Divné požiadavky na pohovore - odovzdávanie mobilov v práci
Ahojte,
bola som na pohovore do prace, ktora podla popisu znela fajn a bavila by ma, co ma vsak sokovalo, ze na pohovore mi povedali, ze sa im osvedčilo, ze sa rano odovzdavaju mobily a zamykaju do nejakej skrinky, akoze si robia srandu v dnesnej dobe? Chcela by som sa uz zaradit do pracovneho zivota, ale toto je na mna privelke prekracovanie mojich hranic. Mali na vas taku poziadavku niekedy? Vzali by ste taku pracu? Je logicke, ze ked pracujem venujem sa praci, ale kazdy moze mat mikro oddych minutu dve medzi pracou, ci potrebuje kontakt s rodinou
@emjee pre firmu sa hodí VoIP pevná linka, vieš nastaviť že to číslo zvoní v appke na viacerých mobiloch a zodvihne ten kto má voľné ruky (šikovná vec napríklad pre donášku, taxikára)
alebo vieš využiť aj v zahraničí mimo EÚ a neplatiť drahý roaming
môžeš pracovať z domu a firemné číslo si prehadzovať kedy zvoní doma, kedy vo firme kedy druhému kolegovi bez toho aby si musela nosiť niekomu služobný mobil keď ti skončí smena/pohotovosť doma
@maranco super, len v nasej firme to nie je 😀 vsetci mame mobily
@emjee a z pohľadu zákazníka máte čísla všetkých zamestnancov zverejnené a zákazník má rozmýšľať ktorému zamestnancovi má volať?
ako riešiš dovolenku keď ti vtedy niekto volá na služobný mobil?
@maranco nie som v kontakte so zakaznikmi, samozrejme, ze zakaznici maju svoju linku, ktora je dostupna nonstop a striedaju sa tam ludia (a nie, nenosia si tento telefon domov)
Ked mi niekto vola na sluzobny v case, ked nie som v praci, ma smolu. Ale ja mam minimum telefonatov.
@anonym_4e58bb aj mne je to proti srsti, odovzdavanie mobilov, na pnky sa vraj u nich nechodi, no neviem ked sa stane cloveku nieco vazne co ma robit? Kazdy by chcel byt zdravy predsa, mam prasknutu platnicku a rovno povedali, ze tam sa sedi 8,5 hodiny v podstate v kuse a ja potrebujem sa aj natiahnut, vidim, ze to nebude jednoduche, lebo poziadavky su cez, ja som mala dobru pracu aj ked narocnu na stres, odisla som z inych dovodov, ale nikto mi nikdy mobil nebral a neobmedzoval ma, tak isto chapali, ze clovek sa musi aj vystriet, aj postavit
@anonym_autor
Ferove bolo, ze ti to povedali na pohovore
Ja mam skusenost, osobnu. Nastupila som do prace, ja som makac, ked treba nieco spravit tak to urobim, hladam riesenia. Zrazu im vadilo, ze chodim neskoro. Na pohovore mi slubivali, ze cchu aby som bola spokojna a ze ako chcem ja pracovnu dobu - hovoeim ze 2x tyzdenne potrebujem odist “skor”, teda o 16 hod, ostatne si dorobim vecer z domu v tieto dni. Ok chceme aby ste tu boli spokojna … ale realita inde… ze preco odchadzam skor, chceli predne rozpis ktore dni odidem skor, ze preco nechodim teda na 6:30-7:00 aby som skor mohla pdist po 8 hod.
Bola to projektova rola. Ked som dosla pred 7 do office, tak som to tam voastne odomykála. Nebolo treba cloveka tak skoro
A pozom nasledovalo - my sme zvyknute makat a nechodit na obed, obedujeme a pijeme kavu pri Pc. Pre mna je dolezite si odskocit, dat si kafe 5-10 min sa ponozkat v kuchynke, kecknut. Kavu pijem 1-2 x denne, takze to nie je ze nob stop sedim na kave.
