icon

Práca až do pôrodu

zlatesrdce
21. feb 2017

Ahojte je tu niektorá taká čo pracuje až do pôrodu? (napr. živnostníčka) ...ako ťažko sa to niekomu vysvetľuje.

Strana
z3
alaguema
21. feb 2017

@zlatesrdce ja som pracovala až takmer do pôrodu pri prvom tehotenstve a nikomu som nič nevysvetľovala.

majusqa77
21. feb 2017

@zlatesrdce a komu to chces vysvetlovat?

eeffka
21. feb 2017

@zlatesrdce tiez nechapem.. co a komu chces vysvetlovat? Robis ? robim. Ende. Ked sa niekomu nepaci tu je moj ucet poprosim takych 700e na zaciatok a si sadkam a vylozim nohy.

nyusika
21. feb 2017

pokial je zena ale zamestnana, tak musi nastupit na MD najneskort sest tyzdnov pred planovanym dnom porodu.
inak straca narok na MP.
niekedy sa vsak dohodnu so zamestnavatelom, ze ju papierovo posle na matersku a robi dalej.
nikomu nic vysvetlovat netreba, kazda zena sa inak citi a zvlada tehotenstvo.

mijo53
21. feb 2017

@zlatesrdce živnostníčka môže pracovať aj počas poberania materského, lebo to je kategória, ktorá len tak jednoducho nemôže ukončiť svoju prácu, zamestnanec nemôže pracovať v tej práci, z ktorej berie materské, nesmie mať odvody, kto pracuje, tak iba na čierno, ak by sa niečo stalo zamestnávateľ by mal problém

majusqa77
21. feb 2017

@mijo53 prosim ta, nezavadzaj. pracovat sa moze aj popri materskej, len to musi byt ina zmluva/dohoda, kludne aj v tej istej firme. takze ziadne nacierno..

zlatesrdce
autor
21. feb 2017

Ja viem, že nemusím nikomu nič vysvetlovať... ani to nerobím len keď spomeniem že som bola ešte v práci tak ma zaskočia reakcie mamičiek. Bola som zvedavá či s tým máte skúsenosti...

eeffka
21. feb 2017

@zlatesrdce boli to reakcie nezamestnanych mamiciek ci mamiciek na dlhorocnej RD? lebo toto je podla mna skupina co sa ma co najmenej vyjadrovat k situacii.
Ked sa to tak vezme ja som robila naozaj do porodu 🙂 ma pichlo pri domacej praci a uz sme isli.

zlatesrdce
autor
21. feb 2017

@eeffka práve ide o zaslúžila matky radšej ani nehovorím ako sa chystám po pôrode robiť

zlatesrdce
autor
21. feb 2017

@majusqa77 tak stretnem v obchode alebo na ulici iné mamička a keď spomeniem tak že preboha užívaj materskú na čo sa naháňať ...ako dnes mi to tak zle padlo človek nevie či vysvetľovať či nechať tak

estee684
21. feb 2017

@zlatesrdce mno ja robim este stale (nie fyzicky narocnu pracu) a zrovna dnes aj u dr aj v praci na mna pozerali ako na blazna, ze preco este nejdem na md, takze chapem ako sa citis pri reakciach okolia..nic si z toho nerob 🙂

lillian13
21. feb 2017

Moja, nikomu nic nevysvetluj. Manzel ma firmu a chapem ako to bezi, clovek musi makat, aby zarobil na vyplaty,na odvody,na najom. A nieco take ako uzi si volno alebo dovolenku sa neda na 100%. Clovek stale mysli na pracu :slight_smile. My tiez cakame babatko a pomaly sa pripravujem na to ked odidem na matersku.No to neznamena, ze potom vypnem a nebude ma zaujmat nic co sa deje vo firme. Ak a budem zvladat, budem sa snazit manzelovi pomoct.

lullaby126
21. feb 2017

ja by som to s nikým neriešila, ak by som nemusela dochádzať 50km a mohla robiť z domu, pokojne pracujem aj do pôrodu aspoň by sa doma nenudila ako teraz 🙂

bluka2
21. feb 2017

Divim sa, ze ta take reakcie zaujimaju az tak, ze je z toho tema;
divim sa, ze sa niekomu k tomu chce rozdavat take komentare, ze "uzivaj si matersku"
...nechapacka 🙂

