icon

Hrozí mi vyhadzov z práce

jesienka_zelena
17. mar 2021

Ahojte žienky, potrebujem sa aspoň trochu vyrozpravat. Pred pol rokom som nastúpila do novej práce ako fakturantka v jednej firme na zástup počas materskej...slečna ktorá má zaucala pred odchodom na MD si myslím že to nespravila tak ako by mala, na dosť veľa veci som po jej odchode musela prísť sama čo spôsobilo že dvaja moji šéfovia ma vnímajú ako nesamostatnu a ktorá nevie si jednoducho poradiť s fakturaciou. Svoju prácu sa snažím robiť ako viem ale jednoducho sa niektoré veci potrebujem opýtať aby všetko čo sa vyskladnilo sa aj vyfakturovanie. Čo je však horšie je že pred pár dňami som mala nepríjemný rozhovor s nadriadeným že jednoducho so mnou nie sú spokojný, že majú pocit že si prídem odsedieť svojich 8 hodín a idem domov, že som do firmy nič nepriniesla a že očakávali od mňa že prídem a zmením niektoré veci, že potrebujú niekoho kto bude doslova žiť pre tu firmu ako keby bola jeho. A ak to nezmením tam mi jednoducho dajú koniec.Bola som riadne zaskočená a ani som nevedela ako zareagovať...ani som sa nevedela obhájiť poriadne... Keďže ja sama som dosť utiahnutý človek a nie som typ človeka čo si povie svoje🥺 Až neskôr som si vlastné uvedomila že systém na ktorý má zaucili si myslím je dobrý a nečakala som že by potreboval zmenu. Tu babu ktorantam robila všetci zbožňovali a stále len o nej počúvam ako jej všetko išlo a vo všetkom bol poriadok. Ak by som aj povedala že má nezaucila do všetkých veci tak by to bola pre nich len výhovorka. Zostala som z toho strašne demotivovana, kolegovia sa so mnou poriadne nebavia, mám už len strach sa ísť opýtať potrebné prAcovne veci od šéfa aby som zas nebola považovaná za neschopnú, stále rozmýšľam čo a aký prínos by som mala priniesť do firmy alebo či mám akože pracovať 10 11 hodin v kancelárii aby boli so mnou spokojny.Neviem čo ďalej robiť pretože o prácu si nemôžem dovoliť prísť a novú sa v terajšej situácii ťažko hľadá. Od toho rozhovoru chodím každý deň do práce s úzkosťou a strachom ze zase nieco pokazil. snažím sa dosť ale stále mám pocit že to nie je to čo ocakavaju..a ani ten pocit že má kolegovia nemusia a ani sa so mnou nerozprávajú mi na nálade nepridáva.
Dievčatá, stretli ste sa už s niečím takým v práci? 🥺 Neviem čo mám robiť, a ďakujem vám za každú radu 😚

tbstrachhostrachom.prácu nechcem prís spkojny

Strana
z3
anja27
17. mar 2021

@jesienka_zelena uz ked si na zaciatku nespokojna necakaj ze sa to zmeni a cim viac budes oddalovat odchod tym budes v tom viac zamotana..nehovor si ze je zla situacia. Pre niekoho ano pre niekoho nie. Vela ludi prave teraz viac prosperuje. Je to urcite aj o stasti ale nepodcenuj sa len pre to ze niekto ti nieco povie. To nie je ani o tebe ale o nich. Chcu si ta vycvicit. Ja by som tam neostala veru..vela stastia prajem

ofzuza
17. mar 2021

@elizabet173 tak to mame inak. Robila som aj zadarmo a snazila som sa. Clovek tu mzdu dopredu vie. Takze by si nastupila s tym, ze len x eur, vezmem to, ale budem to robit len tak akoze?

bluka2
17. mar 2021

Choď odtiaľ preč aj sama. Mala si smolu, nie sú to profesionáli. Na tvojom mieste by som sa išla vzdelávať, kým si niečo nové nájdeš...

elizabet173
17. mar 2021

@ofzuza nie, ja by som nenastúpila.

