icon

Motivácia mladých pracovať za nízke mzdy

xopino
17. máj 2026

Nedávno sa mi známy starší pán sťažoval ako sa mladým nechce robiť, nerobia v práci nič navyše, mala iniciatíva dokonca flakanie povinnosti alebo schválne vyhybanie sa im, nehovoril že všetci ale veľká časť z nich, ale vpodstate sa im ani nedivím makať za almužnu 900-1200€ kto vie na ake zmluvy a za akých podmienok často v strese...Nedivim sa že nemajú motiváciu pracovať len si to odsedieť keď vedia že im treba na vlastne byvanie ktoré je dneska veľmi drahe plus ešte možno vodičák ktoreho kurz zozerie celu jednu vyplatu plus možno auto, poistenia a keď chcu ist na nejakú poriadnu dovolu tak je problem aby vôbec niečo ušetrili...Uprimne sa teším z toho že sa nenechaju využívať a buď dávajú slabý výkon za mizerný plat alebo si dupnu nohou na vyšší ako jeden chalan ktorého poznam a ktoremu ho dali lebo sa nenechal zdieľať za pár grošov.

Strana
z2
anonym_14f091
17. máj 2026

@xopino Aj súhlasím, mzdy sú nízke, ale tu aj ľudia s vysokou školou a XY rokmi praxe zarábajú tých 1200 € a aj menej... Keď chceš viac, buď študuj za neurochirurga, alebo choď do zahraničia a makaj tam. Na Slovensku ti nikto len tak nedá 3K. A druhá vec, mladí nechcú pracovať za almužnu, ale toto priečenie im nepomôže získať prácu. Vyhodia ich a je tu rad mileniálov, ktorí za tú prácu budú makať aj neplatené nadčasy. Keby boli všetci ako mladí, možno by sa to zmenilo, ale sama viem a poznám ľudí, ktorí za 1000 € mesačne drú 200 hodín.

anonym_10deb9
17. máj 2026

Ono lenivci su aj vyssie,tak ako aj mladi byvaju sikovni.Kto chce pracovat,pracu si najde.Ak je nespokojny,treba hladat dalej.Az kym nenajde tu pracu,ktoru chce a teda bude spokojny aj s platom.

mauduska
17. máj 2026
@anonym_ec8650

@xopino mať auto je nejaká povinnosť ? A bývanie bolo vždy drahé.

@anonym_ec8650 Nepodporujem lenivcov, ale pravda je, že bývanie nikdy nebolo takéto drahé. Dom, ktorý moji rodičia kupovali pred 15timi rokmi za cca 50 tisíc, by som dnes v rovnakej lokalite kúpila za cca 180-200. A nehovor mi, že platy šli odvtedy hore 3-4 násobne.

anonym_ec8650
17. máj 2026
@mauduska

@anonym_ec8650 Nepodporujem lenivcov, ale pravda je, že bývanie nikdy nebolo takéto drahé. Dom, ktorý moji rodičia kupovali pred 15timi rokmi za cca 50 tisíc, by som dnes v rovnakej lokalite kúpila za cca 180-200. A nehovor mi, že platy šli odvtedy hore 3-4 násobne.

@mauduska išli hore a išli aj úroky dole. Pred 15-rokmi boli úroky na hypo okolo 7%

anonym_1b3a4b
17. máj 2026
@mauduska

@mauduska Pred 15 rokmi som šla na materskú a zarábala som 650 eur v čistom. Dnes mám v čistom 1900, stále v tej istej firme.

mauduska
17. máj 2026
@anonym_1b3a4b

@mauduska Pred 15 rokmi som šla na materskú a zarábala som 650 eur v čistom. Dnes mám v čistom 1900, stále v tej istej firme.

@anonym_1b3a4b to je super 👌 ale stále je to ledva trojnásobok, pričom nehnuteľnosti šli hore takmer 4-násobne. Ja som v každej robote makala ako fretka, nikdy som nebola ani lenivá, ani nepoctivá, ani pohodlná či neochotná. Takže ozaj nepodporujem lenivosť, je mi z toho zle, keď sa ľudia sťažujú, že nevedia nájsť robotu, pričom sú len hrdí a nechcú zobrať aj niečo “pod úroveň” alebo sú leniví. Ale fakt sa mi to dnes s cenami zdá príšerné.. ale moja mama to vraví, že ceny sú katastrofa. Ja neviem, možno je to objektívne blbosť.

anonym_1d0b08
17. máj 2026

@xopino
Ono je to zložité v globálnom meradle. Zadám úlohu o šiestej večer, kliknem na „Send“ a ráno prídem — všetko je hotové. Ani neviem, koľkí na tom robili. Na Filipínach robia za 3 € na hodinu a v Bangladéši ponúkajú aj 1,50 €.

rozculena
17. máj 2026

@xopino A?

anonym_afc2d4
17. máj 2026

Odkedy si napísal prvú diskusiu o nízkom plate, sa mi plat zdvihol o 500€ a a bookla som si 3.letenku na tento rok 💅💅. A hej, patrím k dnešným mladým. Ale k tým, čo neplačú ale pracujú na sebe ako to len ide a hľadám si príležitosti miesto fňukania.

aperolcek
Včera o 07:32

Ja som nikdy nemala motiváciu pracovať za nízku mzdu. Preto som vyštudovala náročnú VŠ, riskla som to a začala som sa špecializovať na úzko vymedzenú odbornú prácu. Každý je nahraditeľný... ale čím ťažšie je za niekoho nájsť náhradu, tým viac peňazí získa. Easy.

anonym_96f970
Včera o 10:25

@xopino a my sme mali ak motivaciu robit za nizke mzdy? Myslis, ze pred 20-30 rokmi to bolo inak? Nebolo. Len sme tolko nefnukalina snazili sa, aby sme mali možnosť vyssieho platu ci postupu. Aj terwz je ta moznost, ale najskor treba nieco dokazat a nie fnukat.

Strana
z2