Je platná výpoveď doručená osobne, ak nie je podpísaná?
Ahojte 🙂 potrebujem radu,najidealnejsie od niekoho,kto sa zaobera pracovnym pravom...pracujem na TPP-neurcita doba,od januara 2025. Dostala som lepsiu pracovnu ponuku,oznamila sefke (mala firma),26.6.za pritomnosti kolegyne som jej osobne dala vypoved. Povedala,ze si ju necha cez vikend,a potom mi ju da. 29.6.mi volala,ze mi ju nepodpise,hned som sla postou (doporucene,prva trieda s dorucenkou) poslat dalsiu. Dnes (30.6.) mi vratila tu prvu-nepodpisanu so slovami,ze ma nepusti. Postou jej este neprisla (stale pise,ze je v preprave-v ramci jedneho mesta🤦♀️). V novej praci som povedala,ze vypoved je podana (lebo bola),a ze od 1.9.mozem nastupit. Rata sa to,ze som jej 26.6.nechala papier,za podanu vypoved,a teda mi plynie vypovedna lehota uz od 1.7. alebo nie? Uz nemam nervy a neviem co robit 🙁 dakujem za rady
A keby si jej napisala sms,ci akceptuje podanu vypoved zo dna 26.6? ak odpise,mala by si dokaz.Skoda,ze si tu nepisala vcera. Mohla si poslat emailom vypoved ako sa vyssie pise
A keby si jej napisala sms,ci akceptuje podanu vypoved zo dna 26.6? ak odpise,mala by si dokaz.Skoda,ze si tu nepisala vcera. Mohla si poslat emailom vypoved ako sa vyssie pise
@petulda333 veru skoda,nenapadlo mi to :( v tom pripade som si takmer ista,ze by mi napisala,ze ju neakceptuje
@petulda333 veru skoda,nenapadlo mi to :( v tom pripade som si takmer ista,ze by mi napisala,ze ju neakceptuje
@anonym_autor skus tu sms este dnes. Akakolvek jej odpoved bude dokaz,ze si jej ju vtedy dala
@anonym_77bde3 Nahravat niekoho bez suhlasu je az trestny cin v krajnom pripade. Zly napad.
@patrike Súdy už pripustili, že tajná audionahrávka môže byť použitá ako dôkaz, ak ide o ochranu zamestnanca ako slabšej strany a neexistuje iný spôsob, ako svoje tvrdenia preukázať.
A hlavne nahrávka sa týka pracovných záležitostí a nie súkromia šéfky, ak nahrávku nebude verejne šíriť tak je to v poriadku.
stale sa jej mozes povyhrazat ze ides na prazdniny na PN/ocr cokolvek. Moze si vybrat ci ta bude este dva mesiace mat, alebo vobec.
@anonym_autor nechce sa mi všetko čítať, ale ZP hovorí, že výpoveď musí byť písomná a doručená, inak je neplatná. Zásadná chyba bola, že si si nenechala potvrdiť prevzatie, takže ak nemáš na to svedkov, bude platiť dátum doručenia poštou.
@anonym_autor nechce sa mi všetko čítať, ale ZP hovorí, že výpoveď musí byť písomná a doručená, inak je neplatná. Zásadná chyba bola, že si si nenechala potvrdiť prevzatie, takže ak nemáš na to svedkov, bude platiť dátum doručenia poštou.
@nelca84 ona by mi ani to nepotvrdila
@anonym_autor tak si to mala bud poslať rovno poštou alebo to doručovať so svedkom, ktory by svojim podpisom potvrdil dorucenie
@anonym_77bde3 Nahravat niekoho bez suhlasu je az trestny cin v krajnom pripade. Zly napad.
A čoho sa bojíš vlastne, keď sme ti už napísali, že ti nič nemôže?
@patrike Trestný čin je aj krivé svedectvo kolegyni a šéfky. Ako bolo spomenuté, pri dôkaznej núdzi je možné použiť nahrávku. Nebude tam nič súkromné, ale len informácia o podaní výpovede v čase.
