Priateľský šéf
neviem uz fakt co si mysliet, ale davnejsie som si vsimla od mojho sefa naznaky alebo aspin si myslim, ze ide o naznaky. nastupila som do prace pred rokom, ale zacalo sa to az nedavno, sef hoci s nami travi dost casu a sme takmer zensky kolektiv, nikdy ziadnej neprejavil zaujem, vsak jednak to aj vidime a jednak viete, zensky kolektiv, klebety. paci sa viacerym mojim kolegyniam, je to mlady muz, len o 3 roky starsi odo mna, ja mam 27 no a je slobodny. nejaky vzath mal ale to viem len od kolegyn, ze sa rozisli dost nestastne, ona vraj nechcela deti a dlho ho s tym natahovala, takze bol zdrteny. no v tom case som nastupila aj ja ale sef nikoho nemal, prisiel mi ako nejaky workoholik alebo co, no neriesila som. ale posledne 2-3 mesiace to trva, zacal byt viac priatelsky ku mne. najprv som si mydslela, ze je taky aj k ostatnym kolegyniam, no casom som si vsimla, ze sice s nimi posranduje, ale rychlo odide prec do kanclu. pri mne si vzdy najde zamienku, aby mi toto vyvsetlil, tamto vysvetlil, niekedy banality, zdrziava sa pri mojom stole dlhsie, a najprv som myslela, ze som neschopna alebo co a preto, ale casom si to vsimli aj kolegyne. furt si nieco najde, ked odchadzame z prace, este ma zdrzuje recami, niekedy take banality, ze aky som mala den, ci som vsetko zvladla, ci som v poriadku. nehovorim, je to mily muz, pritatzlivy naozaj, kazdej sa paci a kazda mu to vzdy davala najavo, ale on nereagoval. lenze ja som si robila pracu a hoci sme obcas prehodili par slov, vzdy som videla, ze tie kolegynky sa chichocu, ved nemam im to za zle, je mily, pekny, charizmaticky, gentleman. no lenze okrem slov sa zacali aj "nevinne" dotyky, ze sa cezo mna nahne, ze sa postavi za moj chrbat a je blizko mojich vlasov a take ,vidim, ako sa na mna vzdy pozera cez sklo, vidim ze ak je v miestnosti, hovori nieco vsetkym a pozera pritom na mna. ja som dost chladna, povedala by som, paci sa mi a vzdy sa mi aj, no je to sef, tak som to neriesila nijako. ale teraz, ci nepotrebujem nieco kupit lebo ma cestu do obchodu, ci nechcem obed, minule zavtipkoval, ci neskocime na kavu, a ja cela zmatena krava som povedala NIE, lebo uz nieco mam. ja ani neviem, o co ide. no aj tak pokracuje dalej. sukromne v kontakte nie sme ani, on mi nenapisal ani nic, ani celkovo s kolegynami neni, lebo mame taky pracovny kodex, ze sef a kolegyne alebo aj externi kolegovia, ze proste nie. ako on vo vztahu ku nam myslim. minule nieco naznacil, uz sme isli domov, ze ma zasady a ze chce pockat na vhodnu chvilu. nechapem? aka vhodna chvila? uprimne, zdrhla som...vlastne vzdy zdrhnem, lebo nechapem, minule sme mali poradu vo volnejsej a priatelskej atmosfere, doniesli sme aj obcerstvenie, hoci bol mily aj k ostatnym, neustale telom bol natoceny ku mne, pohladom vyhladaval mna a potom sa suverene od kolegyn vzdialil a stal pri mne, nieco sme prehovorili, no mala som zly den z inych dovodov, tak som bola mlkva ako puk a on tam iba stal, pri mne a ostane kolegyne mal doslova v riti ako to mam takto povedat, sa ospravedlnujem sa toto rozpisanie, mozno si len namyslam, ja nemam odvahu sa ho spytat na rovinu a ako by to vyznelo? ze "chcete ma"? to mi pride kus aj ubohe, takze neviem co to ma znamenat, tie vtipky a podobne, som proste ako zablokovana, asi si ma viete predstavit ze hoci sa mi aj paci, ja mam hlavu v praci a preto toto vnimam tak ze fuh, co to je? 🙂 vlastne ani neviem ci to mam nejako brat
Muži nerozmýšľajú ako ženy, preto by som nebrala tragicky, že ťa ponúkol, či ochutnáš…. Ber to normálne. Proste ti ponúkol jedlo. Nič menej nič viac.
Skor sa mi páči, že sa zaujíma. Ako sa cítiš? Prijemne, keď sa usmeje? Či neprijemne?
Odmysli si okolie. Tak aké máš ty pocity?
