Dobrovoľne žena v domácnosti - skúsenosti
Je tu niektorá, ktorá je doma a stara sa len o rodinu a dom?? skusenosti??
@cajomila nic na tom nie je zle🙂 ak je zena s tym vyrovnana ze nou chce byt tak je to v poriadku... potom nebude mat ani problem s tym ze bude jej prispevok do spolocnosti vnimany ako menejcenny😉 ci s cim mas problem? ci mas pocit ze prispieva rovnako ako pracujuca zena? - pritom teraz neobhajujem model pracujucej zeny, tiez rozmyslam ci by nebolo lepsie keby zeny nepracovali, zijem ale v tejto realite, nie v tej 200rokov dozadu v slachtickej rodine ( kde ale tiez sa kladli na zenu naroky vo forme vedenia diskusie, domacich prac, cudzich jazykov , hudby a pod. )
ach jo, toto je tak tema pre mna. Mam pracu, ktora ma bavi, ale stresuje. Ma pocit, ze potrebujem pauzu. Ostat doma? OK, pol roka na podpore a potom uvidíme, oddychnut si od stresu...
zienka domaca? vadi, mi, ze by muz tahal vsetko sam, aj keby utiahol...
pocas materskej som mala kopec volnosti, okrem toho, ze som bola totalne nevyspata. Ta volnost mi chyba.
Rada malujem, mam napady, ale..... mam ostat doma a verit ze sa uzivim svojou tvorbou? V tomto state? ved by som na odvody nezarobila 😒
Mam nastavene trvale prikazy na charitu, na útulok, na zdruzenie... to vsetko by muselo padnut, keby som ostala doma. Nemozem chciet od muza, aby este aj toto dalej platil sam. Citim zavazok aj voci tym ludom a zvieratam, ktorym pomaham takto.
No, tak som momentalne v haji, vydrzat v praci? Mam skrateny uvazok, krasne stiham robinu, ale nestiham konicky ☹
Mam sa na to vykaslat a dat si pauzu a verit, ze ked bude treba viac penazi, tak najdem pracu? Ano, prace je dost, ale ja chcem skrateny uvazok, lebo je to obrovska vyhoda. To málokde matka najde.
Takze super, ak niekomu vyhovuje ze robi, alebo ze je doma, ja sa neviem rozhodnut a neviem co by bolo lepsie, no parada 😀
Hypoteku sme splatili, takze od hladu by sme nekrkali, ale aj tak, je mi nejak proti srsti byt zavisla na prijme partnera. Asi toto je pre mna najvacsi problem. Pamatam na materskej - ten pocit, ked ho chcem prekvapit a kupit mu na narodeniny poriadny darcek a vsetky pohyby na ucte vidi a este to aj platim z toho co sam zarobi 😅 divne
@jana_eyre viem ze otazka nebola pre mna...jasne ze je ich viac🙂 jasne ze nie z dovodu ze ich muzov praca bavi, skor z dovodu ze ich ta ich praca nebavi a nic v nej nezarobia🙂 ale aj take pisu do tychto tem ake je super byt doma😉
fakt je ze naozaj podla mna je len asi to promile kde to realne vyhovuje obom stranam a su s tym aj obe strany vnutorne vysporiadane a spokojne...
@dai suhlasim s tebou,
ja som len pisala o extreme ako reakciu na prispevok, lebo nie vzdy plati, ze jeden si doma uziva a druhy maka. jasne, ze sa neda kazdy den do desiatej zdriemnut, ked pracujes, ale niekedy sa to da.
zena na materskej napriklad pospi castjesie do desiatej, ale kolko noci je hore, nevyspi sa kvoli detom?