Obed potrebujem aspon 15 mij odist od PC!!
Bol to masaker, odisla som.
A nasledne na to, podoba skusenost. Po 2 tyzdnoch, ze my tu neobedujeme, mame tolko prace ze na to ani nepomyslime. Ved vidis, max jablko alebo polievka za PC a ocakavame ze sa prisposobis nasmu tempu.
Odisla som.
Keby mi toto povedia na pohovore tak ani nenastupim.
v mojej bývalej práci to tiež takto bolo, že zamknúť mobil do skrinky na 12 hodín, nebola som s tým úplne stotožnená. a samozrejme práca čistá otrocina, človek bol rád keď stihol odbehnúť na wc
@anonym_autor Mala by som s tym problem. Mam syna v skolke, byva casto chory, viackrat mi volali, ze treba ponho prist, lebo ma horucku alebo kasel. Na ine by som mobil ani az tak nepotrebovala.
@marianarem takych zamestnancov nechcu, co im furt volaju zo skolky kvoli chorym detom, cize toto je dobry manever na vyselektovanie. Prefikane... Bezdetna si to moze dovolit akceptovat.
@anonym_autor stretla som sa s tym, a zalezi od prace, niekde je to ok. Zvycajne to ale p oznam vo verzii, ze si mobily zamkynaju zamestnanci do svojich skriniek a maju zakaz ich pouzivat v pracovnej dobe. ano kritizuje sa to kadekym lahko, ale to nie su minutky co ludia travia na mobiloch v praci. Skutocne nie. A vela nas malo kolegynu co xkrat denne musi mat kontakt s rodinou, alebo sa hraju hry, alebo pisu na kona a pracu dohana zvysok. Co tam uz potom o bezpecnosti prace pri niektorych pracovnych naplniach, alebo po tom, ze ten cas mas rposte 100% venovat praci.
neviem ako sa v takom pripade riesia SOS situacie, lebo mi pride divne zbierat a davat mobil niekde, co ak sa nieco stane a budem musiet surne volat? :D Alebo mne bude volat pisat dcera, budem si chodit vyprosovat mobil, na minutku=aby som skontorlovala? zvycajne clovek zbehne do satne, pozrie, ma cik pauzu/obednu prestavku...
@marianarem takych zamestnancov nechcu, co im furt volaju zo skolky kvoli chorym detom, cize toto je dobry manever na vyselektovanie. Prefikane... Bezdetna si to moze dovolit akceptovat.
@anonym_ff78ed šikovne vymyslené na deti sa priamo nesmie spýtať tak takto odfiltruje matky s malými deťmi
aký ťah by si vymyslela na fajčiarov? nechcem aby niekoľkokrát za deň odbiehali sa obliekať a chodili von za budovu fajčiť, ale či fajčí sa nesmie pýtať na pohovore
@anonym_ff78ed šikovne vymyslené na deti sa priamo nesmie spýtať tak takto odfiltruje matky s malými deťmi
aký ťah by si vymyslela na fajčiarov? nechcem aby niekoľkokrát za deň odbiehali sa obliekať a chodili von za budovu fajčiť, ale či fajčí sa nesmie pýtať na pohovore
@anonym_6ce0a3 pri prehliadke budovy (tu mame kuchynku, tu sklad..) povedat nieco o mieste pre fajciarov (tam vzadu vlavo je fajciarky kutik...). A podla reakcie uvidis, ci je to pre nich zaujimava informacia alebo povedia len ok a pohladom skumaju uz nieco dalsie. Alebo "mame tu viacero fajciarov, ti zvyknu chodit tam a tam.." proste podla reakcie. Alebo teraz v zime to citit z kabata. Alebo pohovor s pauzou v ktorej moze spoznat buducich kolegov a nech sa niekto spyta, ci si da kavu, potom niekto iny, ci si ide tiez zapalit... podla mna fajciar neodmietne. Tak ho mozes hned vyradit.