Prosim ta posli mi tvoje a jeho telefonne cislo lebo sa na to uz nemozem pozerat 😁 obaja ste taki zdrzanlivi. No mala si viac ako dobru prilezitost skoda ze si ju nevyuzila. Posli mu na fb ziadost o priatelstvo. To hadam zvladnes. Len jeden klik. A on to uz pochopi a napise ti a myslim ze pri pismenkach sa pri nom viac uvolnis. Osobne si napata lebo sa ani nemate ako a o com zacat rozpravat. Ked si budete pisat tak sa viac spoznate a tie hranice sa budu postupne posuvat. Potom pri osobnom kontakte budete mat aspon na co nadviazat co opat bude viest k prijemnejsej atmosfere 😊 drzim palce 🍀
Tiež čakám ako sa to vyvŕbi😄 ale mám z teba autorka pocit, že ty skôr zdržanlivejšia, lebo je to nadriadený (a to je pre teba také "tabu") a z toho, aké reči by o váš prípadne chyrovali po firme. Možno keby to bol kolega na rovnakej pozícii ako ty, neváhaš. Ale možno sa mýlim🤷♀️
Poloz si sama otázku, čo vlastne chceš ? Lebo si sklamaná z toho že ti nenapíše súkromnú správu, ale keď ta pozve na kávu tak odmietneš a hráš nedostupnú 😀🤷🏼♀️
Ja by som normalne chcela vidiet jeho fotku🤣🤣🤣 ked su z neho vsetky zeny u vas v praci take paf🤪
Ja sa s názorom pripájam k @bluka2, všeobecne mám predsudky k takýmto telenovelistom chodiacim ako okolo horúcej kaše. Ale tomuto dám šancu, zvedavá som na pokračovanie 😀
@smoulingirl písala myslím že je v práci krátko...rok ...a vycitila som že tú prácu má asi rada. O kolegyniach píše pekne. Tak to má veľké šťastie. V dnešnej dobe, ak si nie si sám sebe šéfom, je dosť ťažké nájsť takú robotu. A pokaziť si toto celé kôli chlapovi ktorého pozná len z pracovnej stránky. Celkom rozumne k tomu pristupuje.
@aurinia Veď ja súhlasím, píšem, že mne sa, z tu uvedeného popisu, ten chlap nepozdáva. Už len tým, ako tri mesiace okolo nej krúži bez nejakého posunu. Ale môže mať úmysly čisté a toto môže byť začiatok niečoho dlhodobého...už musí autorka zvážiť, či jej stojí za to, ísť do rizika,
@aurinia áno, išla by som na jej mieste k tomu opatrne. Láska je krásna a práca je práca.
@pbra40 fotkuuuuuu 🙏 heh, pise ako anonym a teda jasne, ze ju sem neda, ale popis by bodol.
Ze ci je sympaticky, ci soferuje alebo sa nechava zenami vozit, ci nie je mačo…,
Ahojte mile dievcata a zeny prepavte, že som nepísala, ale bola som dlhodobo v nemocnici a PN. Ale už som v poriadku🙂 píšem z mobilu, dáva mi autocorrecr ale ak tu budú chyby, tak sa ospravedlňujem. Nič nové nemám možno iba to, že počas mojej neprítomnosti v práci má nekontaktoval. Doma budem ešte 2 týždne a neviem čo bude samozrejme potom. Nechcela som očakávať, že sa ozve, ale možno keď sa mi neozval, tak asi som si iba namyslala. V podstate kvôli zdravotným problémom som nemala veľmi čas nad tým premýšľať, ale takto to teda je momentálne🙂)
@opica_skorica aj ja som si uvedomila ze som asi zase naletela, hoci ja som mala silny pocit ze to nie je iba tak, myslim to ako sa spraval a vlastne neviem, co sa dialo v mojej nepritomnosti, ale ako som aj vtedy pisala, on ma nikdy nekontaktoval sukromne 🙂 myslim fcb a tak, moznoze naozaj som si iba namyslela 🙂
Co ty vies, ako to bude v buducnosti? Nik nevie.
Moj neprehovoril so mnou nic okrem ahoj.
A usmieval sa.
Neskor, ked som spadla a rozbila som si sanku na styri casti, som dala mame mobil s jeho cislom. Odviezol ma na operaciu.
A zacal komunikovat.
Sme spolu. Niekedy rozprava viac nez ja, a to ja som bývala ukecanejšia.
Tak nerieš, lieč sa, drž sa a čas (život) ukáže🍀🍀🍀🍀🍀
to ze sa ti neozval nemusi este nic znamenat, u chlapov je to tazko, viem to podla mojho, ze tiez zo zaciatku to bolo take, ze som mala pocit, ze nieco chce aby medzi nami bolo, potom sa odmlcal, tak som to hodila za hlavu a pritom to bolo z jeho strany len take vyckavanie, ze co dalej bude, ze ci to opatujem, ci nieco registrujem
@beatta7 q ako to potom medzi vami pokračovalo ďalej? Bola si ty tá iniciatívna že si sa mu ozvala alebo on potom sa nejakým spôsobom rozhýbal? 🙂
Ďakujem ženy, že ste mi popriali aj to skoré uzdravenie už som naozaj v poriadku, aspoň som si trošku oddýchla od práce 🙂
Veľa chlapov jednoducho nie je na písanie 🙂 Môj mi ani počas randenia nevypisoval. Keď niečo tak len to, kedy dáme stretnutie - ale vy tam ešte nie ste, takže by som si z toho nič nerobila🙂
@lavinis ale otázka znie, keby som sa mu páčila, tak by sa aspoň ozval nie? Uvidím, keď prídem do práce možno že naozaj nei je chlap na písanie, vlastne dp nemocnice za mnou prišla iba rodina 🙂 samozrejme moje kamošky a kamoši mi volali, ale nemohli prísť, ale to chápem keď je to teraz celé také.