a co sa tyka zavarania - hej, aj pracujuca to musi. a zena v domacnosti ma na to vyse casu..ale poznam zeny, ktore sa nevenuju nejakym konickom v zmysle, ze sa vzdelavaju, nieco organizuju, ozaj iba "varia a upratuju", ale maju velku zahradu, zvierata, vsetko si dopestuju, aj kozicky, ovecky podojit, robia syry, v podstate velmi vela potravin si spravia samy a su sebestacni ako rodina. ale vyzaduje to vela casu a popri praci by sa to tazko stihalo
@majkeel ja poznam ale aj vela takych ludi, co ich praca bavi...a pritom ani nezarobia nejake extra velke prachy a niekedy sa aj stazuju, samozrejme, ze ich praca vycerpava a zarobia malo, ale v konecnom dosledku by nemenili.
istu dobu som robila aj ja "za pasom"a nebavilo by ma to cly zivot, ale napriklad aj po roku som bola uplne spokojna, je to o pristupe skor, myslim.
Baby, skutocne by som chcela vediet, kolke z vas by si priali muza na materskej. Chapem to v pripade, ak zena robi karieru a muz nie. Ale to je skor vynimocny pripad, nakolko casto takato nerovnovaha sposobuje neskor problemy vo vztahu. Poznam pripady, kedy bol muz na materskej a zena s dobrou poziciou si ho casom nevazila, v praci a na sluzobkach ho podvadzala s rovnako uspesnym muzom ako bola ona sama.
U nas som pred detmi ovela viac zarabala ako manzel. Ale vobec sme neriesili, ci ma ostat doma manzel. Myslim, ze je prirodzene, ze je zena s detmi. A samozrejme som videla, ze moj muz je schopny. Som rada, ze mal moznost sa vypracovat a momentalne nas slusne zabezpeci. O tom, ze muz vobec nemusi byt chudacik, ktory len drie a nema nic zo zivota, som uz pisala v prispevku vyssie, este vcera vecer.
Takze ja by som muza na RD nechcela ani nahodou, pride mi to cudne v nasom pripade. Iste su vsak aj ine pripady, je to vzdy na dohode partnerov. Ja som vsak taka mamina, co si matersku uziva, co je asi sposobene tym, ze som materske netahala v kuse, ale vzdy som medzi detmi pracovala. Inak by som asi bola frustrovana, neviem si predstavit tolke roky na materskej, hlavne u nas, kedze mame 3 deti.
Teraz som na materskej s najmladsim. Niektore ste spominali, ze by vam prekazalo zit z penazi svojho muza, bolo to spomenute nielen v tejto diskusii. Tak za prve, nechapem, preco by to zene malo vadit, kedze sa na materskej/rodicovskej stara o spolocne dieta/deti. A za druhe, aspon u mna, tak za tie roky, co som pracovala, som si nasetrila dost penazi na to, aby som bola schopna zaplatit, co treba, aj na materskej. Takze nemam problem s tym, ze teraz prevaznu cast nasich vydavkov zabezpecuje manzel. Ved aj peniaze na mojom ucte su predsa nase spolocne, tak isto ako nase vydavky na rodinu, deti, dovolenky su spolocne.
Ja rada prenecham svojmu manzelovi zabezpecovanie penazi pokial som na materskej. Zo srandy hovorim, ze on ma talent na zarabanie penazi, ale zial, na prace okolo domacnosti, pripadne kruzky a ulohy deti ten talent uz nema. Niekedy mi to dost vadi, ze viem, ze prevaznu cast povinnosti okolo deti a domacnosti bude vzdy v mojej rezii, nakolko uz teraz po tretom dost uvazujem o ubrati v mojej profesii, co mi nie je celkom po voli. Predsa len clovek nieco vie a nemoze sa az tak rozvijat, ako by chcel. Manzel sa za tie roky mohol rozvijat a budovat karieru, tak nevidim problem v tom, preco by aj nemal financne zabezpecit rodinu. S tym, ze ja profesne uberiem, je dokonca viac stotozneny ako ja. Ale nase deti nam za to stoja, takze sme sa takto dohodli. Osobne totiz nepoznam dvoj-karierne manzelstva, kde by to bolo bez problemov minimalne v rokoch, ked boli deti male a nebola tam pomoc starych rodicov. Uz sme to scasti zazili po druhej dcerke, takze sa teraz po tretom budeme snazit tomu vyhnut.
