Mužova práca od 7:00 - 18:00 hodiny
Myslite si ze kazdy den byt prec od 7:00-18:00 je ok? Okrem vikendov. Manzel tak pracuje a ja sama doma s dcerou. Ano zivi nas to uvedomujem si to. Ked som sama s nou tak som z toho smutna lebo nijak mi cez ten tyzden nevie pomoct.
Muz robi od 7-19 roky rokuce, prakticky celych 18 rokov, co sme spolu...clovek si na to zvykne... Pomoc nepotrebujem, ale jasne chyba to detom, ze ho nevidia castejsie...tymto profitujeme s corony a home officu, ze je robi s domu, je aspon pritomny, ranajky/obed/vecera spolu... je to lepsie...
@anjelicek26 moj muz homeoffice nevie mat… ale tiez som si zvykla len jiekedy ked som s malou sama cele dni ma 1 rok tak mi “sibe”. :D
@kilimi tak si sama, ja mám doma bandu deti a prácu, tak mi neprijde čas sa nad tým ani zamýšľat🤣Celý deň v jednom kole. Deti sa mi zabavia medzi sebou už to robí veľa.. Treba nájsť kamosky chodiť viac von s malou na plávanie cvičenie výlety, trošku sa zamestnať. Muž to väčšinou nevie zmeniť tu pracovnú dobu a nerobí to naschvál, že je tak dlho pred.
Bohužiaľ..jedine popozerať sa po inej práci.Ale v tejto dobe buďte radi že máte prácu. Koľkí o ňu prišli. Treba vydržať....alebo ostať na neplatenom voľné doma
@kilimi Môj muž robí v divadle. Teraz je síce oveľa viac doma, takže je to super, ale za normálnych okolností robieval hlavne po večeroch, do noci. A to aj víkendy a sviatky. Áno, za to mal potom v týždni, alebo doobeda voľno, ale čo z toho, keď vtedy som v práci a syn v škole? Dá sa zvyknúť na všetko, ber to, ako fakt a snaž sa tomu prispôsobiť. Chápem, že sa cítiš sama a že všetko je na Tebe.
od 7:00 do 18:00 má pracovnú dobu ? Alebo odchádza o 7:00 a prichádza o 18:00 ?
Ak je to tá druhá možnosť , tak asi za prácou cestuje , lebo je s ňou spokojný a finančne ohodnotený. Buď rada, že má prácu a postará sa o Vás . Víkendy je s Vami - to je super . Nájdi si nejakú kamošku s dieťaťom a čas Ti ujde rýchlejšie , vyplníš čas pobavíš sa s dospelou osobou.
nechcem ta kritizovat ale ja som si nemohla dovolit byt bez prace dlhsie ako pol roka... proste muz nezarobil tolko aby sme v klude fungovali... cize som sa vracala do prace... Chapem ze sa citis s malou sama, ale ber to tak ze zaraba aby si ty nemusela do roboty... prehodnot to a budes sa tesit
A to má takú oficiálnu pracovnú dobu? Či je to jeho firma? aj predtým, keď ste nemali dieťa, tak dlho robil?
ja som preč z domu kazdy den od 7mej do pol 6...a to som žena, viac povinností doma než chlap...pred 7mou vypadnem, 5 minut pred pol 6 pridem domov..bohuzial, nemam pracu 15 minut od domu, ale 14 kilometrov..neda sa inak.. je asi jedno aku pracu by mal, nie? tak ci tak by musel do nej chodit, odist z domu....vela vela vela vela zien je doma samych s detmi, ako inak to chces urobit? aby aj bol doma a aby aj zarabal peniaze...
už si dospelá, veľká baba ...naozaj nie je dovod na smutok, muza mas doma cely vikend..čo by iné za to dali...musiš vediet aj so samotou "bojovať". nie sme uz male deti, aby pri nás nonstop niekto bol....nemyslim to v zlom..bolo by asi fajn prehodnotiť trosicka svoje myslenie a zavislosť na mužovi....ublizujes si inak tym len sama sebe....