littlebubble
18. mar 2021

@jesienka_zelena 600€ 😂 fakturantka.Toľko som mala keď som nastúpila do práce a moja pozícia je síce zodpovednejšia ale jednoduchšia.
A ešte aby si žila pre firmu za taký plat.To môžeš ísť robiť rovno predavačku.Zarobíš viac 🤷

andreatytler
18. mar 2021

@jesienka_zelena To sa takto nerobi... ze si ta po pol roku zavolaju do kancelarie a budu ti hovorit co robis zle. Robi sa to tak, ze sef si ta zavola do kancelarie a zhodnoti tvoju pracu... co robis dobre a v com potrebujes pomoct. Alebo ta poziada ta aby si prisla s nejakym navrhom na zlepsenie alebo ti povie ze od teba potrebuje aby si bola iniciativnejsia.
Ak ta pocas toho rozhovoru len kritizoval tak si bud na tebe vylial zlost alebo sa ta potrebuju zbavit, lebo ta co je na materskej sa mozno chce vratit skor ako po 3 rokoch.
Ani kolegov nemas dobrych... Ja by som si nasla inu pracu.

ofzuza
18. mar 2021

@elizabet173 no tak potom nie je o com 🙂 ked clovek raz kyvne na podmienky, tak robit podla najlepsieho svedomia a vedomia. Nie potom hlasit, ze za 600 prstom nepohne, lebo je to malo.

danielinaa
18. mar 2021

@jesienka_zelena ja mam vyse 600 ako obycajna predavacka na dedine v takom zadku. To nemyslis vazne sa za take peniaze dobrovolne stresovat. Ved to ani neni patricne ohodnotene.

gabika0825
18. mar 2021

@jesienka_zelena čakajú na ňu kým sa vrati? Tak potom to je o tom že chcú tá zodrať totálne a keď sa ona vráti teba vyhodia.. nájdu si nejakú blbosť naschval budú striehnuť kedy sa pomýliš a výpoveď.... je to bohužiaľ tak

konikkon
18. mar 2021

@jesienka_zelena je mi to ľúto. Na predchádzajúcu pani, čo ťa začala sa však nesťažuj. Ona za to nemôže... Zarábas v čistom tak 800 €, a slová, že potrebujú niekoho kto bude doslova žiť pre tu firmu ako keby bola jeho, su totálne na smiech. Ži pre firmu len do výšky svojho platu. Doba je zla, nová práca sa ťažko hľadá, ale aj tak sa prosím nestresuj kvôli práci. Hľadaj si novú a v súčasnej sa snaž podat najlepší výkon. Vyzerá to tak, ze nie si v kolektíve obľúbená a z toho pramenia tieto problémy. Mrzí ma to.

simonahra
18. mar 2021

heh takéto slová som už z vedenia zažila, žiť pre fiermu, no to by aj platovo muselo byť niekde úplne inde. nie je to bohvie čo a chápem, že tu prácu potrebuješ. snaž sa robiť všetko najlepšie ako vieš a možno sa to zlepší, to ti však nezaručí podľa mňa nikto

makova333
18. mar 2021

@jesienka_zelena uprimne, nesadla si im (to nie je nic osobne, proste nie vsetkym sme sympaticki). A mohla by si tam aj nocovat a vymyslat zlepsovaky zadara, proste to nebude dobre. Na cloveku, ktory nam nie je sympaticky vidime aj pozitivne veci negativne pr. Budes sa snazit nieco inovovat= je tu dva dni aj s cestou a uz to tu chce menit atd. Radim pre ochranu vlastneho psychickeho zdravia zacat si hladat inu pracu co najskor, lebo tento teror sa bude stupnovat.

danielinaa
18. mar 2021

@konikkon ona zarana v cistom 600. Menej nez predavacka.

vulka
18. mar 2021

@jesienka_zelena Píšeš, že si na zástup počas MD. Uvedomuješ si, že možno za 3 mes už budeš bez práce? Nerýpem, len sa pýtam, či si to uvedomuješ.