@vienala tiež by som nemohla mať muža na materskej a to z toho dôvodu, že okrem dieťaťa som stíhala aj domácnosť a muž keď bol sem-tam doma, nestíhal okrem umytia riadu nič. TAkže by som poobede musela porobiť niečo v domácnosti a byť aj s rodinou. Zarábali sme rovnkao, takže bolo jedno kto zostane doma ale automaticky sme rátali s tým, že to budem ja. Neveim či by vydržal byť doma 3 roky s malým dieťaťom. Asi sa viac dokáže realizovať v práci ako pri celodennej starostlivosti. Stačilo že sa venoval rodine po príchode domov.
Ja som doma uz pomerne dost dlho no cele to zacalo tym , ze ked dieta dovrsilo 3r. a nastupilo do skolky sla som do prace .... do prac,e ktoru som mala rada a ak sa dalo s radostou som ostavala robit nadcas ... bolo to take oslobodenie sa od stereotypu ...... no len do chvile kedy mi maly zacal byt velmi casto chory a 2 krat za mesiac mal v sebe ATB :( a ak nebol chory ucitelka v skolke mi raz povedala " co vam je prednejsie ? dieta alebo praca " / maly bol v skolke od 6:00 do 16:00 :( / jej slova ma dost hlboko ranili 😖 No kedze sme tu nemali rodinu a na maleho sme s manzelom boli sami nemala som inu moznost ...... vtedy mi aj doktorka navrhla ist na predlzeny RP . Povedala som si , ze pracovat mozem cely zivot ale moje dieta je male len raz ! Chcem si svoje deti uzivat .... manzel si buduje karieru a sam mi povedal ked som si hladala pracu , ze s nim nemam pocitat ak bude treba ostat pri detoch . Platit si opatrovatelku ? ano aj to ma napadlo ale preco by sa cudzia zena mala starat o moje milovane deti ? Socialna poistovna uz teraz nema poriadne na vyplacanie dochodkov .... myslite si , ze sa dochodku dozijeme ? / dochodkovy vek sa stale zvysuje/ Som doma ale privyrabam si .... neskor planujem ist na zivnost .
@dai nemozem hovorit statisticky, pretoze netusim ci nejake statistiky o tom hovoria, tak len poviem co mam odsledovane z mojho okolia.. /zijem pri bratislave, kde zije zvacsa stredna a vyssia vrstva/ a je v mojom okoli kopa zien v domacnosti.. a vsetky co poznam su doma preto, lebo muz si vdaka tomu, ze je manzelka doma moze robit karieru taku, aku si predstavujen/moze sa plnohodnotne venovat praci, nemusi vyzdvihovat deti zo skol a skolok, nemusi si brat ocr ked ochoreju, nemusi platit upratovanie domu, je k dispozicii len vo svojom volnom case/.. zvacsa su to viacdetne rodiny.. ani moj muz by nemohol mat taku poziciu aku ma a zaroven tri deti, ak by som nebola doma..
/keby nas pred davnymi rokmi nedostal do dlhov, tiez by som si mohla dovolit byt v domacnosti aj po rodicovskej/
neviem ako je to v inych castiach slovenska, ale ja v okoli nepoznam jedinu zenu, ktora je dobrovolne doma a jej muz pracuje ako kobyla za pasom, pride domov a chce jej hadzat hrnce do hlavy preto, lebo neodnesie riad do umyvadla.. urcite existuju aj take pary, ktore sa na tom nedohodli, kde je zena v domacnosti a muz je z toho frustrovany.. ale podla mojich skusenosti, je prave takychto zien menej..