@anonym_autor asi záleží od profesie niekde to chápem kde si na očiach zákazníkom ako predajne gastro alebo vyroby a tak ale ešte som sa s tym v žiadnom mojom zamestnaní nestretla ani nikdy nikto neriešil ci sme niekto na mobile. Neviem si to reálne predstaviť prísť kdesi do office a odovzdať mobil niekomu 😄 ale aspon o tom vieš popredu
Nie. Absolútne by som to neakceptovala. Ja si dokážem pracu robiť aj s telefónom pri sebe. Na to su tie telefóny. Keby ma otec alebo priateľ alebo syn potrebovali, mam ho vzdy poruke.
Nie sme deti v škôlke, určite by som tam nenastúpila. Inak pri tom pohovore by som sa začala smiať a so smiechom vstala a odišla.
@alica110 presne, okamžite by som odišla a tiez by mi asi bolo do smiechu 😀.
Uvedomme si, ze smartfony su zavislost. Takmer vsetci do nich cumime takmer stale (poobzerajte sa okolo seba). Ako sme mohli vobec zit, ked neexistovali? Ako to prezili nase deti?
Dokazali by sme prezit den, tyzden bez smartfonu? To je ako bez kavy? Alebo ovela horsie?
@madeincssr ale ty pises uplne o inom. Ved ok, ak ma niekto chuť vypnúť, nech sa páči. Vypne si telefón, odlozi ho ak si to môže dovoliť a môže si oddýchnuť od neho. Tu sa bavíme o tom, ze to prikazuje zamestnávateľ. Ani práčky kedysi neboli a co? Je iná doba, telefón je bežnou súčasťou života či sa to niekomu páči alebo nie. To, ze niekto na nom presedí celý den, je jeho problém. Ale su tu ludia, ktori ho používajú zdravo a hlavne ide o to, ze môže prist dôležitý telefonát. Lekár, učiteľka, bezne volava kuriér, pripadne ak riešite nieco s bankou, tak ako tu niekto spomenul, môže zavolať sused ze ho vytapate, môže volat moj priatel ze mu je zle, aby som skončila skor a milión iných beznych situácii.
@anonym_autor
Ferove bolo, ze ti to povedali na pohovore
Ja mam skusenost, osobnu. Nastupila som do prace, ja som makac, ked treba nieco spravit tak to urobim, hladam riesenia. Zrazu im vadilo, ze chodim neskoro. Na pohovore mi slubivali, ze cchu aby som bola spokojna a ze ako chcem ja pracovnu dobu - hovoeim ze 2x tyzdenne potrebujem odist “skor”, teda o 16 hod, ostatne si dorobim vecer z domu v tieto dni. Ok chceme aby ste tu boli spokojna … ale realita inde… ze preco odchadzam skor, chceli predne rozpis ktore dni odidem skor, ze preco nechodim teda na 6:30-7:00 aby som skor mohla pdist po 8 hod.
Bola to projektova rola. Ked som dosla pred 7 do office, tak som to tam voastne odomykála. Nebolo treba cloveka tak skoro
A pozom nasledovalo - my sme zvyknute makat a nechodit na obed, obedujeme a pijeme kavu pri Pc. Pre mna je dolezite si odskocit, dat si kafe 5-10 min sa ponozkat v kuchynke, kecknut. Kavu pijem 1-2 x denne, takze to nie je ze nob stop sedim na kave.
Obed potrebujem aspon 15 mij odist od PC!!
Bol to masaker, odisla som.
A nasledne na to, podoba skusenost. Po 2 tyzdnoch, ze my tu neobedujeme, mame tolko prace ze na to ani nepomyslime. Ved vidis, max jablko alebo polievka za PC a ocakavame ze sa prisposobis nasmu tempu.
Odisla som.
Keby mi toto povedia na pohovore tak ani nenastupim.
