Divné požiadavky na pohovore - odovzdávanie mobilov v práci
Ahojte,
bola som na pohovore do prace, ktora podla popisu znela fajn a bavila by ma, co ma vsak sokovalo, ze na pohovore mi povedali, ze sa im osvedčilo, ze sa rano odovzdavaju mobily a zamykaju do nejakej skrinky, akoze si robia srandu v dnesnej dobe? Chcela by som sa uz zaradit do pracovneho zivota, ale toto je na mna privelke prekracovanie mojich hranic. Mali na vas taku poziadavku niekedy? Vzali by ste taku pracu? Je logicke, ze ked pracujem venujem sa praci, ale kazdy moze mat mikro oddych minutu dve medzi pracou, ci potrebuje kontakt s rodinou
Je to hlupa poziadavka. Pokial mate ine moznosti tak taku pracu nebrat. To, ze si manazment nevie zabezpecit dodrziavanie pracovnej naplne bez toho aby k ludom pristupoval ako ziakom na zakladnej skole svedci skor o ich schopnostiach.
@anonym_autor myslím že to už je silné prekročenie hraníc a asi aj osobnej slobody. Spýtala by som sa ich či mi dajú nejaký kontakt, kam môže volať moje dieťa keď si zlomí nohu, alebo ak budú chcieť volať z nemocnice, z polície, že môjmu príbuznému sa niečo stalo. Či tam majú osobu ktorá je poverená takéto veci riešiť a dvíhať telefóny. Lebo kedysi boli pevné linky, stabilné čísla. Dnes to tak ale nie a v škole, na polícii, u lekára, nechávate svoje číslo. Nie číslo do práce, ako to bolo kedysi 😏 Ľudia, nenechajte zo seba robiť otrokov. Pristúpil na to jeden, dvaja, traja a už je z toho zrazu "firemná kultúra". Ja osobne na svojom vlastnom mobile riešim počas práce aj pracovné veci, takže by to asi neprešlo. Mňa by to skôr potešilo, lebo nadriadená by ma cez deň neotravovala. Väčšinou ma kontaktuje naň 😁
@anonym_autor Ahoj, v Lahoda? V Lahoda to pozaduju. A odchod z prace musíš oskenovať si tvar v ich systeme a odhlásiť sa z prace predtým nez pôjdeš do šatne. Robi sa od 5 rana
Pracovala som v gastre a mobil som mohla pouzivat iba pocas 30 min obednajsej prestavky, inak za to bola financna pokuta. Vsetci to dodrziavali a nebol s tym problem. Pracovala som na call centre, kde nemozes pouzivat telefon pocas prace, mali sme ho v skrinke a opat sme ho mohli vyuzit pocas prestavok, 1x 30 min, 2x 15 min. Manzel pracuje v segmente, kde telefon pri sebe nemoze mat a zamyka ho do skrinky a ked sa nieco deje, volam na cislo do prace, kde je stale niekto pri telefone. Aky je s tym problem?
@anonym_d7d608 v akom gastre to bolo?
@anonym_d7d608 v akom gastre to bolo?
@anonym_d180b1 reštaurácia 10.00 - 24:00
Trištvrte života som prežil bez mobilu a tu sa idete posrať, že ho nemôžte mať v práci. Mali ste to povedať hneď na pohovore, že vám to vadí. Veď máte toľko pracovných ponúk, že si môžte vyberať. V práci sa má makať, nie čumieť do mobilov. Zamestnávateľovi 👍.
@staryjarec kto tvrdí, že autorka chce mať pri sebe mobil, aby sa s ním hrala a len doňho čumela?? Treba sa naučiť čítať, ujo! Za to, že ty by si sa kľudne vrátil do doby kamennej, nemusia byť všetci takí obmedzení! Aj bez splachovacieho WC donedávna ľudia fungovali úplne v pohode, tak teraz čo, idem sa vrátiť k latrínam? Nech sa páči, verím, že tebe by to absolútne nevadilo. Tu väčšinou píšu matky, ktoré už čo to majú za sebou a veľmi dobre vedia na čo je potrebné byť zastihnuteľný na mobilnom telefóne a isto sú natoľko príčetné, že v práci nebudú len tak surfovať po nete. Ak by aj áno, v tom prípade má zamestnávateľ právo na sankcie aj na vyhadzov. Bože, ja neverím koľko zaostalých ľudí si tu zastáva zamestnávateľa, ktorý má praktiky ako otrokár.
