Neviem zvládnuť upratovanie: Ako sa naučiť?
Aku najednoduchsiu pracu ste zazili ze sa neboli schopni ju noví zamestnanci naucit? Neviem pracovat ako upratovacka. Nestiham a zle umyvam stoly, šmuhy bola som vyhresena, vylejem vodu, padne mi to a to, poculi ste nieco podobné, robim to treti tyzden.
Popravde spadnutie metly katastrofa nie je, to ze nevieš utrieť bez flakov stôl, nestíhaš... musíš sa ty zamyslieť a prísť na to prečo, čo robíš zle. Handry v priestoroch sa používajú viaceré bežne, každá na ine povrchy.. to by mňa trápilo najmenej, viac by ma trápilo aby si zabudla handru jiekde kde nemá čo hľadať:D skus si to napísať na papier, čo máš upratovať(lebo nevieme aké priestory, čo vôbec máš robitz popravde metlu som na firmach nevidela dlho. Nepouzivame roky ak neratam sklad kde je fakt za vedra spiny) za koľko a daj si to do bodov... napr miestnosti 1, pozbierať smeti, utrieť plochy, utrieť sklo, utrieť podlahu. K tomu handra 1, handra 2...
A to koľko máš rokov a aké vzdelanie, keď nevieš upratovať? Mama Ťa k ničomu neviedla? Máš v tej práci nejaký systém?
@simca06022011 tu v hoteloch tie normy nie su az tak striktne, ale na vsetkych dohliada sefka upratovaciek, kontroluje izby, zodpoveda za ne. Ale system musia mat, to nebude take leharo ako upratovat v skole ci u lekara, pravdupovediac, musi to byt zahul
@tenerifka mudro, ved niektore zeny co peru utierky so slipami su schopne utriet wc handrou pohare na pitie na izbe alebo chladnicku 🤮
@babulkomale fuj, hrozné niečo. to fakt niekto toto spolu perie? ale čo sa čudujem, veď niektoré otázky čo tu odzneli, možné je všetko
Ja si nemyslim, ze je upratovanie jednoducha praca. Netreba na nu vzdelanie odborne a je malo platena, ale uprimne, dobre a zaroven efektivne vie malokto upratovat.

@tenerifka ja som pracovala pre firmu ktorá robila presne plány "upratovania" ako doplnok k produktom. Presne sa museli naucit co na čo používať, koľko, čím... A aj postup, v bodoch, aby nebol chaos... vtedy dom aj čítala zr napr chyžné vo veľkých hoteloch tak po svete pracujú, inak by nestihali/boli neprimerane unavené. Keď to robia systematicky tak potom chaos nemajú.