Prečo sú mladí ľudia demotivovaní v práci?
Nedivím sa mladým ľuďom že majú takú veľkú demotivaciu v práci keď si veľa z nich uvedomuje že peniaze ktoré zarobia nie sú peniaze na dovolenky,veci, výlety alebo niečo iné čo ich robí šťastným ale na šetrenie na vlastnú budúcnosť, vlastné bývanie a nejaké úspory nakoľko je to dnes ťažké a ak zarobí nejaký mladý chalan plat 900-1300€ tak si všetci myslia že ako má byť z toho happy a pracovať o 106 ale mladí nie su hlúpi a vidia koľko stoja rôzne poplatky na úradoch, lekároch, nehnuteľnosti,potraviny alebo iné služby ktore sú potrebné k dôstojnemu životu.
@anonym_332dd2
Vďaka tomu zamestnávateľovi ten zamestnanec nepodochne od hladu!!!
Nech si založí živnosť keď je taký mudrlant
@zmrzlinka2021 presne. Ked nechce na nikoho robit, moze robit na seba. Len to sa bude musiet sakra obracat aby mal aspon tolko, kolko ma teraz ciste na ruku. A tie reci "Treba dat zamestnancom". Vsak nech zamestna ludi a moze im davat viac. Som si ista, ze by zrazu obratil kartu...
joooj rozcicani ste mladeznici.Hlavne ti,ktorym rodicia dali a kupili vsetko teraz nechapu ze v praci treba makat a vela sa na SK neda zarobit.Su profesie kde sa da,ale vacsina maka za akoze smiesny peniaz.Ved chod pracovat vonku na niekolko rokov a zarob si na nehnutelnost a hotovo.Ale vy pokial nedosiahnete vsetko a hlavne hned,tak radsej budete sediet doma ako socky.Hlavne ze mate svoju hrdost a za take peniaze nebudete na nikoho robit.Ale toto nikoho nezaujima.Dnes radsej zamestnaju patdesiatnika ako dvadsiatnika,lebo ten nespekuluje ale maka.Ale tym skodite hlavne sebe.Ved radsej nieco zarobit ako nic,casom ak budete sikovni mozte postupit.Ale ked ste hned na zaciatku nastaveni,ze vy si kladiete podmienky a vysku platu tak vas predbehnu ini,mozno aj z inej krajiny,ktorym bude aj ta tisicka dobra a vy budete sediet v detskej izbe a pozerat do stropu.
@viestta Odchádzajú tam kde budú môcť druhých zdierať vďaka svojej nenažranosti ešte viac....
@xopino si myslíš, ze v iných krajinách padajú pečene holuby priamo do huby? Tak nech sa paci, môžeš si ísť vyskúšať. A teraz nie, žeby som ta nejako vyhanala. Ale bolo by fajn zložiť si ružové okuliare a nečakal, že ti všetko spadne len tak do lona ale začať na sebe makať.
Teraz znu to co tieto generacei zasiali. Naco sa ucit na ZS, vsak dajak bude. Na strednu ist taku, co sa nerobia prijimacky a dajak ju dobojovta. Ked dojde na vysku, tak radsej nejaku lahku, aby stihali popri studiu aj "zit". No a potom skoncia zlate studentske cas a pride facka od zivota. Nikto ich nechce, lebo su nezamestnatelin, ked sa konecne zamestnaju, tak na nejakej pozicii, kde sa sice nevyzaduju hlboke vedomosti a velke zrucnosti, ale potom tom zodpoveda plat. A dalsi sok, v robote treba makat. Peniaze sa nedavaju za ucast ako zapocty na tej lahkej VS. Dospelost nie je prechadzka ruzovou zahradou... Dospelost je zodpovednost za seba sameho
Teraz znu to co tieto generacei zasiali. Naco sa ucit na ZS, vsak dajak bude. Na strednu ist taku, co sa nerobia prijimacky a dajak ju dobojovta. Ked dojde na vysku, tak radsej nejaku lahku, aby stihali popri studiu aj "zit". No a potom skoncia zlate studentske cas a pride facka od zivota. Nikto ich nechce, lebo su nezamestnatelin, ked sa konecne zamestnaju, tak na nejakej pozicii, kde sa sice nevyzaduju hlboke vedomosti a velke zrucnosti, ale potom tom zodpoveda plat. A dalsi sok, v robote treba makat. Peniaze sa nedavaju za ucast ako zapocty na tej lahkej VS. Dospelost nie je prechadzka ruzovou zahradou... Dospelost je zodpovednost za seba sameho
@viestta vystihla si to, ale toto momentalne vychovavame
@anonym_03edb3 ja neviem ale mne pride ze mate vsetci strasne nizke naroky. Ja od druhaku na vyske zarabam 3500€ v hrubom, k tomu kazdy mesiac beriem side joby kde jeden je vzdy tak cca 400€. Moj priatel zarobi za mesiac 4500€ 😃asi je problem niekde inde. Kazdym rokom mi zvysia plat o 400€ minimalme plus rocny bonus 4000€. Asi si treba vyberat dobry odbor.
