Práca až do pôrodu
Ahojte je tu niektorá taká čo pracuje až do pôrodu? (napr. živnostníčka) ...ako ťažko sa to niekomu vysvetľuje.
Inak najjednoduchsie je ist na tu MD, nemusis platit odvody ako szco ;) a neviem ako cez rodicak, mozno tiez nie.. neviem ci je to teraz mozne, mam iba starsiu skusenost, mama bola SZCO a mala vo vyssom veku dieta, na zivnost zamestnala kocku na polovicny pracovny a ona bola na md aj rd, popri tom jej zivnost bezala aj do prace chodila :D Oficialne samozrejme cez MD nie :D
a k MD.. mozu ju poberat obaja rodicia (nie naraz samozrejme..) , otec az do 3 rokov dietata sa mi zda... samozrejme nepobera sa MD a RD naraz. Moze byt mama na MD po porode, nasledne moze ist aj otec... ak uz ide o prispevky.
Vobec si nelam hlavu nad nazormi inych. Tie ta trapit nemusia. Ja som tiez pracovala z do porodu lebo som mala sedave zamestnanie. Ak ti to zdravotny stav a forma prace dovoli, tak kludne pracuj. Vela zien, teraz pracuje az do porodu a? Bohuzial doba je teraz taka a inak sa ani neda.

@elise ano, riesila som to v robote. zena bola 6 tyzdnov na PN a potom muz nastupil na md