@anonym_4e58bb tak asi musela to povedat, neviem si predstavit odist z up, nastupit a zeazu, ze davaj mobil 🤣 asi by som sa okolo pozerala, ci ma neuniesli, alebo co odo mna chcu
@anonym_autor zalezi, o aku pracu sa jedna. U nas v praci by to bolo sakra divne, kedze telefon potrebujeme k praci 😅 ale viem si predstavit xy inych profesii, kde ten telefon moze byt kludne zamknuty v skrinke a nebude to na skodu (napr pracovnici v gastre - nic nespravi lepsi dojem, ako casnik nonsalantne oprety o barovy pult a zahladeny do mobilu). Pocas prestavky mas dost casu si zavolat a keby doma horelo, tak sa hadam da dovolat veducemu aby ti dali vediet.
@sissy27 akoze ktory clovek dava kontakt doma na svojho veduceho to fakt neviem
@anonym_autor je to normalne, ze zamestnavatelom vadi, ked su zamestnanci pocas pracovnej doby na mobile...vadilo to vsade kde som bola. Cez obednu prestavku je mobil dovoleny. Je to problem vtedy, ked sa napr.potrebujes objednat k dr, ci ako matke ked mi zavola nahle ucitelka ci dieta a potrebujem nieco na dialku riesit. Nastastie tu volat mozme ked nieco treba, ale "hrat" sa na mobile nie.
Hm a čo v prípade že telefón slúži ako zdravotná pomôcka?ja by som takú prácu nemohla robiť, telefón mi hlási ak môjmu dieťaťu klesá či stúpa glykemia.....
Hm a čo v prípade že telefón slúži ako zdravotná pomôcka?ja by som takú prácu nemohla robiť, telefón mi hlási ak môjmu dieťaťu klesá či stúpa glykemia.....
@luk25 len podmienky sa davali, cize bud beries, alebo neberies, mozno pre niekoho kto zacina po skole ok na rozbeh, ale zena, ktora si co to v zivote prezila uz na taku poziciu nepojde
Určite nie.Ak máte dieťa niečo sa stane ako sa to dozviete?Bude Vám volať lekárka kvôli niečomu surnemu tak ako budete vedieť.Ak je človek zodpovedný vo svojej práci tak hádam vie že ma pracovať.Telefon ma predsa vybracie nemusí hučať žeby ho všetci počuli.Takze zamna určite nie.
@sissy27 akoze ktory clovek dava kontakt doma na svojho veduceho to fakt neviem
@leidin normalna vec, ak mas pracu, kde nemozes mat telefon pri sebe, tak pre urgentne pripady je urcite moznost zavolat cez recepciu / veduceho alebo nieco podobne. Neviem kolko mas rokov, ale ja si pamatam este dobu, kedy ani len pevna linka nebola v kazdej domacnosti a vies co ? Prezili sme a poradili sme si. Dnes su vsetci doslova posrati z toho, ze by mali byt 8hod bez mobilu a stavim sa, ze su to presne tie iste osoby, ktore sa budu pytat, ci uz decku obliect pancuchy - neporadia si ani so zakladnymi vecami s mobilom a internetom v ruke.
@leidin normalna vec, ak mas pracu, kde nemozes mat telefon pri sebe, tak pre urgentne pripady je urcite moznost zavolat cez recepciu / veduceho alebo nieco podobne. Neviem kolko mas rokov, ale ja si pamatam este dobu, kedy ani len pevna linka nebola v kazdej domacnosti a vies co ? Prezili sme a poradili sme si. Dnes su vsetci doslova posrati z toho, ze by mali byt 8hod bez mobilu a stavim sa, ze su to presne tie iste osoby, ktore sa budu pytat, ci uz decku obliect pancuchy - neporadia si ani so zakladnymi vecami s mobilom a internetom v ruke.