@anonym_c02b92 nemam nizke naroky. Mam profesiu a kvalifikaciu, kde sa to tak pohybuje. A poskytujem sluzby, ktore vacsina obyvatelstva potrebuje, vacsina aj takych ako Ty, co zarabaju 4tis. Napriek tomu, ze ja tolko nikdy zarabat nebudem, ale potrebovat ma budes. Potom sa nebudes smiat, ze som si vybrala zly odbor, ale budes rada ze som Ti pomohla. Moj smiesny plat Ti bude ukradnuty 🙂😉
Ale zelam Tebe aj frajerovi vsetko dobre do zivota, nezabudaj, ze su tu rodiny, ktore poctivo studovali, poctivo pracuju a poskytuju sluzby a pomoc druhym, zivia z toho deti - a nezarabaju ani polovicu z vasho, lebo su v inom segmente. A nie je to ich nizkymi narokmi.
@anonym_03edb3 ja neviem ale mne pride ze mate vsetci strasne nizke naroky. Ja od druhaku na vyske zarabam 3500€ v hrubom, k tomu kazdy mesiac beriem side joby kde jeden je vzdy tak cca 400€. Moj priatel zarobi za mesiac 4500€ 😃asi je problem niekde inde. Kazdym rokom mi zvysia plat o 400€ minimalme plus rocny bonus 4000€. Asi si treba vyberat dobry odbor.
@anonym_c02b92 robite v IT? Inak super, tiež som názoru, že sú nízke platy,ale to je chyba ekonomiky v tomto štáte.Ja zarábam 900 eur v čistom a tento rok idem od vyplaty k výplate.Je to len strava, poplatky v škole a občas niečo kúpim keď potrebuju.
No dobre a kde je ta zdrava hranica,ze si clovek povie tak a teraz som s platom spokojny.
Ako dlho,bude clovek spokojny???A opät bude chciet viac a viac.Kde je ta hranica???
@anonym_6ea350 to je podobne ako u dôchodcov s výškami dôchodkov. Tiez nevedia co by chceli, keď sa ich opýtas, ale samozrejme majú málo.
@anonym_6ea350 to je podobne ako u dôchodcov s výškami dôchodkov. Tiez nevedia co by chceli, keď sa ich opýtas, ale samozrejme majú málo.
@anonym_a6a11b ja to poznam podla seba,tiez by som bola spokojna s cistym platom,takym aky ho mam teraz v hrubom.Ale dokedy???Zase iba na chvilu,lebo ved nenazranost nema hranic,a pritom teraz aj v cistom mam slusny plat.
@anonym_a6a11b ja to poznam podla seba,tiez by som bola spokojna s cistym platom,takym aky ho mam teraz v hrubom.Ale dokedy???Zase iba na chvilu,lebo ved nenazranost nema hranic,a pritom teraz aj v cistom mam slusny plat.
@anonym_6ea350
https://www.youtube.com/watch?v=SZh608DoMRc@anonym_6ea350
@viestta cista pravda,a pritom kedy si sa mi o takych vyplatach mohlo len snivat,ale uz sa sen stal skutocnostou tak ideme zdvihat latky a snivat este o vyssich.
A je to tak.Ale mozno tak o 7r to zase bude skutocnost,lebo ked kazdym rokom zdvihaju platy tak za par rokov budem tam,ale potom zase zdvihnem.
A kedy je to,ze clovek si povie a uz nejdem snivat.
@xopino Aj my sme boli mladi a tiez sme museli setrit,ak sme chceli svoje byvanie. Bolo sice lacnejsie,ale platy boli nizke. My sme generacia,ktora vie,ze nic nedostaneme len tak. Dnesni niektori mladi akoby nevedeli,o com je zivot. Ze to nie je len krasna rozpravka,ale aj starosti. Vsetko patri k zivotu a netreba si to tak brat.

@anonym_0cff12 Ale za akú dobu....Aj keby 1000€ ušetri a minie len 300€ čo by musel byť extrémny žgrloš tak by sa nedočkal ani na staru zaprdenu garsonku, ktorú postavili komanči....
@xopino ale ved vycestuj do nejakej zasľúbenej zeme, kde padajú pecene holuby a budeš sa mat fajn