@patrike Trestný čin je aj krivé svedectvo kolegyni a šéfky. Ako bolo spomenuté, pri dôkaznej núdzi je možné použiť nahrávku. Nebude tam nič súkromné, ale len informácia o podaní výpovede v čase.
@nelca84 uprimne,absolutne mi nenapadlo,ze to bude problem nejaky...ze sa zacne spravat tak,ako sa zacala 🤷♀️ asi mam svet prilis zidealizovany...
@anonym_77bde3 uz nicoho 😊
Dakujem vsetkym za vase odpovede,ste super ❤️
@moonlight1210 mam to tam takto,odst.8 konkretne nie
@anonym_autor §62 odst 8 vyslovene specifikuje, ze to musi byt dohodnute pisomne v zmluve. Takze bud sa to pise par riadkami do zmluvy, alebo este je to mozne dat do dodatku (co niekedy sud nemusi uznat - mnoho zakonov sa da casto vykladat viac sposobmi, co je nevyhida, lebo zalezi na sudcovi, ktory vyklad si vyberie).
Este by si potrebovala vidiet teda kolektivnu zmluvu, intrerny predpis riesiaci vztahy zamestnavatel-zamestnanec, pripadne pracovny a mzdovy poriadok (ak mate).
Ale s tymto ta mali oboznamit pri podpise zmluvy, resp. pri nastupe. Mali by mat podpisane od teba, ze ti ich dali na precitanie (nie iba ukazali “zdialky”). Pripadne mali byt tie dokumenty (kopia) rovno sucast zmluvy ako prilohy.
Navyse aj keby to v takych dokumentoch bolo, uz to nemusi byt uznane, lebo zakon vyslovne stanovuje, ze to musi byt pisomne dohodnute v zmluve (ale zas - zalezi od sudcu a vykladu).
Takze ak nemas vyslovne §62 odst 8 podpisany v zmluve alebo dodatku a nie su vetne definovane podmienky a vyska sankcii, tak ti nemoze legalne siahnut na mzdu a nedat ti ju, ani ked odides z prace pocas vypovednej leboty a jej vzniknu zvysene naklady.
Takto definovany §62, ako to mas na tej fotke, sam o sebe nestaci.
@anonym_77bde3 Ale ona žiadnu nahrávku nemá !!!!!!!
@anonym_autor §62 odst 8 vyslovene specifikuje, ze to musi byt dohodnute pisomne v zmluve. Takze bud sa to pise par riadkami do zmluvy, alebo este je to mozne dat do dodatku (co niekedy sud nemusi uznat - mnoho zakonov sa da casto vykladat viac sposobmi, co je nevyhida, lebo zalezi na sudcovi, ktory vyklad si vyberie).
Este by si potrebovala vidiet teda kolektivnu zmluvu, intrerny predpis riesiaci vztahy zamestnavatel-zamestnanec, pripadne pracovny a mzdovy poriadok (ak mate).
Ale s tymto ta mali oboznamit pri podpise zmluvy, resp. pri nastupe. Mali by mat podpisane od teba, ze ti ich dali na precitanie (nie iba ukazali “zdialky”). Pripadne mali byt tie dokumenty (kopia) rovno sucast zmluvy ako prilohy.
Navyse aj keby to v takych dokumentoch bolo, uz to nemusi byt uznane, lebo zakon vyslovne stanovuje, ze to musi byt pisomne dohodnute v zmluve (ale zas - zalezi od sudcu a vykladu).
Takze ak nemas vyslovne §62 odst 8 podpisany v zmluve alebo dodatku a nie su vetne definovane podmienky a vyska sankcii, tak ti nemoze legalne siahnut na mzdu a nedat ti ju, ani ked odides z prace pocas vypovednej leboty a jej vzniknu zvysene naklady.
Takto definovany §62, ako to mas na tej fotke, sam o sebe nestaci.
@moonlight1210 ale samozrejme ti moze dat absenciu, ak odides prv a nemas legalne tie dni pokryte, ako dovolenka, PNka, Ocr, cerpanie nahradneho volna (za nadcasy napriklad), atd.
