icon

Zahanbenie z ukončenia druhej práce: Ako sa s tým vyrovnať?

18. feb 2024

Ahojte, chcem sa hlavne vyrozprávať. Ide o to, že mám svoju prácu na plný úväzok (pracujem v nemocnici, ranné osmičky a 24 hodinové služby). Lenže v novembri minulého roka som bola dosť v kríze čo sa týka peňazí a celkovo osamelosti a prihlásila som sa na doučovanie angličtiny. Kým som absolvovala rôzne kurzy workshopy atď... Tak som mala začať až od polovice februára. Rozvrh som mala nastavený tak, že pondelok, utorok, stredu a piatok hodiny s tým, že vo štvrtok/sobotu by som mala 24ku. Lenže čo sa týka financií, v tej jazykovke by som zarobila asi 200€ za mesiac s týmto rozvrhom. Neviem, čo som si myslela, ale jednoducho to nezvládnem, hlavne po psychickej stránke aj s tými službami. Tak som sa rozhodla to ukončiť. Ale teraz sa cítim strašne blbo, aj voči tým ľuďom v tej jazykovke a aj niekomu, čo som povedala o tom mojom učení a zrazu z toho nič nie je chápete. Hlavne, keď som mala o tom napísať priateľovi, nechcem aby si myslel, že som slaboch, ktorý si to vzdal, aj keď v podstate som... Len ja by som s ním nemala čas byť s ním pri takomto rozvrhu (keď som sa prihlásila do tej jazykovky, ešte sme spolu neboli a nemala som žiadnych kamarátov, teraz mám aj tých). No proste celé zlé. Neviem, hrozne ma to ťaží a hanbím sa 😔

reanda
18. feb 2024

hanbia sa male deti .. ty si uz velka, nie? 😉

viestta
18. feb 2024

Za co sa ahnbis? Za to, ze si prehodnotila plusy a minusy a rozhodla si sa?

mikadooo
18. feb 2024

Podľa mňa je to ok. Naozaj za 200e mi príde málo na to, čo od teba chcú. Keď to prepočítam na 8h prácu, tak vlastne chcú od teba, aby si minimálne 6 dní robila po 8h (2x.24hodinovky) a ponúkli ti za to 200e? Mega málo. Presne tak ako ty, keď by sa mi to v hlave uležalo, tak by som sa na takýto "zárobok" vybodla. Keď si prepočítam, že v tescu za pokladňou s plácou 5e/hod si odpracujem 40 hodín a mám 200e, je to, čo ponúka tá jazykovka, úbohé.

luccija
18. feb 2024

Veď to sa Ti oplatí viac byť v nemocnici ako zarobiť 200 eur v jazykovke a dochádzať...vôbec sa nič nedeje priateľovi povedz, že z toho vzišlo, alebo si si to preratala a nestojí to za to.nie si slaboch!veď si si chcela zobrať prácu navyse.To radšej doucuj sukromne

anjelicek26
18. feb 2024

Normálne si to prehodnotila a hotovo. Doucovat vieš aj mimo jazykovky a v dní,kedy to vyhovuje tebe. 200e mat za toľko oducenych dni v jazykovke (4* dochádzať a ucit) je dosť o ničom aj tak... súkromné zarobíš tiež toľko, z domu, ak si dobra... voľný čas je rovnako dôležitý ako peniaze.

marca12
18. feb 2024

Nemas sa vobec za co hanbit. Bud na seba hrda,ze sa vies rozhodnut a nenechas sa zatlacit do kuta. Mnohi by to zobrali a padali na hubu,nepriznali si,ze to nezvladnu. Zvladnut by si to zvladla,ale na ukor zivota a zitia. Neblazni,dobre si urobila a fakt sa nehanbi ani sa necit previnilo.

autor
18. feb 2024

@marca12 toto isté mi napísal aj môj priateľ 😭

autor
18. feb 2024

@reanda máš pravdu, už som veľká 😁

eeffka
18. feb 2024

Ak si chces privyrobit daj sa na doucma za 10hod mas 200e

bobrina1
18. feb 2024

@mikadooo to asi nie, robit - ucit v jazykovke 4 dni do tyzdna po 8 hodin, podla mna by islo o par hodin tyzdenne,mozno 2 - 3 hod. × 4 dni.

dominikamacakova
18. feb 2024

Ostatným ľuďom si úplne ukradnutá, takže by bolo najlepšie robiť si tak aby tebe vyhovovalo.

sinusoida
19. feb 2024

Nehanbi sa, človek sa nemôže roztrhať a 200€ za toľko času, to je smiešny peniaz...jednoducho povedz, že to bolo veľa a v jazykovke to boli smiešne peniaze a že potrebuješ si po 24 hodinovkách aj oddýchnuť.