alexk12
18. mar 2021

@ofzuza a s čím na akože ona prist je fakturantka 😄

alexk12
18. mar 2021

@ofzuza jasne ze vie ved si vypočíta omg

alexwarring
18. mar 2021

@jesienka_zelena Ahoj, ked to takto opisujes, chvilu som si normalne myslela, ze robis v mojej byvalej praci :D Ale teraz veci, hoc si nemôžeš o prácu dovoliť prísť, začni si hľadať novú. V tejto Ťa nič dobré nečaká. Si tam pol roka, nemáš vzťah ani s kolegovcami. Myslíš, že je to zdravé prostredie pre tvoj osobnostný rast? Môžeš spraviť čokoľvek a takému šéfovi nevyhovieš, vždy si nájde niečo, čím ťa podrypne a zhodí. Viem o čom hovorím. Samozrejme netreba skončiť hneď, ale stále si zamestnaná menej ako rok, takže máš len mesačnú výpovednú lehotu, respektíve môžeš odísť dohodou, začni si hľadať niečo nové, choď na pohovory, a keď bude niečo vyzerať už isto, vtedy daj výpoveď s úsmevom na tvári. Neobviňuj stále seba, možno Ťa skutočne nezaučili kompletne a tam sa to ťažko dobieha, keď boli oni naučení na niekoho, kto robil svoju prácu roky a v rovnakom štýle. Môj šéf tiež nebol nikdy spokojný s nikým novým kto prišiel, lebo podľa neho nepodával dostatočné výkony, ale chybu v sebe nikdy nehľadal

ofzuza
18. mar 2021

@alexk12 skoro vzdy sa da s niecim prist. Uz som jej navrh dala.
A ty vies za druheho vypocitat ked nevies co si uplatnuje? Ci neponukaju nepenazne prijmy a pod? Nevies. Takze z inzeratu hadat cistu mzdu je celkom odveci. Pre teba to moze byt 450e, pre ineho 600e.

makova333
18. mar 2021

@ofzuza mozem sa spytat na ten navrh? Mozno by to pomohlo aj inym. Mna samu by zaujimalo ako toto riesit okrem hladania si inej prace.

anja27
18. mar 2021

@ofzuza co su nepenazne prijmy resp co tym myslis? Nestretla som sa s tym tak zato sa pytam

maria1989
18. mar 2021

@anja27 Nepeňažný príjem
Príjmom zamestnanca je okrem peňažného plnenia aj nepeňažné plnenie poskytnuté zamestnávateľom. Ide napr. o poskytnutie pôžičky s úrokom nižším alebo žiadnym, uzatvorenie a uhradenie poistnej sumy životnej poistky, zaplatenie nájomného za zamestnanca, poskytnutie vozidla zamestnávateľa na súkromné používanie bez úhrady nákladov, dobrovoľné preplatenie očkovania proti chrípke, a pod.

anja27
18. mar 2021

@maria1989 dakujem s tymto som sa este nestretla teda

ofzuza
18. mar 2021

@makova333 to bol navrh co moze skusit v praci navrhnut ako vylepsenie 🙂 zautomatizovanie procesu

makova333
18. mar 2021

@ofzuza ja viem, len ci by si mi hoc i do spravy vedela napisat co moze navrhnut. Celkom ma to zaujalo.

tinqua
18. mar 2021

Nemyslím si,že nájsť si prácu v oblasti účtovníctva je v tejto dobe také náročné. Hlavný problém vidím v tom že si nezapadla do kolektívu a dynamiky firmy. Mala som svojho času kolegyňu, čo síce hlúpa nebola aj spraviť vedela, ale bola tak nekonečne pomalá,že to spôsobovalo koliku u každého čo s ňou prišiel do kontaktu a pochopiteľne ľudia boli potom podráždení. Treba hľadať nič iné ti nepomôže, už si sa zapísala zle aj keď možno nie tvojou vinou. A prikláňam sa k názoru že za 600e by som im bola ochotná venovať práve tých 8 hodín denne svojho života.

jesienka_zelena
autor
18. mar 2021

@alexwarring áno to aj plánujem spraviť...posnažím ako sa len dá ale budem si hľadať ďalšiu pracu

Strana
z3