@moonlight1210 ale samozrejme ti moze dat absenciu, ak odides prv a nemas legalne tie dni pokryte, ako dovolenka, PNka, Ocr, cerpanie nahradneho volna (za nadcasy napriklad), atd.
@moonlight1210 Na jej mieste sekam v nahodnom poradi svoje celodenne osetrenie, svoje PN a OCR na dieta. Nech si sefka uzije. V ten jeden den, ked sa ukaze po co ja viem tretom paragrafe, s usmevom preberie pracu a bum, dalsi den je OCR s dietatom. Takto jej sefka nic nemoze a este bude rada, ked sa jej zbavi, lebo tie paragrafy su plna nahrada mzdy a moze to tak doklepat do fazy, ked jej ostane nevycerpana dovolenka a tu jej musia preplatit.
@moonlight1210 Na jej mieste sekam v nahodnom poradi svoje celodenne osetrenie, svoje PN a OCR na dieta. Nech si sefka uzije. V ten jeden den, ked sa ukaze po co ja viem tretom paragrafe, s usmevom preberie pracu a bum, dalsi den je OCR s dietatom. Takto jej sefka nic nemoze a este bude rada, ked sa jej zbavi, lebo tie paragrafy su plna nahrada mzdy a moze to tak doklepat do fazy, ked jej ostane nevycerpana dovolenka a tu jej musia preplatit.
@patrike a tie paragrafy, PN a OCR jej kto vystaví?
@anonym_0703ec Lekar. Pisal som aj v inom vlakne, nik nie je 100% zdravy a trosku tomu nacim pomoct.
@patrike teraz aj chorým rušia PNky
@anonym_0703ec Paragraf na seba a paragraf na decko zrusit nejde, to je jednodnove potvrdenie. Odrobi cca pol roka, ma narok na polovicu dni.
PN jej tiez nepojdu rusit na druhy den, take dva pracovne tyzdne v pohode potiahne tiez.
@patrike ty si aký múdry, z teba musia mať v práci radost
@anonym_0703ec Zatial som mal stastie a nepotreboval som take triky pouzit. Ked si robis svoju pracu dobre, v normalnej firme nik neriesi paragrafy. V tych lepsich je aj zvykom dat 3 - 8 sick days, ked to ani nemusis papierovo dokladovat, len oznamis, ako sa necitis dobre.
Ja by som.za nou zasla aj s 2 kopiami tej povodnej vypovede a povedala by som jej aby mi ju podpisala s junovym datumom. Vypovedna lehota ti bude plynut jul-august. Za ten cas ty budes riadne pracovat a ona ma sancu najst si noveho zamestnanca a ty ho zaucis. Ak nie tak by som jej dala nenapadne na vedomie ze tie 3 mesiace ktore ta tam nuti byt mozu vyzerat aj inak. Nemusis hovorit konkretne ale zvolnis pracovne tempo na minimum, zoberies ocrku ked bude zavreta skolka, poriesis si vsetky zdravotne problemy. Ona bude tahat za kratsi koniec. A ak sa jej nebude pacit da ti vypoved? Super, ved len na to cakas.
@anonym_77bde3 ja uz som z nej psychicky tak mimo,ze uz ani sama neviem...to je jedna manipulativna tvrdohlava osoba..boze,lutujem,ze som neskoncila este pocas skusobnej doby,jak som aj chcela 🫣
@anonym_autor daj sa na PN a potom docerpaj dovolenku, ak sú deti malé môžeš čerpať OCR, aK bude zatvorená skolka.Spravila to účelovo ja som to tiež tak mala so šéfkou hodila som na PN na 4 týždne a potom v ochrannej lehote po výpovedi ešte raz 🤪
@anonym_0703ec prečo by nebol múdry?Kto chce vie spraviť zle presne tak isto ako šéfka.Povie, že ma závraty, migrénu, pokým sa dostane k odborníkovi prejde cas pôjde na rehabilitacie aj 4-6 t môže byť doma.Ja marodim už 2 mesiace

@martul Mám skúsenosť, že nahrávka pomohla presne v takomto prípade medzi nadriadeným a zamestnancom.