@anonym_05920c ty ako zamestnávateľ by si brala zamestnanca, ktorý je každú polhodinu (!) na WC, ak by si to vopred vedela? To snáď ani fajčiari nestrávia toľko % pracovnej doby fajčením. Ako dokážeš fungovať pri dlhom cestovaní autom, autobusom, na výletoch, kultúrnych predstaveniach? Vieš, že priveľa pitia vody vyplavuje z tela minerály a stopové prvky?
@anonym_2cc888 poznám obchod, kde im ráno vezmú mobil a ak im zvoní, šéf od pokladne zavola danú osobu, nech si príde zdvihnúť hovor a v inom obchode majú odratné 30 minút z pracovnej doby kvôli fajčeniu.
@anonym_autor
Ferove bolo, ze ti to povedali na pohovore
Ja mam skusenost, osobnu. Nastupila som do prace, ja som makac, ked treba nieco spravit tak to urobim, hladam riesenia. Zrazu im vadilo, ze chodim neskoro. Na pohovore mi slubivali, ze cchu aby som bola spokojna a ze ako chcem ja pracovnu dobu - hovoeim ze 2x tyzdenne potrebujem odist “skor”, teda o 16 hod, ostatne si dorobim vecer z domu v tieto dni. Ok chceme aby ste tu boli spokojna … ale realita inde… ze preco odchadzam skor, chceli predne rozpis ktore dni odidem skor, ze preco nechodim teda na 6:30-7:00 aby som skor mohla pdist po 8 hod.
Bola to projektova rola. Ked som dosla pred 7 do office, tak som to tam voastne odomykála. Nebolo treba cloveka tak skoro
A pozom nasledovalo - my sme zvyknute makat a nechodit na obed, obedujeme a pijeme kavu pri Pc. Pre mna je dolezite si odskocit, dat si kafe 5-10 min sa ponozkat v kuchynke, kecknut. Kavu pijem 1-2 x denne, takze to nie je ze nob stop sedim na kave.
Obed potrebujem aspon 15 mij odist od PC!!
Bol to masaker, odisla som.
A nasledne na to, podoba skusenost. Po 2 tyzdnoch, ze my tu neobedujeme, mame tolko prace ze na to ani nepomyslime. Ved vidis, max jablko alebo polievka za PC a ocakavame ze sa prisposobis nasmu tempu.
Odisla som.
Keby mi toto povedia na pohovore tak ani nenastupim.
@anonym_4e58bb ty kokos, šak už aj prespať v práci ste mohli, šak by ste si zvykli 🙃😏. Šalenota toto....😱
Trištvrte života som prežil bez mobilu a tu sa idete posrať, že ho nemôžte mať v práci. Mali ste to povedať hneď na pohovore, že vám to vadí. Veď máte toľko pracovných ponúk, že si môžte vyberať. V práci sa má makať, nie čumieť do mobilov. Zamestnávateľovi 👍.
@staryjarec ak si bez neho prežil toľko tak ho zahoď a dožiješ aj bez neho. Alebo? Neprežiješ? 😏
@anonym_autor Ahoj, v Lahoda? V Lahoda to pozaduju. A odchod z prace musíš oskenovať si tvar v ich systeme a odhlásiť sa z prace predtým nez pôjdeš do šatne. Robi sa od 5 rana
@anonym_d180b1 sem s menami firiem kde to požadujú a treba ich ignorovať 😎 Nech majú peknú "reklamu"
pre mna je to neakceptovatelne, aby ma niekto takto obmedzoval, takze ak ma vyberu, nevezmem to
@anonym_autor napriklad v automobilkach alebo inde za pasom to je normalne nemat pri sebe telefon...ak si v kancli tak nechapem aky je problem
@anonym_4e58bb aj mne je to proti srsti, odovzdavanie mobilov, na pnky sa vraj u nich nechodi, no neviem ked sa stane cloveku nieco vazne co ma robit? Kazdy by chcel byt zdravy predsa, mam prasknutu platnicku a rovno povedali, ze tam sa sedi 8,5 hodiny v podstate v kuse a ja potrebujem sa aj natiahnut, vidim, ze to nebude jednoduche, lebo poziadavky su cez, ja som mala dobru pracu aj ked narocnu na stres, odisla som z inych dovodov, ale nikto mi nikdy mobil nebral a neobmedzoval ma, tak isto chapali, ze clovek sa musi aj vystriet, aj postavit
@anonym_autor ani u nás nemáme povolené PNky, ani doktorov, co máte 7+7 nárok. Vždy sme brali dovolenky, s chorobou typu prechladnutie a chripka tam kazdy chodil. Problem bol covid, bola som v karanténe, aj to som robila homeoffice (nakoniec mi ho nemohol zaplatiť, iba do odmien lebo vyplatu klasicku som dostat nemohla za ten čas). Keď som bola v nemocnici, tak vtedy im išla PN automaticky. Ale keď som bola v 8 mesiaci tehotenstva, ochorela som (chripka, nachladnutie, horúčky) išla som na PN, to som sa napočúvala...kolega si zlomil nohu a hneď chodil do práce (skladník) behal po sklade so sadrou. Kolegyni operovali akútne členok, kovové šróby a pod a o 2 dni bola za počítačom s vyloženou nohou (účtovníčka). Som zvedavá čo bude po materskej. Keď to tu teraz čítam ešte viac sa bojím 😞 keby mi volali zo škôlky, že dieťa ochorie? Niečo sa stane, ten mobil by som neakceptovala.
