icon

Čo robiť? Navrhnúť nižšiu mzdu alebo hľadať novú prácu?

Dnes o 07:03

Ahojte, rada by som vedela, co by ste robili na mojom mieste.
Bola som prijata do firmy na ucitu poziciu s urcitou vyssou mzdou. Ta pozicia vsak nebola uz pre firmu potrebna a ja som bola pre nich velmi draha, blizil sa koniec mojho rocneho kontraktu a firma mi ponukla inu poziciu, a prifarili mi dalsie dve krajiny v ramci EU. Za tu mzdu, ktoru si so mnou dohodli. Najprv som to zobrala, mala som moznost to zobrat alebo skoncit. Skusila som to uz viac ako rok. Ale nie je to ok, nefunguje to obojstranne. Ta pozicia mi nefitla, ani s danymi krajinami to nefunguje, to cestovanie to zahranicia (EU) je zaroven velmi narocne, casovo , fyzicky, rodina apd.

Firmu mam rada, nerada by som tam skoncila. Ale rada by som robila tuto poziciu iba pre SVK. Avsak tu viem, ze si ma firma nebude vediet dovolit. Tak som rozmyslala, ze navrhnem kratenie mzdy o aspon 500 eur v hrubom nizsiu mzdu, plus pripadne skratenie uvazku na 4 dni v tyzdni. Co by ste robili na mojom mieste? Aj po znizeni a skrateni uvazku to moze byt ok pre mna. ALebo si hladat nieco ine? Bojim sa vsak, ze ak to navrhnem nizsiu mzdu plus nizsi uvazok tak nebudem spokojna casom.

Strana
z3
anonym_deacd3
Dnes o 12:16
@anonym_autor

@anonym_deacd3 ešte raz. Dvom krajinam tento model nevyhovuje a chcu tam mat vlastnyh ludi, maju na to vlastny budget. Ale pre jednu krajinu som draha. Tak si znizim odmenovanie a uvazok. Dve krajiny si najdu svojich vlastnych lokalnych ludi - je dost mozne, ze ich uz aj maju v stave, len im zmenia napln a slovensko ostane, len v skratenej podobe. Urcite sa mojim ochodom nebude hladat novy clovek pre tri krajiny.

@anonym_autor za mna si môžeš znížiť akurát to odmeňovanie, úväzok asi ťažko.

autor
Dnes o 12:18
@anonym_deacd3

@anonym_autor za mna si môžeš znížiť akurát to odmeňovanie, úväzok asi ťažko.

@anonym_deacd3 na SVK nebude ten človek vyťažený na plný úväzok, bohate postačia 4 plné dni po 8h, teda 32h týždenne.

magdalienka11
Dnes o 12:21
@anonym_d0238c

Zaujalo ma ako viaceré píšete že všade sa prepúšťa a pridáva práca tým čo zostávajú. Dokedy je takýto spôsob možný? Keď potom odídu aj Tí na ktorých sa nalozilo, už s tým bude firma ok, už zrazu bude vedieť prijať viac ľudí? Aj u nás je konsolidácia a len sa pridáva práca a plat zostáva. Čo s tým?

@anonym_d0238c u nás rovnako.

anonym_deacd3
Dnes o 12:22
@anonym_autor

@anonym_deacd3 na SVK nebude ten človek vyťažený na plný úväzok, bohate postačia 4 plné dni po 8h, teda 32h týždenne.

@anonym_autor no tak tvoj úväzok prerozdelia aj na SK a mas po vtákoch

autor
Dnes o 12:26
@anonym_deacd3

@anonym_autor no tak tvoj úväzok prerozdelia aj na SK a mas po vtákoch

@anonym_deacd3 medzi koho? Tu vo firme nie sú ľudia, kto to ad1 - bude robiť, ad2 má na to expertízu a vedomosti. Čiže inhouse človek nie je. Museli by hľadať externého človeka.

simca06022011
Dnes o 12:27
@anonym_autor

@anonym_deacd3 na koho druhého? Veď tu na Slovensku budem ja. A v Maďarsku a Poľsku budú mať svojich lokálnych ľudí, lebo to aj chcú a pozíciu chcú naformulovať úplne inak, ako je teraz, im to vôbec nevyhovuje, tento model. 70% času venujem SVK, 15% jednej krajine a 15% druhej. Oni potrebujú jedného FT človeka onsite. A tu na SVK sa mi skráti úväzok a cuttneme mzdu ešte.

