som jazdila autom 1,5 hodiny jedna cesta, 135 km tam a 135 km spat.
Od septembra mam inu pracu - sice menej platenu, ale 15 minut autom, 12 km od bytu, a pracujem realne polovicny cas.... Velmi som teraz spokojna 💖

lneviemmeno
•
25. nov 2023

mala som do prace 70km cca hodina cesty, chodila som autom, robila som 12tky cize nie kazdy den ale v priemere 3-4 za tyzden. minula som priblizne 300€ na tankovanie. ale bolo to docasne riesenie na 3 mesiace a teraz uz byvam kusok a v praci som uz skoncila kvoli materskej takze pohodicka 🙂 ale dalsiu pracu urcite vyberiem inu

katuskamala1
•
25. nov 2023

25min tam a 25min naspat. V zime to bude viac a je to 120e mesacne benzin. Je to pre mna uz strop,dalej by som ani za svet.

zmrzlinka2021
•
25. nov 2023

Do 30 min, cena 17 eur mesačne elekricenka. Bývali sme dávnejšie pri BA, už nikdy viac.

tradaaa
•
25. nov 2023

Ja som dochádzala 30 min./jedna cesta, v minulosti aj 45 min. ale to som ešte nemala deti. Na aute sme sa triedali viacerí kolegovia, takže to vyšlo lacnejšie. Dalo sa to v pohode, ale teraz keď nedochádzam mám oveľa viac voľného času. Hlavne v zime to bolo také, že odchádzaš potme a vraciaš sa potme, nehovoriac o stresoch, keď čerstvo napadol sneh. Ale viem, že veľa ľudí stále dochádza a aj mňa to samozrejme v budúcnosti ešte môže stretnúť 🤷

janinah
•
25. nov 2023

Chodim do 10 minút autom,u mňa je to dosť podstatné, nie som ochotná precestovať hodiny tyzdenne,nie kvôli peniazom,kvôli stratenému času.

buberova
•
25. nov 2023

Dochádzala som aj 45 minút tam + 45 minút späť.. nikdy viac. Teraz som v robote do 10 minút autom a je perfektné

cafelatte
•
25. nov 2023

Trva mi 5 minút peši, akceptovala by som do 20 min peši, alebo max. 20 min.dopravou, žijem v meste.

laurikagab
•
25. nov 2023

@pe_mi ja mam tak, ale mam firemne auto..pracovny cas od 7:30-15 hod..

veronikag18
•
26. nov 2023

10-15 min. trvá cesta autom keď nie sú zápchy, 60e mesačne benzín. Inak MHD cca 45 min. až 1 hod. to je čas s prestupom. Priamo MHD do práce mi nejde.

anetka34
•
27. nov 2023

@laurikagab wau to je aká dobrá pracovná doba. Ja som roky robila od 7 do 15. Keď bolo niečo treba tak do 15:30 h. Cesta 10 minút. Potom som žiaľ prišla o tú prácu a teda zvyknúť si na to dochádzať ďaleko a ťahať 9,5-10 hodín denne bolo pre mňa neúnosné. Rodina ma vôbec nevidela. A ani som nemala energiu už. A pohonné látky zo svojho.

laurikagab
•
27. nov 2023

@anetka34 😊 tak pred touto pracou som mala prac.dobu od 7:20-15:30 h a 5 minut pesi od domu.ale v podstate to mam to iste, lebo som doma o 15:30..mozno sa ti opat podari podobna praca s dobrou pracovnou dobou

anetka34
•
27. nov 2023

@laurikagab Ďakujem, aj ja dúfam. Ono to bolo strašne super chodiť takto domov. Človek mal ešte kopu energie na iné aktivity.

risolino
•
27. nov 2023

Ja som mala na skok do práce z domu, manžel bral deti do školy cestou do práce (na opačný koniec v KE)... daň za výber školy, ale vôbec neľutujeme, je to najlepšia škola na Slovensku 🙂 a sme maximálne spokojní a deti tiež, veľmi radi tam chodia... trvala im cesta 15-20minút... presťahovali sme sa... školu deti nechcú meniť, takže dochádzame denne z druhého mesta.... o držku to je, ale to je zase daň za úžasný pocit, že nie sme v byte a máme teraz priestor a záhradu, to ticho a zároveň v strede mesta. Len tá strata času tým cestovaním, ale nič nemôže byť dokonalé a ideálne. Diaľnica je v pohode, ale to cestovanie v KE je strašné, ale si hovoríme, že to by sme aj tam mali, aj keď teraz je to trošku zložitejšie.

gurags
•
27. nov 2023

Odchádzam 1 hod tam a 1 hod spať, stíham 2x týždenne večer hodinové cvičenie.

anetka34
•
27. nov 2023

@laurikagab Keď tu nebola normálna práca, prišlo mi na um skúsiť veľké mesto. Cestovanie 20 minút z domu + autobus, potom 1,5 h. vlak ak nemešká a pri dobrej vôli 30-45minut električka. To isté absolvovať domov. Čiže prísť a rovno zaľahnúť do postele, keďže nie som žena so super schopnosťami ako niektoré.
Druhá verzia bola odsťahovať sa od rodiny detí na týždeň a platiť si 500-600€ podnájom.
Neviem aké ešte iné možnosťti mi zostávajú.

laurikagab
•
28. nov 2023

@anetka34 no, niekedy to je tszko najst vhodnu prscu..skor velmi casto! v akom odvetvi pracujes?