icon

Zbierka na pohreb kolegyne

dajana40
21. máj 2017

Ahojte, som v zahraničí a bývalá vedúca zomrela. Mala som s nou konflikty a šikanovala ma v práci. Preto som koli nej dala výpoved. Po 2ch rokoch som sa vrátila naspet na to miesto, kedže ona ochorela a direktor hotela ma prosil, aby som sa vrátila. V stredu vedúca zomrela a my sa jej m,áme zbierat na pohreb. Dali by ste peniaze?

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
dajana40
autor
22. máj 2017

No to bolo presne povedane zeja na 10 eur musim robit

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
marlenka222
22. máj 2017

@janinah pripajam sa k tvojej odpovedi. Svojim sposobom ja viem ze zneprijemnovanie zosmiesnovanie ani nic ine nie je prijemne ale proste raz pochopi ze to mohla byt forma odpustenia. Ale zasa moze jej doniest kvety na hrob. Ja by som dala. Nezabije ani nespasi. Zasa clovek po 2 strane drzi s kolektivom. Avsak je to na autorke

janinah
22. máj 2017

@dajana40 10eur vyhodíš na kdejakú somarinu napr. rúž.....slovko veľkodušný,veľkorysý ti asi veľa nehovorí,ok,je to na tebe ako sa zachováš,si rozhodnutá nedať, ale nechápem načo potrebuješ k tomu naše pritakanie

natalienka12
22. máj 2017

Nechápem, ak si rozhodnutá, tak rob. Potrebuješ aby sme ti napísali, že áno nedaj jej nič krave ako píše vulgárne @zltyslonik. Ja ti nebudem radiť, čo máš robiť, ja ti poviem, čo by som urobila ja. Ja by som prispela, suma 10 eur je smiešna, to by mi nestálo za to, aby som bola v očiach kolegov "čierna ovečka". Bola aká bola, z tvojho pohľadu ťa šikanovala, ale každá minca má dve strany. Prečo šikanovala iba teba? Treba sa zamyslieť nad tým aj inak. Nesúdim, neradím, iba hovorím, že ak by som sa vrátila do práce, odkiaľ som raz odišla, tak určite by som sa nad vecou povzniesla a prispela.

janinah
22. máj 2017

@natalienka12 dá sa to aj tak brať,že ona jej svojim spúsobom uvolnila pracovné miesto....a dobrá otázka-prečo šikanovala iba ju,nik zo spolupracovníkov sa jej nezastal....ale to nerozoberám,o inom je téma,len by bolo zaujímavú poznať podrobnosti

natalienka12
22. máj 2017

@janinah samozrejme, to nie je predmetom témy a ani ju nechcem odsudzovať. Ale ako sa vraví, pravda je vždy niekde uprostred. Neexistuje snáď pracovný kolektív, kde by občas neboli zvady, niekde väčšie, niekde menšie. Ale šikovanie je trošku iný level. To je ale jedno, mňa by ani nenapadlo sa na mk pýtať či mám prispieť 10 eurami na pohreb. Keby pýtajú 100 eur už by sme mohli diskutovať, ale pre 10 eur si urobiť hanbu?

dajana40
autor
23. máj 2017

na pohreb neide nik iba jedna kolegyna.. a rozhodnutá som teda nebola a ani niesom ešte zajtra mam den na rozmyslenie

dajana40
autor
23. máj 2017

@janinah preboha!!!!!!! Nieosm rozhodnutá chcela som poradiť... keby som bola nedám a nevypisujem navyše toto forum je obačajne založené nato, aby sa tu radilo či?

dajana40
autor
23. máj 2017

@natalienka12
@natalienka12
@natalienka12
@janinah Ano tema je o inom. šikanovala aj ostatné avšak tie mali strach odíst alůebo žalovať. Kolegyne ktore su z toho mesta maju po 50tke a niaký vodičák kde by asi tak išli??! nakoniec sa to vyriešilo samo

dajana40
autor
23. máj 2017

A ak by som vám formu šikany opísala, povedali yb ste, že také veci sa dejú iba vo filmoch, preto váham či vobec smiešnych 10 eur mám dať na takéhoto človeka.