@vienala bez problemov by som muza mala na MD, dokazal sa postarat dokonale. Poznam viacero parov, kde muz bol alebo je na MD, myslim ze na kvalitu vztahu to nema vobec vplyv. V jednej rodine bola na prvej MD zena, na druhej muz. Treba si uvedomit, ze na MD tazko ostane muz, ktory mal do 30 rokov mama hotel a prijal by full servis od manzelky, nie ze by sa mal postarat on. Ani muz ziarlivy, taky, ktory by nerozdychal, ze ma zenu napr. riaditelku nejakej firmy, ktory nezvlada to, ze ma zena vyssi plat a pod. Musi to byt muz vyzrety. Manzelstvo utrpi skor, ked je pritomna ziarlivost, alkoholizmus, absencia ucty jedneho k druhemu.
@stevvvka
@vienala - vidis, tebe to nevadi ze ta muz zivi a inym vadi🙂 mozes mi napisat kopu argumentov preco je tvoje upratovanie doma rovnako hodnotne ako muzova praca ale pre mna su to skor take samoospravedlnujuce pseudoargumenty - znovu, nepisem cas ked si na materskej a mas doma dieta ktore je na tebe zavisle...
@brisilda zeny ale myslim ze toto nie je tema o materskej a celkovo sme sa o tom nebavili, bavime sa o zostani doma a starani sa o domacnost v case kedy muz pracuje a deti su v skolke/v skole😉
stevka - to s tym nevyspatim beriem ze na materskej plati - ale potom uz predpokladam nie🙂
@kvetinka75 tak to je blbe ak nic ine nestiha... a beriem ze nestiha ak je doma raz zacas, nema jednoducho rezim - takisto som ani ja nestihala na zaciatku materkej, pri druhej som uz stihala popri dietatu milion veci navyse - toto je len o rezime a aj ten chlap by si ho podla mna nasiel keby je doma castejsie s dietatom, prip. neustale...
@jana_eyre tak neviem, podla mna vsetko ide ked sa chce - moj muz ma poziciu aku ma a dokaze si riadit cas tak aby bol tu aj pre rodinu - nie je zamestnany, ma vlastnu firmu... ja som zamestnana a mam poziciu aku mam a tiez si dokazem riadit cas aby som bola aj pre rodinu... ano, tiez rozmyslame nad dalsim dietatom a ano, tiez si myslim ze uz sa nebudem moct vratit do mojej prace - aspon na zaciatku nie, cize by sme mozno tiez spadli do modelu ze by som ja alebo muz boli doma - podla toho koho by aktualne praca viac bavila a lepsie by nas zapezpecila - bola by to ale dohoda nas dvoch, nie vlastne muz donuteny do rozhodnutia kedze ine riesenie nie je ...
@dai trafila si klinec po hlavicke, prave som si uvedomila, ze pod pojmom "zena v domacnosti" si stale predstavujem zenu na metrskej/rodicovskej s malymi detmi.
ak ostane zena v domacnosti, aj ked su deti velke, a nicomu sa nevenuje - no, je asi leniva a prizivnik. ak sa niecomu venuje- je to v podstate podnikanie z domu..
@dai no ja som teraz tak doma 🙂 ..... starsi syn je siedmak na ZS a mladsi prvak no s manzelom sme si povedali , ze deti su u nas na 1 mieste . Do dochodku je este casu dost ... ak sa ho vobec dozijeme .... no deti nas potrebuju teraz .... Samozrejme nevravim , ze sedim doma zo zalozenymi rukami 🙂 to nie mam svoje hobby v ktorom sa snazim zdokonalit aby som neskor presla na zivnost .
