Výpoveď po ukončení rodičovskej dovolenky
V praci som bola od 4/2006 , od 11/2008 som bola na MD s dcerkou 3 roky,
2 mes. pred ukoncenim rodicovskej som pisala zamestnavatelovi,
z prace mi oznamil telefonickyi, ze mi z organiz, dovodov zrusili miesto,
ze mam narok na 3 mes. odstupne , takze vlastne 22.1.2012 som na zaklade tohto
uz nenastupila do prace, dostala som dohodu o ukonceni prac. pomeru par. 60
s tym, ze mi v januari vyplatia mimoriadnu odmenu /akoze to 3 mes. odstupne/...
teraz som dostala od nich potvrdenie pre soc. poist. - vymeriavacie zaklady,
dali mi tam za rok 2009, 2010, 2011 vsetko suma 0 /ten cas, co som bola na MD prave/
je to spravne? kamoska dostala krasnu podporu, rovnaky pripad ako ja,
neplatila si nic do FZ, mne tam nenapisali ziadne sumy, ani to odstupne za rok 1/ 2012,ktore mi ma byt vyplatene,
ako to mam chapat? nemaju tam nahodou uviest vysku zarobkov dvoch poslednych rokov,
pred nastupom na MD + to odstupne, alebo odmenu, co mi teraz priznali?
Nerada by som sa dala oklamat a skoncila na minimalnej podpore, ako ti , co nepracovali...Prosim poradte. Dakujem
@rainee výpoveď dohodou neexistuje.. bud si podpísala dohodu o skončení pracovného pomeru /vtedy nie je nárok na odstupné, pokiaľ to v dohode nie je uvedené/, alebo si dostala výpoveď.. upresni..
odstupné sa zarátava do VZ pre dávku v nezamestnanosti..
stačí, ako po ukončení RD vyčerpeš jeden deň dovolenky, ostatné si daj preplatiť..
@evita68 dakujem, vycerpala som si par dni dovolenky a zvysok dala preplatit, VZ mi vysiel celkom velky tak hadam to bude stacit na slusnu. podporu. len ma dost nastvalo ze mi skratili dovolenku a z 20 dni mam zrazu 13, nechapem. vraj som si to nevycerpala skor tak sa to nejak krati o 1/12 po 100 dnoch, bohuzial ja som o tom nevedela a na HR ma neupozornili ze si ju mam vycerpat skor 😠 mate niekto s tym skusenost?
baby este raz vam diky moc za pomoc, keby nebolo toto forum tak fakt neviem ako by som to poriesila 🙂
ahojte.. mal niekto podobne ako ja?:
materska, rodicovska - po 2,5 roku materska, rodicovska..najmensi syn ma 1,5 roka, chcela som sa vratit do prace, bohuzial sme sa nedohodli, dostala som vypoved, samozrejme aj odstupne. len mi nebolo umoznene sa zamestnat aspon na jeden den. dovolenku som si davala preplatit medzi poslednou materskou a rodicovskou..
neviete mi prosim poradit, aku asi budem mat vysku podpory v nezamestnanosti a ci mi na nu vobec vznikne narok? buduci tyzden budem behat po prislusnych instituciach 😖 a neviem co mam cakat...vrta mi to v hlave 😕
@zalka ved to, ze neviem.. pri prvej MD sa ma zamestnavatel pytal, ci chcem cerpat medzi MD a RD, alebo az po skonceni RD a vobec nepadlo slovo o tom, ze by sa dovolenka nejako kratila, preto som prekvapena, ze take cosi je 😉
teraz som mala MD od 20.1., ale do kedy netusim, viem, ze niekedy v septembri koncila (r.2011)
@bezaz
Bez presných dátumov sa porátať nedá, ale za rok 2012 sa Ti dovolenka nekráti, nakoľko od 1.1.12 do 19.1.2012 a od septembra ( zisti si presný dátum ) do konca roka nie je 100 pracovných dní. Preto za rok 2012 máš nárok na celú nekrátenú dovolenku.
A čo sa týka prvej materskej, tak tiež sa nemusela dovolenka krátiť .. dôležitý bol nástup na materskú a tiež či si bola PN alebo nebola.
Ale ved narok na cerpanie dovolenky vznika len cez MD - a ta je cca 9 mesiacov... Cize to sedi 13 dni co preplacaju, nie? Nemas narok na 20 dni
Nasla som si v papieroch VZ za rok 2012,2011,2010,2009...
Z coho sa mi bude pocitat podpora? A budem mat na nu vobec narok?
@ifkael
Ak nastúpi na MD v januári a MD potrvá do septembra, tak na RD bude menej ako 100 dní a tým pádom má nárok na celú dovolenku a nie ako ty píšeš 13 dní.
Študuj zákonník práce, ... lebo sa kráti dovolenka len za čas, ktorý presahuje 100 pracovných dní .. a to všetko je v zákonníku.
Hmmmm

takze u mna to bude nakoniec vypoved dohodou len ma este zaujimalo ze co je vyhodnejsie ci nastupit na 3-5 dni do prace a zvysok dovolenky si dat preplatit, alebo vycerpat celu do konca mesiaca a dat si vyplatit ten zvysok par dni.... odstupne sa vraj nezaratava do VZ....potrebujem docielit max.podporu. tiez neviem ci je treba potom doplacat este nieco do soc.poistovne. musim to uz dnes vyriesit,takze dakujem za rady.