natalienka12
23. máj 2017

@dajana40 Tak nedaj. Myslim ze je to pozostalym jedno nie su odkazani na tvojich 10 eur.

womankc
23. máj 2017

@dajana40 neviem , ja sa držím hesla , že nerob iným, čo nechceš , aby robili tebe a ešte zásadne neopakujem veci ktoré nemám rada, takže si poviem, že na ich úroveň nepadnem. Ja by som pravdepodobne tie peniaze dala a vnútorne by som sa snažila tej žene odpustiť ... Ja som napríklad recitovala na pohrebe človeku, ktorý systematicky za starého režimu znepríjemňoval život mojim rodičom dosť zásadne v práci / kádrovák, podával "hlásenia a doporučenia"/, mali sme doma aj dôkazy . Ja som to vzala ako zadosťučinenie ...Takí ľudia sú celý život nespokojní a nie sú šťastní..... predsa nebudeme ako oni...

meusicka
23. máj 2017

@dajana40 podla mna ak nedas nic, aj tak si nic nedeje. ty si odisla zo zamestnania a zhodou okolnosti si tam opat nastupila. ona tam uz nebola. to by sme teraz kazdy kto niekam ide robit, a zomrie nejaky byvaly pracovnik, mali kazdemu davat? ci keby tam neboli zavolali teba ale niekoho ineho, co ju ani nepoznal, aj od tej novej by chceli peniaze???
je to na hlavu a ja si nnemyslim, ze je to o lakomosti, ale ide o princip. odpustit jej mozem, ale vsetko chce cas. a ze ona je teraz po smrti, to este v tebe nezmaze to vsetko, co si kvoli nej musela prezit, prist o robotu, a pod. nechapem preco by mala smrt automaticky z niekoho zmazat vsetko zlo, co spachal.

vil311
23. máj 2017

tu ide o princíp - ja osobne bi som nedal ani cent a miesto účasti na pohrebe bi som šiel relaxovať do prírody - keď sa kolegyňa nevedela správať za živa nestojí mi o ľútosť!

tiumen
23. máj 2017

@dajana40 ja by som už len z princípu nedala.. je to LEN 10eur a radšej by som ich dala nejakému bezdomovcovi a mala z toho lepší pocit ako ich dať niekomu kto si ich podla mňa nezaslúži za to aký bol počas života.. ser na to čo si budú myslieť iní, tie čo vedia aká bola to pochopia

womankc
23. máj 2017

@dajana40 @dajana40 podľa tvojho opisu mám inak pocit, že asi nebudeš jediná , ktorá neprispeje.... Niektorí ľudia proste rozsievajú zlo a tak aj odchádzajú

cacianka
24. máj 2017

... bývalému šéfovi skončilo volebné obdobie , odchádzal. kolegovia mu kúpili na rozlúčku obraz a skladali sa. ja som neprispela. tých pár rokov sa správal chrapúnsky, neadekvátne, neslušne nielen ku mne ale aj ku veľa zamestnancom.
ústretový bol k 1-2 ľuďom,ostatných prehliadal, alebo sa správal ako som spomenula, ešte aj zapáral a nechutne komentoval veci do ktorých ho nič nie je a boli dosť citlivé . ,mal plat aspoň 5x vyšší ako ja, ale štábnu kultúra ani nezdedil, ani nekúpil.
neriešila som iných, kto dal či nedal, len viem že sa mu aj podpisovali vzadu na plátno trapoši. ľahko by mu aj do zadnice vliezli. ja som si podľa mňa zachovala hrdosť, nebudem mu ruku stískať, falošne sa na neho škeriť, a ešte mu aj peniaze prispievať, ked len ponižoval, šikanoval a urážal. niektoré kolegyne ked zistili že som sa vzoprela, len plakali a hlavy si búchali, že prečo sa tak dali zmagoriť a strhnúť s davom...
pre mňa jednoznačne nie, odpustiť odpustím ale zabudnúť sa nedá. nech si šéfka odpočíva v pokoji, pľuť jej na hrob nebudeš, ale asi slzu nevyroníš...