@dai sice trochu mimo temu, ale normalne ma zaujalo, co si napisala o vybere ludi na pohovoroch. Mne tiez personalisti viackrat hovorili, ze je velky problem najst spravneho cloveka do kolektivu aj napriek tomu, ze pride mnoho zivotopisov. V podstate sa to javi ako diskriminacia, ked su napr. dvaja rovnako schopni a vybera sa podla toho, kto by mohol lepsie zapadnut do kolektivu. Viem, ze sa to casto deje, dokonca som sa od kolegov dozvedela, ze ked som si hladala pracu, tak po vsetkych vyberovych kolach som ostala len ja a este jeden muz, no a ja som sa im viac hodila do kolektivu /len tak na okraj, bola som vtedy na RD, takze nie vzdy uprednostnia muza 🙂/. Vtedy som to povazovala za vyhodu, vsak mladost a povab som snad nejaky mala 🙂, no ale uvedomujem si, ze niekto moze mat aj vedomosti a schopnosti, ale zial ma uz svoj vek alebo mu priroda nenadelila prijemne vyzarovanie a je uz na vedlajsej kolaji. Ja viem, ze je to tak odjakziva, ale je to dost smutne. Ale to len tak na okraj, nakolko ma napadlo, ze mnoho mamiciek uz po materskej posobi placho, neisto, casto nie su ani velmi upravene/mozno kg navyse. Sice su mozno porovnatelne vedomostami, ale mozu sa javit ako nevyhovujuce do kolektivu. Nechcem zovseobecnovat, ale castokrat to tak vnimam.
Este som chcela podotknut, ze vam zacinam zavidiet, co byvate v/pri Ba - ako citam, ze pracu si najde kazda, pripadne mnohe maju ciastocne uvazky. Tak to je pre mna sen, moct pracovat v mojom odbore na ciastocny uvazok, pripadne home office. U nas zial asi takmer nerealne, nemyslim pracovat v odbore, tam sa praca vzdy najde, nakolko firmy hladaju uz hotovych ludi, ale potrebuju ich "celych", cize na plny uvazok, najlepsie bez chorych deti, niektori este ako tak toleruju pracu z domu na 1-2 dni, ked deti ochoreju, ale aj to len vtedy, ak tam zena uz nejaky cas robi.
@jana_eyre ano, poznam🙂 a to teda nepisem o pribehoch tu z mk - si prelistuj, najdes tu kopu takych tem kde zeny pisu ze ich muz nuti ist pracovat🙂
- ja som tu uz pisala o muzovi, 4 deti, on krasne rodinu zabezpecuje peniazmi, ona vychovava - konci jej materska a on chce aby isla do prace aspon na tie 3-4 hodiny k nemu, lebo ma pocit ze zacina doma pri detoch sa menit ( proste to nie je ta zienka do ktorej sa zalubil ale uz len mamina domaca matrona - tu kolacik, tam hovienka a zavaranina...) - ona ale tlaci na 5te dieta, on je z toho nestastny - tod teda moji znamy... kam toto vedie? neviem, verim ze to ustoja, je to zlata rodinka... ale bojim sa ze ak ona neustupi tak to pre neho bude tiez sprava ze asi o neho az taky zaujem nema, len o deti...
druhy pripad zienky v domacnosti je z ba - okolie kde zije zevraj ta vyssia vrstva🙂 ona pracuje, ona dlhodobo nezamestnana, velmi sa uskromnuju - on nerobi nejaku velku karieru ale zarobi velmi slusne a chcel by si hold tie peniaze aj uzit - takto ide vsetko do domacnosti - idu jeho kamarati von? on nie, idu jeho kamarati niekde na vikend na golf? on nie etc. ... jej ten stav niekde vyhovuje, ziadna praca nie je dost dobra a na tu co je zas ona nema skusenosti a prax☹ zacarovany kruh - tak je doma - navonok prezentovane ako spokojna zienka domaca - kedze su ale nasi kamarati zo skoly tak sme casto butlavymi vrbami pre nu ja a muz pre jej muza cize vieme ako to naozaj je☹
