icon

Maródka v skúšobnej dobe počas tehotenstva

karinbirosova2
17. feb 2016

ahojte,
chcela som sa opýtať...ak som zamestnana ale 29.2. mi konci skusobna doba a zaciatkom februara som sa hodila na pnku lebo som tehotna môžu ma vyodiť? a ak ma vyhodia tak sociálna poistovna mi bude platit nemocenske dávky alebo ako to je?

dominikav123
•
17. feb 2016

oznamila si pisomne s potvrdenim od lekara ze si tehotna ?

skoupilka1
•
17. feb 2016

@dominikav123 mne sa tak zda, ze ak marodujes pocas skusobnej doby, skusobna doba sa predlzuje o dni, ktore si PN. Nic v zlom, ale rozviazu s tebou pracovny pomer v kazdom pripade. Urcite s tym rataj.

loginexistuje
•
17. feb 2016

@karinbirosova2 skusobna doba sa ti predlzuje o obdobie co si na PN.

dobromila1111
•
17. feb 2016

No ak sa skúšobná doba predlžuje neobmedzene o dni pn, tak ak vznikne nárok na nemoc.dávku, tak kľudne buďte na pn, nie? A z toho základu sa vypočíta aj md..

loginexistuje
•
17. feb 2016

@dobromila1111 ale rozviazat PP pomer mozu aj pocas PN v skusobnej dobe... tam nie je ochrana. narok na MD nemusi vzniknut ...

dobromila1111
•
17. feb 2016

@loginexistuje pokiaľ oznámi tehotenstvo, nemôže..

dobromila1111
•
17. feb 2016

Tak nehadam sa, je možné, že môže, keď je to skúšobná..

eeffka
•
17. feb 2016

@dobromila1111 mozu v skusobnej

sweetzu
•
17. feb 2016

vydrz to neak do toho 29. a potom uz rob co ches. to je podla mna najlepsie riesenie. len bacha na to v zmluvách zvykne byt klauzula o tom ze si ok a nemas ziadne zdravotne one co zatajujes. cize to musis uhrat na to ze si zistila tehotenstvo az po skusobnej dobe.

dobromila1111
•
17. feb 2016

Aj ja by som isla este do tej prace..pokial by mi nebolo fakt neznesitelne a nebolo by nieco ok. Je fajn byt stale zamestnana,aj pre pripad retazoveho porodu.

evita68
•
17. feb 2016

§ 72
Skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe

(1) V skúšobnej dobe môže zamestnávateľ a zamestnanec skončiť pracovný pomer písomne z akéhokoľvek dôvodu alebo bez uvedenia dôvodu, ak ďalej nie je ustanovené inak. Zamestnávateľ môže skončiť pracovný pomer v skúšobnej dobe s tehotnou ženou, matkou do konca deviateho mesiaca po pôrode a dojčiacou ženou len písomne, vo výnimočných prípadoch, ktoré nesúvisia s jej tehotenstvom alebo materstvom, a musí ho náležite písomne odôvodniť, inak je neplatné.

evita68
•
17. feb 2016

(2) Skúšobná doba sa predlžuje o čas prekážok v práci na strane zamestnanca.

elise
•
17. feb 2016

Skusobna doba sz predlzuje ked si pn rok a zacala si pn v skusobnrj fobe, stale s tebou mozu skoncit. Je jedno ci si tehotna. Jedine ti materska pojde z vymeriavacueho zakladu co si mala. Ked aj v skusobnej dobe oznami se je tehotna, moze byt skonceny prac pomer v skudobnej dobe.

evita68
•
17. feb 2016

@elise no VZ určite nebude z tohto zamestnania, keďže je PN už počas skúšobnej doby

elise
•
17. feb 2016

@evita68 mozno predtym niekde robila tak sa bude ratat.

evita68
•
17. feb 2016

@elise ale nie z tohto zamestnania, ak PP skonči v skúšobnej dobe

lady511
•
17. feb 2016

Ahoojte,,,chcem sa opýtať.keď.niekto potrebuje ocr počas skúšobnej doby,,môžu s vami rozviazať tpp? ?ale počas ocr alebo po.jej ukončení? ?teda ak by došlo k rozviazaniu tpp, ,ďakujem

evita68
•
17. feb 2016

@lady511 po ukončení môžu

lady511
•
17. feb 2016

@evita68 Ďakujem

nyusika
•
18. feb 2016

tak ja dufam, ze mozu...lebo takato spekulantka si nic ine nezasluzi.

evittam
•
18. feb 2016

Ak si v skúšobnej dobe a oznámila si zamestnávateľovi písomne, že si tehotná aj s potvrdením od lekára, tak ťa v skúšobnej dobe prepustiť nemôže z dôvodu, že si tehotná.
@karinbirosova2
Ale ak špekuluješ, tak moc nešpekuluj - nepíšeš ako dlho si zamestnaná, či máš splnené podmienky na nárok na MD a PN a podobne, takže ťažko radiť.

karinbirosova2
autor
•
18. feb 2016

Ja som sa hodila na pnku leno veduca mi tak poradila ze ma nemozu vyhodiť . Lebo teraz obchos sa u nas spaja a jednu prepustaju tym padom mna lebo som tam najkratsie tak preto som sa hodila na pn aby som sa zachranila a ma nevyhodili a aby som aspon jaky taky prijem mala...ja som im oznamila no vedu a oznamula im to telefonicky ze som tehotna ze nemusis im pisat ani potvrdenir nic..iba som imposlala marodku...a ja pi skole som hned nastupila do prace robila som jul auguste a potom od decembra uz v tom obchode kde doteraz cize neviem ci budem mat narok na matersku..lebo ja som niekde citala ze ak som na pn tak toto sa nepocita do materskej

evita68
•
18. feb 2016

@karinbirosova2 nebudeš mať nárok

karinbirosova2
autor
•
18. feb 2016

tak nevadi aspon rodičovský prispevok 🙂

martina12991
•
26. feb 2016

Ahojte,
chcela by som sa opytat.
nastupila som do prace,ale mam pracovnu zmluvu na dobu urcitu,a to do dna kym sa nevrati pani z PN ja som len jej zastup,no v zmluve neni uvedeny datum do kedy je ta doba urcita, mozem sa dat na PN pocas jej PN ked som tehotna a zacinam pocitovat tazkosti v tej praci? moze ma pocas tejto PN zamestnavatel vyhodit alebo az vtedy to urobi ked mne vyprsi platnost prac.zmluvy cize nastupon dotycnej z pn ?. dakujem. .🙂