kvetinka75
24. máj 2017

@dajana40 tak teda nedaj keď to tak cítiš, pýtala si sa na názor, tak sme odpovedali, vidím, že ty máš svoj, tak si sprav podľa seba. V podstate nemusíš nikomu nič vysvetlovať, prečo si sa rozhodla tak ako si sa rozhodla. Ak je to pre teba ešte stále také čerstvé, tak nedaj a nevysvetluj.
Názor druhých ťa nemusí zaujímať. Ja osobne by som asi prispela, možno menšou sumou s tým, že už by som túto záležitosť považovala za ukončenú. Je to minulosť a netreba sa k tomu vracať. Čo bolo, už sa nezmení.

kvetinka75
24. máj 2017

@cacianka tak na dar by som sa asi neskladala, ale pohreb už považujem za niečo iné. Niečo, čo sa už ukončilo a netreba sa k tomu vracať. Nechať to tak, spraviť tak, aby bol človek s tým vnútorne zmierený a vyrovnaný, odpustiť a ísť ďalej.

lajec
24. máj 2017

Nedala by som a nešla by som jej ani na pohreb. Z duše nenávidím tieto "povinnosti" typu "musím dať lebo dávajú aj ostatní". A nie si ani povinná niekomu niečo vysvetľovať. Maj svoju hrdosť....

mufka1
24. máj 2017

@dajana40 prosim ta je to dobrovoľne a nemôže ta nik donútiť či poukazovať na teba ,zw si nedala.Začo jej mas dať ,že ti znepríjemňovali život. Ja osobne by som neprispela neboli ste si blízke ani kamaratky .Ty sa vôbec netráp čo si iný myslia ,to že niekto prispeje, niekto nie je každého vec 🙂

mila23
24. máj 2017

ja by som nedala. A radsej by som tu sumu dala na charitu ako osobe,ktora mi robila zle. Nejde o sumu,ale o princip.

bg2014
24. máj 2017

@natalienka12 iba aby sme boli v obraze , od kedy je krava vulgarizmus????pokial viem je to hospodarske zviera ktore buci presne tak isto ako zosnula na autorku

yolo8888
24. máj 2017

ja som si myslela, že tu ide o prispevok niekolko stoviek eur a nie desat, ze bol na to až potrebny prispevok 😂 🙏 ked nechces dat, tak nedávaj, tvojich desat eur nikoho nespasi, ale ak mas obavy z toho co na teba povedia, tak proste prispej a neries, ved to je suma, ktorú minies hocikedy na hocijaku blbost

bg2014
24. máj 2017

@yolo8888 myslim ze argument typu hocikedy minies na hociaku blbost je dost prizemny vzhladom ktomu ze kazdy chodi do prace zarabat peniaze na potrebne veci a nie na hocijake blbosti

yolo8888
24. máj 2017

😂 😂 😂 nikdy si nejdes sadnut na kavu s kolacom/ do restauracie/ do kina a nenechas tam desat euro? myslim ze ked toto raz vynechas, tak mozes prispiet…ty prizemny

bg2014
24. máj 2017

@yolo8888 sorry ale to su blbosti??, pre mnohych to je kulturne vyzitie alebo pre pozitkarov pozitok

yolo8888
24. máj 2017

@bg2014 potrebna vec bez ktorej sa neda zit to rozhodne nie je ako si pisal vyssie 🙏 sorry, tak nepojde 5 krat za tyzden na kavu, ale pojde iba trikrat…to sa da zvladnut, nie?