Ahojte kočky,mam tri deti.Doma so vsetkými materskymi,rodicovskymi som bola cca 11 rokov.Pri najmladsej,vtedy asi 2 rocnej,ktora mala "velke" vtedy 6 a 8r.sestry som si neraz uvedomila,ze si pripadam doma uz zbytocna.Potom prisla praca ako blesk z jasneho neba :D ktoru som vzala,u nas v dedine,ziadne cestovanie,utekanie na autobuscakanie na zastavke,pretoze auto potrebuje kazdy druhy tyzden manzel ,ktory cestuje do roboty.Sice niekedy je to na prasky,robit s ludmi,natahovat sa s vedenim a byt vecne usmiata-aspon toto,ze sa stale smejem,dakujem panu Bohu za taky dar,lebo uz by ma odtial vyniesli bud v putach alebo kazajke 😀 ..ale co som chcela....ja som uz v sebe mala pocas poslednej rodicovskej pocit,ze doma uz nie,ze aj ked ma manzel nikdy do roboty neposielal,vedel sa postarat,aby nam nikdy nic nechybalo,uz som sa chcela ja niekam posunut.A hlavne starsie dcery,ktore maju teraz 13 a 11 same povedia,ze su rady,ked je ocino s maminou doma,ale su rady aj ked su same 🙂
Baby a vsimla som si,že aj zamestnávateľ má zmysel pre humor....vidim to na výplatnej páske 😀
@vienala ten vyber ludi je na dlhu diskusiu a ja sa tiez ucim - zial do nasej prace sa zauca cca. rok a viac a teda clovek sa neustale uci - cize ja musim vybrat cloveka ktory mi bude schopny danu pracu robit ( u nas sa robi s cislami cize musi mat velky cit pre detail a cisla ), bude vediet zapadnut do kolektivu a chapat co je team ( potrebujem cloveka ktory pomoze ked vidi ze niekto pomoc potrebuje, nielen megauspesneho sebca, ktory nekope len za seba ale vnima aj vysledok prace ako nieco kolektivne, stale ale ma schopnost odlisenia sa od ostatnych ) je priatelsky a otvoreny ( nasa praca sa uci popri realite - ziadne niekolkomesacne skolenia ale mentoring pri realnej praci, on sa musi vediet pytat spravne otazky, musi logicky mysliet, chapat suvislosti etc. ) , no a k tomu tie jazyky - zial pracujeme s inymi krajinami a ja potrebujem aby vedel odargumentovat na profesionalnej urovni svoju pracu, cize to nie je o hello how are you anglictine napr. ....
za diskriminaciu to nepokladam - mne je uplne sumafuk kolko rokov clovek ma ci ako je upraveny ( aj ked teda ked pride spinavy a dotrhany tak to nieco o nom zial vypoveda tiez ) - ako som pisala niekde mam dokonca podvedome pozitivne nadstavenie voci matkam po materskej kedze sama matkou som... mam v teame kde je priemerny vek 30 rokov asi 4roch 50tknikov ktori super zapadli a 2ja z nich patria medzi top ludi... jednu som prijala ako totalny risk - pani co menila pracu v 56tich rokoch zo skolstva k nam, nevedela na pc poriadne ani skrknut, ale hold mala vlastnosti ktore potrebujem - ako som pisala, to co viem naucit je v pohode - to v pohovore ani nehladam, vlastnosti su vaecsim problemom, ja nie som vychovavatelka aby som ludi v dospelom veku ohybala☹
pohovor robime zamerany na skusenosti - vola sa to experience based interview - proste hladam vlastnosti ktore potrebujem v praci ludi ktoru uz robili, pripadne v ich zalubach ... ak niekto robil na vyske analyzu na temu makroekonomicke cisla a rozprava mi o tom so zaujmom a vie reagovat na moje otazky k danej teme tak mi nevadi ze nema ziadnu skusenost s cislami lebo vidim ze vsetko ho v pohode naucime co potrebujeme, zaklad tam je😉
@sisaka No tu nejde len o to varenie, napr. moj muz pracuje a vobec neriesi veci okolo domacnosti, neriesi kruzky, lekarov, OCR,seky, veci okolo domu,udrzbu zahrady(kosenie, hnojenie, strihanie stromov, s tym spojeny odvoz odpadov) platenie uctov, podavanie danovych dokladov, obvolavanie remeselnikov, nakupy, proste nic, venuje sa len svojej praci a ma na nu cistu hlavu a to je ta delba prace napr. u nas. On si vazi, ze sa ma kam po praci vratit a ma klud a oddychuje a nemusi toto riesit a ja som rada, ze nemusim letiet z prace a mat doma druhu sichtu. On bezomna by bol doma strateny, ja bez neho by som si musela hladat dobre platenu pracu.