@kilimi ked som byvala v Petrzalke a pracu som mala na Patronke tak som tiez takto byvala prec z domu (normalna praca na Full Time od 8 do 17 s hodinovou pauzou na obed + cesta tam a spat), takze sa mi na tom nezda nic nevzycajne. Teraz byvame mimo BA a keby som nerobila z domu, tak by som cestovala denne este minimalne o hodinu viac....
@kilimi môj muž je živnostník a prvé roky 7 dní v týždni odchádzal z domu okolo 6-7 a vracal sa 21:30. O volných víkendoch som mohla len snívať. Tiež mi pri deťoch prepínalo, hlavne keď bolo zlé počasie s nikam sa nedalo ísť.
Prečkať zimu je najhoršie, na jar keď budete s dcérou viac vonku medzi ľuďmi a aj ona už bude väčšia tak to bude v pohode, uvidíš.
@kilimi ahoj, manžel odvedie syna ráno do škôlky o 07.15.
Príde domov zhruba niečo pred polnocou alebo po. Víkendy má pre nás. Syna cez týždeň vidí iba ráno, zhruba 45 min. Večer pred spaním s ním voláme cez kameru. V piatok po práci robí veľký nákup, doma je zhruba o tej 19 tej. Ten aj následne vynesie a poukladá. V piatok robím pre nás veľkú rodinnú večeru ( aj keď som pracovala), kde sa všetci traja pekne v kľude stretneme za krásnym stolom s dobrým jedlom a porozprávame sa. Zahájime čas pre rodinu 🥰 . A manžel chodí s malým k lekárovi. Ja som bývala na OČR.
Inak je všetko v mojej réžii. A aj keď som chorá. Je to niekedy veľmi náročné. No takto sme mali nastavené pravidlá pred tým ako sme si zakladali rodinu. Držíme sa ich. Samozrejme, ak je nutné dá sa urobiť výnimka a prispôsobiť sa.
Ja by som bola šťastná ak by prišiel domov každý deň pred tou 19 tou hod. A o synovi ani nevravím.
@kilimi moj vyraza o piatej a prichadza o siestej...a tu sme..a to sa este tesim ako dobre, ze ma kazdy druhy vikend volny... predtym robil 3 tyzdne vkuse 12-tky a tyzden volna... a ja doma s novorodencom...a tak som si zvykla... mam vzdy upratane, lebo najvacsi bordel je ked je muz doma.. varim len vecere, lebo my s malym zjeme malinko... chodim do fitka, aj s drobcom.. cely den ai manazujem, nakupujem, venujem sa dietatku a vikendy mame rodinne... mne to vyhovuje... aspon doma nelenosim, lebo ak je muz doma, tak zasa robi vsetko on a ja nehnem ani brvou...
@kilimi daj dieťa do jasieľ a nájdite si obaja prácu od 7,00- do 15,00. Bude to OK? Treba si určiť priority. Neviem, čo fňukáš, manžel nie je na to, aby ti robil animátora, víkendy má voľné, vieš čo by za to dali manželky lekárov, ktorí sa v tejto dobe chodia domov len vyspať a voľný víkend nezažili už poriadne dlho? A čo ženy, ktoré majú muža na týždňovkách, alebo príde raz za tri mesiace? Buď rada, že máš možnosť byť s dieťaťom, vidieť jeho pokroky, venovať sa mu. O dva týždne sú Vianoce, voľna bude o trošku viac.
@mamamasama Tak to máš super, keď vyráža o piatej a prichádza o šiestej. To je preč len hodinku. 😂
@kilimi môj ide ráno o pol 6 a prichádza večer o 19,v lete aj neskôr, ja som si zvykla! Na deťoch je to vidieť, že im chýba tatino! Keď je nahodou v roku pár dní, keď je doma, tak deti sú z toho hotové! Staršia sa teší, že pôjde do školy s tatinom a malý na ňom visí tiež keď je doma! Ja som si tak zvykla, ze keď je doma náhodou dlhšie, tak mi už zavadzia 😂😂😂
A ja ťa úplne chápem.. Ja stále tvrdím, že veľa pracujeme. Myslím ľudia tak všeobecne... Celé dni preč z domu... A vlastne načo? Načo sa toľko všetkého produkuje? Zaťažuje planétu? A pritom čas je neúprosný a namiesto toho, aby sme ho trávili efektívne s najbližšími a/alebo sami so sebou pri svojich vlastných záľubách, ho "zabíjame" neúmerne veľa v práci. Áno, pracovať je super (prispieť aj vlastným pričinením do spoločnosti, realizovať sa, rásť, posúvať sa vpred,...), zarábať je super, ale príde mi ten čas väčšinou nesprávne rozdelený...