@anonym_autor ani u nás nemáme povolené PNky, ani doktorov, co máte 7+7 nárok. Vždy sme brali dovolenky, s chorobou typu prechladnutie a chripka tam kazdy chodil. Problem bol covid, bola som v karanténe, aj to som robila homeoffice (nakoniec mi ho nemohol zaplatiť, iba do odmien lebo vyplatu klasicku som dostat nemohla za ten čas). Keď som bola v nemocnici, tak vtedy im išla PN automaticky. Ale keď som bola v 8 mesiaci tehotenstva, ochorela som (chripka, nachladnutie, horúčky) išla som na PN, to som sa napočúvala...kolega si zlomil nohu a hneď chodil do práce (skladník) behal po sklade so sadrou. Kolegyni operovali akútne členok, kovové šróby a pod a o 2 dni bola za počítačom s vyloženou nohou (účtovníčka). Som zvedavá čo bude po materskej. Keď to tu teraz čítam ešte viac sa bojím 😞 keby mi volali zo škôlky, že dieťa ochorie? Niečo sa stane, ten mobil by som neakceptovala.
@anonym_0f68bd a ozvala si sa na https://www.ip.gov.sk/chcem-sa-poradit/ alebo si ticho a toleruješ to že je to ok?
Pracujem vo vyrobe, laserove zvaranie, absolutne nemam potrebu byt na mobile. No byt bez mobilu by som nesuhlasila. Pracujem na smeny a decka mavam doma aj same, keby sa nieco stalo a neviem o tom no konec. Max komu zdvihnem su deti a obcas kurier a mama, tiez nie je najmladsia vie zw ma volat len keby ide o "zivot" ... mam prestavku a tiez nie vzdy idem na telefon naco aj, ale v prvom rade som mama az potom vsetko ostatne. A keby som dala cislo na majstra tak by to nerozchodil ma plnu hlavu uplne inych starosti
@staryjarec ak si bez neho prežil toľko tak ho zahoď a dožiješ aj bez neho. Alebo? Neprežiješ? 😏
@maya_hi Všetci by sme prežili, buď si istá, dokonca aj ty.
@staryjarec kto tvrdí, že autorka chce mať pri sebe mobil, aby sa s ním hrala a len doňho čumela?? Treba sa naučiť čítať, ujo! Za to, že ty by si sa kľudne vrátil do doby kamennej, nemusia byť všetci takí obmedzení! Aj bez splachovacieho WC donedávna ľudia fungovali úplne v pohode, tak teraz čo, idem sa vrátiť k latrínam? Nech sa páči, verím, že tebe by to absolútne nevadilo. Tu väčšinou píšu matky, ktoré už čo to majú za sebou a veľmi dobre vedia na čo je potrebné byť zastihnuteľný na mobilnom telefóne a isto sú natoľko príčetné, že v práci nebudú len tak surfovať po nete. Ak by aj áno, v tom prípade má zamestnávateľ právo na sankcie aj na vyhadzov. Bože, ja neverím koľko zaostalých ľudí si tu zastáva zamestnávateľa, ktorý má praktiky ako otrokár.
@anonym_867432 Vidím kopec tých matiek v parkoch, reštauráciách, vlakoch. Určite sa všetky, čumiace do mobilov vzdelávajú a mobil využívajü naozaj len v najnutnejších prípadoch. Ha, ha, ha, ha.... Vieš naozaj človeka rozveseliť, píš aj ďalej.
@anonym_867432 Vidím kopec tých matiek v parkoch, reštauráciách, vlakoch. Určite sa všetky, čumiace do mobilov vzdelávajú a mobil využívajü naozaj len v najnutnejších prípadoch. Ha, ha, ha, ha.... Vieš naozaj človeka rozveseliť, píš aj ďalej.
