icon

Opatrovateľka v Nemecku verzus práca v kancelárii

nattinatta
11. jún 2022

Čaute, mám možnosť ísť do De pracovať ako opatrovateľka (viem po nemecky) a popritom mám pracovnú ponuku do kanclu cca za 700€
Viem nepatrí to sem ale neviem si rady ani nikoho skym by som sa poradila.
Ale bojím sa od kinetozy 🤢
Ktorú prácu by som si mala vybrať? Rady vaše?
Ďakujem ☺️☺️☺️☺️☺️

cyberk
•
11. jún 2022

vies nemecky a zvazujes ponuku za 700e alebo utierat niekomu rite? :D ja by som na tvojom mieste mierila vyssie, ale ak nemas na vyber zatial tak asi ten kancel, tam mas moznost aj nejak pracovne stupat...

elizabet173
•
11. jún 2022

@nattinatta 700 eur je malo na Slovensko, nie sa este trepat do Nemecka a mat zodpovednost za zive tvory

mpg
•
11. jún 2022

@nattinatta Dá sa ísť aj ako opatrovateľka, zlepšiť si jazyk a vidieť ako sa tam žije, ale neoplatí sa to robiť dlho. O nejaké dva roky by som si radšej našla miesto na Slovensku.

svetlonos
•
11. jún 2022

No pozri, pokial ti 700€ na Sk staci na zivot, pride mi kancelaria lepsia. Nenapisala si ako by si bola v Nemecku platena ako opatrovatelka. Ci by si tam robila na zivnost alebo v domove dochodcov ako zamestnanec atd. Napis viac info. Aj teda, pokial uz mas konkretneho “pacienta” , ci ide o leziaceho alebo mobilneho, diagnozu.

nattinatta
autor
•
11. jún 2022

@svetlonos no 700 je mi malo, ale som doma, ide o prácu na živnosť a ide o mobilnú pacientku, domáce práce robiť atď...plat na 4 týždne 2000€ a 4 doma alebo keď chcem si privyrobiť viac tak na zaskok chodiť

pieksamaki
•
11. jún 2022

@nattinatta zavisi co ta viac bavi...

buberova
•
11. jún 2022

Ja by som bezkonkurenčne ostala na SK v kancli

ildiko36
•
11. jún 2022

@nattinatta zalezi na tom kolko ti daju v rakusku, a ci si slobodna alebo maš deti, ked mas manzela a tiez zarobý by som zvolila Sk, ked si slobodna a viac núkajú tak At

svetlonos
•
11. jún 2022

@nattinatta uz si si vyratala, kolko ti u zych 2000€ ostane po odratani poistenia a daní ?
Ak by si to mala uz v cistom, po odratani vsetkych nakladov, tak zarobis 1000€ mesacne - celkom ok.

A vsak z toho musis odratat este naklady, tak ani neuvazuj o tom.
Minimalne 180€ zdravotne poistenie, cestovne tiez okolo 100€
To by si mala rovnako ako na Sk za sedenie v kancelari, ci je oproti opatrovaniu fajn.
Po mesiaci budes rada, ze si oddichnes a nie este pravidelne tahat extra turnusy.

svetlonos
•
11. jún 2022

@ildiko36 Ahoj, ona dostala ponuku v Nemecku. Tam je to horsie platene, pokial sa nic nezmenilo a su tam az mesacne turnusy koli dialke. Rakusko je lepsie.

ildiko36
•
11. jún 2022

@svetlonos jaj som to prehliadla, ja robim v De ale ako intenzivna zdrav sestra a 2tt turnusy, len momentalne som na materskej.Ja sa nezťažujem

svetlonos
•
11. jún 2022

@ildiko36 ano zdravotne sestry su na tom podstatne lepsie 🙂 to je ine.

ritalein
•
11. jún 2022

@nattinatta vela zalezi, ci ten plat mas v cistom. Ak nie, tak nad DE ani neuvazuj. Sice mas 2000 € na 4 tyzdne, ale 4 si doma bez platu - cize na mesiac mas 1000 €, z toho ak mas este zaplatiť odvody, cestu...

dagmarovita
•
11. jún 2022

kancel je lepsí, ak chces oatat na Slovensku. 2000 minus odvody za oba mesiace, co je vies kolko? Si tam kde by si bola v kancli, ..na 700 a nemas cele poistenie ani platené, co je zle.

melanta
•
12. jún 2022

Plat v DE za mesiac 2000 eur, potom si mesiac doma. Čiže ak to spriemeruješ s mesiacom kedy si doma, tak to vyjde na mesiac 1000 eur mínus odvody. Takže v podstate to nevyjde viac ako tá práca v kancelárii. Prečo potom ísť fyzicky pracovať mimo SR keď v podstate zarobíš rovnako ako v kancelárii doma?

lusyyy36
•
12. jún 2022

No 1000e aj v čisto je strasne malo. Ja bývam v at, mam v cistom o dosť viac a teda je to o hubu

mpg
•
12. jún 2022

@melanta Po odpočítaní odvodov a daní nevyjde viac ako 700€ mesačne, ale ona bude robiť len jeden mesiac a jeden volno, to je akoby na pol úväzku.

slovakboy
•
12. jún 2022

@nattinatta neviem koľko máš rokov ale predpokladám že si mladá a slobodná. Ak chceš začať pracovať tak nepozeraj len na peniaze ale na perspektívu do budúcna. Pracuj niekde kde sa niečo nové naučíš a môžeš do budúcna využiť.

17alexis
•
12. jún 2022

@nattinatta za tych 700€ mas vyuzivat aj nemcinu, ci nie? Lebo ja mam v kancli daleko viac, denne komunikujem nemecky. Bud by som si hladala pracu za viac penazi s nemcinou alebo sla radsej tu opatrovatelku robit, kde si viac zlepsis jazyk. Priebezne si mozes hladat na SK pracu s nemcinou a normalnym platom.

pieksamaki
•
1. sep 2022

@nattinatta ako si dopadla....vycestovala si?

nattinatta
autor
•
3. sep 2022

@pieksamaki nie keď som si to všetko vypočítala tak ani sa neoplatí