Koľko voľna naozaj majú učiteľky?
Teraz mi znama hovorila ze su doma od piatku do 8.januara. Okrem toho bola doma 2 mesiace v lete, tyzden jarne prazdniny, pol rocne prazdniny a pod. Clovek zamestatny vo firme ma narok len na 25 dni dovolenky. Na nikoho neutocim, neurazam len chcem vediet v com je hacik.
@mandzula však ja netvrdím, ze to tak majú všetci učitelia, len som napísala, ze jej riaditeľka tak zvykne niekedy chodiť a zo nehovorím o tom, ze je riaditeľkou len školy, ale v podstate aj dvoch materských škôl a ešte je aj triedna učiteľka, proste učiteľov je málo, sú smiešne finančne ohodnoteny, majú na starosti plnú triedu 'expertov' a ešte sa im tu ide závidieť aj 45 dní dovolenky?
Ale minimalne polovicu z nich ano. Polovicou disponuje zamestnavatel. Plus bonusove dni volna, moja teta maju plus 5 dni dovolenky za odrobenych 10 rokov. Svokru poslali v 60. Do predcasneho dochodku s takym odstupnym, ze mozem snivat. V kazdej jednej profesii su vyhody a aj nevyhody. Zavidis ucitelom volno, to ostatne ignorujes. Tak nech sa paci, ucitelia chybaju, mas prilezitost.
autorka a ty čo robíš?
@sorciera24 neda mi nevyjadrit sa k tomu cumeniu z okna pocas HO - ja mam napriklad kamoskinu garaz rovno pod oknom, takze presne podla startovania auta viem, kedy odchadza a prichadza, rozhodne to nie je o tom, ze cakam so stopkami pri okne.🙂
@mamusa123456789 ja napriklad nezavidim, len konstatujem, ze maju zaujimavy benefit.
@zuzanockamt vytvarnu, hudobnu mozno anglictinu, biologiu...? vzdelanie mam uplne ine, inziniera v technickej oblasti
@mandzula ja som ale nereagovala na teba,ale na pani,čo vyslovene písala ze ich vidí z okna.....a popravde štartovanie vnímam max.v pozadí,vieš koľkokrát za den naštartujte my? Niekedy 5krat,niekedy ani raz....co by si z toho vydržala kam chodíme a kde robíme?
a čo robíš, keď prídeš domov? keďže píšeš, že ani náhodou nemáš fajront.. môj manžel je inžinier a doma už nepracuje 🤷🏻♀️
@katarinka289 do nikoho sa nenavazam len hovorim ze im zavidim tolko volna, pre mna osobne by to bol brutalny benefit na nezaplatenie, ale nie kazdy to oceni, ale ja by som urcite.
VYV, HUV je úplne o ničom, z toho úväzok nevyskladáš. Jedine tá ANJ by bola fajn, ale s nejakým technickým predmetom - MAT, FYZ, INF.
@nikaeli dorabam projekty, ktorym hori deadline a nestihla som ich v dokoncit v praci.
a myslíš, že v školstve by si mala ako začínajúci učiteľ vyšší plat ako inžinierka? prosím ťa. Mám 20 ročnú prax v špeciálnom školstve a nemám taký plat ako manžel s 15 ročnou praxou inžiniera.. ale kľudne sa k nám pridaj. Verím, že ťa nemotivuje len túžba po jedinom benefite učiteľov - 45 dní dovolenky 😉
@benit a kedy si mozu vybrat dovolenku ini rodicia?..v tych najdrahsich terminoch...
@simsalabim to ze kazdy den doma tahaju 2-3 hodiny, tomu ja neverim ani omylom. Materialy mozu kazdy rok pouzivat tie iste. Ak sa sem tam pripravia, ok. Ak opravia tych par pisomiek doma (zalezi aky predmet/aky rocnik, ake obdobie), tak ok. Ale neveriiiiim ani omylom ze by sa kazdy den co i len 5% ucitelov doma pripravovalo 2-3 hodiny. Mozno tak ucitel ktory zacina ucit, tak prvy rok/2/3. A mam/mala som v rodine ucitelov. Velmi dobre viem ako to chodi. Ale moj ciel nie je na nich kydat, to vobec nie. Ide len o fakty. Za tie peniaze/podmienky, nechcela by som to robit, nemaju to idealne. Decka su strasne drze, divoke, rodicia tiez nic moc.