bluka2
21. feb 2017

Ps. urcite je tu kopec takych zien

stella2x
21. feb 2017

mne lekar povedal rano na poradni, ze o 13-tej idem na sekciu a ja som este predtym isla na danovy urad vyzdvihnut jedno potvrdenie, pretoze plna moc bola na mna...pracovala som do posledneho dna...a po navrate domov som robila danove priznania...ked si chces udrzat karieru niekedy nemas na vyber...stretavam sa s tym, ze mamicky na riadnej materskej si klopkaju na celo a za chrbatom ma ohovaraju, ako to mozem tomu dietatku urobit...nehovorim, ze som takto stastna, ale vybrala som si pracovat popri dietatu...moze ta ukludnit fakt, ze ked budes mat 40 budes mat zabehnutu firmu-karieru a tie mamicky na materskej to budu len rozbiehat...zalezi od uhla pohladu

lucka8787
21. feb 2017

@nyusika neviem ktorý zamestnávateľ si zobere na triko to, ze mu tam pracuje mamina ktorá mala byť uz davno doma,.Ak by sa niečo stalo.áno z hľadiska peňazí je to mozno lukratívne ale je to naozaj zvláštny postup, ze papierovo som na MD ale ešte pracujem.je to mimo tému ale nedalo mi nereagovat

hettinka
21. feb 2017

@zlatesrdce ja som pracovala do 30. júna a dieťa sa narodilo 7. júla ... bola som v pohode, práveže som sa lepšie cítila týžden pred pôrodom, ako 2 mesiace pred.
Ale závisí aj od typu práce, ja som chodila učiť jazykové kurzy a len 2x do týždňa, nie plný úväzok. A do práce som sa vrátila 2 mesiace po pôrode, ale tiež nie naplno.

majusqa77
21. feb 2017

@lucka8787 ake zoberie na triko? Ved robi oficialne... ...a stat sa ti moze aj ako netehotnej...

rutie
21. feb 2017

A ked ma zasluzila matka doma rocne dieta a caka druhe, to ho da 6 tyzdnov pred porodom do tyzdenych jasli, ci do decaku? Nerozumiem napriklad, preco by napriklad uctovnicka nemohla pracovat az do porodu? Ja som pracovala z domu pri 4 tehotenstvach (nie plny uvazok) a nikdy som pracu neprerusila. V podstate len na 4 dni v porodnici. Ja si neviem predstavit, co sa da robit doma bez prace 6 tyzdnov pred porodom, ked zena este nema deti.

zlatesrdce
autor
21. feb 2017

@rutie dakujem presne tak to vnímam

zlatesrdce
autor
21. feb 2017

@estee684
@estee684
@estee684
@estee684
@estee684
@estee684
@estee684
@bluka2
@stella2x
@stella2x
@stella2x
@stella2x
@stella2x téma je z toho preto,lebo ma zaujima nazor iných žien, aj hormony hovoria svoje 🙂

rutie
21. feb 2017

@zlatesrdce A mimochodom, babatku je totalne sumafuk, ci pred porodom pracujes (asi nerobis nocne pri vycape v miestnom pohostinstve) alebo diksutujes na koniku v Marcovkach ci Aprilovkach 🙂

mijo53
21. feb 2017

@majusqa77 nezavádzam, je to tak, nemôže vykonávať tu istú prácu, z ktorej berie materské, môže mať zmluvu/dohodu u toho istého zamestnávateľa ale iné zaradenie, nestačí mať iba novú zmluvu s tou istou pracovnou náplňou

majusqa77
21. feb 2017

@mijo53 ja viem, ty pises o robote nacierno...

mijo53
21. feb 2017

@rutie tu účtovníčku si robila na živnosť?

lucka8787
21. feb 2017

@zlatesrdce a na čo si vlastne zakladala túto tému? Myslím si že každá ktorá môže pracuje až do poslednej chvíle...alebo si potrebovala počuť tie názory aby si si užívala babatko a nepracovala? Alebo o co ide?

mijo53
21. feb 2017

@lucka8787 no to je ta čierna práca ako som písala, neverím, že bola vypísaná na MD a oficiálne pracovala, lebo MD je nemocenská dávka a počas poberania nemocenskej dávky nemôžu byť odvody z toho PP, z ktorého berieš nemocenskú dávku

sense
21. feb 2017

Nemusis nikomu nic vysvetlovat, zrejme na svk to mozne nie je, ale v zahranici je bezne ze zeny robia az do porodu kedze ziadne take ze materska 6 tyzdnov pred porodom neexistuje... Mozno len sa im nezda ze si jefna z mala kt nenajde dve palicky na teste a uz rozmysla len nad tym ako ostat pn aby si uzivala matersku a potom sa rozculuje ze ma obmedzene vychadzky ked jej vlastne nic nie je

lucka8787
21. feb 2017

@zlatesrdce keď chceš pracovať tak pracuj, je to tvoja vec a ostatných si nevšímaj a nerieš ich.

Strana
z3