@staryjarec ty si bohuzial stále nepochopil tému 🙂. Ty pises vlastne o tom ze by ludia všeobecne mohli byt menej na mobile. Ved ok. Ale téma je ZAKAZ telefónu na pracovisku a uz niekoľko žien ti tu vysvetlilo ze telefón nemajú na hranie, ale keby ho bolo treba.
@anonym_autor Zakazat pouzivat mobily v praci mozu, ale nemozu zamestnanca donutit ho odovzdavat. To je na Inspektorat prace.😏
@spongebob1 ved ho neodovzdavaju vacsinou, maju si ho zamknut do skrinky
@staryjarec ty si bohuzial stále nepochopil tému 🙂. Ty pises vlastne o tom ze by ludia všeobecne mohli byt menej na mobile. Ved ok. Ale téma je ZAKAZ telefónu na pracovisku a uz niekoľko žien ti tu vysvetlilo ze telefón nemajú na hranie, ale keby ho bolo treba.
@gerrwie_girl Nechaj tak, dalsi troll, co rad utoci na zeny. Lebo on mobil nepouziva ani mimo prace. Nikdy. Zeny cumia do mobilov, muzi nie.
Ja v praci makam, nemam ani sukromne hovory, ale odmietam odovzdavat moj majetok nejakemu pseudopodnikatelovi, aby mal pocit dolezitosti. Uz len z principu. Nie sme v otrokarskej spolocnosti ani v skolke. Riesila by som ked tak prilisne pouzivanie mobilov s konkretnou osobou, ak by k tomu doslo, ale nie takto
@sissy27 vieš, kedysi ludia prežili aj bez elektriky. Otázka znie, preco preboha by sme sa k tomu mali vracať? 🙂 Ked mame moznosti ake mame, je normalne, ze ich ludia využívajú.
@anonym_867432
@gerrwie_girl jedna vec je, ak technologia sluzi ludom, ale nieco ine je, ak su ludia otrokmi technologie a zial ako casto vidime aj tu, nie len ze si mnohi nedokazu poradit bez nej, ale ani s nou. Nie je dna, ze by sa tu nejaka truba nepytala, ci decku obliect pancuchy, ako uvarit toto alebo tamto, ako sa dostane z bodu a do bodu b, a podobne. A pise to z mobilu / pc, v ktorom ocividne ma internet a google a ine nastroje… a to radsej nespominam matky, ktore tu pytaju riesenie domacej ulohy pre dieta na prvom stupni zs. Ale tak hlavne ze bez mobilu nebudu, no 🤷♀️ len skoda, ze im je vlastne na nic.
Zrejme ide o manualnu pracu. Absolutne neprijatelne. Dalsie bude, kedy mozes ist na wc. Za mna nie. Nikdy som nerobila vo firme, kde sa k ludom spravaju ako k odpadu, vidim, ze mnohe diskutujuce su na to zvyknute.
@mircalla nejde o manualnu pracu, praveze pracu v krasnych modernych priestoroch a kancelarsku
@staryjarec dakujem ujčo za informaciu 🙂↔️
@anonym_autor napriklad v automobilkach alebo inde za pasom to je normalne nemat pri sebe telefon...ak si v kancli tak nechapem aky je problem
@solvina88 ved toto, ze pracovna pozicia administrativna, pride mi to odveci
@staryjarec OMG, ujo ty si zjavne nepochopil tému, ale ok, vidím, že je nad tvoje kognitívne schopnosti ti niečo vysvetľovať. Tebe proste vadí, že ženy "čumia" do mobilu aj cestou vlakom, čo je úplne v pohode, kedysi sa čítali noviny teraz si čítajú niečo v smartfóne, aký problém??? Mimochodom žena na tom mobile môže riešiť milión vecí ohľadom chodu domácnosti, potrieb rodiny, ale to sa tebe vysvetliť nedá, ty si pôjdeš stále tie svoje debilné drísty.
Zbytocne sa tu budete hadat, su dva tabory, jeden co nechape tu stranu a druhy co nechape tu. Ja som presvedcena o tom, ze ak to zamestnavatel ma = mal na to dovod a funguje im to. Sama som xkrat riesila problem mobilov a nie nikoho nezaujima, ci kolega musi pritakavat do telefonu manzelke 20minut a cakame na neho, ani (a to uctovna kancelarii) nie je prijemne pracovat pri kolegyni co kazdu chvilu riesi telefony sukromne, do toho spravy a vsetko ine len pracu nie :D detto rozne akoze "musim byt v kontakte".Proste clovek je v praci a ma pracovat. Ak to vyzaduju, nepaci sa mi to = najdem si inu pracu. verim tomu, ze keby to bola veget pracicka, kde si kazdy trosku porobi a potom moze byt na mobile, tak by to neriesili.... su take prace, kde je co robit a clovek tam ma pracovat. a nie citat, riesit co je doma atd.. Vela ludi ma s mobilmi problem, preukazatelne znizuju sustredenie, pracovny vykon, rozptyluju.. komu vadi taketo opatrenie = moze hladat pracu dalej. Verim tomu, ze maju sposob ako riesia SOS situacie zamestnanci..