@oli2782 áno to máš pravdu, tento môj šéf má dokonca nemá medzi priateľmi ani a ja som to nijako neriešila, viac menej mám v priateľoch iba 2 kolegyne, lenže jedna už tam nepracuje a išla na MD, s ňou som veľmi dobre vychádzala a aj vychádzam a jednu síce mám, ale ona nie je veľmi na písanie, ona so mnou pokecať a vychádzame fajn, ale na FB skoro nie. Má rodinu, tak aj chápem že chce sa venovať doma deťom a mužovi 🙂) ja samozrejme ani som neriešila mužov a ateeaz v nemocnici človek na to ani nepomysli, no asi to mám zafixované ešte z viac kes dom mala 20 a vtedy sme si veselo každého pridávali 😃 a potom sme si skoro nonstop písali, to isté aj na vysokej a keď som mala vtedy priateľa, tak tiež a asi som to tak vnímala aj teraz, že muž by sa asi mal ozvať aj cez net 😂
To je ake sladké 😊 inak skore uzdravenie prajem....inak mozno napisal ,ze caka na vhodnejsiu chvilku prave preto,ze sa chysta odtial odist a potom prejavi city....no a co ty vies? Mozno sa ani v praci ked si tam ty neusmieva a tak strasne by ti zavolal a nevie ako, boji sa ze ho odmietnes, a ze ked sa to potom rozpovie po celej firme, bude nasmiech,. Hoci co ho moze napadnut...a mozno iba ked vidi z tvojej strany taky nezaujem, tak si neni isty co si moze a čo nemôže k tebe dovolit....a nepisal ti náhodou a nemas v messengeri niekde medzi postou v ziadostiach o kontakt? Niekedy sa to nezobrzi😅
@zuzinapipina nie nie, nemám tam žiadosť a nie, on sa nechystá odísť, ale u mňa to bolo také, že možno odídem časom, lebo v tejto firme mám zmluvu iba na 2 roky a síce má práca nesmierne baví, tak som zvažovala, že odídem učiť. Nie so školy, nie som vyštudovaný učiteľ ale ako lektor nemeckého jazyka. Naskytla sa mi cez známu taká možnosť, zarobila by som iba o čosi menej ale robila by som to, čo ma baví viac. Alebo niečo kreatívnejšie. A keďže mávame v práci aj také neviem ako to nazvať, posedenia? Také niečo kde sa rozprávame o našich pocitoch, či sa tu cítime fajn, je to také otvorené a prebieha to aj individuálne šéf a pracovník. Je to iba spätná väzba našej práce a raz som sa zmienila, že teda mám takú možnosť, že uvažujem časom sa posunúť aj týmto smerom, že možno by som v tejto firme ak by sa dalo, ostala na polovičný úväzok a učila pritom nemčinu v jazykovke. Šéf je v tomto otvorený človek, nie je taký, že bude ohdnuty za také rozhodnutie, viac menej on si všimol, že chodím na tú nemčinu ešte keď som zo začiatku robila kurz na C1-C2 a vtedy nejako som to povedala, že uvažujem. Ale samozrejme som stále tu, a možno to tak vtedy zobral že teda časom by som ja odišla a že asi lepšia chvíľa. Vtedy sa aj pýtal, že keď by som to tak chcela, že kedy asi, povedala som že asi pred týmto letom. On je zvyknutý, že tu žienky pracujú aj počas MD na HO alebo kvôli deťom musia odísť skôr, takže preto je aj tomu otvorený, že to až tak nevadí a samozrejme no, možno že to vníma, že naozaj odídem úplne. Táto práca ma baví, ale je to za PC, sú to papierovačky, preto som zvažovala aj inú možnosť, no neviem, či som sa o tom mala zmieniť 🙂

Mohla by si skúsit byť len milsia tak o 1percento....ale nie vtierava ...pár dní dozadu tu bol príspevok, kde dievčina akoby odmietla "ani nie pozvanie" niekam od šéfa a potom mala v práci peklo ....ohrdnute ego muža ...hádam tvoj šéf taký nie je .... Verím že máš dobré a prajeme kolegyne....že ak by to aj smerovalo takým smerom, ako sa tento román očakáva 😂😂😂 ber prosím s humorom....tak aby si to mala v práci lepšie, nie horšie ....ja som z poslednej práce odišla kôli ohováraniu, neskutočne mu sledovaniu. Bolo to v zdravotníctve, tak si ešte aj môj zdravotný stav pozerali.