@dai este si vyssie pisala, ze by ti vadilo, ze ta muz zivi a ze upratovanie nie je rovnako cenene ako muzova praca. Ja som sice na materskej a ze ma muz "zivi", mi vobec nevadi, lebo z penazi, co som si zarobila a mam na ucte, by som sa kludne mohla zivit sama celu matersku. Moj manzel tuzi po tom, aby som bola doma co najdlhsie, no dobre, nie navzdy, ale este aspon 2-3 roky. No ja uz s tym nesuhlasim, vidim to na nejakych par mesiacov. Manzel si teraz ten cas, co som na materskej plne uziva - mame kopec casu na dovolenky, volnocasove aktivity, vela sportujeme, deti maju mnou zabezpecenych plno kruzkov - kazdy den, pokoj a poriadok v dome /priznavam, behanie s handrou nie je moj konicek/. Mam cas predsedat skolskemu ZRPS, venujem sa aktivitam v skole. Je to super, predtym som nikdy tolko casu na taketo veci nemala. Moj muz ma cas na panske jazdy - viackrat do roka na jachte v zahranici. Takto sme sa s manzelom dohodli, obom nam to vyhovuje. Teda manzelovi viac, nakolko ja by som sa uz rada vratila do prace na ciastocny uvazok, v horsom pripade budem musiet na par rokov zobrat nejaku horsiu poziciu. Len potom ten navrat na predporodnu poziciu bude tazsi. Po prvych dvoch som to dala, ale teraz uz naozaj nemozem aj nechcem ist na plny plyn. Teraz na poslednej RD po roku ma volali na veducu poziciu, ale odmietla som to. Bolo mi uz vela krat povedane, ze to budem lutovat, ale vzdy je to o volbe, nemozem mat vsetko - aj karieru aj spokojnu rodinu, minimalne pokial su deti male.
Takze chcem este raz povedat, ze sme sa s manzelom dohodli, sme rovnocenni partneri. Podotykam, ze je to mozno aj preto tak, ze sme tretie dieta mali az vtedy, ked sme boli bez hypoteky a nemame financne tazkosti, nakolko manzel vie nadstandardne zabezpecit rodinu. Problemy a nezhody totiz casto nastavaju v rodinach, kde je financny nedostatok.
@vienala
pises, ze ste rovnoceni partneri, ale z toho, co pises, to aspon pre mna nevyplyva:
1.
"ja by som sa uz rada vratila do prace na ciastocny uvazok, v horsom pripade budem musiet na par rokov zobrat nejaku horsiu poziciu"
" Moj muz ma cas na panske jazdy - viackrat do roka na jachte v zahranici. "
čiže tvoj manžel viackrát do roka si chodí užívať na jachtu do zahraničia, predpokladám, že to nie sú predlžené víkendy a tebe ostava zobrať si horšiu pozíciu?
2.
"nemozem mat vsetko - aj karieru aj spokojnu rodinu, minimalne pokial su deti male"
ale môžeš! Pokiaľ máš partnera, ktorý stojí pri tebe a podporuje ťa.
tvoj manžel má aj karieru aj spokojnú rodinu, on to dokázal 😉

@stevvvka Ja len, ze ... ved praca ich bavi, (...tak ich nechajme pracovat). 😉 .-D
Mna a skoro vsetkych ludi, co poznam, praca nebavi. Vedeli by sme si predstavit aj lepsie travenie casu. Pracujeme, lebo musime. Iba vymiename cast svojho obmedzeneho casu v zivote za peniaze, aby sme prezili.
Viem si predstavit, ze niekto pracuje na burze a kazdym klikom zarobi/(a sem tam aj prerobi 😉 ) miliiony, volny cas travi golfom s veducim predstavenstva. na veceriach, potom praca mozno bavi, ale je to zanedbatelne promile ludi. 🙂