Odišli by ste zo stabilného zamestnania?
Odisli by ste z dobreho zamestnania s dobrym sefom a kde mate na starost veci ktore viete dokonale ale uz je to stereotyp do druheho rovnakeho zamerania s tym ze si bude treba nastudovat X dalsich veci ale nic co by sa nedalo zvladnut a s urcitou moznostou rastu ci uz platovo ci uz zaradenim? Za aku sumu? Mne ponukaju zo 900€ ale co ak mi v terajsom ponuknu rovnaky plat? Musim sa rozhodnut do tyzdna 🙂
@hiro nelaka ta nahodou firma na D ? za mna by som si riadne zvazila nie je vzdy zlato co sa blisti a mozno to pouzi ako pakh na zvysenie platu v aktualnej praci
@hiro tak povedala by som v terajšej práci že mám ponuku s vyšším platom a počkala ako sa vyjadria. Ak zvýšia, zostala by som. Ak nie, odišla by som.
@hiro nie nie je to blbe. U nas vo firme mame niekolko takych, co sa vratili a nikto to neriesil, skratka sa vratili. A isla by som do toho, zmena a zvysenie platu. A este by som pytala viac 🙂
No mna najviac zaujalo ze tam mas 100k riadkov nezdokumentovaneho kodu. 🙂 to musi byt super firma teraz. Ako dokumentacia je casto z casovych dovodov vsade az na poslednom mieste , ale toto je extrem 🙂 . Ak si ozaj dobry koder , nemusis byt ani na TPP , ako kontraktor si kludne prides na 400€+ za MD. Ale to vzdy zalezi od tvojich priorit a zivitnej situacie. Ak nemsli s platom problem, pytal si samozrejme malo. 🙂
@hiro ja som tak odisla z predchadzajuceho zamestnania bo casom by ma to tahalo dole, kedze nove skusenosti by som nenaberala a len by som stagnovala ... verim ze v dlhodobom horizonte mi to prida viac ako len tu sumu na vyplate co by som mala na tej povodnej pozicii. Ked som si predstavila, ze napriklad za 5 rokov by som si "musela" hladat nieco nove s takmer ziadnym posunom vo vedomostiach a skusenostiach, neviem ako by som dopadla. Nie vzdy je to len o tej aktualnej mzde. Samozrejme treba zvazit vsetko dolezite okolo. Drzim palce, nech sa rozhodnes tak, aby si bol spokojny.
Neisla by som ale to zalezi iba od teba ako si nastaveny a aka je vlastne tvoja motivacia, ci iba peniaze alebo sa aj niekam posunut. Ja po 20 odpracovanych rokoch chcem uz iba stereotyp aby som mala cas pre rodinu. Par znamych takto spekulovalo a vacsinou to nedopadlo dobre.
@barborachors kde sekaju stavy? Je milion ponuk na profesii,ludom sa nechce robit skôr
@hiro tak ty vieš ake ostane benefity ponúkajú firmy ty si vieš porovnať.. ktorá práca je bližšie k domu, či je možnost full remote.. v novej práci nevies na aký kolektív narazis..ale ak nevyskúšas tak sa nikam neposunies.. len treba brať do úvahy, že tam bude 3m skúšobná doba. . poprípade by som v starej firme vyskúšala ísť za šéfom, že máš offer inde a ako sa k tomu postavia..možno ti navýšia plat a bude vybavené ak je to len o peniazoch..
@hiro ja by som išla je to nova výzva a naučíš sa niečo uz len fakt ze o tom uvazujes hovori o tom ze chces mozno zmeniť ten stereotyp. Zivot je aj o raste a vyssi plat potesi tiez😊 Drzim palce
@mamina7070 Nie...`
@liv1 Tak z tych riadkov je jasne ze asi nie spisovatel 🙂 Vacsinu casu vyvojar ale aj onsite integrator pre zahranicnych zakaznikov, skolitel (to je ale pre mna utrpenie, jedine to ze milujem cestovanie tak som to prezil 🙂 ) a tak....
@marek_k Je to extrem. Bude to poprask. Je to kompletne novy cely backend pre dolezitych zakaznikov. Kazdy pise "ked budes mat cas tak sprav este toto" ale nikto mi nenapisal ze ked budes mat cas sprav dokumentaciu 🙂 To nikomu za mesiac nevysvetlim. Este ma napadlo ze by som im pomahal na nejaku zmluvu po veceroch lebo aj tak budu pisat volat este aspon rok ze co a ako...
