Ako často periete uteráky a obliečky?
Ahojte ako casto periete uteraky a obliecky? Mam pocit ze sa rozchádzame v nazoroch s manzelom ohladom tohto.
Poradte ako to mate vy. Dakujem
1x tyzdenne uteraky na telo, na ruky a v kuchyni podla potreby a postelne ked si spomeniem ze hups, nejako dlho to tu mame 😀
@autorka Tak záleží aj na domácnosti, my sme doma obaja na home office, takže nie sme celý deň preč. Plus máme často doma chorú skolkarku. Takže ja ozaj každé ráno dávam čistý uterák. Keď je niekto celý deň preč a ruky si tam utrie 2x za deň, tak chápem že nedáva každý deň čistý.
@julianna1929 podľa všetkého som tiež riadna humusacka 😂
Každý má svoj uterák na ruky (mením ich tak každé 4-5 dní) a vlastnú osusku (tie periem raz za týždeň či dva). Posteľné prádlo prezliekam po 3 týždňoch. Keď sú horúčavy spíme len pod obliečkami a periem ich raz týždenne.
Môj starý sa chytá za hlavu a somre čo furt toľko periem 😂
@katka700 presne, decka maju svoju osušku, periem raz max dva krat do tyzdna, ja s muzom mame kazdy vlastnu osusku, tie periem raz max dva krat do tyzdna, sprchujeme sa kazdy den...v kupelke mame este uterak na ruky, ale su spolocne, vsetko periem spolu na 60, raz do tyzdna...ak niekto pride na navstevu, resp. prazdninovaci prespat dostanu vlastne osusky a uterak, ktore potom vyperiem....ale vlastne uteraky prat po kazdom pouziti....ved trosku bakterii nezaskodi 🤣🤣🤣
A postelne v zime po troch tyzdnoch, v lete po dvoch...
Posteľné prádlo mením väčšinou raz týždenne. Uteráky podľa potreby ale raz týždenne určite.
Ekologia place😪-prat mokre, no ciste uteraky 4-5ks denne. Oh. Asi som aj ja smudla. Ak mam mokry uterak, vzdy dostanem vyborny napad-dam ho susit. Inak periem raz za tyzden. Kazdy mame svoj uterak a utierame sa do neho de facto cisti, umyti.
Uterák na ruky v kúpeľni mením každé ráno. Osušky každý týždeň. Posteľné prádlo každé 2 týždne. Ak treba, aj skôr, podľa potreby. Periem raz do týždňa, ako sa nazbiera 🙂
Posteľné mením nám aj dvojičkám 1x do týždna (príp.podľa potreby ak je choroba, ak si náhodou dvojky v noci cvrknú atď..), osušku máme každý svoju a mením 1-2x za týždeň, uterák na ruky náš s mužom 2x do týždňa a ten pre deti tiež 2x do týždňa.
Posteľné vždy periem v sobotu keď mením za čiaté a potom uteráky a utierky každé 2 týždne keď sa mi to nazbiera.
Ja som teda "diagnóza Monk" ale meniť denne mi príde zbytočné. Až takú sterilitu nepotrebujem.
Všetko vždy menim podla potreby, nemam harmonogram. Ak treba denne tak sa vymeni denne ak raz za tyzden tak raz za tyzden.
Posteľné prádlo vymieňa chlap raz za dva týždne, ja vymieňame. Dcére raz za 2-3 týždne keďže spáva doma 4 v noci týždni. Uteráky raz za týždeň príp podľa potreby, každý máme ale svoj uterák aj osusku
Keď príde návšteva majú tiež svoje uteráky
Neviem, ako iné ženy v tejto diskusii, ale ja sa do osušku utieram po sprche, čiže čistá. Vlasy si do samostatného uteráka utieram tiež čisté, práve umyté. Následne to dám vyschúť na balkón, alebo v zime na sušiak/ radiator. Neutieram sa špinavá. Ten uterák/osuška sú len mokré od čistej vody z čistého tela/vlasov/ rúk. Jedine v kuchyni mením častejšie lebo sa skôr ušpiní, keď ho niekto chytí so špinavými rukami, varí sa tam atď. Máme doma dostatok uterákov, aby som ich spolu oprala 2x do mesiaca. Ale ja celkovo periem vždy v pondelok. Za týždeň sa nazbiera a v pondelok operie. V dnešnej dobe, keď má každý plné skrine oblečenia nevidím dôvod prať každý deň pár kusov.
Tiez nerozumiem tomu hnusu z mokreho uteraka. To ten mokry uterak supnu niektore do pracky? Nie je rozumnejsie ho dat vysusit a este pouzit?
Mne hlava neberie prat uterak po jednom pouziti. Plytvanie vodou, energiou atd.
Uteráky zberám každý večer a ráno si vyberáme čisté. Mám práčovňu, čiže mám miesto kde ich zbieram a periem ked je čistých málo( máme veľa osušiek a uterákov ).
Obliečky, plachty periem ( v lete 1x týždenne, v zime každé 2 týždne).
U mňa doma má každý pridelenú farbu uteráka, čiže každý má svoj uterák. Tak po troch použitiach dávam prať, hoci starší chlapci dávajú už po prvom raze. A posteľnú bielizeň raz za týždeň, resp.raz za 2 týždne, podľa potreby.
