icon

Kedy požiadať o zvýšenie platu? Zatiaľ som v skúšobnej dobe.

Včera o 12:16

Ahojte,
kedy je možné požiadať o zvýšenie platu? Pracujem v BA ako office manažérka s pohyblivým časom od tej pol 8 do 16:00. Som v skúšobnej dobe. Moja práca obnáša : zapisovanie pošty, ísť na poštu minimalne tak 1-2x do týždňa , rozdelenie faktúr na príslušné oddelenie, komunikácia s internými zamestnancami, obchodnými zástupcami, ísť s firemným autom po tovar, staranie sa o firemné vozidlá (umývanie, prezutie gúm, servis) , objednávanie hotelov, parkovacích miest, komunikáciu s kurérmi, starostlivosť o recepciu, zabezpečenie občerstvenia, ísť na drobné nákupy ak chýba napr. mlieko, čaje.. , objednávanie kancelárskych potrieb. Nie je to náročná práca ( niekedy je toho veľa a niekedy menej). Na začiatku som súhlasila s týmto platom pretože som urgentne potrebovala prácu. Lenže viem že po čase tento plat mi stačiť nebude a to už vôbec nie v BA , pokukujem aj po iných možnostiach s vyšším platom. Napríklad čo som pozerala ja čo pracujem ponúkajú niekde 1500-1700€ , 1200€ by som povedala že je spodná hranica. Bývame v prenájme kde platíme 1170€ s dvoma deťmi čiže už sme chceli riešiť aj hypotéku lenže mne sa nedarilo nájsť prácu a tu dobu neurčitú dostanem až o rok. Náklady na život sú vysoké , takže kedy jemne požiadať o zvýšenie platu ? keď viem čo obnáša táto práca, aké zodpovednosti a myslím si že o 200€ viac keby som si vypýtala nie je to nič zlé. Neviem , aký máte na to názor vy ?

Strana
z2
sisska96
Včera o 14:54
@anonym_autor

@anonym_d2fe7b ja neviem , preco predtym ako napisete nieco necitate celu spravu ? Ja tam nikde nepisem ze v skusobnej dobe chcem poziadat

@anonym_autor V nadpise? 😂😂 Kedy požiadať o zvýšenie platu? Zatiaľ som v skúšobnej dobe.

anonym_a2ab37
Včera o 15:27
@melanta

@anonym_autor ak si budeš robiť svoju prácu na 100%, tak môžeš o rok. Aspoň ja by som sa tým skôr nezaoberala, ak by išlo o človeka, ktorý svoju prácu robí na 100%. Na druhej strane, bežne som navyšovala mzdy ľuďom bez toho, aby o to žiadali - na základe toho, že robili výrazne nad 100%, že boli aktívni, pomáhali kolegom.

Píšeš o zodpovedonostiach svojej práce. Asi sa ti toto nebude čítať ľahko, ale tvoja práca (pošta, vozenie áut do umývarky a ostatná spomenutá bežná administratíva) je práca, ktorú môže robiť každý SŠ vzdelaný človek bez akejkovej kvalifikácie. Samozrejme, po skončení skúšobnej doby môžeš ísť za šéfom a žiadať o zvýšenie, v tom ti nikto nemôže brániť. Ako som napísala, ja som ľuďom mzdy navyšovala bežne a často. Ale na základe toho, že prinášali pridanú hodnotu, určite nie iba preto, že robili svoju bežnú prácu.

@melanta hm,ja som dostala prve zvysenie hned po skusobnej dobe

anonym_4b4d46
Včera o 15:43

K tvojej otázke najskôr po roku. A teda zvláštne na to idete. Najprv 2 deti, potom práca a v nedohľadne bývanie

pe_mi
Včera o 16:49

@anonym_autor ja som mala už v inzeráte uvedené , že sa plat zvýši po skúšobnej dobe , tak sa aj stalo
Ja by som pýtala po 4-6mesiacoch zvýšenie

anonym_c38978
Včera o 17:24

@anonym_autor akú má školu? Vieš jazyky a využívať ich v práci? Ten plat máš 1200 hrubé teraz?

vroni
Včera o 17:46

Po skúšobnej dobe môžeš skúsiť požiadať o prehodnotenie platu. Ale pri náplni práce a zohľadnení (ideálneho) pracovného času by som zvýšenie o 200€ považovala za bezocivost. Na to, že robíš tu absolútne najjednoduchšiu kancelársku prácu bez akejkoľvek potreby kvalifikácie či skusenosti, mi ten plat pripadá veľmi primeraný.

anonym_3513f7
Včera o 19:14

čo si spravila prinosne pre firmu aby ta mohla ocenit "odmenit" za tvoj prinos? pozeraj sa na to takto, a potom budes mat argumetn na dvihanie platu. neviem ake mas skusenosti zrucnosti aku dlhu prax ale byt v praci par mesiacov, ani by som neuvazovala o zvysovani platu, ak mas pocit ze inde zarobis viac chod tam ci ta s tvojou kvalifikaciou vezmu za vyssi plat...

eeffka
Včera o 19:32

@anonym_autor tiez pozeram ze plat nepises, ale teraz bez urazky, vsetko co robis sa nauci hocijaka sikovna kocka z ulice za tyzden, ziadne specialne cinnosti. Robis tam ani nie 3m, keby si dosla za mnou tak mam obocie az vo vlasoch a rozmyslam kde som dala Cv tej druhej po tebe co sme nevzali. Ak mas dojem ze inde platia 1600priemer preco si nezajdes na pohovor a vedela by si na com si, resp mala vyjednavaciu paku.

Strana
z2