icon

Plat lekára

betkary
5. aug 2015

ahojte baby, koľko vlastne zarábajú lekári?

Jeden kamoš mi povedal že je veľmi spokojný, má ženu aj dieťa a žije si dobre, robí v štátnej nemocnici a potom väčšina len plače.
Neviem čo si mám o tom myslieť. :D

aga2011
5. aug 2015

tak zalezi ci ma atestacie, aku ma prax, ci ma sukromne ambulancie alebo sluzi iba v nemocnici.. ale myslim,ze teraz to maju lekari platovo velmi dobre.

brnka
5. aug 2015

netusim, kolko zarabaju, ale nepoznam ziadneho lekara, ktory by sa mal zle 😝

jaruskatt
5. aug 2015

no záleží od odrobených rokov, atestácií... ale cca od 800 do 2000€. Mnoho ich berie služby navyše, nočné, sviatky... Nezávidím im tie peniaze.

sense
5. aug 2015

myslim ze je jedno kolko lekar alebo niekto iny...su proste ludia kt. ku stastiu a spokojnosti staci malo a su ludia kt. nebudu spokojni ani s par tisicmi mesacne...

janinah
5. aug 2015

ono ľudia závidia plat...nevidia čo je za tým.....každá práca má zodpovednosť,ale ak pracovník urobí chybu,tak väčšinou sa dá opraviť,ak urobí chybu lekár,tak...teda ju urobiť nesmie a to je na človeka obrovský tlak ,píšem o normálnych ľudských lekároch......tiež plat závisí od služieb,sú služby v nemocnici a potom aj služby po telefone /si doma,ale v pohotovosti,nedáš si víno na večeru s manželkou,lebo čo ked ťa odvolajú na operačku,neideš s dieťaťom na výlet,lebo musíš byť v dosahu nemocnice..../ po nočnej v nemocnici má lekár odísť domov a spať-toto sa deje málokedy,lebo prevádzka odd. to nedovolí....mňa vždy pobavia tie priemerné platy lekárov a hlavne sestier,čo udávajú v médiách,je niekolko "vyvolených" v nemocniciach s ozaj vysokými platmi a tí to vytiahnu tie priemery...tiež treba vidieť počet odrobených hodín na ten-ktorý plat....naša spoločnosť kričí-lekár má veľa....ale mala by kričať- ostatní /sestričky napr. / majú málo-vzhľadom na ceny v bežnom živote a životnú úroveň....

janinah
5. aug 2015

@sense súhlasím..