Kedy ste začali pracovať po prvom dietati?
Kedy ste začali pracovať po prvom dieťati?
Ja ešte dodám, že po materskej tej dvojitej 5-ročnej som mala 36 rokov, keď som sa vrátila do práce, kde som pred materskou mala odpracovaných 9 rokov a zmluvu na neurčito, takže mi držali miesto. Chápem, ak sa niekto ponáhľa, lebo môže prísť o miesto alebo z jedného platu nevyžijú. Každá mamička si to zariadi podľa potrieb svojich a rodiny.
V 21 rokoch. Po 1,5 ročnom vo vzťahu tesne pred svadbou prvé. Rodila som tesne pred 24 narodeninami. Ďalšie som potom rodila ako 30 ročná. A to sme plánovali skôr (chceli sme takv3-4 ročný rozdiel) A tretie (resp. Štvrté) ako 35 ročná. A to sme s mužom plánovali do 30 tky 2-3 deti.
@zafir01 Otázka ale bola, kedy ste začali pracovať po prvom dieťati (čiže chodiť do práce) a nie kedy ste začali pracovať na prvom dieťati. Zle si pochopila otázku.
Ked mala 2.5 roka....
Inak baby, co ste sli tak skoro, by ma zaujimalo, vsetky ste mali dieta v jasliach? To mate tolko jasli? U nas ziadne nie su, teraz by som chcela ist po 2 rokoch, len tie jasle mi to asi prekazia😶
@aaadkaaa Ja som mala staršieho od 2 rokov v MŠ (v septembri, keď nastupoval mal presne dva roky) a mladší bol do 2,5 v jasliach, potom MŠ. Ale do jaslí nastúpil až v dvoch rokoch, a som ho chcela dať skôr, no mažel je príliš precitlivelý 🤦🤷 S jasľami u nás problém nie je.
@zuzanockamt no u nas tak skoro do skolky asi nevezmu, deti maju dost veru...co som sa rozpravala s ucitelkou minule,tak maju stale plno...tak uvidime, aka bude situacia...u nas v okrese sa asi mamicky do prace neponahlaju, lebo viem o pani, co chcela otvorit sukromne jasle, ale padlo to, nebol dostatocny zaujem...
Mala 8 mesiacov, keď som išla robiť na skrátený úväzok. Riešim to opatrovateľkou a svokrou, niekedy robím s ňou (mám 100% HO).
@aaadkaaa To je zvláštne, lebo aj u nás na Orave je viacero jaslí, dokonca v jednej obci otvárali kvôli požiadavke od občanov.
@zuzanockamt no asi sa tie matky nemaju kam ponahlat alebo co...pred md som pracovala v inom okrese, tam su aj jasle. Lenze skoncila mi zmluva a rada by som si nasla nieco blizsie ..no tym padom nebudem mat kam dat dieta...ani z voza, ani na voz😀 nastastie to u nas nie je nevyhnutne, aby som sla do prace skor, takze v podstate sa nic nestane, ked budem doma aj 3 roky, no ja by som rada sla skor, mna praca bavi a dietatu dobre padne kolektiv, tu u nas sa nebude mat s kym ani hrat
Po prvom - malá mala menej ako rok (tuším 8 mesiacov)
Po druhom sa mi narodilo tretie (keď mala malá necelé 2 roky), a išla som keď mal tretí cca 1,5 r.
A teraz čakám štvrté 😅 a to už si chcem fakt vychutnať a zostať tie tri roky doma 🙏
@denisah6 nemam ani mamu ani svokru, otec ma 70, ten by dieta nevladal veru nahanat, ma chore klby...susedov tu tiez nemame😀 mne nema kto pomoct s dietatom vobec, aj teraz ju musim vlacit vsade ako kengura😄 ale tak nevadi, vravim, financne nas to netlaci, mne skor ide o moj sebarozvoj, ale zase, do dochodku sa este narobim habadej, podla novych tabuliek pojdem v 68 do dochodku, to sa este mozem rozvijat skoro 40 rokov😅😅😅
@denisah6 nikoho takeho nepoznam veru. Ja mam pocit, ze zijem v meste duchov, tu nikoho nestretnem, ked idem s kocikom😃 neviem, ci vsetci pracuju ci co... neviem, kde by som sa na niekoho takeho nakontaktovala veru, ani tu v mestskej skupine nik nezabral😆 jasne, dobre padne obcas zmenit vzduch, ale zas nezblaznim sa, ved dieta som chcela, tak sa teraz nebudem tvarit, ze ma to obtazuje 🙂
@zuzanockamt 😀 dakujem .. mam tri deti . a som uz dlhsielen s malymi prestavkami na MD .. ako citam , som opak vela aktivnych zien tu na mk.. ospravedlnujem sa , zavaril sa mi mozog , a hoci nerada, priznavam, ze tato tretia neplanovana MD ma uz poznacuje a snazim sa najst riesenie . uz prestavam citat s porozumenim .

Asi nie som typický príklad, ale po takmer 5 rokoch… po prvom prišlo druhé, vekový rozdiel 21 mesiacov, takže dve materské po sebe 😉