@anonym_autor toto si proste musis len v praci vydiskutovat. Zbytocne tu nad tym budeme uvazovat, mozu hocico urobit.

autor
Dnes o 12:31
@simca06022011

@anonym_autor toto si proste musis len v praci vydiskutovat. Zbytocne tu nad tym budeme uvazovat, mozu hocico urobit.

@simca06022011 no ved ja viem, ake su pomery vo firme. Preto si myslim, ze toto by bolo win - win pre vsetky styri strany - pre tri krajiny a pre mna. Chcem zvolnit tempo a nevenovat sa uz tolko praci.

anonym_deacd3
Dnes o 12:34
@anonym_autor

@simca06022011 no ved ja viem, ake su pomery vo firme. Preto si myslim, ze toto by bolo win - win pre vsetky styri strany - pre tri krajiny a pre mna. Chcem zvolnit tempo a nevenovat sa uz tolko praci.

@anonym_autor tu poslednú vetu nezabudni povedať ako argument 😉
Ja neviem ci si nejaký top špičkový onkolog alebo niekto, kto je proste nenahraditeľný. Nenamyslas si takto o sebe trosku? Keby si teraz ostala napr.dlhodobo PN, tiez by situáciu riešili a nahradili by ta. V pohode ti dáju vypoved a počas výpovednej doby nájdu človeka.

autor
Dnes o 12:36
@anonym_deacd3

@anonym_autor tu poslednú vetu nezabudni povedať ako argument 😉
Ja neviem ci si nejaký top špičkový onkolog alebo niekto, kto je proste nenahraditeľný. Nenamyslas si takto o sebe trosku? Keby si teraz ostala napr.dlhodobo PN, tiez by situáciu riešili a nahradili by ta. V pohode ti dáju vypoved a počas výpovednej doby nájdu človeka.

@anonym_deacd3 nie, zase nenamýšľam. Ale keďže viem, aké ťažké je nájsť skúsených ľudí v mojom odbore, tak viem... myslíš, že prečo ma firma nechcela pustiť, keď mi projekt padol? Mohli ma vyhodiť kľudne, mala som 6m skúšobnú dobu a ročný contract. Neurobili to. Tak neviem.

1andrea111
Dnes o 13:26
@anonym_autor

@anonym_deacd3 nie, zase nenamýšľam. Ale keďže viem, aké ťažké je nájsť skúsených ľudí v mojom odbore, tak viem... myslíš, že prečo ma firma nechcela pustiť, keď mi projekt padol? Mohli ma vyhodiť kľudne, mala som 6m skúšobnú dobu a ročný contract. Neurobili to. Tak neviem.

@anonym_autor a s peniazmi budeš ok, nebude Ti to vadiť že pôjdeš s platom dolu, keď by si mohla mať viac napríklad v inej práci a možno by si tam nemusela cestovať.

autor
Dnes o 13:44
@1andrea111

@anonym_autor a s peniazmi budeš ok, nebude Ti to vadiť že pôjdeš s platom dolu, keď by si mohla mať viac napríklad v inej práci a možno by si tam nemusela cestovať.

@1andrea111 viem, že ak ostanem na tejto pozícii, tak to bude len horšie. Nakoľko mám aj iný pasívny príjem, ktorý mi vykryje čiastočne ten výpadok, tak som s tým ok. Už by som rada mala viac voľna, ten jeden deň off si myslím, bude ok pre všetky strany.

Strana
z3