@ibatanecnica Ved to asi aj spravia... ale za tu istu sumu im tam nezostanem ani pre par sto navyse. Som tam par rokov a zvysovanie platu je tam bieda oproti novej kde je garantovane kazdy rok. Ja nie som ten co sa bude chodit obhajovat pred zahranicne komisie ze aha toto viem, toto robim, zasluzim si - tak to bolo popisane v internych dokumentoch. Hadam to maju oni sami vediet ci som pre nich dolezity ci nie. A nakoniec ked im to poviem tak nie je cesty spat - uvedomia si co bolo treba - takze tu dokumentaciu tak ci tak budem musiet spravit a novy clovek za mna/ku mne by bol istotne nejaky novy prijaty (lebo ja by som uz bol neisty 🙂 ) - len na jeho zaskolenie by mali viac casu ak by som zostal.
Vcera som tomu daval 80%, dnes 90%... Lakaju ma nove veci do coho sa ponorim, pozicia tiez nie je na zahodenie, ked na nu rovno nastupim tak sa usetrim tiez podobneho posudzovania ci si ju zasluzim (to maju v tej novej v pravidlach na povysenie). Tretinu ludi tam poznam, v tej budove som uz pracoval, je to 200m dalej co som teraz takze moc sa toho nezmeni.
Chcela by som, aby sucasny zamestnavatel dorovnal platovo… alebo aby sa aspon priblizil. Ale to som ja, v praci mam rada istu mieru stereotypu, dava mi to pocit kontroly a istoty a nerada menim kolektivy. Cize zalezi na tvojej povahe, o peniazoch to nebude lebo ak si dobry, tak platovo ti tu ponuku asi dorovnaju.
@hiro tak v tom prípade nie je o čom. Zmeň prácu. Ja mám tiež rada nové veci, zmeny, výzvy. Človek už keď cíti že je potrebná zmena, treba spraviť ten krok
@hiro ja nie, pre mna vsetko to, co si vymenoval, je dolezitejsie ako peniaze. Bola by to neistota, co sa tyka kolektivu, stability pracovneho pomeru. Nespominas, ci by ti hned dali dobu neurcitu, ako skusobna doba… Ak su dovodom peniaze, tak skus na nich tak, ze ten financny rozdiel je zanedbatelny, ze za viac by si siel.
Išla by som do toho. Ha sama som menila prácu v septembri a najlepšie rozhodnutie. Hlavne sa môžem rozvíjať vedomostne a stále nové veci a projekty. Pochopila som, že pracuješ v IT sektore, taki ľudia sú neustále hľadaní
@hiro je to o prioritách, ak nemáš ambície a chceš mať pokoj, ostaň v stereotype, ak sa chceš rozvýjať a posúvať sa dopredu, choď do inej práce, kde budeš mať nával nových povinností, ja robím vo firme, kde som na nižšej pozícii mala stereotyp a teraz mi dali vyššiu, vyšší plat, no na úkor čoho? toho, že furt ma bombardujú, že niečo chcú, momentálne som na PN, aby som si oddýchla, neviem či som dobre urobila, no za 4 roky sa projekt končí a budem si hľadať stereotypnú prácu radšej.....
😝
@hiro Ja by som sla hned. Ked to neni uplne mimo odbor ani daka beznadejna firma, co teraz rychlo hajruje a k 2 roky skrachuje... pripadne ma velku fluktuaciu... Mna takto nalákali do novej firmy, dali mi o 1000 euro viac... v starej firme mi povedali, ze kvoli tabulkam mi mozu dat max o 200 euro viac, takze nebolo o com. Okrem toho som sa v tejto firme naucila milion novych odbornych veci a je orientovana na vysledok, nie na proces. A nebol to korporat, takze osviezujuca zmena. Vo firme som dodnes a som velmi spokojna. Tiez robim v oblasti IT. Aaaa so mnou nastupoval chalan, zapytal si viac... potom, ked ho vzali, siel do svojej starej firmy. Tam mu ponukli rovnako... a potom siel este do tej nasej novej firmy a vypytal este viac 😄 iterativny pristup.
takže nevedela som ze si iteckar. To je úplne ina kategória. A to rozhodnutie do tyzdna je o tom ze mne by sa len jednoducho nepacil ten natlak ale asi im niekto odchadza. Ale vymenit istotu za 900 mesacne.... neviem. Pre niekoho poklad pre niekoho drobné....

@stastnamanzelka určite, niekde to môže byť ine