Kedy požiadať o zvýšenie platu? Zatiaľ som v skúšobnej dobe.
Ahojte,
kedy je možné požiadať o zvýšenie platu? Pracujem v BA ako office manažérka s pohyblivým časom od tej pol 8 do 16:00. Som v skúšobnej dobe. Moja práca obnáša : zapisovanie pošty, ísť na poštu minimalne tak 1-2x do týždňa , rozdelenie faktúr na príslušné oddelenie, komunikácia s internými zamestnancami, obchodnými zástupcami, ísť s firemným autom po tovar, staranie sa o firemné vozidlá (umývanie, prezutie gúm, servis) , objednávanie hotelov, parkovacích miest, komunikáciu s kurérmi, starostlivosť o recepciu, zabezpečenie občerstvenia, ísť na drobné nákupy ak chýba napr. mlieko, čaje.. , objednávanie kancelárskych potrieb. Nie je to náročná práca ( niekedy je toho veľa a niekedy menej). Na začiatku som súhlasila s týmto platom pretože som urgentne potrebovala prácu. Lenže viem že po čase tento plat mi stačiť nebude a to už vôbec nie v BA , pokukujem aj po iných možnostiach s vyšším platom. Napríklad čo som pozerala ja čo pracujem ponúkajú niekde 1500-1700€ , 1200€ by som povedala že je spodná hranica. Bývame v prenájme kde platíme 1170€ s dvoma deťmi čiže už sme chceli riešiť aj hypotéku lenže mne sa nedarilo nájsť prácu a tu dobu neurčitú dostanem až o rok. Náklady na život sú vysoké , takže kedy jemne požiadať o zvýšenie platu ? keď viem čo obnáša táto práca, aké zodpovednosti a myslím si že o 200€ viac keby som si vypýtala nie je to nič zlé. Neviem , aký máte na to názor vy ?
@anonym_autor ak si budeš robiť svoju prácu na 100%, tak môžeš o rok. Aspoň ja by som sa tým skôr nezaoberala, ak by išlo o človeka, ktorý svoju prácu robí na 100%. Na druhej strane, bežne som navyšovala mzdy ľuďom bez toho, aby o to žiadali - na základe toho, že robili výrazne nad 100%, že boli aktívni, pomáhali kolegom.
Píšeš o zodpovedonostiach svojej práce. Asi sa ti toto nebude čítať ľahko, ale tvoja práca (pošta, vozenie áut do umývarky a ostatná spomenutá bežná administratíva) je práca, ktorú môže robiť každý SŠ vzdelaný človek bez akejkovej kvalifikácie. Samozrejme, po skončení skúšobnej doby môžeš ísť za šéfom a žiadať o zvýšenie, v tom ti nikto nemôže brániť. Ako som napísala, ja som ľuďom mzdy navyšovala bežne a často. Ale na základe toho, že prinášali pridanú hodnotu, určite nie iba preto, že robili svoju bežnú prácu.
@melanta hm,ja som dostala prve zvysenie hned po skusobnej dobe
K tvojej otázke najskôr po roku. A teda zvláštne na to idete. Najprv 2 deti, potom práca a v nedohľadne bývanie
@anonym_autor ja som mala už v inzeráte uvedené , že sa plat zvýši po skúšobnej dobe , tak sa aj stalo
Ja by som pýtala po 4-6mesiacoch zvýšenie
@anonym_autor akú má školu? Vieš jazyky a využívať ich v práci? Ten plat máš 1200 hrubé teraz?
Po skúšobnej dobe môžeš skúsiť požiadať o prehodnotenie platu. Ale pri náplni práce a zohľadnení (ideálneho) pracovného času by som zvýšenie o 200€ považovala za bezocivost. Na to, že robíš tu absolútne najjednoduchšiu kancelársku prácu bez akejkoľvek potreby kvalifikácie či skusenosti, mi ten plat pripadá veľmi primeraný.
čo si spravila prinosne pre firmu aby ta mohla ocenit "odmenit" za tvoj prinos? pozeraj sa na to takto, a potom budes mat argumetn na dvihanie platu. neviem ake mas skusenosti zrucnosti aku dlhu prax ale byt v praci par mesiacov, ani by som neuvazovala o zvysovani platu, ak mas pocit ze inde zarobis viac chod tam ci ta s tvojou kvalifikaciou vezmu za vyssi plat...
@anonym_autor tiez pozeram ze plat nepises, ale teraz bez urazky, vsetko co robis sa nauci hocijaka sikovna kocka z ulice za tyzden, ziadne specialne cinnosti. Robis tam ani nie 3m, keby si dosla za mnou tak mam obocie az vo vlasoch a rozmyslam kde som dala Cv tej druhej po tebe co sme nevzali. Ak mas dojem ze inde platia 1600priemer preco si nezajdes na pohovor a vedela by si na com si, resp mala vyjednavaciu paku.

@anonym_d2fe7b ja neviem , preco predtym ako napisete nieco necitate celu spravu ? Ja tam nikde nepisem ze v skusobnej dobe chcem poziadat
@anonym_autor V nadpise? 😂😂 Kedy požiadať o zvýšenie platu? Zatiaľ som v skúšobnej dobe.