Plat lekára
ahojte baby, koľko vlastne zarábajú lekári?
Jeden kamoš mi povedal že je veľmi spokojný, má ženu aj dieťa a žije si dobre, robí v štátnej nemocnici a potom väčšina len plače.
Neviem čo si mám o tom myslieť. :D
no záleží od odrobených rokov, atestácií... ale cca od 800 do 2000€. Mnoho ich berie služby navyše, nočné, sviatky... Nezávidím im tie peniaze.
myslim ze je jedno kolko lekar alebo niekto iny...su proste ludia kt. ku stastiu a spokojnosti staci malo a su ludia kt. nebudu spokojni ani s par tisicmi mesacne...
ono ľudia závidia plat...nevidia čo je za tým.....každá práca má zodpovednosť,ale ak pracovník urobí chybu,tak väčšinou sa dá opraviť,ak urobí chybu lekár,tak...teda ju urobiť nesmie a to je na človeka obrovský tlak ,píšem o normálnych ľudských lekároch......tiež plat závisí od služieb,sú služby v nemocnici a potom aj služby po telefone /si doma,ale v pohotovosti,nedáš si víno na večeru s manželkou,lebo čo ked ťa odvolajú na operačku,neideš s dieťaťom na výlet,lebo musíš byť v dosahu nemocnice..../ po nočnej v nemocnici má lekár odísť domov a spať-toto sa deje málokedy,lebo prevádzka odd. to nedovolí....mňa vždy pobavia tie priemerné platy lekárov a hlavne sestier,čo udávajú v médiách,je niekolko "vyvolených" v nemocniciach s ozaj vysokými platmi a tí to vytiahnu tie priemery...tiež treba vidieť počet odrobených hodín na ten-ktorý plat....naša spoločnosť kričí-lekár má veľa....ale mala by kričať- ostatní /sestričky napr. / majú málo-vzhľadom na ceny v bežnom živote a životnú úroveň....

tak zalezi ci ma atestacie, aku ma prax, ci ma sukromne ambulancie alebo sluzi iba v nemocnici.. ale myslim,ze teraz to maju lekari platovo velmi dobre.