V každom prípade.. trápiť sa tým nemá význam, ak nie je možnosť na nejakú zmenu. Treba si brať z toho to pozitívne -> má prácu, máte peniaze, ty nemusíš pracovať a môžeš sa naplno venovať spoločnému dieťatku, víkendy môžete byť celé spolu... Skôr sa zamerať na to, že máte s dieťaťom čas počas týždňa venovať sa sami sebe navzájom (využi to čo najefektívnejšie) a/alebo môžete spoločne s nejakou mamičkou, kt. je na tom rovnako tráviť spolu čas a zas cez víkend čo najefektívnejšie využi čas spoločne s manželom/tatinom... 🙂 Preorientuj svoju pozornosť skôr na to pozitívne, pekné...
tak chod robit ty a uziv rodinu a on bude cez den s malou a ty uz nebudes smutna ze ti s nou nepomaha
Ano, je to normalne. Ja aj moj muz pravidelne robime 8.00 az 18.00, niekedy aj dlhsie a muz obcas aj vikendy/sviatky.. uz nezijeme v dobe, ked sa robilo 8.00-16.00, hlavne vo vacsich mestach to tak nefunguje... Moja kolegyna ma muza, ktory robi 7.00-20.00 a ten ozaj ani dceru nevidi..
Tiež to máme podobne, posledný rok 5:30 - 19:00, víkendy 8:00 - 19:00. Samota mi nevadí, len občas nestíham obriadiť domácnosť na takú úroveň, s akou by som bola spokojná. 😅
Takže ťa chápem. Keď je zlý deň, proste človeku príde občas smutno, ale to je asi normálne. Štastie, že tá práca je. 🙂
@estrella5 áno, pracujeme veľa. A vieš prečo? Lebo nenažraných pár percent populácie má stále málo. 🙁 Pred rokmi som pracovala vo finančnej sfére, mohutne sa vtedy digitalizovalo, šéfovia nadšení, že aké to bude super, koľko práce sa ušetrí a bla bla...No ale čo mal z toho zamestnanec? Samozrejme nič, práce mal rovnako veľa, keď mu aj nejakej práce vďaka "pokroku" ubudlo, dostal inú, aby zase ťahal ako mulica. A tak to funguje aj globálne. Z technológií a pokroku má prospech len elita, plebs musi naďalej tvrdo pracovat. A mám pocit, že čím ďalej viac, aby si udržal životnú úroveň. Teraz je to viditeľné len u slabo ohodnotenych profesií, ale postupne žiaľ "kľakne" aj stredná trieda. A bude to samozrejme kvôli nezaočkovanym, nie kvôli nenazranosti elít 😁
Je to ok ľudia bežne robia 12 aj cez víkendy denné-nočné a s odchodom a príchodom domov sú preč aj 13-14hodín a aj pri 8hod. pracovnej dobe tiež nevidím na tom nič, čo by nebolo na tom čase ok. A keď ti to vadí tak sa vymeň s ním.
@kilimi úplne v pohode, aj môj manžel tak pracuje, dokonca aj cez víkend, niekedy príde domov skôr ale robí aj 10 dní v kuse a potom dva max tri dni voľno a doma mám zachvíľku 1,5 ročné dvojičky. Je mi samozrejme smutno že je toľko v práci ale čo už narobím. Práca ho baví a keď musí tak musí. Večer samozrejme keď príde, naje sa, osprchuje a hra sa s deťmi každý jeden večer.

Kym bude treba platit ucty a chodit do prace, tak si prilis nepomozete. Ak na to mate, tak nech si urobi 2-3 mesiace volno a zostane chvilu doma na neplatenom volne. Ak na to nemate,...