@erikavesela U nás chodia deti na dovolenky vo first a last minitoch. Neviem, ako to tí rodičia robia. Alebo chodia do exotiky počas roka, lyžovačky, atď.
@nikaeli toto som teraz na rychlo vygooglila, je to pravda?
Učiteľka základnej školy v priemere zarobí 1 122 eur, učiteľ strednej školy 1 188 eur.
@mandzula nie, nevies. Lebo si bola v kontakte s dospelym clovekom. Byt v kontakte s deckom je kusisko rozdiel. Mam znameho byvaleho bachara, co pracuje teraz v "polepsovni" a stale hovorí, ze zlatý Leopoldov...
@liv1 Ty tomu neveris a tak musis mat pravdu...argument ako prasa 😅
@erikavesela no ja ked som nepracovala v skolstve, na dovolenku k moru som chodila az v septembri. To uz je mimo sezona a vsetko lacnejsie
@liv1 Hodinu denne nad prípravou stráviš. Ak máš v ten deň aj opravovačku, vytváraš písomku, PL alebo interaktívnu hru/aktivitu, tak viac ako hodinu.
@michaela329 reagujem na vytocenie - a je uplne jedno, ci pubertakmi alebo kymkolvek inym - napriklad ludmi, ktorych tvoje rozhodnutie posadi do basy - ide o to, ze ten stres je porovnatelny bez ohladu na to, kto ho sposobil, nehovoriac o tom, ze rovnako ako pri detoch musis zachovat chladnu hlavu napriklad aj po 8 hodinach pojednavania. Alebo napriklad take pojednavanie s chlapom, ktory nedavno vyliezol z basy, kde sedel za vrazdu manzelky a teraz tyra dalsiu zenu, po tom isto s cistou hlavou domov nejdes (ako tu ktosi pisal o cistej hlave v inych zamestnaniach).
@michaela329 vsak jasne 😁, navyse z tych co poznam sa doma nepripravuje nikto.. tych par hodin mesacne fakt neratam
@zuzanockamt tak zalezi aky rocnik, aky predmet.. taky matikar ci slovencinar opravi isto ovela viac pisomiek mez ostatni
@mandzula stale ten dospely vrah nema status chranenej osoby a Ty za zadkom socialnu kuratelu alebo aktivneho rodica.
@liv1 Ja učím MAT a SJL na 2.stupni, takže keď čítam príspevky podobné tvojmu, je mi do smiechu. Nič o tom nevieš, ale píšeš.
@zuzanockamt no ved prave to pisem. Chces minpovedat, ze taky fyzikar ci telocvikar to ma tak narocne ako ty?😁
@liv1 joj, Ty dokonca nejakych poznas a mas prehlad o ich pripravach. Tak to urcite funguju vsetci tak. Ja som poznala pekara, co si po pouziti WC neumyval ruky, isto to tak robia vsetci pekari.
@michaela329 no dobre, ked tak trvas na svojom, mladistvych obvinenych vzdy sprevadzal rodic aj socialny kurator, ktory dohliadal na dodrziavanie prav mladistvych v ramci procesu, a ked bol pruser, dostavali sme protest prokuratora.
Vies o co mi ide? Ze my ostatni zazivame v praci presne taky isty stres ako ucitelia a mame rovnaku mieru zodpovednosti ako oni.
@liv1 Fyzikár určite. Tam je to tiež náročné. TSV posúdiť neviem, nikdy som to neučila, nemám to vyštudované.

...a potom som zvedava,co budes pisat,az sa do teba niekto bude navazat,ako to robis teraz ty