@autorka posteľné prezliekam raz do týždňa -ak ma muž nepredbehne lebo obaja radi prezliekame postele 😂 ak bol niekto chorý tak jeho posteľ častejšie. Uterák na ruky pri umývadle vo wc a v kúpeľni mením vždy každý večer pred spaním. Tým pádom si nemusím pamätať kedy som ktorý uterák menila. Ak je tu viac ľudí - návšteva a podobne a všimnem si že je napríklad veľmi mokrý, vymením hneď. Osušky a ostatné uteráky meníme cca každé 3-4 dni, to robíme úplne intuitívne. Keď máme ja alebo muž pocit že ich treba vymeniť, tak sa vymenia. Uteráky na telo má samozrejme každý svoj 🙂
posteľne mením ako kedy niekedy aj po 3-4 dňoch niekedy aj po 2 tyždňoch len plachtu na posteľ mením 2x do týždňa teraz od kedy máme malú lebo ju davam aj na posteľ. Uteráky máme každy svoj respektíve stale sa zo sprchy vezme čistý a uterák na ruky sa mení niekedy aj 2x denne a niekedy deň sme viac vonku ako teraz keď je teplo ho nechám aj 2 dni. Ale vychadza to nejak tak že každý tretí deň periem uteráky a máme ich cca 15 ks,
Neuveritelne diskusie tohto typu! Ja ledva stiham (nestiham) ked z roboty pridem popratat vsetko co mam planovane a este uteraky navlecky, navyse si robotu pridavat🤦 prat denne uteraky je chore, denne vymienat uteraky chore, raz tyzdenne menit postelne je chore. Kurata dobu do seba ako tu jedna do druhej.. menim navliecky kazde tri tyzdne, ked zabudnem, aj neskor🤷 Musim si pisat do kalendara aby som nezabudla. Uteraky, utierky su ciste stale, mam nos a viem, ze kedy ich treba vymenit. Som obyc priemerna zena, ach jaj.
@julianna1929 mňa dostali periny, že v priemere 1x za týždeň. Tiež sa teraz cítim ako šmudla a to mi každý kto ku nám príde hovorí,ze mám poriadok. tak asi nemám 🤷. Asi to prežijem
@jankaovecka nám spí na posteli pes, ja mám dlhé vlasy, potim sa tak s tvojim dovolením budem prat návliečky a plachty každý týždeň.Muz si oblečie tričko do práce pracuje v kancelárii a večer je v špinavom, detto ja.Pracku si nastav nech operie pred tvojím príchodom a už len vyvesias, dáš do sušičky.Z prania ozaj netreba robiť vedu.
Periem asi 4x týždenne dcéra športuje, muž tiež biele, tmavé, farebné, spodné prádlo uteráky na silnejšiu teplotu
@jankaovecka mne z toho nepríde nič choré, nebudem predsa spať na v podstate v špinavom povlečení- ľudia sa v noci potia a je potom plné baktérií. Máme doma dosť uterákov na to aby mi stačilo prať len samostatne uteráky 1x za týždeň, tak isto je to s povlečením, nemáme len jeden druh. Tak isto ako píše @eliska13, náš pes má prístup na posteľ a tiež mám dlhé vlasy a ako všetci normálny ľudia sa potíme. Priemerne periem oblečenie tak 4x do týždňami podľa toho koľko sa nazbiera.
No navliecky mením každé 3-4 dni (lebo mame psa ktorý spi pri nas😁)
A osusky raz za týždeň 😉 uterák na ruky podľa potreby raz za 4-7dni
@sy_13 chodim do prace, manzel do prace...mam poriadok, deti po sebe upratuju, nestane sa mi, zeby niekto necakane prisiel a mala som neporiadok...ale az taky otrok domácnosti nie som...mne sa dobre spi aj v trojtyzdnovych perinach 😄😄😄...v lete dva tyzdne, ale stane sa mi, ze sa zabudnem...🤣
Základné uteráky v kúpeľni každé ráno, umývam si ráno tvar tak si ju chcem utrieť do čistého uteráku, ten zo včera ide automaticky do práčky a vezmem novy a trva mi to tak pat sekúnd.
Osušky na telo každý tretí deň. Periny raz za 7-10 dní, lebo doma nespime denne tak podľa toho. A napadne ma to lebo raz týždenne robím veľké upratovanie tak Periny idú automaticky v nom
@jankaovecka presne, podla mna ked chodis do prace, prides z prace, nakup, vecera, ulohy s detmi...mna tiez napadne menit pradlo po 3 tyzdnoch 🤣 ja ani nemam tolko uterakov a osusiek, aby som kazdemu menila kazdy den 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@julianna1929 a to je ten rozdiel ja aj muž pracujeme na 70% z domu podľa sezóny, takže to je veľa krát toaleta umytie ruk, sprcha, ide behať po.. sprcha človek čo príde domov o 17 z práce má iný režim a menej pradla.Ideme so psom prezliecť sa špinavé tepláky, robím v záhrade ďalšie spinave

Po precitani tejto diskusie sa citim ako najvacsia smudla 🤣🤣🤣🤣 a to som si myslela, ako mam cisto 🙂 ruku na srdce, ja nepoznam vo svojom okolí nikoho,kto tolko meni rucniky a uteraky....menit uterak po jednom pouziti???.....🥴