Ja osobne by som hľadala inde. Pre mňa je to neakceptovateľné. Dcéra chodí sama do školy cez pol Bratislavy a potrebujem skontrolovať na Edupage či dobre prišla. Rovnako poobede pozriem či je doma. Spolu asi päť minút času stráveného na mobile. Čo je rozhodne menej ako napríklad fajčiar ,ktorý denne strávi pol hodinu na cigarete . Mali sme kolegyňu, ktorá zase pila denne 3 litre vody a tá zase nonstop bola na toalete. Kto sa chce ulievať, ten sa bude, či s mobilom alebo bez...
Ja osobne by som hľadala inde. Pre mňa je to neakceptovateľné. Dcéra chodí sama do školy cez pol Bratislavy a potrebujem skontrolovať na Edupage či dobre prišla. Rovnako poobede pozriem či je doma. Spolu asi päť minút času stráveného na mobile. Čo je rozhodne menej ako napríklad fajčiar ,ktorý denne strávi pol hodinu na cigarete . Mali sme kolegyňu, ktorá zase pila denne 3 litre vody a tá zase nonstop bola na toalete. Kto sa chce ulievať, ten sa bude, či s mobilom alebo bez...
@kristina2412 presne. Viem o spoločnostiach, kde zeny mali na rukách pásku ked mali krámy, aby mali dovolené chodit častejšie na WC. Tu by to tiez podaktori dokázali obhájiť 😀.
Zbytocne sa tu budete hadat, su dva tabory, jeden co nechape tu stranu a druhy co nechape tu. Ja som presvedcena o tom, ze ak to zamestnavatel ma = mal na to dovod a funguje im to. Sama som xkrat riesila problem mobilov a nie nikoho nezaujima, ci kolega musi pritakavat do telefonu manzelke 20minut a cakame na neho, ani (a to uctovna kancelarii) nie je prijemne pracovat pri kolegyni co kazdu chvilu riesi telefony sukromne, do toho spravy a vsetko ine len pracu nie :D detto rozne akoze "musim byt v kontakte".Proste clovek je v praci a ma pracovat. Ak to vyzaduju, nepaci sa mi to = najdem si inu pracu. verim tomu, ze keby to bola veget pracicka, kde si kazdy trosku porobi a potom moze byt na mobile, tak by to neriesili.... su take prace, kde je co robit a clovek tam ma pracovat. a nie citat, riesit co je doma atd.. Vela ludi ma s mobilmi problem, preukazatelne znizuju sustredenie, pracovny vykon, rozptyluju.. komu vadi taketo opatrenie = moze hladat pracu dalej. Verim tomu, ze maju sposob ako riesia SOS situacie zamestnanci..
@anonym_0f020b Podľa tej nad vami ste ani vy nepochopili tému. Veď žena musí v práci riešiť milión vecí ohľadne chodu domácnosti, potrieb rodiny.
@staryjarec OMG, ujo ty si zjavne nepochopil tému, ale ok, vidím, že je nad tvoje kognitívne schopnosti ti niečo vysvetľovať. Tebe proste vadí, že ženy "čumia" do mobilu aj cestou vlakom, čo je úplne v pohode, kedysi sa čítali noviny teraz si čítajú niečo v smartfóne, aký problém??? Mimochodom žena na tom mobile môže riešiť milión vecí ohľadom chodu domácnosti, potrieb rodiny, ale to sa tebe vysvetliť nedá, ty si pôjdeš stále tie svoje debilné drísty.
@anonym_867432 Ty budeš teta jednou z tých, čo aj na firemný mail posielajú všelijaké zaujímavosti a novinky. Poznal som také aj u nás vo firme. Mali vždy najnižšie výplaty. Pretože namiesto práce riešili milión iných vecí, tetuška.

@anonym_autor ak to ma v pracovnej zmluve a ty to podpises ma na to pravo .. mala som aj zmluvu kde bolo vyspecifikovane ze akykolvek zaber z beznych aplikacii z pracovneho prpstredia kvoli GDPR by mal trestnopravne dosledky.....
Aj zamestnavatel sa musi chranit. Chapem aj jeho poziciu.