@sissy27 ešte nie tak dávno sa pralo ručne, tak by nemal byť pre teba problém odstaviť práčku. A tiež pevne verím, že aj tento svoj príspevok píšeš z nejakej verejnej počítačovej miestnosti, hmm?
@sissy27 vieš, kedysi ludia prežili aj bez elektriky. Otázka znie, preco preboha by sme sa k tomu mali vracať? 🙂 Ked mame moznosti ake mame, je normalne, ze ich ludia využívajú.
@anonym_autor až mi zle prišlo. Rovno na pohovore by som im povedala, že to je pre mňa neakceptovateľné. Som pracant ale musím počas práce vypínať. Postaviť sa, prejsť sa, ísť na wc, do kuchynky..moju prácu za mňa nikto iný neurobí, takže urobiť si ju musím ja. Toto mi príde už cez čiaru, veď sama viem, kedy si môžem dovoliť byť na mobile..
Zrejme ide o manualnu pracu. Absolutne neprijatelne. Dalsie bude, kedy mozes ist na wc. Za mna nie. Nikdy som nerobila vo firme, kde sa k ludom spravaju ako k odpadu, vidim, ze mnohe diskutujuce su na to zvyknute.
pre mna je to neakceptovatelne, aby ma niekto takto obmedzoval, takze ak ma vyberu, nevezmem to
@anonym_autor podla toho ze kde robite. Svagrina robi Tsystems , robia zakazky pre statnu sferu , takze kvoli bezpecnosti nic nemozu mat pre sebe co vie zaznamenat informacie. Mobil ranonodovzdaju, samozrejme hocikedy jej viem zavolat na jej pevnu linku ked je v robote. Nemusite zobrat tu robotu , ale asi je lukrativna pozicia.
Trištvrte života som prežil bez mobilu a tu sa idete posrať, že ho nemôžte mať v práci. Mali ste to povedať hneď na pohovore, že vám to vadí. Veď máte toľko pracovných ponúk, že si môžte vyberať. V práci sa má makať, nie čumieť do mobilov. Zamestnávateľovi 👍.
@sissy27 vieš, kedysi ludia prežili aj bez elektriky. Otázka znie, preco preboha by sme sa k tomu mali vracať? 🙂 Ked mame moznosti ake mame, je normalne, ze ich ludia využívajú.
@gerrwie_girl V práci máš makať, nie sa hrať s mobilom.
@gerrwie_girl V práci máš makať, nie sa hrať s mobilom.
@staryjarec a kto tu hovori o hrani sa? Snad kazdy vie co ma v praci robiť. Ja sa k praci staviam zodpovedne, robim vsetko co mam plus si dovolim napisat ze aj to co nie je v náplní mojej prace. Co to ma spolocne s tym, ze chcem mať moznost zavolať si ak to potrebujem alebo mat pri sebe telefón, ked to bude potrebovať niekto iny? Pre teba mat pri sebe telefon automaticky znamena hrat sa s nim? Zaujímavé. Navyše na to slúži skúšobná doba. Keby som videla ze moj zamestnanec sa neustále hra s telefónom, tak sa s nim rozlúčim. Aké jednoduché 🙂

Ja len rozmyslam, ze na aku pevnu linku by som dala akoze kontakt, ked tu ziadnu nemame (a to som v kancelarii). Moja skusenost je, ze vo firmach pevne linky ustupuju mobilom.
@emjee pre firmu sa hodí VoIP pevná linka, vieš nastaviť že to číslo zvoní v appke na viacerých mobiloch a zodvihne ten kto má voľné ruky (šikovná vec napríklad pre donášku, taxikára)
alebo vieš využiť aj v zahraničí mimo EÚ a neplatiť drahý roaming
môžeš pracovať z domu a firemné číslo si prehadzovať kedy zvoní doma, kedy vo firme kedy druhému kolegovi bez toho aby si musela nosiť niekomu služobný mobil keď ti skončí smena/pohotovosť doma